Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Yerel Yönetimler ve Parklar...  (Okunma sayısı 1240 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
Yerel Yönetimler ve Parklar...
« : 16 Şubat 2008, 19:16:19 »

İnsanların hayatları sürdükleri toplu halde yaladıkları çevreler var.Bunlara hizmet veren kurum kuruluşlarda mevcut.Bu kurum ve de kuruluşların en büyüğü sayılacak kuruluşta Belediyelerdir.

Evet arkadaşlar çevre temizliğimizden tutun alt yapı, parklar bahçeler, yol çalışmaları, ulaşım vs daha sayamayacağımız bir çok konuda yerel yönetimlere bir çok iş düşmekte.Biz engelli bireylerin en büyük sorunlarının çözüm yolları da yerel yönetimlerin yapacakları çalışmalarla çözüle biliyor.

Bunlara birkaç örnek vermemiz gerekirse en basitinden yapılan park ve bahçeler engelli arkadaşlarımızın çoğu evlerinden çıkamıyor.Hadi çıktı diyelim bir parkta oturup zaman geçirmek istiyor ama maalesef işte orada tıkanıp kalıyor sebep çok basit.Parklar yapılırken engelli insanların düşünülmemesi… düşünün çok güzel bir şekilde yapılan bir park ve bu parka bir engellinin girebilmesi için çok basit olan bir rampa girişinin olmaması peki bu sorun çözülemez mi? Elbette ki çözülür hem de o kadar masraf edilmeden eldeki imkanlar dahilinde eskiden olan parklara gerekli rampaların yapılması ve yeni yapılacak parklarda ise engelli inanlarında bu parklar geleceği düşünülerek.İşte yapılması gereken bu kadar basit ve bu parklar insanların faydalanması içinse neden engelli insanlar bu haktan hem de ufak bir ayrıntıdan dolayı mahrum oluyor?

0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC
Ynt: Yerel Yönetimler ve Parklar...
« Yanıtla #1 : 16 Şubat 2008, 19:58:18 »

özellikle yaşadığım mahalle yolumuz mahallemizin bakımları yapılmıyor .... zaten bizim mahalleye hiç asfalt yapılmadı hep toprak yolu var ... bir araba geçiyor toz toprak her taraf....burası bi köy değil kasaba değil  koca bir ilçe hatta osmaniye iline dahil eilmek üzere  çevresi osmaniye ile birleşmeye başlayan kocaman bir ilçe ... ama yazık ki bakım onarım yönünden  bizim mahallemize pek dikkat edilmiyor...halbu ki  ilçemizin diğer  mahallelerine göre daha güzel ve keşfedilmeyi bekleyen bi ortam ama gelde bunu yetkililere anlat....
bırakın bir engelli için  bakım onarım yapmayı ilçemizin güzelliği için bile bir  çalışmada bulunulmuyor....
ben dahil mahallemizde 3 engelli bulunuyor ...onlar küçük çocuk ama  elbette onlarda ilerde zorlanacaklar ...
şimdi ben bişey sormak istiyorum size...

ben nereye nasıl ve ne şekilde şikayet edicem ?....... mahallemizde çalışmalar yapılması için belediye başkanı hariç kime başvurmam gerekiyor.....? 
...... BURGUNDY BERET.......

FATOŞ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 16 Şubat 2008, 21:05:28 »

bundan 3 yıl önce konya meram belediyesi engelliler için bir park yaptı. güzel degilmi  ??? park neredeyse konya il sınırları dışında. benim o parka gitmem için iki vasıta degiştirmem lazım. düşünün biraz hava almak, gezmek isteyen bir engelli çıkacak evinden zaten fiziki yapıları uygun olmayan sokakları caddeleri aşacak yine şartları uygun olmayan 2 vasıtaya bir kaç insan yardımı ile binip incek ohhh be parka vardık sonunda. bu yolu birde aynı şekilde bir de dönecek. havamı aldım havamımı aldım belli degil.

neden engelliler için ayrı bir parkyapma ihtiyaçı duyarlar bilmem. bizler cüzzam hastasıyızda haberimizmi yok. bence mevcut yerlerin ve yeni yapılan park, alişveriş merkezleri, ,iş merkezleri, bankalar, okullar, hastaneler vs engellilere uygun hale getirilmesi daha uygun olur. 

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2008, 21:38:20 »

Adamlar  parkı yapıyor ama nasıl gidersen git diyor.... gidebilirsen git hadi........ seninde dediğin gibi  FATOŞ  havamı alıyoruz havamızımı alıyoruz bilmiyorum...
mesela bizim ilçemizde adana/osmaniye/toprakkale diyim ....engellilere yönelik bir eğitim verileceğine dair kampanya başlamış bir sürü afiş falan hazırlamışlar oraya buraya asmışlar yapıştırmışlar......müzik kursu( saz eğitimi telli çalgı kursu)...okudum şartlarını koşullarını... diyor ki: eğitim alacak engelli vatandaş kursiyer sayısı dikkate alınmaksızın eğitime alınacaktır diyor....... eeee gittik sorduk soruşturduk ... yok öyle bişii  kursiyer sayısı en az 12 kişi olmazsa kurs veremeyiz dediler ... olaya bakarmısın....HANİ KURSİYER SAYISI DİKKATE ALINMIYODU.... zaten toplasan ilçede 12 tane engelli yok eğitim alacak ;D adamlar resmen dalga yapıyor...
birde aile parkımız var ilçemizde oda allahtan olacak ya kaymakamlık binası ile belediye binasının arasına yapılmış... engellilere özelmiş ama hertaraf merdiven bitane bile rampa yok ee hadi ben  yürüyüp çıkarımda diğer insanlar nolcak tekerlekli sandalyeyle gelenler var.... hee bide  belediyeyle kaymakamlık binasının arasında olduğundan gündüzleri gürültü yapmak yasak ... akşamlarıda güvenlik sebebi ile kimseyi parka girdirmiyolar  ........haahaaahaaaa ;D vay sizin parkınızı yiyim ben...
ses çıkartılmayacaktı  güvenlik sebebiyle  kimse girdirilmeyecekti  engelliler için yapılmış ama rampası yoktu neden yaptınız bunu...HANGİ AKLA HİZMETTİR BU...yine dediğimiz gibi biz hava almıyoruzzz ... HAVAMIZI ALIYORUZ...
...... BURGUNDY BERET.......

SAID54

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2008, 20:15:56 »

ARKADAŞLAR HEMEN HEMEN HER TARAF HEP AYNI BİZLER İÇİN AHLAR VAHLAR UYU BEBEK UYU MİSALİ YANİ ARKADAŞLAR BİRLEŞMEMİZ LAZIM BİRLİKTEN GÜÇ DOGAR UNUTMAYALIM

fisun zobooğlu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2009, 18:04:24 »

bir dilekçe yazıp büyükşehir belediyesine bildirmek lazım fakat ne zaman sonuç gelir kimbilir..... :(mihrban arkadaşımız 3-4 ay önce yazdı fakat bir ilerleme yok.seçim zamanını iyi değerlendirmek lazım ancak öyle yaparlar gibime geliyor.kaz gelecek yerden tavuk esirgeyeceklerini sanmıyorum.

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2010, 15:29:04 »

Belediyeler sağolsunlar boş buldukları her alanı park yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Ben örnek verecek olursam Bursa'da oturduğumuz merkez ilçenin belediyesi maşallah park konusunda çok çalışmalar yapıyor.
Abartmıyorum bizim oturduğumuz muhitte bize çok yakın tam 3 tane park var.
Bunlar küçümsenecek gibi de değil,baya çay bahçesinin,spor alanlarının olduğu parklar.
Bunları güzel yapıyorlar çünkü parkı yapacağı sahayı güzel seçiyorlar.
Nasıl yani derseniz park alanı düzbir alana yapılıyor ve engel grubu ne olursa olsun her engelli parkları çok rahat kullanabiliyor.
Ayrıca parklar oturma alanlarına da yakın olduğundan engelli kardeşlerimiz evlerinden çıkıp çok rahat parklara gidebilirler.
Bu park olayı sadece benim oturduğum semtte değil Bursa genelinde çok sayıda park vardır ve geneli engelliye uygundur.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

senay

• senay
  • Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 26 Şubat 2010, 23:49:01 »

ben eskişehirliyim  ve şehirimi ve başkanlarımızı çok seviyoruz Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç biz engellilerin hep yanın da ve destek .. bu açıcan çok şanslıyz diyorum
adım şenay aöf iktisat mevzunuyum iş aıruyom spastik engelliyim

GoogleTagged - Etiketler