Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Anılarım.  (Okunma sayısı 14436 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
Ynt: Anılarım.
« Yanıtla #15 : 02 Şubat 2009, 21:29:31 »

gerçekten hayvan sevgisi başka. benimde kedim vardı ilkokula giderken. okul dönüşü karşılardı beni. koşa koşa önüme gelir bacaklarım arasına dolanırdı. hele kış günleri evde tek eglencem oydu. ama kaybedince çok kötü oluyor insan. sanki aileden biri ölmüş gibi üzülüyor
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #16 : 04 Şubat 2009, 00:48:18 »

bir gün işyerime ilk okul arkadaşım geldi lokantası vardı telsizleri arızalanmış  arkadaşım olduğu için öncelik verdim tezgahımı temizleyip hemen telsizlerini tamire başladım çayları da söyledik hem eski günleri anlatıyorduk bende işime bakıyordum cihazları tamir ettim tam kapaklarını kapatıyordum ki bir vida yere düştü arkadaş arıyor ama bulamadı benim otuduğum kanepenin hemen altında da benim içi pelüş yani tüylü bot larım var acaba bunların içinemi düştü diye birinin içine eline soktu ters çevirdi yoktu diğerinin içine de elini soktu  ve hızla korkarak kendini geriye attı bende şaşırdım daha ne oldu diye sormadan yaaa ismail ne var botun içinde diye bana sordu bende haretle yok bişey dedim yaa elime tüylü ve sıcak bişey geçti dedi bende hemen eğildim botumun içine baktım birde ne göreyim o gün içeriye aldığım bikaç günlük kedi yavrusu girmiş benim botun içine uyuyor daha sonra bize yaşattığı şok a gülmekten katıldık...

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #17 : 04 Şubat 2009, 15:12:49 »

:D Kedicik sıcak yeri iyi bulmuş.
Arkadaşınızın o anki halini tahmin etmeye çalışıyorum da çok komik olmalı  :D

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #18 : 06 Şubat 2009, 21:31:32 »

evet çok komikti aklıma geldikçe gülerim...

Ben ortaokul 1. sınıfa gittiğim 1978 li yıllar şimdiki gençler pek bilmez BoneyM ,ABBA gibi grupların şarkılarını dinlerdim .geçenlerde nette gezinirken rastladım neydi o günler tam bir nostalji ,rasputinler.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #19 : 07 Şubat 2009, 14:40:33 »

on dört yaşımdaydım yedi ay tıp fakültesinde yattıktan sonra taburcu oldum eve geldiğimde artık yeni bir hayat başlıyordu benim için.yemek yemenin dışında yardım almadan hiç bir işimi kendim yapamıyordum oturmak için koltuğa kucakta annem veya babam götürüyordu..bir gün tek kişilik koltukda otururken kendim hareket etmek istedim ve kendimi geriye yaslanarak kaydırdım ve koltuktan yere indim yerden de kendimi sürükliyerek odanın diğer tarafına gitmenin sevinci bende yeni yürüyen çocuklar gibiydi böyle yaşamaya belkide ilk adımdı bu benim için ...

daha dışarıya çıkamadığım hastaneden yeni çıktığım zamanlar kendimi  okumaya vermiştim ne bulursam okuyordum gazete den tutun da çizgi romanlara kadar tarkan, tommks, teksas  gibi çizgi karakterleri de severek okuyordum..Babam canım sıkılmasın diye küçük el radyosu alıyordu bende de elektronik merakı olduğu için radyonun içini açmadan duramazdım incelerdim küçük küçük renga renk aletlerin ne işe yaradığını anlamaya çalışırdım bazen de evirip çevirirken kablolarını kopartır yerlerini bulamazdım tabi radyo bozulurdu .. bikaç gün sonra Babama drdim radyo bozuldu  götürür yaptırırdı radyo tamirden geldikten sonra  evde kimse olmadığı zaman hemen açadım içini tamirci radyo ya ne yapmış kabloları nereye bağlamış incelerdim...

zaten daha sonrada radyo teyp tamircisi oldum kardeş merak o zamandan gelir...

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #20 : 07 Şubat 2009, 16:57:24 »

ögrenmenin en kolay yolu yapılmış bir şeyi bozmaktır.
anılarınızı okurken bazen hüzünleniyorum bazende gülümsüyorum paylaştıgınız için teşekkürler...
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #21 : 10 Şubat 2009, 00:38:47 »

Arkadaşlar bir daha ki yazımda nasıl evlendiğimi yazacağım...

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #22 : 10 Şubat 2009, 01:15:07 »

Ooo önceden rezervasyon yapılmış bile. Evlilik olayı şimdiden meraklı bir kitle oluşmasına vesile olmuştur.
İlk adımlar işe yaramış demekki ne mutlu size.

Gülümse

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Bu Güller Engelsizdostlar ailesine
« Yanıtla #23 : 10 Şubat 2009, 16:53:57 »

roadstar  yazdıklarının bir kısımını okudum azmin ve yaşama sarılman  kısaca hayatınız ders alınacak türden  engelli olupta boş gözlerle bakan ben bişey yapamam diyenlere örnek olsun teşekkürler paylaştığınız için yaşama azmin bitmesin
Asla Başkalarının Umudunu Kırma, Belki Sahip Olduğu Tek Şey Odur..
BOL BOL TEBESSÜM ET GÜLÜMSE.. Hem Maliyeti Ucuzdur Hem De Değerine Paha Biçilmez...

Sevgi Engelli Değilseniz Tüm Engelleri Aşarsınız

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #24 : 13 Şubat 2009, 14:25:26 »

Eşimi benim durumumu bilen beni seven bir tanıdığım aracılığla tanıştım.ben yirmibir yaşımdaydım iş yerimi yeni açmıştım.tanıdığım benim adrsimi vermiş mektupla tanıştık karşılklı yazışıyorduk bir haftada benden ona gider bir haftada ondan bana geliyordu.birbirimizi fotograflarıyla tanıdık önce içinde gül kurusu olan mektuplar ucu yanık mektuplar derken bir yıl kadar yazışarak birbirimizi tanımaya çalıştık.daha sonra ben ve ailem görüşmeye tanışmaya gittik. birbirimizi gördük yüz yüze tanıştık ve dönünce ben düşünmeye başladım ben tekerlekli sandalyedeyim eşim olacak kız sağlam acaba nasıl olur geçinebilirmiyiz? çevre ne derr? ben çevremden pek etkilenmem alacağım karardan ama evlilik bu sosyal bir olay ister istemez mahalle baskısı çıkıyor insanın başına.en yakınım dan en uzağıma kadar herkes çeşitli yorumlar yapıyor kimsi iyi olur kimisi geçinemezsiniz sen böylesin kız sağlam davul bile dengi dengine deyimleri ata sözleri falan felan derken kafam çok karıştı sevdiğime yazdım daha evlenmeyi düşünmediğimi bu durumdayken son noktayı koymak istediğimi yazdım benden ısrarla sebebini sordu bende yazdım . kendisinin evlenmemizi istediğini bi sorun çıkmıcağını yazıyordu ondan mektup geliyordu ama ben bir müddet ona yazmadım  kendime erkekliğime güveniyordum ama ya yürütemessek mahalle ne der çevre ne der?

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #25 : 13 Şubat 2009, 22:05:54 »

Yine bir mahalle baskısı çıktı karşıma. Yeter artık bıktım bu mahalle baskısından.
İki insanın kararına sağlıklı olunca saygı duyanlar; neden bir taraf engelli veya iki taraf da engelli olunca karışma ihtiyacını hissederler? Evlenenler razı da sizlere ne oluyor kardeşim.
Eşinizi kutluyorum, gerçekten cesurca hareket etmiş. İkinize de ömür boyu mutluluklar dilerim.

EZGİSURAL

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #26 : 15 Şubat 2009, 03:51:10 »

YAZDIKLARINIZI KEYİFLE OKUYORUM, AMA LÜTFEN ARAYA BU KADAR ZAMAN KOYMAYIN.
"HAYAT HERŞEYE RAĞMEN GÜZEL."

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #27 : 19 Şubat 2009, 01:40:36 »

arkadaşlar arayı uzatıyorum kusura bakmayın havamda olduğumda  daha güzel metin hazırlıyorum.

bir süre kendi kendime düşündüm ve kararımı verdim evlenmek istiyordum.gelen mektuplara  tekrar cevap vermeğe kaldığımız yerden daha da tutkuyla yazışmaya başladık.tekrar ailemi göderdim görücü usulu istedim aileside kendi rızasına bıraktı o da onayladı yanlız ailesinin başlık istemesi beni zora soktu yıl 1990 zamanın da iyi parasıydı.  benim birikimim akrabalarımında yardımıyla ayarladım . başladık düğün hazırlığına çevremde pek çok kişi kimisi iyi olur kimisi olmaz yürütemezsin yorumlar da devam hatta demeden edemicem yaşadığım bir durumu.komşumuz olan  benden büyük  bir bayan ismi ayşe idi  iş yerimden eve yemeğe geldiğim öyle üzeri annemin çarşıya gitmesiyle yanlızdım yemeğimi yedim bahçede tam motorsikletime binerken  bu komşumuz bahçede yanıma geldi hal hatır somadan sonra  bak ismail sen böylesin eşin sağlam olacak her şey yemek içmek deyil diye başladı lafa nereye geleceğini ben anladım açık sözlü lafını sakınmayan biriydi  ee dedim. insanın bazı şeylere de ihtiyacı olur sende böylesin derken lafını kestim anladım ayşe abla yatakta ne olacak demek istedin galiba dedim .gülümseyerek evet dedi.dedim haklısın tabiiki bir ihtiyac ayşe abla  benim durumum böyle ama aklım belim ve tek elim sağlam ben kendime her konuda güveniyorum evlenmezsem zaten bir elim var bu gidişle avucuma nikah kıyacağım ayşe abla dedim .bir an durakladı daha sonra elini omuzuma vurarak güldü  oo sen hakediyorsun o zaman tamam bu iş olur dedi.düğüne yaklaşık bir ay vardıhazırlıkları bitirdim ailem gitti eşimin ailesiyle eşimde geldi önce nikah yaptık bir hafta sonra düğün yıl 1990 ağustos ayı idi 1991 yılı haziranda da baba oldum büyük oğlum doğdu 1993 dede küçük oğlum doğdu  sağlık olsun yıllar çabuk geçiyor şimdi lise de okuyorlar nasip kader kısmet allah razı olsun..

Gülümse

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Bu Güller Engelsizdostlar ailesine
« Yanıtla #28 : 19 Şubat 2009, 10:33:52 »

Anılarını okumak çok hoş devamını bekleriz  Evlilikte ; Yürek ve kafa sağlamsa arada sevgi saygı hoşgörüde varsa karşılıklıda kabullenmişse  neden yürümesin ,yürüyemez diyenlere örnek olmuşunuz  tebrikler Mutluluğunuz daim olsun  roadstar
Asla Başkalarının Umudunu Kırma, Belki Sahip Olduğu Tek Şey Odur..
BOL BOL TEBESSÜM ET GÜLÜMSE.. Hem Maliyeti Ucuzdur Hem De Değerine Paha Biçilmez...

Sevgi Engelli Değilseniz Tüm Engelleri Aşarsınız

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #29 : 19 Şubat 2009, 14:14:13 »

zaten daha sonrada radyo teyp tamircisi oldum kardeş merak o zamandan gelir...

Benim ufaklıkda size benziyor,ne aldıysam bozdu hep,4 walkman,2 telsiz,1 cep telefonu,4 uzaktan kumandalı araba,benim 2 cep telefonumu,Bunları hep bozdu ama tamir etmeyi henüz beceremedi.... :)Bende bu merakından dolayı meslek lisesine verdim şu anda  meslek lisesi 2. sınfa gidiyor usta bir tamirci olmasını beklesemmi ..... :)Çok güzel kaynak yapıyor her kaynaktan sonrada gözleri ağrıyor.Kaynak maskesi yada gözlükleri nerede satılıyor acaba???

Ayrıca kararlığınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum olmaz diyenlere ne güzel ders vermişsiniz.Olmaz diyenler bekara karı boşamak kolay misali konuşuyorlar.Bizim toplum nasihat ve köstek olmada bir numara.İnsan biraz destek olur ama siz kendinizi kimseye muhtaç etmeden ne güzel alın teriyle geçinip gidiyorsunuz.Çocuklarınızınn mürevetinide inşallah görürsünüz.
İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

GoogleTagged - Etiketler