Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Bilecik-Bursa Arası Hızlı Tren  (Okunma sayısı 1547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

enveryeter

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Dünyada yaşayan herkes dostumdur
Bilecik-Bursa Arası Hızlı Tren
« : 02 Eylül 2010, 08:35:29 »

Sayın arkadaşlar yaşadığım ilimizden Bilecik-Bursa arasında tren hattı yoktu şimdi ise tren yolu olucak bu müjdeyi veren Başbakanımızdan allah razı olsun biz bilecikliler olarak bu haberi ve yapılacak olan demir yolu hattın ilimze ekonmi ve turuzim açısından gelişme olarak görüyorum işte Başbakanımızın açıklaması

BAŞBAKAN’DAN BİLECİK’E MÜJDE!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, lojistik istasyonları, şehir içi banliyö hatları, yol yenilenmeleri ve diğer modernizasyonlarla cumhuriyet tarihinin ikinci büyük demiryolu hamlesini adeta adım adım hayata geçirdiklerini belirterek, "Yani demir ağlarla Türkiye’yi örmeye biz devam ediyoruz" dedi. Erdoğan, bu kapsamda Bilecik – Bursa hızlı tren hattının bu yıl içinde ihale edileceğini söyledi.
     Tekirdağ-Muratlı demiryolu hattının açılışı Tekirdağ Garı’nda yapıldı. Törende konuşan Erdoğan, Türkiye’yi demiryolu ağları ile öreceklerini belirterek, yeni projeler hakkında bilgi verdi. Başbakan’ın konuşmasındaki Bilecik’i yakından ilgilendiren sözlerde vardı. Başbakan Erdoğan, Bilecik’in makûs talihini değiştirecek olan Bilecik – Bursa hızlı tren hattının bu yıl içinde ihale edileceğini söyledi. Bilecik ile Bursa arasındaki mesafeyi yarım saate indirecek olan projenin hayata geçmesi ile Bilecik’in önü açılmış olacak.    
     Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamaları şöylşe:" Cumhuriyetin ilk dönemindeki büyük hamleden sonra unutulan ve kaderine terk edilen demiryollarında da tarihi bir adım başlattık. Ankara-İstanbul hızlı tren projesinin ilk etabı olan Ankara-Eskişehir etabını tamamladık. Bu projenin ikinci etabını da 2013 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Ankara-Konya hızlı tren projesini bu yılın sonunda bitirmeyi hedefliyoruz ve bunu da hizmete açacağız. Ankara-Konya arasındaki 10,5 saatlik tren yolculuğunu 1,5 saate düşüyoruz. 12,5 saatlik Konya-İstanbul tren yolculuğu da 3,5 saate inecek. Ankara-Sivas hızlı tren yolu inşasına da başladık. Böylece Ankara-Sivas tren yolculuğu 3 saate düşecek. Bursa’yı Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Konya hatlarına bağlayacak Bursa-Bilecek hızlı tren ihalesini de bu yıl yapacağız. Lojistik istasyonları, şehir içi banliyö hatları, yol yenilenmeleri ve diğer modenizasyonlarla cumhuriyet tarihinin ikinci büyük demiryolu hamlesini adeta adım adım hayata geçiriyoruz. Yani demir ağlarla Türkiye’yi örmeye biz devam ediyoruz."    
     Başbakan Erdoğan, bu hamlenin Kars-Tiflis-Bakü hattı ile Ortaasya’ya, oradan Çin’e, GAP-Halep hattıyla da Ortadoğu’ya uzanan uluslararası ayaklarının da bulunduğunu ifade ederek, her yönüyle büyüyen, gelişen, cesareti ve cesametiyle merkez ülke haline dönüşen Türkiye’nin, demiryolu taşımacılığında da hedefine ve iddialarına uygun atılımlarını sürdüreceğini anlattı.      

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2010, 10:37:51 »

Eskişehir-Bursa arası 2 saat ve hızlı tren ile Eskişehir-Ankara arası 1 saat ve bizler artık ankaraya 3 saatte ulaşabiliyoruz.
Otobüsle 5.5-6 saat olan yolun böyle kısalması ailecek bizi sevindirdi.Çünkü bir ayağımız hep Ankara'da.Bilecikle Bursa arasında da olursa Ankara'ya ulaşma süremiz daha da kısalır.Bu haber umarım gerçekleşir.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 09 Aralık 2010, 20:59:30 »

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana ülkenin hemen her yerine demir yolları vardı. Ve Paşa ülke genelinde ki tüm yolculuklarını her zaman demir yolları ile yapmakta idi. Ama aradan bunca zaman geçmesine rağmen devlet demir yolları gereken alt yapıyı gereken titizlik ve bakımları zamanında yapmadı ve sadece demir yolları yük taşımacılığında kullanılmaktan ileri gidemedi. Ama son zamanlar içinde yeni yatırımlar ile demir yolları kendini yenilemeye başladı. Ve bir ülkenin can damarları demir yollarıdır. Ve gereken yatırımlarda kısıtlama olmadan en verimli şekilde yapılması gerek.

Ama bu yatırımlar yapılırken de unutulmaması gereken metal yorgunluklarıdır. Ve gereken bakımlar değişimler her zaman metal yorgunlukları göz önüne alınarak yapılması gerek ya değilse bu yorgun yollarda yapılacak hızlı tren uygulamaları can ve mal kayıplarına neden olur.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GoogleTagged - Etiketler