Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Anılarım.  (Okunma sayısı 14436 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ynt: Anılarım.
« Yanıtla #30 : 19 Şubat 2009, 15:40:16 »

gülümse teşekkür ederim. 3boyut teşekkür ederim iyi dileklerinize amin..

kördüğüm güzel dileklerin için allah razı olsun teşekkür ederim.oğlunuz için maske ve gözlük biliğim kadarıyla hırdavatçılarda bulunur.inşlallah meslek sahibi olur.kendini geliştirmesi için imkan sağlayın
tamircilik güzel sanattır kolay iş bulur maddi yönüylede kimseye muhtac olmaz.

arkadaşlar yaşadığım gerçek hayat öykülerimi yazıyorum inşallah birinize ışık olurum diye...

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #31 : 19 Şubat 2009, 19:15:02 »

kördüğüm güzel dileklerin için allah razı olsun teşekkür ederim.oğlunuz için maske ve gözlük biliğim kadarıyla hırdavatçılarda bulunur.inşlallah meslek sahibi olur.kendini geliştirmesi için imkan sağlayın
tamircilik güzel sanattır kolay iş bulur maddi yönüylede kimseye muhtac olmaz.

Verdiğin bilgiler için ben teşekkür ederim.Amin cümlemizden.Meslek sahibi olması için bütün çabam inşallah rabbim emeklerimi,emeklerimizi boşa çıkarmaz.(amin)
İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #32 : 19 Şubat 2009, 19:35:11 »

İsmail Bey yazınızı zevkle okudum. İnsan istedikten sonra her engeli aşar. Fakat komşu kadının sizin özel hayatınıza burnunu sokmasına bir anlam veremedim. Derdi tasası onamı düşmüş?

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #33 : 20 Şubat 2009, 10:35:25 »

erdal kardeş aslında komşumuzun cesaretle sorduğu soru pek çok kişinin kafasına takılan ilk soru bu biz engellilerin özellikle tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren her insan için düşünülüyor. ben bu soruya ilk önce kızdım ama daha sonra fikrim değişti .keşke herkes onun gibi olabilseydi.insanın bilmeden acaba diye yorum yapmasından öğrenmesi daha iyi.

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #34 : 20 Şubat 2009, 15:28:31 »

Elbette bir muamma da kalacağına öğrenmesi daha iyidir. Fakat bunu sana bir erkek sorsa amenna fakat bir bayanın sorması biraz tuhafıma gitti. Kaldı ki yine diyorum kişilerin özel hayatı kimsenin üzerine vazife değil. Bu iki kişi arasında olan bir detaydır.

ERKAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 21 Şubat 2009, 01:31:58 »

Roadstar Abi  yazılarını takip ediyorum, açıksözlülükle paylaşman hepimiz için tecrübe adına çok faaydalı teşekkür ediyorum....

Arkadaşlar Roadstar Abi 'nin oğlunu gördüm tanıştık çok yakışıklı, efendi ve aşırı dürüst bir çocuk, çok güzel yetiştirmişsin Abi tebrik ederim seni....

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #36 : 21 Şubat 2009, 01:34:56 »

erkan kardeşim sizlere yararlı oluyorsam ne mutlu bana. ayrıca oğlum için de teşekkür ederim allah doğru yoldan güzellikten ayırmasın cümlemizi.amin..

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #37 : 21 Şubat 2009, 02:05:49 »

cchetinn amin..teşekkürler ileride inşallah.gönülden istenenler geri çevrilmiyor yeterki bizde çabalayalım.hemen yakın zamanda yaşadığımı aktarayım.geçen yaz 8. aydan itibaren akülü tekerlekli sandalye için rapor almakla işe başladım kendim çalışan ssk lı olduğum için ücretini ssk dan alacağım diye eskşhr yunusemre dev has iki defa gittim özel taksi tutarak raporumu aldıktan sonra diğer evrakları da temin ettim. başladım akülü tekerlekli sandalye satıcısı firma aramayabir firma ile irtibat kurdum evraklarımı yolladım bir müddet sonra vekalet istendi firma tarafından. firmaya vekalet de verdim tam o sırada ssk vekaletli ödemeleri durdurdu.bağlı olduğum ssk il müdürlüğüne danıştım ve firmadan evraklarımı geri çektim  bu arada 6 ay bir süre geçti tam niye işlerim böyle diye isyanlara geliyordum ki başka bir firmayla irtibat kurdum sağolsunlar az bir fark ödemeyle ssk dan ücretini alana kadar senet karşılığında akülü tekerlekli sandalyeyi evime kadar getirdiler.yani tam ümitsizliğe düştüm derken ümidim 15 gün içinde gerçekleşti çok şükür allahıma..

OKUL YILLARIM
 yıl 1978   Benim ortaokul zamanımda öğrenci yoğunluğundan benimde bulunduğum 2 sınıfı lise ye aktarmışlardı düz lisenin boş sınıflarında eğitim görmüştük.bizim sınıfımız otuz kişilikti.o yıllar yurdumuz da anarşinin yoklukların kolgezdiği yıllardı bizler daha orta okulda olduğumuz halde sınıfta bölünmüştük solcu sağcı diye anlamını bile bilmediğimiz görüşlerin tarafı oluyorduk.hiç unutmam bir öğretmenimiz vardı fenci darwinciydi her dersinde tartışırdık o ısrarla insanların maymundan evrim geçirerek türediğini söylerdi ben ve diğer arkadaşlarım sınıfın üçte ikisi varoluşun şimdiki adıyla bing beng olayı ile bir yaratıcısı olduğunu savunurduk.yaklaşık on arkadaş hocaya inanırdı solculardı bunlar. bizlerde yirmi kişiydik milliyetçi islamı savunurduk ülkücüydük .ama görüşlerimiz ayrıda olsa arkadaştık tartışırdık kavga etmezdik . bazı teneffüslerde dışarıya salmazdı hocalarımız sınıf camlarından bahçeye baktığımızda polisler jandarmalar gezinirdi anlardıkki liseli abilerimiz yine bahçede kavga etmişlerdi soparlar ve zincirlerle .. şimdi düşünüyorum da ne gerek vardı diye bizden büyük abilerimiz niye böyle yapıyorlardı ama şimdi çok iyi anlıyorum.çünkü kandırılmışlardı TÜRKİYE nin büyümesini istemiyen dost görünen dış güçlerin oyunuydu bu .TÜRKİYE hep kendiyele uğraşsın istiyorlardı .aynı oyun tekrar tekrar değişik isimlerle konuyor önümüze.

heyy gidi günler dışa açılım ve teknolojik gelişmeler insan hayatında çok şeyler değiştiriyor.daha 1986 yılında telsiz kanunu çıktı ve halk bandı telsizlere ilgi oldu meraklıları hemen alıp aralarında görüşmeye başladı .bende amatörce elektronik dergilerden şemalar çıkarıp 2 kanallı bir halk bandı telsiz yapmıştım  anten olarak da aleminyum korniş kullanıyordum evde otururken dış dünya ile bağlantı kuruyordum çevre yolundan geçen mobillerle konuşuyordum.90 lı yıllar da iş yerimi açınca hayalimdeki telsizi aldım almanyadan gelen arkadaşlarımdan tabii o zamanlar para birimi mark 500 mark ödemiştim presdent jakson marka. bide italyan işi çeyrek dalga anten  400 ün üstünde kanalı vardı tam amatör telsiz.USB bandından avrupa ile görüşüyordum.fonotik alfabe ile pek çok yabancı arkadaşım olmuştu hem ingilizcem gelişmişti görüştüklerimle QSL  kartlaşıyorduk . benim gibi meraklı arkadaşlarla hafta onları  daha uzak mesafelerle görüşelim diye arabalarla yüksek tepelere çıkardık hem görüşme yapar hem piknik yapıyorduk.cep telefonları yaygınlaştı telsizler dışlandı.bu arada internette yavaş yavaş dünyamıza girdi. eee ne deyelim her devrin güzelliği ayrı..

Emekli olabilirim diye işyerimi kapatım .Bağkur a başvurdum durumumu belirten bir dilekçeyle tabii mevzuat gereği iş görmezlik raporu için tam teşekküllü bir hastaneye sevk ettiler.Raporu ve istenen diğer evrakları da teslim attim başladım beklemeye. cevap için evrakların bağlı bulunduğum bölgeden ankara genelmerkeze ve tekrar bölge müdürlüğüne ve bana gelmesi yaklaşık 6 ay ı buldu sonuçemekliliğim red edilmiş açıklamalı bir gerekçe de yoktu çok canım sıkılmıştı.. araştırdım  karara itiraz etme hakkım varmış tekrar bir dilekçe ile kararın yeniden değerlendirilmesi yönünde itiraz ettim.
bikaç ay aradan geçtikten sonra bu safer tıp fakültesinden rapor almam ve gerekli evraklarla tekrar başvurmam istendi .tıp fakültesinden de rapor aldım benimle ilgilenen doktorlara da hikayemi anlattım açıkça emekliliğim için olduğu yazıyordu zaten durumum da ortada  sağolsun doktorlar %98 iş güçü kaybı çalışamaz diye değerlendirdiler ben yine umutlandım.aldığım rapor ve istenen evrakları tekrar gönderdim.everaklarım ankara bağkur genel merkezindeki sağlık heyetinin kararıyla tekar emekliliğime red kararı ile sonuçlandı gerekçeli karar. işyeri açmadan önce de aynı hastalığımın olması yani sağlam olarak işyeri açmam çalışırken hastalanmam gerekiyormuş.bütün hayaller suya düştü.umutlar umutsuzluğa . yani alayacağınız kendi işyerini açan bir engelli sağlam statüsünde oluyor.DEVAMI VAR....

ERKAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : 03 Mart 2009, 16:17:48 »

Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler İsmail Abi. Telsiz anıları güzelmiş :P

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #39 : 03 Mart 2009, 17:16:15 »

Emeklilik konusu gerçekten zor bir durum. İnşallah yeni kanunlar çıkarırlar da siz de faydalanırsınız.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #40 : 03 Mart 2009, 17:24:34 »

erdal bey yazımın devamında şimdiki durumumu da yazacağım.kusura bakmayın yazılarımı yanlız kaldıkça yazıyorum daha iyi odaklanıyorum...

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #41 : 04 Mart 2009, 00:34:34 »

Sizi gayet iyi anlıyorum. Bir yazı yazmak insanın odaklanmasıyla daha bir anlamlı kelimelerle yazmasına vesile oluyor. Devamını bekliyorum.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #42 : 06 Mart 2009, 11:42:50 »

Bağkur dan emekli olamıyacağımı anlayınca hemen işkur a başvurdum benim yüzdemi belirlemek için hastaneye sevk edildim %80  amaçalışabilir ibareli raporumu aldım ve başladım iş aramaya.
  pek çok fabrika dolaştım işkur un verdiği kağıdı görenler hemen forum doldurtuyor sanki işe alacaklarmış gibi bir ilgi bir alaka daha sonra biz sana döneriz geyiği hala dönecekler.ama iyiler hala var
 engelli işçi açığı olan bir işyeri beni işe aldı ssk lı olarak çalışmaya başladım daha sonra vergi muhafiyeti raporunu da aldım işkur gibi o da%80 çalışabilr diye 1. dereceden vergi muafiyetiyim daha önceden olan bağkur prim günlerimi de ssk ya aktardım ssk nın 1260 gün şartını doldurdum heralde her an emekli olabilirim günlerimi toplatıyorum bakalım ne cevap gelecek....

denizzz

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • sevgiden caydığım yerde,darıl bana...
« Yanıtla #43 : 06 Mart 2009, 12:41:14 »

Hayırlısı olsun road star. inşallah sorunsuz emekli olabilirsiniz. pekiiii,anılarınız bittimi? :)
Ne alnımızda bir ayıp
Ne koltuk altında saklı haçımız
Biz bu halkı sevdik
Ve bu ülkeyi.
İşte bağışlanmaz korkunç suçumuz...

Ahmet ARİF

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #44 : 06 Mart 2009, 14:33:06 »

aminn inşallah iyi dilekleriniz için teşekkür ederim denizz hanım...daha bitmedi aklıma geldikçe yanlız kaldığımda yazıyorum böyle daha sürükleyici oluyor..

GoogleTagged - Etiketler