Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Ankara Metrosu ve Biz Engelliler  (Okunma sayısı 4053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sehay

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ankara Metrosu ve Biz Engelliler
« : 09 Kasım 2010, 18:14:57 »

ankara büyükşehir belediyesi biz engelilere%70 üzeri raporu olanlara ücretsiz ılaşım hakkı verdi. teşekkür ederiz lakin buna sınırlama getirdi. sadece mavi belediye otobüslerini kullanabilirsiniz dedi. halbuki metro ve ankarayda belediyeye ait ve ücretsiz faydalanamıyoruz. konu hakkında ego ya ve belediyenin şikayet masalarına yazilar ve mail atmama ragmen olumlu cevap alamadım.cevaplarında eldeki imkanların sınırlı oldugundan bahsediyorlar. ama biz engelliler zaten otobüslere zor binebiliyoruz ve modern metroyada serbest biniş hakkımız gasp edilmiş durumda. birde buna ankarada  batıkent gibi yerlerde oturanların merkeze inerken metrodan başka secenegi yoksa bu bir adaletsiz durumu oluşduruyor. tüm arkadaşlardan ricam bu konuda belediyeye mail atmaları ve dünya engelliler gününden önce bu durumun düzeltilmesi. şimdiden herkese teşekkürler.

ki söylemeyi unuttum. adliye calışanları bir sürü kurum ücretsiz faydalanıyor.

tekbir

• Moderator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2010, 18:18:07 »

Belediyenın Mail adresi ve şikayet dilekçe örneğinide yazda ona göre gönderelim.

sehay

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2010, 18:29:16 »

telefon 153 mavi masa ankara büyükşehir veb sayfası. stanadar bir dilekçe yok. herkes talebini buralara yazabilir. teşekkürler ilgilendiginiz için.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 10 Kasım 2010, 22:36:14 »

ankara büyükşehir belediyesi biz engelilere%70 üzeri raporu olanlara ücretsiz ılaşım hakkı verdi. teşekkür ederiz lakin buna sınırlama getirdi. sadece mavi belediye otobüslerini kullanabilirsiniz dedi. halbuki metro ve ankarayda belediyeye ait ve ücretsiz faydalanamıyoruz. konu hakkında ego ya ve belediyenin şikayet masalarına yazilar ve mail atmama ragmen olumlu cevap alamadım.cevaplarında eldeki imkanların sınırlı oldugundan bahsediyorlar. ama biz engelliler zaten otobüslere zor binebiliyoruz ve modern metroyada serbest biniş hakkımız gasp edilmiş durumda. birde buna ankarada  batıkent gibi yerlerde oturanların merkeze inerken metrodan başka secenegi yoksa bu bir adaletsiz durumu oluşduruyor. tüm arkadaşlardan ricam bu konuda belediyeye mail atmaları ve dünya engelliler gününden önce bu durumun düzeltilmesi. şimdiden herkese teşekkürler.

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığı sadece göz boyamadan ileri gitmiyor. Her zaman olduğu gibi reklamın iyisi yada kötüsü olmaz mantı içinde icraatlarına devam ediyor.

Özellikle Ankara'da toplu taşıma araçlarının hangisi engelli vatandaşlara uygun? Nerede ise hiç. Bununla birlikte tüm kanun ve yasalarda engellilik oranı %40 iken Ankara Büyük Şehir Belediyesi neden? %70 oranında tutmakta. Mevcut yasalar içinde bir kişinin %70 engelli raporu alması demek o adamın yataktan kalkamaması anlamına gelir ki ülkemizde uygulanan baltazar formülünü hepiniz biliyorsunuz. Bir kişinin sadece diz altından dahi bacağının olmaması dahi bu yasaya göre sadece %35 dir. İşte size %70 diyenlerin ne kadar reklamcı olduklarının bir göstergesi.

İşletmesi yanılmıyorsam belediye elinde olan son zamanlar içinde mavi göl, harikalar diyarı ve buna benzer yerlerden hala engelli araçlarından otopark parası alınmak için uğraş vermekte idiler bir kaç zamana kadar. Demek ki sayın başkan her zaman olduğu gibi balon patlatmayı çok seviyor ya bu kezde uçurmaya devam ediyor.

Engelli insanların Ankara'da rahat kullanacağı ulaşım araçları belli ve bu %70 dayatması saçmalıktan başka bir şey değil. Eğer ki engelli insanlara nasıl hizmet verildiğini görmek isterse bir gün Eskişehir'e gitsin baksın orada engelli vatandaşlar nasıl düşünülmüş ve neler yapılmış.

Her zaman söylediğim gibi Ankara Büyük Şehir Belediye başkanlığı engelli vatandaşlarını görmezden gelir. Sizi bir örnek daha vereyim Türkiye'nin başkenti olan Ankara'nın Kızılay'ında kaç engelli kimseye ihtiyaç duymadan kaldırımlarda gezer bilir.

Buradan sayın başkana sesleniyorum. Ankara Türkiye'nin başkenti ise artık öyle bir kent olmayı hak etsin. Burada başkentte onca engelli var ama dişe dokunur bir tek iş yok. Sadece reklam şahsen ben bir engelli ve 11 yıldır Ankara'da yaşıyorsam açık konuşmam gerekir ise reklama karnım tok. Elimde dokunmadığım, gözümle görmediğim hiç bir şey beni bağlamaz. Belediyeden bir yiğit delikanlı varsa buyursun gelsin beraber bir Ankara sokaklarını gezelim de bana göstersin bakalım neler yapmışlar engelli vatandaş ve başkent yaşlıları için....

0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Aynurrr

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 14 Şubat 2011, 13:47:45 »

ankara büyükşehir belediyesi biz engelilere%70 üzeri raporu olanlara ücretsiz ılaşım hakkı verdi. teşekkür ederiz lakin buna sınırlama getirdi. sadece mavi belediye otobüslerini kullanabilirsiniz dedi. halbuki metro ve ankarayda belediyeye ait ve ücretsiz faydalanamıyoruz. konu hakkında ego ya ve belediyenin şikayet masalarına yazilar ve mail atmama ragmen olumlu cevap alamadım.cevaplarında eldeki imkanların sınırlı oldugundan bahsediyorlar. ama biz engelliler zaten otobüslere zor binebiliyoruz ve modern metroyada serbest biniş hakkımız gasp edilmiş durumda. birde buna ankarada  batıkent gibi yerlerde oturanların merkeze inerken metrodan başka secenegi yoksa bu bir adaletsiz durumu oluşduruyor. tüm arkadaşlardan ricam bu konuda belediyeye mail atmaları ve dünya engelliler gününden önce bu durumun düzeltilmesi. şimdiden herkese teşekkürler.

ki söylemeyi unuttum. adliye calışanları bir sürü kurum ücretsiz faydalanıyor.

Ankarada Yaşayan Biri Olarak Bende Bircok Kez Mail Atım Arkadaşlarımın Ricası Üzerine Adil Olmalrını Dileyerek .
Hani fani bu hayat ümit bağlayamam, olmadı diye oturup ağlayamam; gönlü geniş olan sükutu öğrensin!

sivil

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2011, 22:55:10 »

nadir arkadaşın dediği gibi belediyenin engelliye uygun aracı yok ben belediyenin sitesine "ankarada çalışan tekerlekli sandalye kullanan engelliler için otobüsleri varmıdır varsa güzergahları ve hareket saatleri nedir?"diye bir soru yönelttim önce hangi semtte oturduğumu sordular söylediğimde ise araçlar için hareket saati vermeyeceklerini söylediler yani topu topu birkaç tane engelli otobüsü var sabahtan durağa çıkın gün içerisinde otobüs gelirse binersiniz gelmezse bütün gün durakta bekler akşamda evinize dönersiniz  ihh_1 arkadaşlar bu arada 2012 yılında bu işlerin çözülmesi gerekiyor çözülmediği takdirde belediyelere karşı yasal yollardan tazminat davaları açılması için şimdiden hazırlanmak lazım

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2011, 22:56:38 »

Ankara Büyük Şehir Belediye başkanlığının her zaman bir bahanesi vardır.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

intimate_78

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 20 Haziran 2011, 14:39:48 »

YASSANIZ BİLE BOŞ BİZLER BİR OLUP ELBİRLİĞİYLE YAPABİLİRİZ ANCAK VE TABİ EN ÖNEMLİSİ DERNEKLER AMA ONLAR NERDEEE

sehay

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #8 : 09 Eylül 2011, 17:56:04 »

cevap veren destek olan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. bundan sonrada sonuç alıncaya kadar  mail atmaya telefon etmeye devam edelim. teşekkürler

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #9 : 10 Eylül 2011, 22:13:10 »

cevap veren destek olan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. bundan sonrada sonuç alıncaya kadar  mail atmaya telefon etmeye devam edelim. teşekkürler

Başlığınızı açtığınız da 2010 yılında imiş ve nerede ise bir yıllık zaman içinde girmemiş başlığınıza bakmamışsınız. Peki tüm arkadaşlarımız bu şekilde yaparsa biz nasıl birlik içinde olacağız işte bende bunu merak ediyorum :) nasıl olacak bu iş ;)

sehay

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 09 Ekim 2011, 02:58:48 »

ben bu konuyu sadece burada degil başka forumlardada takip ediyorum. arada bir girip kontrol ediyorum ama ne yazıkki fazla ilgilenen yok. ilgi gösteren tüm arkadaşlarada teşekkür ederim.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #11 : 09 Ekim 2011, 19:31:13 »

ben bu konuyu sadece burada degil başka forumlardada takip ediyorum. arada bir girip kontrol ediyorum ama ne yazıkki fazla ilgilenen yok. ilgi gösteren tüm arkadaşlarada teşekkür ederim.

Neden aceba?

http://www.engelsizdostlar.com/forum/tartismadusuncelerimizayrimcilikla-mucadeletoplum-ve-bakis-acisi-20/gorme-engelliler-kadar-organize-olamayan-ortopedik-engelliler/

zübiş

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • BİR ÇOCUĞUMUZ OLURSA ADI DENIZ OLMALI...
« Yanıtla #12 : 10 Ekim 2011, 09:33:26 »

konu eski ama çile güncel:)
bende binlerce kez mail attım.Ama herhangi bir cevap gelmedi.Ben yıllardır ankaradayım bahsettiğiniz otobüsten bi tane bile görmedim.
Bir çocuğumuz olursa
Adı DENIZ olmalı
İster kız ister erkek
Farketmez hiç biri
Fakat bakışları farketmeli
Güneş gibi olmalı
Aydınlatmalı her tarafı
Her bir yandan bir bir

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #13 : 10 Ekim 2011, 09:43:27 »

Ankara da yaşayan arkadaşlar şunun farkına varsalar çok iyi olur. Büyük Şehir Belediye Başkanlığının engelliyi dikkate aldığı yok. Kocaman başkent ama engelli için yapılan uygulamalara bakın bir... ne var? bana göre kocaman bir hiç...

Başkent belediyesi Eskişehir belediyesinin yarısı kadar dahi olamadı ya... başka söylenecek söz yok... takdir üye arkadaşların...

zübiş

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • BİR ÇOCUĞUMUZ OLURSA ADI DENIZ OLMALI...
« Yanıtla #14 : 10 Ekim 2011, 10:51:00 »

BÜYÜKŞEHİRDE İŞ OLMADIĞINI BENDE DÜŞÜNÜYORUM.HADİ ESKİŞEHİRİ GEÇTİM ETİMESGUT BELEDİYESİNİN  3 /1 İ KADAR OLSALAR YİNE RAZIYIM.
Bir çocuğumuz olursa
Adı DENIZ olmalı
İster kız ister erkek
Farketmez hiç biri
Fakat bakışları farketmeli
Güneş gibi olmalı
Aydınlatmalı her tarafı
Her bir yandan bir bir

GoogleTagged - Etiketler