Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Ben"Engelliyim" Arkadaşım  (Okunma sayısı 1257 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Profesör

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ben"Engelliyim" Arkadaşım
« : 24 Ekim 2011, 20:56:32 »

Ben “engelliyim” arkadaşım
 Sakat veya özürlü değilim!
 Herkes gibi benimde düşündüklerim, istediklerim, istemediklerim, ulaşabildiğim, ulaşamadığım, şeyler olabilir tabi buda benim hayatımın yaşam tarzımın bir gereği sonuçta. Tamam, sizler gibi koşamam oynayamam gece gündüz ‘nerde akşam orda sabah’ gezemem belki ama duygulanırım, severim, aşık olurum, nefret ederim, okuyabilirim, yazabilirim, sizler gibi düşünebilirim yani.
Eee o zaman bana farklı bir bakış açısıyla bakmanızdaki sebep ne?
Aramızdaki fark ne?
Durun durun siz söylemeyin ben söylerim. Evet, aramızda aşılması güç olmayan ufak bir fark var kimsenin söylemeye cesaret edemediği “o fark.”
 Mesela sizin rahat rahat dolaştığınız sokaklarda ben dolaşamam. Onlarca şaşkın bakışın arasında beni görmezden gelenler, taşlı yollar, kaldırımlar ve göstermelik yapılmış kaldırım rampaları bana engel olur.
 Siz alışveriş merkezlerine istediğiniz gibi gider gönlünüzce pervasızca alışverişinizi yapabilirsiniz. Ama benim böyle bir şeyi yapma lüksüm yoktur tabi sizler sayesinde. Dar asansörler ve sözde yürüyen merdivenler bana birinci engeldir. Benim bunları yapamadığımı görüp öylece durup “acaba ne yapacak” diye izleyen halk bana ikinci engeldir.
 Siz gönül rahatlığıyla kafanızda bir sıkıntı olmadan istediğiniz yerde girebilirsiniz üniversite sınavına ama benim bunu da yapma lüksüm yok. Çünkü ben “sakat”ım ve herkesten ayrı bir salonda tek başıma girmeliyim sınava, sonra sınavı kazanmışım kazanamamışım kimsenin umurunda olmaz. Bana göre de bu bana yapılan en büyük saygısızlıktır ve bu tarifi mümkün olmayan bir ayrımcılıktır.
 Örneğin siz gönlünüzün istediğini sevebilir, aşık olabilirsiniz ama benim bu olayı gerçekleştirme gibi bir olanağım yoktur. Ben severim hem de ölürcesine severim ama sevdiğim kız benim yüzüme bile bakmaz. Ha baksa bile görmezden gelir ve geçer gider.
 Oysa ben bunu istemiyorum ki;
 Ben de herkes gibi seveyim sevileyim istiyorum, Engelim sevgime engel olmasın istiyorum. Ben herkesle birlikte girmek istiyorum şu kör olası sınava, Ben Toplumun yolda yürürken dikilip izlemek yerine yoluna devam etmesini istiyorum. Ben sokaktayken özgür olmak istiyorum. Ben sıradan bir alışverişte hiç tanımadığım birinin poşetlerime yardım etmesini istiyorum. Alt tarafı toplumla bütünleşmek istiyorum “sizle biz olmak” istiyorum.
Çok mu şey istiyorum ya.
 Bende yetenekliyim, belki sizden üstünüm bile, sizin düşünemediklerinizi düşünür, sizin yapamadığınızı yapıyorumdur belki de. O zaman aramızdaki fark ne? Bence sizin o gördüğünüz bir fark değil. Sizin bakış açınız. Çünkü “nasıl bakarsanız öyle görürsünüz.” Bunu sakın unutmayın. Unutmadan eğer ki aklınıza bir şeyleri değiştirmek gelirse önce bakış açınızı değiştirin. Sadece bunu yapın ve unutmayın bende varım ve sizdenim yani hep birlikte biriz.
 Bu arada geçenlerde gazete okuyordum ve bir yazı çok dikkatimi çekti. Yazıda şöyle diyordu; “özürlülere en büyük yatırım iktidar döneminde yapıldı. Özürlü arkadaşlarımız ve aileleri yaklaşan seçimlerde bunu göz önünde bulundurmalı.” İktidarın, Engellinin engelinden faydalanıp oy istemesi gayet şaşırttı beni. Bir o kadar da kızdım sinirlendim. Bu nasıl propaganda canım. Nasıl olabiliyor böyle bir şey. Nerede yaşıyoruz, Ne yani engelliyiz diye memlekette olup bitenleri görmeyelim mi? Susup oturalım mı? Vatanımızı, Milletimizi, Toprağımızı, Memleketimizi sevmeyelim mi? Sahip çıkmayalım mı? Yapılanları görmezden gelip uyuyalım mı?
 Velhasılıkelam; Sen o dediklerini yapacaksın tabiî ki de bu senin görevin yapmak zorundasın yani. Ama ben sen bunları yapıyorsun diye seni desteklemek zorunda değilim. Bunu benden isteyemezsin. Engelliyiz ama satılık değiliz. Engelliyiz ama özgürce düşünebiliyoruz ve hür irademizle karar verebiliyoruz. Bizde vatanseveriz gerekirse ölürüz ama yinede satmayız. Yani sen ne kadar uğraşırsan uğraş bizi satın alamazsın.

06.03.2011

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2011, 22:09:14 »

Bu yazı sizin mi?
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Profesör

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2011, 22:23:28 »

Evet Bana Ait...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 24 Ekim 2011, 22:29:40 »

Evet Bana Ait...

Kaleminize sağlık. Güzel bir yazı...
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Aynurrr

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 24 Ekim 2011, 22:38:23 »

çok güzel yazmışsınız Gönlünüze Saglık Diyorum
Hani fani bu hayat ümit bağlayamam, olmadı diye oturup ağlayamam; gönlü geniş olan sükutu öğrensin!

cantanem

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 24 Ekim 2011, 22:46:11 »

güzel yazmişsınız

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : 24 Ekim 2011, 23:07:59 »

VAAY METİN KARDEŞ SEN NEYMİŞSİN KUTLARIM GÜZEL YAZI...

muhsine

• Super Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 25 Ekim 2011, 08:51:31 »

çok güzel yazmışsınız emeğinize sağlık.
Rüzgara yağmura güneşe aya ve bana yaşadığımı hatırlatan her şeye şükürler olsun

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #8 : 25 Ekim 2011, 09:52:56 »

Çoğu engellinin düşünüpte yazamadıklarını çok güzel kaleme almışsınız.

Yazınızda kendimden çok şey buldum,bu anlamlı paylaşım için teşekkürler...Kaleminize sağlık.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

denizzz

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • sevgiden caydığım yerde,darıl bana...
« Yanıtla #9 : 25 Ekim 2011, 11:04:58 »

işte bu ablacım yaa...  o güzel yüreğine sağlık bunları açıkça bizlerle paylaştığın için. bizler sadece "engel olunanlar" sayesinde engelliyiz. başka farkımız yok. :)
Ne alnımızda bir ayıp
Ne koltuk altında saklı haçımız
Biz bu halkı sevdik
Ve bu ülkeyi.
İşte bağışlanmaz korkunç suçumuz...

Ahmet ARİF

Profesör

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 25 Ekim 2011, 14:46:44 »

Böyle Arada duygu patlamaları olur bende bazen hüngür hüngür ağlaya ağlaya yazarım bazende avaz avaz kahkahalarla buda öyle bi zamanda çıktı işte.. Birilerinin kafamı bozduğu anda "ana avrat küfreder gibi" bunlar döküldü kalemimden.. bu ilk yazı değil son da olmucak.. okuyan okumayan ve yorum yapan herkese teşekkür ederim.. "Teşekkür ederim denizzz." benim gibi düşünenlerin var olduğunu bilmek güzel bişey vesselam..

denizzz

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • sevgiden caydığım yerde,darıl bana...
« Yanıtla #11 : 25 Ekim 2011, 14:54:32 »

Böyle Arada duygu patlamaları olur bende bazen hüngür hüngür ağlaya ağlaya yazarım bazende avaz avaz kahkahalarla buda öyle bi zamanda çıktı işte.. Birilerinin kafamı bozduğu anda "ana avrat küfreder gibi" bunlar döküldü kalemimden.. bu ilk yazı değil son da olmucak.. okuyan okumayan ve yorum yapan herkese teşekkür ederim.. "Teşekkür ederim denizzz." benim gibi düşünenlerin var olduğunu bilmek güzel bişey vesselam..

önemli olan o duygu patlamalarını yaşadığın anda bunları yazman değil, sonrasında vazgeçmeyip bizlerle paylaşmın olman güzel. herkes belki düşünür de ifade edemez. sen bunu yapmışsın ve endoğalı güzeli bu. kısacası bizlere "ses" olmuşsun. sağol :)
Ne alnımızda bir ayıp
Ne koltuk altında saklı haçımız
Biz bu halkı sevdik
Ve bu ülkeyi.
İşte bağışlanmaz korkunç suçumuz...

Ahmet ARİF

tekbir

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #12 : 25 Ekim 2011, 15:25:45 »

Güzel bir yazı kaleme almışsın teşekkürler devamı gelir inşallah...

Sinem

• Rebel Angel
  • Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SehitLer Ölmez Vatan ßölünmez
« Yanıtla #13 : 25 Ekim 2011, 16:23:22 »

bakışlarını kontrol edemeyip resmen taciz eder gibi bakarlar  oda etmez  yüzüne baka baka halime şükür deyip hallerine şükür ederler  buda yetmez bizi aciz görüp sağlıklı olduklarına sevinirler  çok güzel dile getirmişsiniz metin bey
”Acıya kahkaha atabilmek bir sanatsa eğer; ben çok pahalı bir tabloyum..”

adminbozkurt

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #14 : 25 Ekim 2011, 18:18:29 »

Üstat öncelikle emeğine yüreğine sağlık ancak yazında birazda kendinle çelişmişsin ilk başta diyorsunki " ne sakatım nede engelli" ama yazının içeriğinde " ben sakatım" demişsin :))) sizleri bilmem ister özürlü olarak görün istersede engelli olarak kendinizi ancak, ben her zaman kendimi ne engelli nede özürlü olarak görüyorum çünki ne derseniz deyin BEN SAKATIM....
♥...Mezarlıklar vazgeçilmez İnsanlarla doludur.Benim için hiç kimse vazgeçilmez değildir,Benim Tek vazgeçemeyeceğim,VATANIMDIR..!! ♥

0546 232 77 77

GoogleTagged - Etiketler