Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Anılarım.  (Okunma sayısı 14436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Anılarım.
« : 30 Aralık 2008, 15:43:01 »

arkadaşlar ben kısaca kendimden bahsedeyim 3 yaşımda çocuk felci geçirdim sol bacağımdaydı 13 yaşımda tekrar etti aynı hastalık bu sefer sağ bacağım ve kısmen sağ koluma vurdu yoğun fizik tedavileri sonuçu ancak tekerlekli sandalyede yaşama merhaba dedim .engelim hayatımın bir parçası olunca bana engellikten çıktı ben engelime engeller çıkarmıya başladım orta okul 2. sınıfa kadar okumuştum daha sonra hastalığım nedeniyle okula gidemedim boş durmadım kendimi geliştirmek için çok çaba harcadım bir iş bir meslek sahibi olmak için çok çalıştım ve elektronik tamir servisi açacak seviyeye geldim .üç tekerlekli özel yaptırmış olduğum vitesli motorsikletim benim elim ayağım olmuştu pekde küçük sayılmayan ilçemde beni.  heryere gitmemi sağlıyordu bir gün çarşıdan eve gelirken işlek bir caddede boş bir işyeri gördüm  eve geldiğimde bahsettim işyerini tutalım tamirci dükkanı açacağım diye annem çok sevindi ama babam karşı çıktı olmaz yürütemezssin diye. senin paraya ihtiyacın yok ne yapacaksın işyeri açıpta diye çıkıştı .
  Ama ben canım sıkılsada pes etmedim  dükkan sahibiyle anlaştım yaşım 21 di  iş yerimi açtım.. Babam daha sonra mecburen kabullendi.. devamı var...

arkadaşlar kusura bakmayın  misafirim geldi yazım yarım kaldı anılarım diye başlık attım ki banim yaşadıklarım belki engellini aşamayanlara biraz da olsa ışık tutmakve bir engelli olarak  sizlere gerçek hayattan kesitler sunmak. ilk işim işyerim için çarpıcı bir tabela yazdırmak oldu benim oturmam ve rahat çalışabilmem için bank şeklinde  bir kanepe ve çalışma tezgahı yaptırdım  bikaç tane de raf  dan sonra var olan iş takımlarımla iş yerimi hemen açtım 23 05 1988 de  daha ilk gün eski tip bi radyo geldi tamire o gün  kendi emeğimle kazanıp aldığım ücretin verdiği mutluluğu anlatamam sizlere.  iş yeri heyecanından gözüme uyku girmezdi sabah 6 da uyanır saat 7.30 da üç tekerlekli motorsikletime biner iş yerime giderdim kapımı açardım eşiği yükselttirdim ki motorumdan rahat inip binmek için kimsenin yadımı olmadan motorumdan iner tezgahıma geçerdim. engelli olarak kendi işyerimi açtığım için vergimi basit usul götürü vegi olarak veriyordum kazancım bağkur vergiler ve işyeri kirası na da benim geçinmemede yetiyordu  zaten işinin hakkını veren bu meslekte  kazanır  ama son zamanlarda çin malları ve gelişen teknoloji tamir  olayını bitirdi. arkadaşlar biraz ara vereyim kaldığım yerden devam decem sonra...

Biraz fazla ara verdim ancak fırsatım oldu .Benim gibi tekerlekli sandalyede birinin işyeri açmasının  bundan 20 yıl önce çevremde her türlü tepkisi oldu. ama benim için önemli olan benim kararlılığım dı  işimi zevk alarak yapıyordum zamanı en iyi şekilde değerlendirmek kendi becerimle para kazanmak bu duyguyu yaşamak bambaşka bişey. bana iş getiren bazı müşterilerim ilk geldiklerinde engelli olduğumu anlamazlar daha sonra farkederlerdi kimisi acınır tüh tüh vah vah derler bunlar genelde ihtiyarlardı daha sonra sohbet anadan mı? sonradan mı böyle oldun derlerdi bende kısa bi özgeçmiş anlatırdım. orta yaş ve gençler rin yaklaşımı daha anlayışlı engelli durumda esnaflık yapmam takdir edilirdi.iş hayatımda hemen hemen her meslekten insanlarla karşılaştım.civar köylerden çobanlardan tutun ilçemizden geçerken teybi bozulan üniversite dekanları ,şirket müdürleri ,polisler,askerler,öğrenciler  den müşterilerim oluyordu değişik insanlarla diyalog kurmak sohbet etmek bana engelimi unutturuyordu bunu niye dedim bilmem  kendimi engelli görmüyorum canlılar bana engel deyil cansızlar engel oluyor mesela karşıma çıkan merdivenler. devam edecem.

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ynt: Anılarım.
« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2009, 00:20:59 »

Bence arayı  fazla açmayın.
Sizin çok güzel anılar anlatacağınıza dair bir bekletim var :)

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2009, 02:28:34 »

ilçemizin pazarı salı günü kurulur benim işlerim de salı günleri daha hareketli oluyordu.yine bir salı günü  sabahtan tamire bir araba teybi geldi öğlen sonu alınacaktı . yaz günü hava sıcak iş yerimin kapısı açık benim tezgahım da tam kapının karşısınday dı arızayı bulmak için tezgahtaki teybe öyle yoğunlaşmışım ki içerisi kapı kapanmış gibi karar dı başımı kaldırdığımda tam kapı ölçüsünde iri yarı orta yaşlı bir adam işimin gereği buyurun dedim elini uzattı allah rızası için dedi   bi an şaşırdım oturduğum yerden geriye yaslandım kendimi ve tazgahı göstererek  bilader bak dedim bir kolumda yukarı kalkmıyor  diğer elimi ona doğru uzatarak varsa sen bana yardım et dedim pardon kardeş hayırlı işler dedi ani hareketle öyle bir geri döndüki az daha yere düşecekti. yani sapasağlam hiçbir engelide yok gerçi ben engellininde dilenmesine karşıyım taşı sıksa suyunu çıkarır derleya aynı öyle biri aklım ermiyor nasıl gururuna insanlığına yediriyorlar hiç unutmam..

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 28 Ocak 2009, 11:33:54 »

Alıntı
kendi becerimle para kazanmak bu duyguyu yaşamak bambaşka bişey.

çok haklısınız. bu gerçekten çok güzel bir duygu
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 28 Ocak 2009, 13:44:49 »

bilader bak dedim bir kolumda yukarı kalkmıyor  diğer elimi ona doğru uzatarak varsa sen bana yardım et dedim pardon kardeş hayırlı işler dedi ani hareketle öyle bir geri döndüki az daha yere düşecekti.

Sapasağlam adamın utanmadan dilenmesine ne güzel bir ders verimissiniz.Devamı varsa merakla bekliyorum.Emeğinize sağlık.
İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 28 Ocak 2009, 15:37:13 »

arkadaşlar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.sizlere okul yıllarımı da anlatacağım fırsatım oldukça.

kiss_and_kill

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2009, 20:04:02 »

umarım her zaman hakkettiğini alırsın. engelleri tanımamak olayı çözmüşsün sen
İmza Yok Parmak Bassam Olur mu???

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 29 Ocak 2009, 16:14:50 »

bir yaz günü iş yerimin kapısını açtım motorsikletimden kapının eşiğine inmek için hareket ettiğimde 10 metre kadar uzağımda 10 yaşlarında bir çocuk biraz korku biraz meraklı gözlerle dikilmiş beni izliyordu yabancı olduğu beni yeni gördüğü belliydi kapının eşiğine indim ve tezgahıma doğru yerden yerden giderken dışarıya baktığımda çocuk meraklı ürkek bakışlarla kaldırımın diğer tarafından bana bakarak geçti aradan bir gün sonra  ben tezgahımda çalışırken içeriye bir bayan elini tutmuş bir çocuk içeriye girdi bir gün önce bana meraklı korkak gözlerle bakan çocuk du. buyurun dedim bayan annesiymiş bayan kendisini tanıttı bitişiğimdeki binaya taşınmışlar  izmirden gelmişler  eşi ptt de müdürmüş oğlu daha önce hiç engelli görmediği için biraz korkmuş beni ailesine anlatmış kendisi de tanışmak için korkmasına gerek olmadığını öğretmek için geldiğini söyledi  bundan çok memnun olduğumu belirttim çocukla konuştum afacan bir çocuk du sevindi aradan 1 ay kadar geçmiştiki okullar yaz tatiline girdi birgün yine annesinin elini tutmuş işyerime geldiler benden korkan çekinen bu çocuk yanımda çırak olmak istiyormuş elektronik tamir işinde bilgilenmek ve bana yardımcı olmak istiyormuş hem evine işyerim yakın olduğu için aileside çocuklarının nerde olduğunu bilmesi açısından  tamam dedim kabul ettim yaklaşık bir ay kadar yanımda çalıştı daha sonra yaz tatiline gidecekleri için çıkmak istediğini söyledi haftalığını verdim çıktı birgün sonra yine annesiyle yanıma geldiler annesi teşekküre gelmiş verdiğim haftalıkla  çocuk kendisine basketbol topu almışaslında maddi durumları çok iyiydi ama para kazanmayı kendi elinin emeğini almayıhayatta tecrube kazanmasına yadımcı olduğum içinminnettar olduğunu belirtti ve teşekkür etti . daha sonra da beni her gördüğünde usta nasılsın deyip elimi öpmek isterdi çocuk şimdi üniversiteye gidiyor eskişehir e taşındılar burada vurgulamak istediğim çocukların engelliler hakkında bilgilendirilmesi eğitimde ana sınıflarda bilgilendirilmeli yoksa çocuklar doğaldır hemen kavrar.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #8 : 29 Ocak 2009, 17:37:07 »

çocugun annesi duyarlı ve eğitimli bir insanmış. çogu aileler varki çocuklarını engelli insanlardan uzak tutmaya hatta onların kendilerine zarar verebilecegi ögretmekde
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 29 Ocak 2009, 18:13:35 »

çocugun annesi duyarlı ve eğitimli bir insanmış. çogu aileler varki çocuklarını engelli insanlardan uzak tutmaya hatta onların kendilerine zarar verebilecegi ögretmekde

Aynen.
İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 30 Ocak 2009, 15:44:19 »

Bilinçli aileler çocuklarını da bilinçlendiriyor. Olması gereken de zaten bu. İlk eğitim evde aile içersin de başlamalı.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 31 Ocak 2009, 15:15:49 »

Her kar yağışında aklıma gelir karlı günlerde okula gidişim orta okul yıllarımda okul bizim eve yaklaşık bir -  kilometre vardı  o zamanlar daha yürüyordum sol bacağımda uzun belden yürüma cihazı kullanıyordum bir bacağım aksayarak okula gelip giderdim buralarda bazı yıllar kış sert olur hiç unutmam diz boyu kar birde fırtınalı yağar nefesimizi çeviremeyiz o durumda okula giderdik şimdi on santim kar yağsa okullar iki gün tatil yapıyor şimdiki öğrenciler çok şanslı  benim anlattığım 1978 yıllarından.

mucurum

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #12 : 31 Ocak 2009, 18:59:35 »

Sevgili roadstar,yazını severek okudum. Azmin elinde hiçbir şey kurtulmaz. Sizi içtenlikle kutluyorum. Başarınız daim olsun.

Sevgiyle kal
Sağlıcakla yaşa.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #13 : 31 Ocak 2009, 21:29:58 »

amin .teşekkürler sizde yenisiniz aramıza hoşgeldiniz mucurum arkadaş.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #14 : 02 Şubat 2009, 21:23:52 »

evcil hayvanları severim yıllardan beri akvarvum balıkları beslerim onlarla ilgilenmek üretmek yemeklerden sonra çayımı yudumlarken izlemenin keyfi bi başka oluyor canım sıkıldığında seyretmekinsanın stresini alıyor.ayrıca kedileri de severim bakımı yapılıp temiz yetiştirilirse can dost turlar. bir kış günüydü işyerim de yavru  iken dükkanımın camına gelen küçük tekir bir kediyi beslemeye başladım sabahları işyerimin geniş pervazlı camının önünde oturur beni beklerdi benim motorsikletimin sesini duyduğundabelki 100metre koşarak bana doğru geliyordu  dükkan kapısını açmadan sevinçle kucağıma çıkar sürtünüyordu sezen aksun nun şarkısı geldi aklıma bir kedim bile yok ama benim kedim vardı...

GoogleTagged - Etiketler