Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Papatya İnadı  (Okunma sayısı 1095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Musa_Reis

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Dün,Bugün,Yarın,Ölüm
Papatya İnadı
« : 23 Aralık 2009, 15:43:41 »

Merhaba sevgili dostlarım.Nasılsınız ? umarım hayatınız istediğiniz doğrultuda ilerlemektedir .Köşe yazısı yazmayalı epey bir zaman olduğunu fark ettim.Bu yazımda biz engelli insanların hayatlarına benzer yaşam süren çok farklı bir çiçekten bahsedeceğim.(Aslında yine bizlerden bahsetmiş oluyorum)
Size garip geldiğinin farkındayım engelliler ve çiçekler değilmi? Ama açık bir yürekle bakarsanız konuya pekte o kadar garip değil.

PAPATYA İNADI
              Ankara soğuk hava kapalı.Ben yine yalnızlığımı harman yaptığım odamdayım.Bir demli çayım var hemen masanın kenarında.Yine duygusal bir müzik eşlik ediyor hayallerime.Ankaranın soğuna inat yüreğimi ısıtıyorum kapalı boğuk bir  karanlığın içinde umutlarımla.Sonunda ışık gördüğüm ama çıkışa  ne kadar kaldığını kestiremediğim bir tüneldeyim sanki.
Ama şu an kırlarda olmak isterdim.güneşin anne şefkati gibi gelen sıcaklığının altında.Toprağın neden geldin ne istiyorsun gibi sorularının olmadığı gökyüzünü izleyerek kuş seslerine ufak bir mırıltıyla eşlik ederek kendimi vermek isterdim doğaya.

Ve sonrasında gelinlik giymiş gibi görünen o beyaz ve sarı tonlarını sergileyen papatyaların arasına uzanmak isterdim.Papatyalar bana ne kadar benziyorlar.Kokuları renkleri ve özellikle yaşama tutunma güçleriyle.
Benzer olduğumuz bir gerçek sanki.Kırları bilirsiniz zor yerlerdir engebeli yabani otları olan her türlü yırtıcıya ev sahibi olabilen yollarını bilmezseniz yolunuzu kaybedebileceğiniz yerlerdir.Sanki benim veya bizlerin kaderleri gibi.

Papatyaları çoğumuz narin çiçekler olarak biliriz değilmi.Dıştan bakıldığında öyledir.Kırılgan zarif ve narin çiçeklerdir.Ve belkide bazılarınız içinde değersiz olabilir.Heleki bir demet gülün yanında papatyadan söz etmek belki deliliktir.
Çocukluğumdan bilirim çok papatyayı toprağından koparmışımdır.Dalından koparmak hep kolayıma gelmiştir.ama köküyle sökmek istedim hep çünkü odamdaki saksıma dikmeyi niyetlenmişimdir hep.Ama kırılgan narin çiçek nasıl oluyorsa o toprağa öyle bir tutunuyorki her denememde yarısı elimde kalıyor kökü yinede toprağından çıkmıyor.O zamanlar çocuktum.ama şimdi bu papatyanın koparılmamak için gösterdiği inadı daha iyi anlıyorum.
Papatyalar kırların çiçeği olmak istiyor.salon çiçeği değil.Çünkü papatyaya anlam veren kır çiçeği olması değilmi.Kırlar onun kaderi ama o kaderine inat o zorlu yaşamı tercih etmiş ve hiçbir dış etkende onu ordan götüremeyecek.

Her ne kadar kır çiçeği olmak onun için bir mutululuksa veya kaderiyse  yaşamdanda kendisini soyutlamıyor.Bir gelin tacında veya bir gelin elinde yerini alır her daim.Kolay bulanbildiği için sevdalı yüreklerin birbirine verdiği çiçeklerin arasındada yeri vardır her zaman.kısa zamanda ortamın havasını değiştirme özelliğinede sahip olduğundan ev hanımlarının tercihleri arasındada yer alır.Ama papatyaların arasında daha ileri gidenlerde yok değilmidir.Bazı papatyalar çay olmak için büyürler yeşerirler bazıları doktorluğa bile soyunmuşlardır.Kırların inatçı çiçekleri nasıl oluyorsa içimizde çok yerdede var olmayı başarmışlardır.

Bizlerde kırlara benzettiğim kaderlerimizin papatyaları değilmiyiz sizce.Yaşama papatyalar gibi inatla tutunmuyomuyuz.Bir gülün yanında belki değerimiz düşük olabilir ama bir bahçe papatyasız olurmu? Yaşamın ve ülkemin bizlersiz olmayacağı gibi.Hayatı hayat yapan gülüyle papatyasıyla dikeniyle otuyla çöpüyle kabul etmek değilmidir.Dıştan bakarsanız nariniz zarif ince ve kırılganız ama unutmayın bizler kırların çocuklarıyız.Zorlu yaşamın ortaklarıyız belkide. Ve bizlerden öğrenecekleriniz yokmudur acaba.Bir acıya tebessüm edebilmeyi çıkarsız saf katıksız sevebilmeyi ve beklide verilen sevgiye değer vermeyi.bir gelinin elinde çiçek olabilmeyi beklide bir yürekte aşık olarak kalabilmeyi.Hayalleri umutlarla süsleyebilmeyi veya sabırla beklemeyi belkide içimizden birisi sizlere öğretebilir nerden bileceksiniz belkide içimizden kır çiçeklerinden biri sizleri uçurumun kenranıda gül olmaktansa  kırlarda papatya olmayı tercih etmeyi sağlayabilir.a

Velhasılı her insan bir çiçektir.Kimisi bir gül kimisi asi kardelen.Diğeri gece sefasıdır bir diğeri kasımpatı olmayı tercih etmiştir.Kayalıklardada yeşeren vardır kuytu köşelerdede.kimisi şehir salon gülüdür kimisi kırların inatçı papatyaları.
Sizin tercihinizi size bırakıyorum
Ben bir papatyayım kırlara benzettiğim zorlu yaşamımda geleceğime,hayallerime umutlarıma
PAPATYA İNADINDA BAKIYORUM

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
Ynt: Papatya İnadı
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2009, 15:50:17 »

Alıntı
Bizlerde kırlara benzettiğim kaderlerimizin papatyaları değilmiyiz sizce.Yaşama papatyalar gibi inatla tutunmuyomuyuz.Bir gülün yanında belki değerimiz düşük olabilir ama bir bahçe papatyasız olurmu? Yaşamın ve ülkemin bizlersiz olmayacağı gibi.Hayatı hayat yapan gülüyle papatyasıyla dikeniyle otuyla çöpüyle kabul etmek değilmidir.Dıştan bakarsanız nariniz zarif ince ve kırılganız ama unutmayın bizler kırların çocuklarıyız.Zorlu yaşamın ortaklarıyız belkide. Ve bizlerden öğrenecekleriniz yokmudur acaba.Bir acıya tebessüm edebilmeyi çıkarsız saf katıksız sevebilmeyi ve beklide verilen sevgiye değer vermeyi.bir gelinin elinde çiçek olabilmeyi beklide bir yürekte aşık olarak kalabilmeyi.Hayalleri umutlarla süsleyebilmeyi veya sabırla beklemeyi belkide içimizden birisi sizlere öğretebilir nerden bileceksiniz belkide içimizden kır çiçeklerinden biri sizleri uçurumun kenranıda gül olmaktansa  kırlarda papatya olmayı tercih etmeyi sağlayabilir.a

Velhasılı her insan bir çiçektir.Kimisi bir gül kimisi asi kardelen.Diğeri gece sefasıdır bir diğeri kasımpatı olmayı tercih etmiştir.Kayalıklardada yeşeren vardır kuytu köşelerdede.kimisi şehir salon gülüdür kimisi kırların inatçı papatyaları.
Sizin tercihinizi size bırakıyorum
Ben bir papatyayım kırlara benzettiğim zorlu yaşamımda geleceğime,hayallerime umutlarıma
PAPATYA İNADINDA BAKIYORUM

Şu cümleler işte çok şeyi anlatıyor ve engellimiz farklı olsa da hepimiz bir mücadele içindeyiz ve hepimiz birer papatyayız.

Ben papatyanın bu kadar inatçı bir çiçek olduğunu bilmiyordum.
Bu yüzden kendimi ya da bir başkasını hiç papatyaya benzetmemiştim.
Değişik bir bakış açısıyla çok güzel kelimelerle harika bir yazı yazmışsın Sevgili Musa_Reis.
Çok etkilendim ve bu yazının üzerine diyorum ki inadına ben de bu hayata karşı bir papatyayım.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

nurullah

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • malın mülkün ILK SAHİBİ kim<ALLAH|<VERİRKEN iyide
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2009, 03:05:51 »

papatya özgürlüğün timsallerinden biridir ve ondan dolayı kendini özgürlüğün hüküm sürdüğü o kara toprağa bir daha ayrılmamak için sıkı sıkı zirçirlerle bağlamıştır.saldığı kök asaletinin kararlılığının bir göstergesidir.çünkü o özgürlüğünü burakıp bir saksı içerisine hapsedilmeyi kabullenemediğinden hemen boynunu büker mahsunlaşır ölmeği seçer neden mi! özgür değilsem yaşamanın ne önemi var dercesine yaşamaya veda eder...çünkü    ASALETİNDEN DOLAYI....
TIPKI TÜRK MİLLETİ GİBİ............
Reis anlamlı ve manidar bir yazı idi. sen o köhne odanda demli çayınla çok vakit geçirki böyle güzel öyküler okuyalım.
sayğılar
nurullah
dünyada hiç bir şey
hiç bir şeye değmez
YARADAN dan başka
bu benim sözüm,özüm.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2009, 11:47:55 »

papatyalar en sevdiğim kır çiçekleridir. dediğiniz gibi papatyalar saksılarda yaşayamaz. onların yeri kırlardır. ve her zaman dikkatimi çeken bir şey olmuştur papatyalarla ilğili:
yazları tramvay yolunda o kadar eksoz kokusuna, büyük taşlara, sürekli üzerinden geçen tramvaya ragmen papatya bir yolunu bulup hayata merhaba der. tüm olumsuz zorluklara ragmen sanki gün ışığını görmek ve bende burdayım demek ister.
bazen bir papatya kadar bile olamadığımı düşünürüm tramvay yolunda gördüğüm o papatyalardan dolayı
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2010, 21:06:13 »

Güzel ve anlamlı bir paylaşım kalemine sağlık...Bende papatya severim doğrusu hiç aklıma saksı içine dikmek gelmemişti...Benzetme çok güzel olmuş ben bir papatya kadar inatçı değilim vede inatçıyımda farkındamı değilim ?

Paylaşım için teşekkürler yüreğine sağlık Musa_Reis....

İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 12 Şubat 2010, 17:53:08 »

Bir solukda okunabilecek ve insani derin düşüncelere sevk eden güzel bir yazıydı. Bende bizleri çiğdem çiçeğine benzetmişimdir. Hatta bununla ilgili köşe yazılarımızda bir yazım vardı.

http://www.engelsizdostlar.com/forum/uyelerimizden-kose-yazilari/siz-cigdem-cicekleri/

Bu akıcı yazıyı bizlerle paylaştığın için teşekkürler Musa_Reis.
HERKESİN ACISI SEVGİSİ KADAR...

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : 14 Şubat 2010, 17:35:13 »

emeğine sağlık musa reis benzetme yakışmış  güzel bir yazı olmuş...

nazanbugday

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2010, 15:57:03 »

tebrikler

şükran

• Moderator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
Papatya İnadı