Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Taşları Bağlamışlar Köpekleri Salmışlar  (Okunma sayısı 3055 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Taşları Bağlamışlar Köpekleri Salmışlar
« : 06 Ocak 2009, 13:27:29 »

Geçen ilaç yazdırmak için sağlık ocağına gittim.İstanbul gibi bir yerde yaşıyanlar bilirlerki ne kadar erkenden kuyruğa girersek o kadar sanslıyız.

Bende sanslı olmak uğruna yani numara alabilmek için erkenden düştüm yola,tahminen saat 6,30 du.
Hava yağışlı ve tek tük insanlar işlerine gidiyorlardı.

Biraz yürüdükten sonra bazı karartılar ve köpek havlamaları duydum.Durup ileriye dikkatli bakınca köpeklerin birisine saldırdığını ve boğuştuklarını gördüm,tahminen 5 veya 6 tane köpekti.

İlk şaskınlığı atlattıktan sonra koşarak olay yerine vardım.haa koşarken akıl edip sağıma soluma baktım bir kaç taş bulup elime alayım dedim.nafile.... :(

Taşlari bağlamişlar köpekleri salmişlar........ :(

Allahtan elimde şemsiyem vardı,şemsiyeyle köpeklere rastgele vurmaya başladım.(Halbuki köpeklerden ödüm kopar başka zaman önüme çıksalar yolumu değişirim.O gün nasıl olduda korkmadığıma halen hayret ediyorum.)

Başkalarıda yetişti ve 12 yaşındaki engelli bir erkek çocuğunu köpeğe yem olmaktan son anda kurtardık.
çocuk ortopedik engelli ve koltuk değnekleriyle okula gidiyordu.

Orda geçen vicdan sahibi bir sürücü çocuğu arabasına alıp hastaneye götürdü.İnsanlık ölmedi dedirtecek bir yardımseverlik gördüm o sabah.

Asıl değinmek istediğim konuysa bu başı boş köpekler.......İnanınki evden dışarıya çıkamaz olduk köpeklerin korkusundan.Belediyeler ne iş yapar bu köpekleri kim getirir bırakır istanbulun göbeğine ???

Hayvenseverler bir köpeğe bir şey olduğu zaman kıyametleri koparırlar,Soruyorum bir insanın hayatımı deeğrli yoksa köpeğin hayatımı.Tamam hayvandır yerine göre acırım, ekmek ,su veririm hatta kendini bilmez çocuklar tarafından taşlanıldığı zaman çocuklara kızar buna engel olurum.

Ama bir insanın hayatı söz konusu oldumu hayvanlar benim için 2. sırada kalır.hale bu bir çocuksa ve engelli bir çocuksa ben buna dünyada dayanamam...

Ben bu olaydan sonra çocuğumu okula göndermeye korkar oldum inanın.Böyle bir saldırıya maruz kalsak kimlerden hesap soracağız.Cana bir şey geldikten sonra hesap sorsan ne olur sormasan ne olur...!!!

Veeee en önemlisi bu köpeklerle uğraşan bazı çocuklar görürümki sanki annesiz ve babasızlar.Anne ve babalar bu kadarmı sorumsuz ya...

Burada paylaşmamın sebebi bakarsınız belediyelerin gözü takılırda okurlar ilgilenirler.Son günlerde işleri başlarından askın malum şeçimler....
İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
Ynt: Taşları Bağlamışlar Köpekleri Salmışlar
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2009, 13:37:34 »

evet maalesef ki tek istanbul'da değil çoğu şehrimizde bu başıboş hayvanlar sokaklarda.Bursa'da çok rastlıyamazsınız çünkü hayvan barınakları yapıldı yeni ve bu yüzden hayvanlar oralarda bakılıyor.Keşke her ilde böyle barınaklar olsa...Ama aynı şeyi okuduğum şehir Manisa için söyleyemem.Ben hayatımda en çok başıboş köpeği bu şehirde gördüm.
Senin karşılaştığın gibi bir olayla karşılaşmadım ama sokaklarda hep korkarak yürüyorum ablacım.Dediğin gibi şimdi seçim derdindeler ki hiç kimse o başıboş hayvanlarla ilgilenmez...
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

ERKAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2009, 16:58:46 »

Bana da eskiden saldırırlardı gece eve dönerken ama şimdi alıştılar.
birincisi, köpekler yalnızsa korkmayın saldırmıyorlar, eğer grup halinde iseler dikkat edin,biri havlasa diğerleri anında saldırıya geçiyorlar:D
ikincisi size saldırdıkları zaman yere çömelin,  kavga pozisyonu aldığınızı sanıp  geri çekiliyorlar.:D

meltem22

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2009, 17:09:42 »

Okudum çok üzüldüm evet çok başı boş köpekler var özelliklede sabahları karşıyoruz sabah işe girderken çok tedirgin oluyorum bende heran karşıma köpek çıkacak korkusu var. Hatta çıkıyorda hiç bakmadan geçiyorm yanından dua ederek. buna bi çözüm bulmak gerek hiç kimsenin başına böyle üzücü olay gelmesin...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2009, 17:23:14 »

Yerel yönetimlerin yapması gereken hizmetlerden biridir. Hayvan, barınakları ve başıboş, hayvanların ıslahı. Ama tüm kentlerin en büyük sorunlarından biri de başıboş köpekler. Bence büyük şehirlerde yaşayan insanlar için bir tehlike teşkil etmektedir. Birçok hayvan hakkı savunucu dernekler var. Evet, kimse istemez bir hayvana eziyet edilmesini ama karşılığında bir insan hayatı varsa. O zaman başıboş havyalar hususunda kesinlikle bir şey yapılması gerek. Hayvanlara yapılan eziyetlerden yana değilim sakın yanlış anlaşılmasın. Bir hayvana yapılan en ufak bir fiske de havyan hakları savunucuları taş üstünde taş koymazlar. Ama son zamanlarda birçok insan hayatlarını kaybetmekte ama buna karşın o kişilerden tık yok. İşte, insan hayatının insan gözündeki değeri bu kadar. Başıboş havyaların barınma konusu da yerel yönetimlerin işidir.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ghost

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2009, 10:55:58 »

şu hayvan haklarını savunan sahıslara bir çift sözüm olacak
madem o kadar savunuyorsunuz sahip çıkın
belediyelere lafım yok çünkü onlar acizler
hayvan severim hele köpekler bambaşka bir sevgiyle severim sadık olurlar vs vs
fakat iste bazen soysuzlar çıkmıyor değiller.
köyde 8 9 yaşlarındayken komşumuzun simsiyah kurt köpegi bana saldırdı yere yıktı allahtan ısırmadı ama bedduamı almaktan kurtulmadı:)
bir ay geçmeden bahçelerde bal kovanlarının arasında dolaşırken arıların hucumuna uğramış binden fazla arı sokmuş o dev gibi köpek ufaldı fino kadar oldu 2 haftaya kalmadan öldü de ben ohhh demiştim
ama velakin konu çocuklar ve köpekler olursa tabiki bin köpegi bir çocuk parmagına kurban edebilirim

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2009, 11:05:06 »

Ben bu olaydan sonra çocuğumu okula göndermeye korkar oldum inanın.Böyle bir saldırıya maruz kalsak kimlerden hesap soracağız.Cana bir şey geldikten sonra hesap sorsan ne olur sormasan ne olur...!!!
Çok yerinde bir cümle herşeyi anlatıyor aslında. Çok üzüldüm. Köpeklerden korkarım. Ama burda anlatıldığına yerel yönetimin ve hayvan severlerin üzerine düşen görevi yapmadığının göstergesidir. Çocuğun halini düşünemiyorum bile. Yerel yönetim göz boyayacak konularda çok iyi çalışırlar.
HERKESİN ACISI SEVGİSİ KADAR...

fisun zobooğlu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 19 Ocak 2009, 18:10:50 »

başı boş köpeklerin kısırlaştırılmaları diye düşünüyorum.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #8 : 19 Ocak 2009, 18:16:41 »

başı boş köpeklerin kısırlaştırılmaları diye düşünüyorum.

Katılıyorum.En güzel çözüm periyodik zamanlarda köpeklerin toplanıp kısırlaştırılması.Aksi halde onların üremesinin önüne geçmek çok zor olur.

Beni küçükken bir kez köpek ısırdı,14 tane kuduz iğnesi oldum ??? Ama buna rağmen hayvanları çok severim.Eğer köpeklerden korktuğunuzu belli ederseniz,saldırabilirler.Ben yanlarından onları hiç görmemiş gibi geçip gidiyorum,bir zarar görmedim.

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 20 Ocak 2009, 01:52:02 »

Başıboş köpekleri kısırlaştırıyorlar fakat ne hikmetse kolay kolay bitmiyor sanki kısırlaştırmıyorlar da üremelerini hızlandırıyorlar. Beykoz da dernekteki görevim icabı yaklaşık 2 seneye yakın gidip geldiğim sıra da sanki İstanbul un tüm köpekleri buraya toplanmış sanırdım. Gurup olarak geziyorlar ve öyle 3-5 değil 15-20 köpek birlikte hareket ediyorlar. Resmen çete kurmuşlar.

..serkan..

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 27 Ocak 2009, 12:11:55 »

efet heryerde var malesef onun korkusunu cok yasadım gece gec geldimde eve mahalede köpekler dua edede eve gidiyordum belediye öldurmekle kolay yolunu buluyo öldurulmelerine cok karsıyım ben kısırlaşdırılıp hayvanet bahcesine teslimedilmesi lazım onlarda can cünkü...

göktürk

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • konmasını bilmeyen hiç havalanmasın
« Yanıtla #11 : 01 Mart 2010, 00:37:48 »

ben kuşadasında yaşıyorum aynı dertten bende muzdaribim başımdan geçen bir olay kadın almış 2 irice köpek gezdiryor bende tekerrlekli sandalyemle gidiyorum birden havlayarak zerime koştular elimdeki su şişesinden su atarak uzaklaştırdım kadın pişkin pişkin birşey yapmaz korkmayın demezmi benimde nevrim döndü bağırarak öylemi söyledi köpeklersize diye bağırdım yani demem o ki hayvan sevilir ama başkasına zarar vermeyecek şekilde birde öyle kızıyorumki BİR OĞLUMMMMMM KIZIMMMMMMMMMM diye seviyolar ki inanın evladını öyle sevmezler  Kızgın
söylesem tesiri yok sussam gönül razı deyil

mihriban

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
« Yanıtla #12 : 01 Mart 2010, 01:04:23 »

Aynen ben de sizin gibi düşünüyorum sahibine birşey yapmayabilir bana belki yapacak bu dert bizlere iki kere dert oluyor kendimizi daha zor koruyoruz
Karakter bir ağaç gibidir ve şöhret de onun gölgesidir.Gölge, olduğunu düşündüğümüzdür:Ağaç ise gerçeğin kendisidir...

GoogleTagged - Etiketler