Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Piknik Tüpü İle Çalışan Bisikleti Yine Türkler Yaptı  (Okunma sayısı 170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar

İzzet Paşa Mahallesi'nde yaşayan 19 yaşındaki Taha Çıldır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıl önce sahip olduğu motosikletin eski olduğu için devamlı arıza yaptığını ve tamirciye götürme imkanı olmadığı için de sorunu kendi imkanlarıyla çözmeye çalıştığını söyledi.

Motosikletin motorunu sürekli söküp takarak çalışma sistemini öğrendiğini anlatan Çıldır, daha sonra aldığı bir bisiklete motor takmaya karar verdiğini söyledi.

''Arabalar tüple çalışıyor da bisiklet neden çalışmasın'' diyerek kolları sıvadığını anlatan Çıldır, motoru piknik tüpü ile çalıştırmayı başardığını ve daha sonra da benzinle de çalışması için ayrı bir düzenek yaptığını kaydetti.

Bisiklete bağladığı bir akü sistemi ile motor düzeneğinin elektrikle de çalışmasını sağladığını belirten Çıldır, sözlerine şöyle devam etti:

''Bir hamle ile bisikleti orijinal haline dönüştürerek, üzerindeki 25 kilogramlık ağırlıkla normal bir şekilde de kullanabiliyoruz. Bisiklette güvenlik önlemi olarak 4 adet fren bulunuyor. Şu anda tek sorunumuz kullandığımız piknik tüpünün büyüklüğü. Çünkü kullandığımız tüp günde 3 saatlik gezme ile bizi yaklaşık 20 gün götürüyor. Bu bizim için çok uzun bir süre. Bu süreyi kısaltmak için daha küçük bir tüp yapmayı yada orijinal bir tüp bulup monte etmeyi düşünüyorum. Benim esas amacımız elektrikle gitmek ama şu anda bisikletim 4 fonksiyona da sahip.''

Şu ana kadar sanayi ile hiç işinin olmadığını ve tüm sistemi kendisinin geliştirdiğini belirten Çıldır, bugüne kadar birçok kişiden bisikletini motosiklete çevirme yönünde talep aldığını vurguladı.

Yakıt bitince yolda kalma korkusu olmadığını söyleyen Çıldır, ''Vatandaşlar araçlarının yakıtı bitince petrole gidiyor biz ise mahalle bakkalına gidip piknik tüpünü değiştiriyoruz. Piknik tüpü bittiğinde benzin ile gidebiliyoruz. Benzin de olmadığında elektrik sistemini devreye koyuyoruz. Akü de bittiğinde pedal çevirerek yola devam edebiliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Çıldır, trafikteki motosikletlerin hepsinin LPG sistemi ile çalışabileceğini belirterek, uyguladığı yöntemin projesini toplumun hizmetini sunmak için destek beklediğini sözlerine ekledi.

AA
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

şükran

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
Piknik Tüpü İle Çalışan Bisikleti Yine Türkler Yaptı
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2011, 17:26:51 »

hep çinliler  bir şeyler üretiyo biraz da türkler bulsun

yurekliumut

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2011, 18:39:26 »

ASLINDA OLMAYACAK BİRŞEY DEĞİL;

SADECE MOTORSİKLET YADA BİSİKLETLER ZATEN ÇOK AZ YAKIT TÜKETTİĞİ İÇİN DEĞMEZ DİYEREK ÜZERİNE DÜŞÜLMEMİŞ BİR KONU AMA TABİ SONUÇTA BULUŞ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE BUNU BİR TÜRKÜN YAPMASI GURUR VERİCİ.

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2011, 20:52:17 »

Bunu 4 sene evvel osmaniyede  2 tamirci arkadaş ve  benim biraderimle uğraşlarımız sonucu  yapmıştık...

ama biz bisiklete değil  normal 5 vites  çift supab lı motosiklete  uygulamıştık... vede başarılı olduk... lakin  1 ay kadar kullandıktan sonra  trafik elimizden  aldı :)(çünkü muayene sigorta yaptırılamıyor o şekilde) bir daha da   motosikletle uğraşmadık ...:)

aslında  basit bir olay bu kadar  abartılmasının bir  mantığıda  yok ... türkler  uğraşsa  güneş enerjisiyle  çalışan uçak yaparlar  ama   .. ankaralı turgutun şarksıında  dediği gibi... Sen  çalış ben  yatarım mantığıyla  hareket ediyorlar...
...... BURGUNDY BERET.......

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2011, 22:27:26 »

Gerçekten çok güzel bir buluş.Piknik tüpünün böyle kullanılabileceği hiç aklıma gelmezdi. :)