Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Sessiz Olmak Saf Olmak Suçmu  (Okunma sayısı 3615 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

***CEREN***

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • hayat hep gülmeye değer
Sessiz Olmak Saf Olmak Suçmu
« : 22 Kasım 2009, 02:43:13 »

Sessiz kalmak nelere yol açıyo bu hayatta,bir köylü kız çoçuğu düşünün sessiz ve utangaç,gözlerindeki o saflığı düşünün,yüzündeki o masumluğu, hayal edin kapatın gözlerinizi haksızlık karşısında nasıl ezildiğini düşünün.....

Ne kadar üzücü değilmi????

belki onu böyle yapan parasızlık,belki yetiştirilme,belki karakteristik bişey ,bunlar olağan şeyler,ama asıl olması gereken böylelerini üzmek değil,üzerine üzerine gitmek değil sahiplenmek asıl önemli olan.

etrafımızda saf birini yada nebileyim cahil birini görünce hemen tıskırıp gülmek yerine saygı duymayı  anlayış göstermeyi bilmiyoruz çoğunlukla.

İNSAN DİLİNİN ALTINDA GİZLİDİR HZ.MUHAMMED.S.A.V

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ynt: Sessiz Olmak Saf Olmak Suçmu
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2009, 09:48:11 »

Çok haklı ve doğru bir tespitte bulunmuşsun ceren.Anlattığın o köylü kızı bendim yıllar öncesi diyebilirim...

Ne zamanki hayatı kavradım,bana küçümser gözlerle bakanlardan hep uzak durdum.Bu uzak duruşum onların elindeki fırsatı almam olmuştu.İstanbula ilk geldiğim yıllarda istanbulluyla uyum sağlamam pek zor olmuştu.Kocaman kocaman kadınların işlerini güçlerini bırakıp bu tür şeylerle uğraşıp ve bundan zevk aldıklarını gördükçe hep yazıklar olsın kalıbınıza demişimdir...Maalesefki az bilgisi olan bazı kesim kendisini bulunmaz hint kumaşı sanıp burunları bir karış havada gezelerler...Bu kesime inat hep kendimi geliştirdim.Akşama kadar evlendirme ve magazin dizileri izleyen bir toplumdan ne beklenilirdiki başka...

İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

***CEREN***

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2009, 14:27:46 »

Çok haklı ve doğru bir tespitte bulunmuşsun ceren.Anlattığın o köylü kızı bendim yıllar öncesi diyebilirim...

Ne zamanki hayatı kavradım,bana küçümser gözlerle bakanlardan hep uzak durdum.Bu uzak duruşum onların elindeki fırsatı almam olmuştu.İstanbula ilk geldiğim yıllarda istanbulluyla uyum sağlamam pek zor olmuştu.Kocaman kocaman kadınların işlerini güçlerini bırakıp bu tür şeylerle uğraşıp ve bundan zevk aldıklarını gördükçe hep yazıklar olsın kalıbınıza demişimdir...Maalesefki az bilgisi olan bazı kesim kendisini bulunmaz hint kumaşı sanıp burunları bir karış havada gezelerler...Bu kesime inat hep kendimi geliştirdim.Akşama kadar evlendirme ve magazin dizileri izleyen bir toplumdan ne beklenilirdiki başka...

haklısın ablacım bende  çok sessizliğimin kurbanı oldum ama olsun yendim artık o sessizliği utangaçlığı ama olsun utanmak yüzünün kızarması insanın bir erdemliktir bence

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2009, 14:34:43 »

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki insanların çoğu hep birbirlerinin açığını yakalamaya çalışıyor.
Şu kişinin bir kusurunu,bir hatasını buluyum da gülüyüm,dalga geçiyim,küçük düşürüyüm diye düşünenler maalesef ki çoğunlukta.
Bu durumu yaşayanların içinde ne yazık ki engelliler de var.
Engelliyle dalga geçilir,alay edilir,yüzüne karşı ya da arkasından gülünür.
Bunu yaşıyanlar yani sadece sessiz kalanlar veya cahil olanlar değil engellilerin de çoğu bu düşüncesiz insanların onlar için komik olan ancak karşısındaki insanı kıran sözlere maruz kalıyorlar.
Ben bu durumda şöyle düşünüyorum asıl cahil olan,asıl gülünmesi gerekilen bu insanların kendileridir.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

***CEREN***

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2009, 14:37:18 »

bide yolda bi engelli görünce sanki hiç görmemiş gibi içine düşecekmiş gibi bakarlar anlamam yani

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2009, 14:41:21 »

bide yolda bi engelli görünce sanki hiç görmemiş gibi içine düşecekmiş gibi bakarlar anlamam yani

O salakça bakışlarla bize bakan,arkasından bazen kahkahalarla gülen insanları acaba kendileri anlıyabiliyorlar mı kendilerini huh Ben bu tür insanların zaten hiçbir kategoriye koyamıyorum acaba kendileri kendilerini hayatın neresinde görüyorlar çok merak ediyorum.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : 22 Kasım 2009, 14:46:18 »

haklısın ablacım bende  çok sessizliğimin kurbanı oldum ama olsun yendim artık o sessizliği utangaçlığı ama olsun utanmak yüzünün kızarması insanın bir erdemliktir bence

Saf masum yüreği temiz insanların asla utanılacak bir şeyleri yoktur cerencim...Asıl utanması gerekenler bize gülenlerdir.Çünkü içleri fesattır o tip kişilerin...Cahil olmak şuç değil ve insan her konuda kendisini yetiştirebilir.Ama masumluk ve temiz kalplilik ALLAH vergisidir.ALLAH her kuluna bu güzel özellikleri vermiyor.O yüzden masum ve temiz yürekliler hep kıskanılmıştır....Bu kıskançlığıda ancak ve ancak bizlerle alay ederek atlatmaya çalışıyorlar ama alay ettikçe daha beter batıyorlar....

İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

***CEREN***

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 22 Kasım 2009, 14:48:12 »

haklısın ablacım bende  çok sessizliğimin kurbanı oldum ama olsun yendim artık o sessizliği utangaçlığı ama olsun utanmak yüzünün kızarması insanın bir erdemliktir bence

Saf masum yüreği temiz insanların asla utanılacak bir şeyleri yoktur cerencim...Asıl utanması gerekenler bize gülenlerdir.Çünkü içleri fesattır o tip kişilerin...Cahil olmak şuç değil ve insan her konuda kendisini yetiştirebilir.Ama masumluk ve temiz kalplilik ALLAH vergisidir.ALLAH her kuluna bu güzel özellikleri vermiyor.O yüzden masum ve temiz yürekliler hep kıskanılmıştır....Bu kıskançlığıda ancak ve ancak bizlerle alay ederek atlatmaya çalışıyorlar ama alay ettikçe daha beter batıyorlar....

valla duygularımı anlatıyosun resmen ablacım kalpler bir çok doğru söylüyorsun

vatan

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #8 : 22 Kasım 2009, 14:55:19 »

cahil olmak sessiz olmak neden suç olsun ki okumakla cahillik gider ama EŞŞEK lik baki kalırmış

soner öztürk

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 04 Aralık 2009, 15:47:12 »

cok guzel bı tesbıt tebrık edıyorum senı topragım....

***CEREN***

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 04 Aralık 2009, 16:18:18 »

cok guzel bı tesbıt tebrık edıyorum senı topragım....

SAĞOLASIN

afatsum

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yokluğun Cehennemin Diğer Adıdır.
« Yanıtla #11 : 25 Şubat 2010, 14:23:53 »

HİÇ KİMSEYİ KÜÇÜMSEMEMELİYİZ.BİZDE ONLAR GİBİ OLABİLİRDİK.NİHAYETİNDE İNSANA SAYGI DUYMAMIZ LAZIM.
HER SEVİLEN SEVENİ MESUT ETSEYDİ,NEDEN DUDAKLAR TEBESSÜME HASRET KALIRDI.
mustafacoban63@hotmail.com

şükran

• Moderator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
Sessiz Olmak Saf Olmak Suçmu
« Yanıtla #12 : 24 Kasım 2011, 14:49:57 »

güzel bir tesbıt olmuş

alonelira

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Engelsizdostlar.Com
« Yanıtla #13 : 02 Mart 2012, 23:50:29 »

Kardeşlerim saf olmak iyi niyet beslemek tabiki suç değil o bir allah vergisidir karşıdaki kötü kalpli insanların kurallarına göre onlar kandırılmaya müsait alaya alıcı tavırla gülüncek gibi bakan insanlar o insanlar aslında normal değillerdir. İnsan hakkı yiyip af edersiniz keçi gibi ortalıkta gezenler küçümsenip alaya alınmazken saf insanlar iyi niyetleri alaya alınıyor. Çünkü ahir zamanda ve kapitalizim denilen illet bir sistemde yaşıyoruz sistem buna müsade ediyor hırsızlık haksızlık ve gayri meşru yollardan para kazanmanın önünü açıyor. Temiz kalpli saf insanlar bu insanların içerisinde tek ve masum. Bunlardan biriside benim iyilik yapıyorum elimde değil borç para veriyorum birisinin odununu kırıyorum fakirin garibanın elinden tutuyorum daha vs neler neler ama bunlar alay konusu ediliyor hakkımda arkadaşlarım konuşuyor saf insan diyorlar kızıyorum onlara ben saflığımdan yapmıyorum bu iyilikleri beni bir yaradanın gördüğünü ve onun rızasını kazanmak için yapıyorum ama bizim toplumumuzda ailesinde şeref ve namusfan nasibini almamış dürüstlüğün nasıl bir servet olduğunu bilmeyenler olduğu için Bu acıları çekiyoruz. Sitemizde bir arkadaşımızın yorumu dikkatimi çekti bu tip insanlarla alay geçmeyelim gibisinden ya hu o tip insanlar lafı hakaret bu olmasa gereken insanlar sizler bitiksiniz ama farkında değilsiniz .
                     UĞUR GÜÇLÜEL

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #14 : 24 Mart 2012, 13:57:29 »

Anladım ki; İnsanlar; Susanı KORKAK, görmezden geleni APTAL, Affetmeyi bileni çantada KEKLİK sanıyorlar..!! Oysa ki; Biz istediğimiz kadar HAYATIMIZDALAR..!! Göz yumduğumuz kadar DÜRÜSTLER, ve sustuğumuz kadar İNSANLAR..

Şems-İ Tebrizi
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

GoogleTagged - Etiketler