Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Engelliler Olarak Belediyelerden Almak İstediğimiz Hizmetler  (Okunma sayısı 2245 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Denizkızı

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Bilindiği üzere önümüzde yerel seçimler var ve belediye başkan adaylarımız ve siyasi partiler oy kazanmak amacıyla engelliler için çalışan STK'ları ziyaret ederek yapamayacakları boş vaadleri sıralayarak şirin gözükmeye başladılar bile. İstedim ki bizlerde burada bu başlığın altında engelli bireyler olarak belediyelerden beklentilerimiz ve isteklerimiz nelerdir bunları burada paylaşalım ve tartışalım. Herkes kendi ilinde nasıl bir belediye ile çalışmak istiyor, o belediyeden ne gibi hizmetler bekliyor lütfen bunları anlatalım. Belli olmaz belki sesimizi bir duyan olur. Ya da birbirimizin düşünceleri bizlere bir ışık olur bizlerde kendi belediyemizden bunları isteyebiliriz.

Denizkızı

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ynt: Engelliler Olarak Belediyelerden Almak İstediğimiz Hizmetler
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2009, 12:24:49 »

İlk olarak ben kendi İl'imdeki belediyelerden istediğim hizmetler ile başlayayım. Ama bu saydıklarımdan bazıları az ya da çok belediye hizmet olarak veriyor, ama ben her zaman daha iyisi olması adına tekrar yazmakta yarar gördüm.

1- Engelli bir birey olarak yaşadığım şehirde mimari engellerle karşılaşmak istemiyorum. (Eskişehir bunu %95 başardı.)
2- Ortopedik bir engelli olarak toplu taşımada çok daha iyi hizmet almak istiyorum. Belediye şoförlerinin bu konuda iyi eğitilmiş olması, engelliye daha iyi bir psikoloji ile yaklaşması. Ortopedik engelli kişinin toplu taşımadaki sıkıntılarının tamamen ortadan kalkmasını istiyorum. Ayrıca tekerlekli sandalyedeki ve ağır engellilerin asansörlü otobüsten çok daha fazla imkanlarda fayda sağlamasını, tüm semtlere ulaşım yapılmasını, daha fazla sayıda asansörlü otobüs ve minibüsle hizmet verilmesi. Ayrıca İstanbul ve diğer şehirlerdeki gibi telefonla arayan engellilerin istedikleri yerlere ulaşımının sağlanması hizmetinin getirilmesini istiyorum.
3- Ben kış mevsiminin ağır geçtiği bir il'de yaşıyorum. Kar yağdığı zaman o karın sokaklardan kolay kolay kalkmadığı ve erimediği bir şehir. Böyle zamanlarda kar yağdığında belediye temizlik şirketlerinin engellilerin oturduğu sokakları en kısa zamanda kardan temizlenmesi için öncelik tanınmasını istiyorum. Çünkü biz ortopedik engelliler kar yağdığında ve o kar buz tuttuğunda evden bir adım bile dışarı çıkamıyoruz. Eğer bunu engelli bir birey olarak belediye'ye telefonla arayarak bildirip, bunun temizlenmesini sağlayabiliriz. Aslında bu bazen rica edildiğinde yapılıyor, ama herkes aramaya çekinebilir ters tepki alırım diye. Eğer belediyeler bunu bir hizmet olarak verdiklerini açıklarlarsa çok daha rahat bunu talep edebiliriz.
4- Belediyeler siyasi bir yapılanmadan gelmekte ve seçimlerden sonra genelde eş, dost, hısım, akraba ve o siyasi görüşe yakın kişiler belediyelere işe yerleştirilmektedir. Buna bir son verilmesini ve hiçbir siyasi ayrım yapılmadan daha fazla engelli kişinin belediyelerde istihdam edilmesini,
5- Engellilere yönelik ücretsiz meslek eğitim kursları düzenlenmesi,
6- Engelli gençlere eğitim bursu verilmesini,
7- Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan engellilere daha fazla akülü araba dağıtılmasını, ayrıca daha sonrada akü bakımlarının ve yenilenmesinin takip edilmesini,
8- El becerileri olan engellilerin yaptıkları el işlerinin veya çeşitli çalışmalarının sergisi ve satışı için yerler açılması ve pazarlamasının yapılmasını istiyorum.
9- Belediye'ye ait simit tezgahları, halk ekmek büfeleri, pazar yerlerinde belirli yerlerin, küçük büfelerin öncelikle engellilere verilmesini istiyorum.
10- Belediye'lerin engelliler için hizmet veren STK'lara gelir kazandırmak amaçlı belediye'ye ait işyerlerinin (otopark, çay bahçesi gibi) kiralarının bir bölümünün verilmesini istiyorum.
11- Belediye'lerin engelliler için hizmet veren gönüllü STK'lara her türlü hizmeti vermesini istiyorum (ulaşım, yemek, yapılan organizasyonların sponsorluğu gibi),
12- Yardıma muhtaç engellilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması,
13- Zihinsel engelli veya ağır engelli çocukları olan ailelere hizmet veren gündüz bakım evlerinin açılması (Eskişehir'de bunun örneği var),
14- Engelliler için huzurevi kapsamında ama bakım evi şeklinde sürekli kalınabilecek yerlerin açılması. Kimsesiz kalan engellilerin ya da ailesi tarafından bakıma muhtaç engellilerin ileride ihtiyaç duyduklarında sürekli olarak bakım alabileceklerin bakımevlerinin açılması. Böyle olunca ileride biz ölürsek çocuğumuza kim bakacak diye ailelerin gözleri asla arkada kalmamış olacak.
15- Belediyelerin engellilerin spor yapması ve rehabilitasyonu için özel tesisler açması,
16- Belediyelerin her ne olursa olsun asla engelliler arasında ayrım yapmamasını, kendisine yakın gördüğüne daha iyi hizmet, kendisi ile çatışan engelliye de ters tepki vermemeli. Herkese eşit oranda yaklaşıp, hizmetini vermelidir.
17- Belediyede sosyal projeler uzmanı ya da engellilerden sorumlu kişilerin de engelliler için yararlı projeler üretmesini ve bunları uygulamaya geçirmesi,
18- Kimsesi olmayan ağır engelli veya zihinsel engelli kişilerin evlerinin iç temizliği ve bakımlarının belediyece yaptırılması,

Yukarıda saydıklarımın çoğunu (buraya basit görüp yazmadığım hizmetlerde var, birde aklıma gelip unuttuğum hizmetlerde vardır mutlaka) Eskişehir'de belediyeden hizmet olarak alıyoruz, ama yine de bu hizmetlerin çok daha iyiye gitmesi adına ve diğer arkadaşlarımıza örnek olması adına yazdım.

YAMTAR

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 05 Şubat 2009, 23:45:24 »

1- Belediyelerin düzenledikleri halk günlerinde, o gün içerisinde ayrı bir saat konularak halktan sadece engelliler kabul edilebilir ve onların sorunları ayrı bir zaman diliminde ayrıca dinlenebilir. Ya da belediye başkanı veya yardımcısı engelli STK'larını kendi yerlerinde ayda bir gün ziyaret ederek onların sorunlarını yerlerinde dinleyebilir.

2- Belediye binalarında verilen hizmetlerden (çeşitli ödemeler, arsa vergileri, danışma, ruhsat, şikayet vb.) engellilere gereken önceliğin verilmesini,

3- Engellileri motive edecek sosyal organizasyonlar düzenlemek (konferans, seminer, konser, eğlence vb.gibi),

4- Engelli STK'ların daha verimli çalışmalarını sağlamak, birbirleri arasındaki haksız rekabeti önlemek amaçlı ödüllü yarışmalar ve anketler düzenlemek,

5- Türkiye genelinde engelli sporcuların katılacağı spor turnuvaları düzenleyerek engellilerin arasında birlik ve beraberliği pekiştirmek.

Benim aklıma ilk etapta bunlar geldi.  :D Önce siz yazdığınız için benim aklıma şimdilik bunlar geldi. Konu için teşekkürler.

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #3 : 06 Şubat 2009, 00:11:18 »

O kadar çok istek yazmışsınız ki bize yazacak bir şey bırakmamışsınız.
Ne yazsak diye düşünmeye başladım.

Benim aklıma da şehrin muhtelif yerlerine ve kamu kurum ve kuruluşlarına engellilerin kullanacağı özellikte WC’ler mutlaka acilen yapılmalı.
Kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerdeki rampalar standartlara uygun yapılmalı. Tabi bir rampa varsa  :-\
...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #4 : 06 Şubat 2009, 16:57:59 »

Ben dokuz yıldır Ankara’da yaşayan bir engelliyim. Bu zaman içinde Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığı engelli vatandaşlar için bir çok şey yaptığını söylemesine karşın. Ankara yaşayan bir engelli olarak sadece reklamdan ileri gitmediğini içim rahat bir şekilde söyleye bilirim. Vicdanımda gayet rahat. Türkiye’nin başkenti olmasına karşın. Bir engellinin Ankara’da yaşaması çok ama çok zor. Ankara’da bir engelli olarak olması gerekenleri sıralamak isterim.

1.   Banyo Trenlerinin peronlarının düzenlenmesi. Tren perona duruyor ama trenle peron arasında kimi yerlerde 15cm yükseklikler var. Buda yetmez gibi peron ve tren arasında kocaman bir boşluk var.
2.   Engelli insanların Ankara’da rahat bir şekilde kullanacağı tek ulaşım araçlarından biri olduğunu  rahat bir şekilde söyleyeceğim metro var. Ama engelli vatandaşlara metro için her hangi bir indirim vs yok. Sormak lazım zaten belediye yöneticilerine kaç engelli evinden çıkıyor? Çıkanların hepside metroyu mu kullanıyor… saçmalık.
3.   Ego otobüsleri duraklara durduklarında durak ile otobüs arasında dağ kadar boşluk zaten zor inen bine engelli ve yaşlılarımız şoförlerin bu vurdum duymazlıklarından dolayı zorluklar yaşamaktalar. Eğitimli şoförler  alınmalı halk ile ilişkiler hakkında kurslar vs görmeleri gerek.
4.   Engelliler için tanzim edilen engelli park alanlarının sayısı artırılmalı ve bunların denetimleri itina ile yapılmalıdır.
5.   Zaten geçim sıkıntısı içinde olan engelli vatandaşlara su, beyannamelerde, doğal gazda gerekli düzenlemeler yapılmalıdır
Şimdilik aklıma gelenler bunlar Ankara’da yaşayan arkadaşlarımızda belki benim farkında olmadığım eksiklikleri yazarlar.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YAMTAR

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 07 Şubat 2009, 00:32:23 »

Anladığım kadarıyla herkes yerel yönetimlerden memnun olmali ki kimsecikler konu ile ilğilenmiyor. :D

Ergonomi insana uyumu inceleyen bir bilim dalı olduğuna göre engellli-engelsiz insan ergonomisine uygun projeler neden hayata geçirilemiyor(geçirilmiyor)? 

Yanlış yerleştirilmiş çöp kutuları engelli yayalar için tehlike unsuru olabilirler. Bunu önlemek açısından diğer donatı elemanlarının olduğu gibi çöp kutularının da zıt renkler kullanılarak belirgin ve kolay algılanabilir hale getirilmesi gerekir.
Bu bağlamda çöp kutularının aydınlatma direklerine uygun yükseklikler göz önünde bulundurularak monte edilmesi önerilebilir.
Bir çok engellinin elinde kurs bitirme sertifikası var kurs veren yerel yönetimlerin verdikleri sertifikalarında takipçisi olmaları lazım. Engellilerin isdihdamı sertifika dağıtmakla olmaz.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 11 Şubat 2009, 11:10:00 »

Alıntı
Anladığım kadarıyla herkes yerel yönetimlerden memnun olmali ki kimsecikler konu ile ilğilenmiyor.
Sanırım öyle. :) Arkadaşların sıkıntısı yok. Ama başka zaman olsa şu olsun bu olsun deriz. Ne diyelim halinden menmunsa millet sayın başkanlarımız iyi çalışıyor demektir...
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2010, 23:36:19 »

İşte bunca zaman kızdığım konu bu. Engelli insanların istedikleri hiç bir şey yok. Hayatlarından her zaman olduğu gibi mutlu ve bahtiyar. Bizde bu kafa olduktan sonra daha çokkkk bekleriz. Birileri yapsın da bizde nasiplenelim diye. Şuraya arkadaşlarımız iki satır arkadaş bende bunu isterim diye yazamamış ya helal olsun. Bekleyin o zaman oylarınızın karşılığını size yol ve su olarak umarım bir gün döner. Kızgın

Hezeran

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Engelliler Olarak Belediyelerden Almak İstediğimiz Hizmetler
« Yanıtla #8 : 11 Mart 2010, 15:33:29 »

İnsaat firmasında calısıyorum gecen teknikerler ile sohbet esnasında sordum iştee engelli tuvaletlerini nası  yaptınız kullanım acısından diye sosyal tesise engelli lavaboso  yapıldı cok güzel oldu ediler peki dedim oraya engelli nasıl gidecek dedim.Tam o sırada mühendis geldi işte asansör ile otoparka gidecek surdan gececek burdan cıkacak falan diye basladı anlatmaya.İşin özü bu düşünülmemişti.Demek ki gidemeyecek dedim bende.
  Bunun üzerine teknikerlerden biri yaptıkları bir projede engelli asansörü olduğunu fakat engelli rampalarının iptal edildiğini söyledi..
 Bunun üzerine mimar arkadasım aslında mevzuatta bunların olduğunu ama yaptırımı olmadığı için gözardı edildiğini söyledi..
Bunları ne içinmi anlattım yerel yönetimlerden istediğim şeyi bütünlemesi acısından..
 Yerel yönetimlerin imar komisyonlarında imar için izin verilen projelerde bunların  iyi takip edilmesi bu tür uygulamalar ile ilgili sartların talep edilmesi gerekirse yaptırım uygulaması getirmesini istiyorum..
HAYAT GÜZELDİR...

aykızım

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yaşamaksa seni sevmek ben hiç ölmedim!
« Yanıtla #9 : 23 Mart 2010, 09:58:54 »

çevre düzenlenmesi kamular bizlere yapılsın,istihdam çogaltılsın,ulaşımda kolaylık saglansın.çalışma şekli zorlaştılmasın diyorum sustum
MAL SAHİBİ MÜLK SAHİBİ HANİ BUNUN İLK SAHİBİ"

denizzz

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • sevgiden caydığım yerde,darıl bana...
« Yanıtla #10 : 23 Mart 2010, 10:10:34 »

belediyemize 10 yıl kadar önce istanbuldan "çok başarılı herkesin takdir ettiği " diye bahsedilen bir mühendis geldi.
en azından dedim kaldırım işerini bilir. belediyelerin en çok yaptığı iş yap -bozdur. keşke eskisi gibi kalsaydı kaldırımların boyu. taşı enine değil boyuna dizerek yapmışlardı. sağlıklı insan çıkamıyordu. gittim görüştüm sorunlarımı anlattım bunu hangi akla hizmet böyle yaptıklarını sordum ve bana  dediği şuydu. zamanla asfalt yapıla yapıla kaldırım düzelecekmiş. bu başarıılı dedikleri mühendisin sözleri.gülermisin ağlarmısın...  nerede yeni düzenleme yapan birilerini görsem uyaru-ırım tekerlekli araca uygun geçiş yapacakmısınız diye...
biz hatırlatıkça yapmaya çalışıyorlar. mühendislerde engellileri düşünerek yapmıyorlar malesef... yeniside öyle...
Ne alnımızda bir ayıp
Ne koltuk altında saklı haçımız
Biz bu halkı sevdik
Ve bu ülkeyi.
İşte bağışlanmaz korkunç suçumuz...

Ahmet ARİF

GoogleTagged - Etiketler