Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığına Gönderdiğim Yazı Metni  (Okunma sayısı 5026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aygul_OrhanOral

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Ben Türkiye'nin Başkenti olan Ankara' lı ve bu Ülkede yaşayan engelli biri olarak Cumartesi günü  yaşadığım bir olayı size iletmek ve bu konuda da cevap almak istiyorum.

Cumartesi günü nişanlım ve ben gelinlik bakmak üzere Ulus'ta bulunan Anafartalar Çarşısında bulunan moda evlerine gelinlik bakmak için gittik.  Maalesef çarşının girişlerinde RAMPA yok. (Nişanlım Tekerlekli Sandalyede) Çarşının Telekon girişinde merdivenlerin bir tarafı yere çok yakın olduğu için oradan çarşıya girdik.  Maalesef çarşıda bulunan ve insanların kullanması için yapılmış bulunan asansörlerin hiçbiri çalışmıyor, orda bulunan güvenlik görevlisine bunu sorduğumuzda bize aşağılayıcı ve alaycı bir tavırla "bur dan çıkın yan taraf girişte yük asansörü var, ama oradan dükkânların olduğu tarafa nasıl geçersiniz bilmem" diye alaycı bir tavırla bize cevap verdi. Nişanlım "başka çaremiz yok yürüyen merdivenlerden tutup çıkayım buraya kadar geldik bu işi halledelim" dedi ve mecburiyetten yürüyen merdivenlerden çıkmak zorunda kaldık 1. katı sorunsuz bir şekilde çıktık 2. katın yürüyen merdivenlerin bitiminde bulunan hafif yükseklik nedeniyle tekerlekli sandalyenin ayak yerleri takıldı ve nişanlım yüzükoyun yere düştü. Yüzü yaralandı oradan geçenlerin yardımıyla kaldırdık sizlerden Bilgi edinme kanunu gereğince sorularıma cevap bekliyorum.

1- Türkiye’nin Başkenti olan Ankara'nın merkezi yeri Ulus gibi bir yerde bulunan büyük bir iş merkezinde neden engelliler için rampa yok?

2- Böyle bir merkezde bulunan ve asansörü olan bir binada asansörler kimin isteği ile neden kapatılıyor, bunun emrini veren kim?

3- Bu işlemi yapanlar ya da yaptıranlar biz engellilerin eve kapatılmasını mı istiyorlar?

4- 8 milyona yakın engelli yaşayan bir Ülkede 21. yüzyıl yaşanırken neden hala engelliler için bir şey yapılmıyor ve bizler yok sayılıyor?

5- Cumartesi günü yaşanan olayda nişanlımın yaşadığı durumun ve benim gözyaşlarımın ve yaşadığımız acının hesabını kim verecek?

Devlet adına bizlerin hakkını koruyan bir birim olarak sizden bu konu hakkında neler yapacağınıza dair cevap bekliyorum, biz engelliler bu Ülke vatandaşıyız ve bizlerde bu Ülkede yaşıyoruz artık kimse bizi yok saymasın bizleri mimari engellerden dolayı evlerimize mahkûm etmeye çalışmasın bizlerde varız bunu kabullensin herkes.

Bilgi edine Kanunu gereğince söz konusu binada bulunan asansörlerin neden ve kimin tarafından kapatıldığı, benim ve nişanlım için çok acı bir olayın yaşanmasına sebep olan kişiler hakkında be gibi bir işlem yapılacağı ve açılması için neler yapılacağı konusunda tarafıma bilgi verilmesi hususunda gereği, 17.02.2008

Saygılarımla;

Aygül ORHAN

Aygül ORHAN

Sevgili dostlar bu olayı malesef Cumartesi günü ben ve nişanlım yaşadık inşallah bu yazıyı gayle alıpta cevap verirler, eğer bir cevap gelirse bunuda burda sizlerle paylaşacam ben cevabı çok merak ediyorum umarım benim gibi sizlerde merak ediyorsunuzdur.
AŞK VARSA SEN AŞKSIN; SEN DÜNYAMSIN

..serkan..

• Ziyaretçi

canım aplam çok üzüldüm çok gecmiş olsun abime daha yeni duydum bak hepimizin basına gelebilcek bişey enişdenin basına gelenler ne gerekiyosa hep beraber yapalım faks gönderelim yetkilikişilere nebilim işde umarım duyarsız kalmazlar senle beraber bizde merak ediyorum üzüntünüzü sizle beraber paylaşıyorum sevgiyle ve hep mutlu kalın....

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar

Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun diyorum.Bu konuya site olarak duyarsız kalamadım vede iznin doğrulsunda konuyu kelimesini dahi değiştirmeden Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Melih GÖKÇEK beye, bayın bakanımız Nimet CUBUKCU ya ve bizim gibi bir engelli olan Sayın vekilimiz Lokman AYVA' ya kelimesi değiştirmeden yolladım.Bir engelliye bu reva gözülmemeli bu kadar duyarsız bir toplum olmadık olmayacağız:bu ülkede engelli insanların yaşadığnı aslma ama asla kimse unutmasın çıkan bir yasamız var ve bu yasa 7 yıl içinde gerekli şartlar uygulanacak diyor o zaman bizim için çıkan bu yasanın eksiksiz vede gerekce gösterilmeden uygulanmasını istiyoruz arkadaşımızın başına gelen bu talihsiz vede uzücü olayın takipcisi olacağız gerekirse maddi manevi ne kadar dava açılması gerekirsa gerekli avukat arkadaşlarla konuyu konuşacağız.Bir yasal hak varsa bununda elbetdeki alınması gerekmekte...
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

UYGARCA

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • yaşamak güzel

aygül abla çok geçmiş olsun inş istediğin beklediğin cvp alırsın. ;) ;)
Medeniyet öyle kuvvetli bir ateştir ki, ona bigane olanları yakar ve mahveder.

FATOŞ

• Ziyaretçi

öncelikle çok geçmiş olsun aygül. şu an üzüntü ve öfke duygularını bir arada yaşıyorum. hangi birine üzülüp kızacaksın bilmiyorum.  engelli vatandaşlarımızı sosyal hayatın içinde görmek istiyoruz deyip sonrada gerekli fiziki şartları sağlamayan yöneticileremi, bizler sizin haklarınızı savunmak için görev yapıyoruz deyip sadece uzaktan seyreden özürlülüler idaresinemi, yardım etmek yerine alaycı ifadeleler kullanan güvenlik görevlisinemi. bizler özürlüyüz ama şükredelim bu insanlar gibi beyin özürlü degiliz

tabi işin birde psikolojik yönü var. kime şikayet edilecek sana göz yaşı dökütüren zihniyeti. kim ödeyecek nişanlının yaralanan yüzünün yüzünü bırak yüreginin yarasını kim iyileştire bilecek. bu olayın insan psikolojisi üzerindeki etkisini kim anlaya bilir acaba. sadece bir kaç saniye tekerlekli sandelyeye oturup yada bir kaç saniye gözlerini kapatıp bizler sizi çok iyi anlıyoruz elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız diyen gözlerini açınca her şeyi unutan vekillermi. nasıl silebilir insan bu olayı beyninden. :'(

insanın en güzel günlerini bile rezil etmekte üzerlerine yok insanların.  acını paylaşıyorum arkadaşım. kimsenin seni üzmesine izin verme her zaman arkandayız. bu dünyada senden bir tane var sadece çok kıymetlisin bu yüzden :-*

Şirine

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

aygül ablacım sana ve nişanlın olan eniştemize çok geçmiş olsun diliyorum..inşallah derin bir yara izi kalmamıştı :'( o koca sandalyenin düşmesini devrilmesini düşünemiyorum bile...zaten ağır olan insan vücüdün düşmesi normal insanda bile ağır sonuçlara yol açabiliyo ve yürüyen merdiven gibi bir tehlikeli bir yerde bu olayın yaşanması allah korusun verilmişiniz varmış...
koskoca devlet koskoca bir alışveriş mağızası bir asansör yapmaktan aciz mi??
neden bu ülkede engellilerin yaşadığı sorunlar en az düzeye değilde en üst düzeyde...
neden bu insanlar diğer normal sağlıklı insanlar gibi memnun edilmiyoda hep küçümser tavırlar içerisinde dışlanıyo....çok sinirlendim!!!
"orda bulunan güvenlik görevlisine bunu sorduğumuzda bize aşağlayıcı ve alaycı bir tavırla "burdan çıkın yan taraf girişte yük asansörü var, ama ordan dükkanların olduğu tarafa nasıl geçersiniz bilmem" diye alaycı bir tavırla bize cevap verdi"
SEN KİMSİN Kİ???AŞAĞILAYICI VE ALAYCI DAVRANIŞLAR SERGİLİYOSUN İNSANLARA ALTI ÜSTÜ GÜVENLİK...!!TERBİYESİZ....
ÇOK SİNİRLENDİM GERÇEKTEN DEVLETİN YAPTIĞI UMURSAMAZLIK BİR YANDAN GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN YAPTIĞI UKALALIK BİR YANDAN
BEN OLSAM O ALIŞVERİŞ MERKEZİNİ ALTINA ÜSTÜNE GETRMİŞTİM BU NE BÜYÜK TERBİYESİZLİK...BANA YÜK ASANSÖRÜNÜ GÖSTERİYO ALAY EDEREK....
BEN YAZMIYIM EN İYİSİ BURAYA YAZINCA SİNİRDEN BİR ÇOK ŞEYİDE DİCEM OLMİCAKKK
GEÇMİŞ OLSUN AYGÜLÜM ÜZÜLME SALİH ABİMEDE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN....

mediha

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Çok üzüldüm aygül ablam çok geçmiş olsun..
Ankaraya geldiğimde aynı sorunu bende metroda yaşamıştım asansörler çalışmıyordu ve yürüyen merdivenlerden çıkıp inmek zorunda kalmıştım.. Yanımda arkadaslarım vardı sandalyemi tutuyordu ama ben yinede çok tedirgin olmuştum..
Maalesef ülkemizin başkentinde böyle bir sorunu yaşamak çok üzücü ama yine maalesef burası Türkiye..
Cevabı bende dört gözle bekliyorum. Umarım duyarsız kalmazlar.. 

Şirine

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

çok tehlikeli bişi allah korusun aman medişim sakın :'(

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar

Şahsım adına bu oayın peşini bırakmayacağım.Gerekli yerlerde ki hukukcular ile konuyu görüştün ve daha da ileri gidip maddi manevi ne hakkı arkada arkadaşımızın yanında olarak sonuna kadar arayacağım bu kadar büyük bir terbiyesizlik bu kadar vurdum duymazlık olamaz bu ülkede bir kanun yasamız varsa herkesin buna uyması gerekmekte.Bugün Aygül arkadaşımızı ve degerli abimizin başına gelen olay hemen hemen tüm engelli arkadaşlarımızın balşına gelmektedir.Koskoca bir başkent burasu Türkiye Cumhıriyetinin Kalbi ve bu kalbe bu yakışmadı.Umarım sayın bakanımız sayın vekilimiz vede Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Gölçek konuya duyarsız kalmaz gerekli yazının harfinde dahi değişiklik yapmadan kendilerine aynen yolladım.Bu ülkede engelli insanların yaşadığını unutmasınlar bizlerde kendi işlerimizi kendimiz yapmak istiyoruz buda Sosyal bir devlet iadresinde olması gerekendir.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

..serkan..

• Ziyaretçi

neyapılması gerekiyosa hep beraber yapalım yürüyüşse yürüyüs eylemse eylem herturlu eyleme varım ben bugun aplamla abimin başına gelenler yarın bizim veya baska arkadaslarımızın başına gelir.. biz bir olalım yapamıcamız sey yok.. yeterki bir olmayı bilelim...

Aygul_OrhanOral

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Sevgili dostlarım hepinize çok teşekkür ediyorum üzüntümü benim paylaştıüınız için MEVLAM hepinizden razı olsun, İNŞALLAH bizim bu yaşadığımız olay bida kimsenin başına gelmez, bu olay bizim için çok acı bir anı olarak kalacak bu olayı unutmamız mümkün deyil.

Sevgili dostum Nadir'in ve benim attığım myillere cevap gelirseki sanmıyorum cevap geleceğini ona göre ne gerekiyorsa, gücümüz neye yeterse her yolu deneyeceğiz benim ve Siad'in bundaki tek amacımız bizim en güzel günümüzde yaşadığımız bu olayın birdaha kimsenin başına gelmemesi için ne gerekiyorsa siz sevgili dostlarımızın desteği ile her yolu deneyeceğiz.

Aygul_OrhanOral

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Haklısın ressam kimseden tık çımayacağına eminim buda demek oluyorki biz engelliler yada engelli yakınları butür olayları daha çok yaşayacağız Mevlam yardımcımız olsun....

Denizkızı

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Aygül hanım başınıza gelen talihsiz olaya çok üzüldüm. Gerçekten toplu bir hareket yapılacaksa bende desteklemek isterim. Sanırım gönderilen yazıya bir cevap gelmeyecek. Bu sitedeki ve daha toplayabileceğimiz pek çok arkadaşımızla gerekli yerlere tek tek mail çeksek ya da dilekçe göndersek bir faydası olur mu?

Aygul_OrhanOral

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Desteğinden dolayı teşekkür ederim Denizkızı Bilgi Edinme Kanunu gereğince 15 iş günü bekleme süresi var bu büre bitiminde hala bir cevap gelmezse ki geleceğini sanmıyorum ona göre toplu hareketle ne yapabilirsek deneyeceğiz.

EZGİSURAL

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN, ÇOK ÜZÜLDÜM AÇIKCASI BİRDE İNSAN GELİNLİK BAKMAK İÇİN GİDİPTE BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞINCA, UMARIM EN YAKIN SÜREÇTE EN İYİ ŞEKİLDE SONUÇLANIR BU KONU, KENDİNİZİ ÜZMEYİNİZ LÜTFEN NİŞANLINIZDA AYNI ŞEKİLDE, TEKRARDAN GEÇMİŞ OLSUN, RUHUNUZA VE MUTLULUĞUNUZA SAHİP ÇIKIN.
"HAYAT HERŞEYE RAĞMEN GÜZEL."

GoogleTagged - Etiketler