Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Nurşen&Koray Dostluğu  (Okunma sayısı 3348 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
Nurşen&Koray Dostluğu
« : 22 Kasım 2009, 23:22:55 »

Bu bir dostluk hikayesidir.
Bu hikaye yolları Manisa’da kesişen iki dosttun hikayesidir.
Bu hikaye 190cm’lik kocaman ile 133cm’lik ufaklığın hikayesidir.
Kısaca bu hikaye Nurşen ile Koray’ın hikayesidir…

Bundan 5 yıl önce Nurşen üniversiteye yeni adım atmıştır Koray ise üniversite 3.sınıf öğrencisidir.
Aslında aynı yaşıt olmalarına rağmen Nurşen üniversiteyi bazı sebeplerden dolayı geç kazandığından Koray’dan 2 dönem alt sınıftan eğitim hayatına başlamıştır.

Nurşen üniversiteyi kazandığı zaman biraz telaşlıdır.
Çünkü ailesinden ilk kez ayrılacaktır ve hayatında hiç gitmediği bir şehirde yaşamak zorunda kalacaktır.
Bursa’dan ayrılırken aklında hep şu soru vardır: ‘’ Ben orada ne yapacağım,yapayalnız?’’

Nurşen telaşlıdır çünkü eğitim hayatı boyunca dış görünüşü yüzünden bazı sorunlar yaşamıştır,yadırganmıştır ara ara.
Öyle zamanlar olmuştur ki eğitimci diye bilinen öğretmenleri tarafından bile yadırgandığı olmuştur.
Bu yüzdendir ki Nurşen’in içinde bir korku vardır ama bunu kimseyle paylaşamaz çünkü Nurşen kendine korkuyor dedirtmeyi hiç sevmez,korkularının her zaman üstüne gider…

Zaman gelmiştir ve okul açılmıştır.Nurşen mecburen çok sevdiği Bursası’na zırıl zırıl ağlayarak veda eder.
Üniversite kapısından girer.
Pek zorluk çekmeden kendine arkadaşlar edinir ve bu zamanda zaten en yakın arkadaşı Pınar’ı ile tanışır ve uzun zaman devam edecek bir dostluğa bu iki kız adım atarlar.
(öyle ki bu dostluk hala devam etmektedir ve bu iki yürek yaşadıkça da devam edecektir.)

Eylül ayında okul açılmıştır ve aradan 1 ay gibi bir zaman geçmiştir.
Üniversite hayatına adapte olmaya çalışır Nurşen ve bu adapte işini genelde hep gezilerle,eğlencelerle geçirir.
Pınar ile tüm aktivitelere katılmak için ayrı bir çaba sarfederler.
Bir gün okul kantinine bir afiş asılır.
Afişte şöyle yazmaktadır:

Üniversite gençliği bu partide buluşuyor.
Tarih: 10 Ekim 2004
Saat: 19:30
Yer: Ves kafe

Ücret: 7.5 milyon (o zamanlar sıfırlar silinmemişti)

İki arkadaş birbirlerine bakarlar ve gitsek mi acaba diye sorarlar birbirlerine.
Sonra 10 Ekim Nurşen’in doğum günüdür.Derler ki bahaneyle doğum günü de kutlarız.Bilet alıp parti gününü beklerler.

Tabi bu kızlar derslere de önem verirler.Üst sınıflardan not almak için,kitap almak için bu sınıftakilerin peşine düşerler.
Ve Nurşen fizik kitabını Koray adlı kişiden alır bir Bursalı öğrencinin vasıtasıyla.
Ama sadece alır,Korayla da sadece parayı vermek için muhabbeti olur ve bir de teşekkür eder o kadar.

Vee…10 Ekim gelir…Yuppiii parti zamanı diyerekten Nurşen ve Pınar partinin yolunu tutar.
Öyle bir parti olur ki Manisa’daki nerdeyse tüm öğrenciler oradadır.
Nurşen ve Pınar da o kalabalığın ortasında eğlenmeye başlarlar.Yanlarında başka arkadaşları da vardır.
Neyse parti devam ederken Nurşen’in telefonu titremeye başlar,bakar annesi arıyor,dışarıya çıkar Annesiyle konuşmak için.
Annesi merak eder çünkü kızı yanında değildir ve partidedir.
Nasıl eğleniyor musun diye merak etmiştir.
Annesiyle konuşur arkasından babasıyla da konuşur ve Nurşen o zamanlar babasıyla ne zaman konuşsa göz yaşlarını tutamaz.
Telefonu kapatır ve kafenin merdivenlerine oturur,sigara yakar.
O sırada yanına biri oturur ve eşlik edebilir miyim gözyaşlarına der.
Bakar Nurşen çocuğa ‘’aa ben seni tanıyorum der’’

(ne alakaysa ağzımdan böyle bir cümle çıkmış ve ilerleyen zamanlarda Korayla bu cümleye hep gülmüşüzdür.’’)

Koray da ‘’evet ‘’ der…

(ee çocuk ne desin yani)

Bu konuşmalardan sonra sohbet koyulaşır ve parti unutulur.
Nurşen ve Koray merdivende sigaralarını içe içe,laf lafı açaraktan tanışırlar.
O merdivende bazen ağlarlar,bazen gülerler hatta ara ara kahkahalar atarak dostluklarına adım atarlar.
Arkadaşları ara ara yanlarına gelirler yaa partiye gelsenize derler ama onlar o merdivende oturmayı tercih ederler.

Neyse parti bitmiştir ve bu mükemmel dostluğa adım atılmıştır.

Bu partiden sonra bir daha Nurşen ve Koray hiç ayrılmamışlardır.
Her zaman her konuda birbirlerine destek olmuşlardır.
Hem maddi hem manevi her türlü desteği birbirlerine göstermişlerdir.

Bu dostluğun Nurşen’e kazandırdıklarını dile getirmem gerekirse;

Gerçek dostluk ne demekmiş öğrenmiş oldum.
Gerçekten hayatta hiçbir çıkar gözetilmeden sevmenin-sevilmenin ne demek olduğunu öğrendim.

Eleştirilere açık olabilmeyi öğrendim.
Hayata nasıl pozitif bakabilceğimi öğrendim.
Ailem dışında olan birilerinin de Nurşen’i gerçekten onlar kadar sevebilceğini öğrendim.

Korayla tanışmadan önce hayatta kendi başıma alış-veriş yapmamıştım.
Her zaman annem yapardı alışverişimi.
Mağazadan alır getirirdi ve ben içlerinden seçim yapardım.
Asla bir mağazaya gidip kendime bir iğne almazdım,Koray’ın sayesinde bu fobimi yendim.

Koray sayesinde kendime olan güvenim bir o kadar arttı.
Çünkü ne yaparsam yapayım hatalarımda da başarılarımda da hep destekçim oldu.

Koray sayesinde ben bu bilmediğim şehirde hiç yalnızlık hissetmedim.

Böyle bir insanı tanıdığım için ve hayatımda yer aldığı için çok şanslıyım. Allah’a bu şansımdan dolayı şükürler olsun diyorum.

Şimdi ben bu dostluk hikayesini niye yazdım,açıklayayım hemen:

Dün Korayım’ı askere yolcu ettim.
Aralık döneminde kendisi askere gidecek ve biz tanıştığımızdan bu yana ilk kez bu kadar uzun süre ayrı kalacağız.
Kendisi Karslı olduğu için ve ailesi orada yaşadığı için biraz erken uğurlamak zorunda kaldım.
Hayatımda bu kadar zor el sallayış yaşamamıştım.
Gerçekten çok zormuş yolarkadaşını askere göndermek ya da ondan uzun süre ayrı kalacağını bilmek…

Aslında okulu biteli 2 yıl oluyor,normalde onunla okul bitirenler çoktan askerliklerini bitirip geldiler ama benim yolarkadaşım ‘’ben sen okulu bitirmeden askere gitmeyeceğim dedi’’ Baktık Manisa’da işim oldu ben buralardan gidemiyeceğim ee malum askerlikte mecburi hizmet,artık gitmesi gerekiyordu ve gitti…Vatana millete hayırlı olsun…
Bu gidişi erteleyişinde bile beni düşündüğü için ben kendisine söyleyecek söz bulamıyorum.
Buyurun nasıl bir dostluk yüreğine sahip;kararı siz verin.

Korayım’a;

Öncelikle mükemmel dostluğu için;
Kendinden bile önce her konuda önce beni düşündüğü için;
5 yıl boyunca her Bursa’ya gidişlerimde beni uğurladığı için ve her dönüşümde beni karşılayıp valizlerimi taşıdığı için;
Sabahın körü,gecenin bir vakti demeden her hastalandığımda beni acillere götürüp,başımda gözünü kırpmadan nöbet tuttuğu için;
Her doğum günümde,her yılbaşında,her sevgililer gününde,her anneler gününde beni hatırlayıp en sevdiğim çiçek olan beyaz zambakları gönderdiği için;
Ayrıca 03.04.2009 tarihi benim işe başladığım tarih
O tarihten bu yana her ayın 3’ünde gönderdiği beyaz zambaklar için;
Ailemden birine bişey olduğunda benden önce onların yanında bulunduğu için;
Vee nice nice iyilikleri için kendisine çoookk teşekkür ederim.

Allah’tan tek dileğim O’nu her kötülükten korusun,yolunu açık etsin ve bizi hiçbir zaman ayırmasın.

Ve yazıya bizim şarkımızla son verelim:

Güneşte demlerim senin çayını;
Yüreğimden süzüp öyle veririm
Ben feleğin tekerine çomak sokarım
Yeter ki  ıslak ıslak bakma öyle….
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

emel42

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ynt: Nurşen&Koray Dostluğu
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2009, 23:38:25 »

nuro'cuğum çok güzel bir dostluk kurmuşunuz,inşallah ömür boyuda bozulmaz, dost dediğin budur işte yaaa

koray' a hayırlı teskereler diliyorum,sağlık,huzur içinde ailesine, sevdiklerine, dostlarına kavuşmayı nasip eder

sanada Allah kavuştursun diyorum canım
Sirat'tan İnCeDiR SEVDA köprüsü, beraber geçelim TUT eLLeRiMDEN

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2009, 23:53:25 »

askere yolcu ettim.
Aralık döneminde kendisi askere gidecek ve biz tanıştığımızdan bu yana ilk kez bu kadar uzun süre ayrı kalacağız.

Ayrılığı yaşadığım şu günlerde içime oturdu bu cümle. İnşallah Allah'ın izniyle dönecekler. Bu anlamlı yazı için teşekkürler canım. Yer yer duygulandım yer yer gülümsedim.
HERKESİN ACISI SEVGİSİ KADAR...

mihriban

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #3 : 23 Kasım 2009, 00:06:05 »

Canım arkadaşım hikayeni okurken ağladım neden dersen aynı şeyi bende yaşadım  kuzenimi askere yolladım öyleki bir çok kuzenim vardı ama onun yeri farklıydı onunlayken herşey daha eylenceli oluyordu akülü arabam yokken köyün içinde yaz aylarında deli danalar gibi gezerdik benimde halk arasına karışmama sebep olanlardan dır ben arabada tekerlekli sandalye kullandığım için zamanında köyde garip karşılanırken köyün merkezinde beni gezdirip hatta köy kahvesinin  önünden geçerken garip bakan adamlara dönüp evet hazım amcamın kızı tanıdınız sanırım diyen herşeyimizi beraber yaşamıştık benim hayatla bukadar barışık olmamda büyük etkeni ivardı onu askere yollarken annesinden çok ağlamıştım şimdi o günleri hatırladım ve seni çooook ii anladım...

Arkadaşına hayırlı teskereler dilerken sanada allah kavuştursun diyorum
Karakter bir ağaç gibidir ve şöhret de onun gölgesidir.Gölge, olduğunu düşündüğümüzdür:Ağaç ise gerçeğin kendisidir...

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2009, 00:37:41 »

Nurocum; Bir türk filimi senaryo'su bile bu kadar içten,bu kadar acıklı yazılamazdı...Ne kadar içten ve sade anlatmışsın...Böyle güzel dostlukları okudukça hüzünlenip ağlasamda mutluluk payım daha çok...Böyle duyarlı,düşünceli dost olmayı ve böyle duyarlı düşünceli dostların sayısının artmasını diliyorum ALLAH'tan.Kalbi temiz ve kalbinde zerre kadar fesatlık olmayan,ALLAH için dost olan dostlara selam olsun....

Koraya hayırlı teskereler diler,sağ selim ailesine ve sana kavuşması dileklerimle...

İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

Sinem

• Rebel Angel
  • Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SehitLer Ölmez Vatan ßölünmez
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2009, 00:47:11 »

allah kavuştursun cnm çok duyguluyduuu cyr cyr Bravo.
”Acıya kahkaha atabilmek bir sanatsa eğer; ben çok pahalı bir tabloyum..”

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2009, 00:51:47 »

nuro'cuğum çok güzel bir dostluk kurmuşunuz,inşallah ömür boyuda bozulmaz, dost dediğin budur işte yaaa

koray' a hayırlı teskereler diliyorum,sağlık,huzur içinde ailesine, sevdiklerine, dostlarına kavuşmayı nasip eder

sanada Allah kavuştursun diyorum canım

Emelciğim;
herkese böyle bir dost nasip etsin Yüce Yaradan diyorum ve güzel dileklerin için ''Amin'' diyorum.
Teşekkürler güzelim.

askere yolcu ettim.

Ayrılığı yaşadığım şu günlerde içime oturdu bu cümle. İnşallah Allah'ın izniyle dönecekler. Bu anlamlı yazı için teşekkürler canım. Yer yer duygulandım yer yer gülümsedim.

Çiğtanem Sevgili Rakibim;
Ne tuhaf değil mi seninle bu konuda da rakip olduk,tek fark sen sevgilini ben ise dostumu bekliyeceğim.
Hiçbir ayrılık bana bu kadar zor gelmemişti.Ama elimizden bişey gelmiyor,vatan borcu...
Canım benim sana da bana da Allah kavuştursun diyorum.
Yorumun için teşekkür ederim güzel rakibim.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

sırdaş

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 23 Kasım 2009, 00:58:20 »

güzel arkadaşım dostluğun daim olsun inşallah rabbim tez salığlıklı bir şekilde sevdiklerine kavuşmayı nasip etsin teskeresini alıp

{HARUNCA}

• Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • http://www.engelsizdostlar.com
« Yanıtla #8 : 23 Kasım 2009, 00:58:47 »

fulleglen

Nuro {Nurşen} Cenab-ı ALLAH hiç bir zaman, Dostluğunuzu bozmasın, Bizlerle bu  çok güzel dostluk Paylaşımın, çok içten ve samimi idi. KORAY kardeşime bir an önce hayırlı terhisler diliyor,bir an önce sağ selim sevdiklerine kavuştursun yüce yaradan.  AMİN....

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #9 : 23 Kasım 2009, 01:00:32 »

Canım arkadaşım hikayeni okurken ağladım neden dersen aynı şeyi bende yaşadım  kuzenimi askere yolladım öyleki bir çok kuzenim vardı ama onun yeri farklıydı onunlayken herşey daha eylenceli oluyordu akülü arabam yokken köyün içinde yaz aylarında deli danalar gibi gezerdik benimde halk arasına karışmama sebep olanlardan dır ben arabada tekerlekli sandalye kullandığım için zamanında köyde garip karşılanırken köyün merkezinde beni gezdirip hatta köy kahvesinin  önünden geçerken garip bakan adamlara dönüp evet hazım amcamın kızı tanıdınız sanırım diyen herşeyimizi beraber yaşamıştık benim hayatla bukadar barışık olmamda büyük etkeni ivardı onu askere yollarken annesinden çok ağlamıştım şimdi o günleri hatırladım ve seni çooook ii anladım...

Arkadaşına hayırlı teskereler dilerken sanada allah kavuştursun diyorum

Dün İzmir'den yolcu ettim kendisini ve ilk kez İzmir'den Manisa'ya tek başıma döndüm.
Ve dünden beri gözlerim dolu dolu...Allah kalıcı ayrılık vermesin diyorum.
Aynı senin de dediğin gibi Sevgili Orti'm onunla herşey çok başka oluyordu,herşey daha eğlenceli oluyordu umarım zaman çabuk geçer...
Beni anladığını biliyorum ve sana çok teşekkür ediyorum canım ortimm.

Nurocum; Bir türk filimi senaryo'su bile bu kadar içten,bu kadar acıklı yazılamazdı...Ne kadar içten ve sade anlatmışsın...Böyle güzel dostlukları okudukça hüzünlenip ağlasamda mutluluk payım daha çok...Böyle duyarlı,düşünceli dost olmayı ve böyle duyarlı düşünceli dostların sayısının artmasını diliyorum ALLAH'tan.Kalbi temiz ve kalbinde zerre kadar fesatlık olmayan,ALLAH için dost olan dostlara selam olsun....

Koraya hayırlı teskereler diler,sağ selim ailesine ve sana kavuşması dileklerimle...

Canım Ablam;
Ne kadar sade ve içten anlatmışsın demişsin vallahi içimden ne geldiyse öylece yazdım.
Dostlara selam olsun demişsin;bizden de sana selam olsun Ablacım...Güzel duaların için teşekkür ederim Ablacım.

allah kavuştursun cnm çok duyguluyduuu cyr cyr Bravo.

Amin güzelim;
Bazen duygular içten olunca duygusallıkta kendiliğinden kendini gösteriyor.
Seni birazcık ağlattık ama artık bizi affedersin di mi ;)

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #10 : 23 Kasım 2009, 01:03:57 »

güzel arkadaşım dostluğun daim olsun inşallah rabbim tez salığlıklı bir şekilde sevdiklerine kavuşmayı nasip etsin teskeresini alıp

Amin güzelim...Çok teşekkür ederim...

fulleglen

Nuro {Nurşen} Cenab-ı ALLAH hiç bir zaman, Dostluğunuzu bozmasın, Bizlerle bu  çok güzel dostluk Paylaşımın, çok içten ve samimi idi. KORAY kardeşime bir an önce hayırlı terhisler diliyor,bir an önce sağ selim sevdiklerine kavuştursun yüce yaradan.  AMİN....

Abicim Harun Abim çok teşekkür ediyorum ve dileklerin için ''Amin'' diyorum.

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 23 Kasım 2009, 10:47:38 »

"Çiğtanem Sevgili Rakibim;
Ne tuhaf değil mi seninle bu konuda da rakip olduk,tek fark sen sevgilini ben ise dostumu bekliyeceğim."

Nuro bırak peşimi. Her şeyde bana rakip olmaktan vaz geç. :) İkisini beklemekte güzeldir canım. Allah kavuştursun diliyorum. Tek duam bana yakın yerde askerlik yapsın ki hafta sonları gidebileyim. Belkide Koray İzmirde askerlik yapar kimbilir.
HERKESİN ACISI SEVGİSİ KADAR...

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #12 : 23 Kasım 2009, 10:57:51 »

"Çiğtanem Sevgili Rakibim;
Ne tuhaf değil mi seninle bu konuda da rakip olduk,tek fark sen sevgilini ben ise dostumu bekliyeceğim."

Nuro bırak peşimi. Her şeyde bana rakip olmaktan vaz geç. :) İkisini beklemekte güzeldir canım. Allah kavuştursun diliyorum. Tek duam bana yakın yerde askerlik yapsın ki hafta sonları gidebileyim. Belkide Koray İzmirde askerlik yapar kimbilir.

asıl sen benim peşimi bırak kızz Hehe
İnşallah dileğin kabul olur güzelim;bizim de tek temennimiz İzmir ama kısmet ;)

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #13 : 23 Kasım 2009, 11:26:54 »

hani kaza geliyorum demez ya dostluklarda aynıdır.
hiç ummadığı biri ile hiç ummadığı bir şekilde dost oluveriyor insan.
dostluk anccak bu kadar güzel dillendirilebilinirdi nurocum
demek telefonda arkadaşımı askere yolcu ettiğim kişi Koray dosttundu  smiley
ALLAH kavuştursun canım. dostluğunuz bir ömür boyu sürer inşallah

EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER  vav vav 2494px
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #14 : 23 Kasım 2009, 11:40:39 »

hani kaza geliyorum demez ya dostluklarda aynıdır.
hiç ummadığı biri ile hiç ummadığı bir şekilde dost oluveriyor insan.
dostluk anccak bu kadar güzel dillendirilebilinirdi nurocum
demek telefonda arkadaşımı askere yolcu ettiğim kişi Koray dosttundu  smiley
ALLAH kavuştursun canım. dostluğunuz bir ömür boyu sürer inşallah

EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER  vav vav 2494px

Başıma gelen en güzel kaza demek ki Koray ;)
Canım benim telefonda dediğim kişi evet Koraydı;
anlatımımı beğendiğine ve güzel yorumunla katkıda bulunduğun için teşekkürler canım...

GoogleTagged - Etiketler