Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: İstanbul'un Yeni Otobüsleri Erguvan Rengi Olacak  (Okunma sayısı 2148 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

damla_gıda

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
İstanbul'un Yeni Otobüsleri Erguvan Rengi Olacak
« : 22 Nisan 2011, 11:04:19 »

ENGELLİLERDE DÜŞÜNÜLMUŞ                                                                                                                                                                                                                    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'den ve yurt dışından 171 bin civarında insanın katılımıyla yapılan anketle, otobüslerinin rengini 'erguvan' olarak belirlendiğini söyledi. Mayıs ayında 172 otobüsü caddelerle buluşturacaklarını söyleyen Topbaş, "İlk etapta 500 daha sonra bin, ardından da bin 500 otobüsü hizmete sokacağız. İhtiyaç olursa bu rakam 2 bini bulacak. " dedi.

Topbaş, Emirgan Korusu içindeki Beyaz Köşk'te düzenlediği basın toplantısıyla, "İstanbul halkı otobüsünün rengini seçiyor" kampanyasının sonuçlarını açıkladı.

İnternet üzerinden sürdürülen ankete, Amerika'dan Faroe Adaları'na, Dominik Cumhuriyeti'nden Almanya'ya, Tunus'tan Portekiz'e kadar çok sayıda ülke ve Türkiye'den 44 ilden toplam 172 bin kişi katıldı. Oyların yüzde 34, 54'ünü alan erguvan rengi otobüslerin yeni rengi oldu.

Topbaş, İstanbul'un otobüslerinin yeni renginin erguvan olduğunu belirtti. Erguvan'ın İstanbul'un bir simgesi olduğunu aktaran Topbaş, "Otobüslerin de rengi erguvan oldu. İlk etapta, 500 daha sonra bin ve bin 500 otobüs hizmete sokacağız. Burada mayıs ayında hizmete girecek 172 otobüsten ilkini tanıtıyoruz. Mayıs ayı itibariyle İstanbul'un değişik yerlerinde bu 172 araç dağıtılmak suretiyle hizmet edecek. Bu otobüs yerli bir üretim Otokar'ın yapmış olduğu bir araç. Çevreci bir araç. Dezavantajlı grupların da kullanacağı şekilde dizayn edildi. Özürlü araçları da binebilecek. Arabanın yüksekliği, düşük tabanlı olması açısından önemli. Yakıt tasarrufu açısından çevre dostu diyebiliriz. İstanbul'un o güzel rengini otobüslerde göreceğiz. " diye konuştu.

İstanbul'da otobüslerle ilgili yoğun bir talep bulunduğunu aktaran Topbaş, 2 bin otobüsü tedarik etmenin ciddi bir maliyet olduğunu vurguladı.

Bunu tamamlamak için havuz oluşturmak suretiyle başladıklarını aktaran Topbaş, "Yaşları kemale ermiş araçlar var. Çevreye sıkıntı veren araçlar var. Onlardan da İstanbul'a olan hizmetine teşekkür edeceğiz. Konforlu kaliteli, bu şehre yakışır otobüsleri caddelerimizde göreceğiz. " ifadesini kullandı.

Otobüslerin dış yüzünün dama desenli olacağını bildiren Topbaş, dünyanın hiçbir kentinde damalı otobüsün olmadığına söyledi. Engellilerin otobüslere rahat binmesi için hazırlanan platformu çekerek gösteren Topbaş, otobüsleri özürlülerin de rahatlıkla kullanabileceğini dile getirdi.

Konuşmasının ardından mikrofonu vatandaşlara uzatan Topbaş, otobüsü beğenip beğenmediklerini sordu. Vatandaşlar da otobüsün renklerini beğendiklerini söyledi.

22.04.11 – CHA

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2011, 12:58:38 »

Dün akşam haber kanallarında izledim. Çok güzel bir renk seçimi yanı sıra konforda ihmal edilmemiş. Sadece o kadar değil ufak bir tedbir ile de engelli yaşlıların binip inmelerine kolaylık sağlayacak bir rampa da mevcut idi. Yiğidi öldür ama hakkını yemeyeceksin şahsen ben çok beğendim. Sayın başkana teşekkürler.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

damla_gıda

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2011, 13:59:34 »

hakikatten cok güzel, dilerim sayıları da artar da her yere ulaşırlar.sağolsun büyükşehir belediyesi engelli insanlar için herzaman bir çalışması vardır özelliklede kurmuş oldukları İSÖM  merkezi adı altına. bende sayın başkanı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 22 Nisan 2011, 14:03:08 »

Bilen arkadaşlarımız bilir bilmeyen arkadaşlarımızda öğrenmesi gerek. Bizlerin siyasi partiler ile işimiz olmaz ama yapılan güzelse güzel kötü ise kötü demekten de geri kalmamız. Otobüsler oluş ama diğer toplu taşıma araçlarında eksikler var. Avrupa Başkenti Olan bir kentimize daha çok yatırımlar bekler.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BARIŞ

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • www.engelsizdostlar.com
« Yanıtla #4 : 22 Nisan 2011, 15:09:58 »

sayıları çoğalmalı ....
kulanılmayan oldukları yerde çürüyen metrobüsleri gördükçe içim sızlıyo ...
canım sıkkın ßu araLar ..kendi dünyamın çaresizLiği içerisinde...daLıp gidiyorum..

Aynurrr

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 22 Nisan 2011, 15:22:34 »

Güzel Ve Konforlu Her İle Yaysınlar Bunlar
Hani fani bu hayat ümit bağlayamam, olmadı diye oturup ağlayamam; gönlü geniş olan sükutu öğrensin!

Aydogar

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : 24 Nisan 2011, 17:29:56 »

Eski İstanbulun rengidir erguvan.Çok güzel olur. :)

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #7 : 25 Nisan 2011, 21:16:15 »

Birde artık bazı boğucu renkleri geçmek gerek arkadaşlar. Örnek karakol adı üstünde karakol :) insan adını duyduğunda bile bir tuaf oluyor :) bununla birlikte ticari taksi renkleri insanın içi daralıyor ya :) bir İstanbul'u olmamama rağmen hem araçların renkleri olsun hemde konforları ayrıca engelli vatandaşların yanı sıra yaşlı vatandaşlarında düşünülmesi işe başka bir güzellik katıyor.

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #8 : 26 Nisan 2011, 09:31:18 »

Güzel olmuş ama en güzeli Engellilerin unutulmayışı olmuş Bravo.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

pericard

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 05 Temmuz 2011, 17:18:13 »

İşlevselliğine diyecek sözüm yok ama renk otobüslerin üstünde çok komik durmuş. Ya da bana öyle geliyor bilemiyorum. Tekerlekli anaokulu gibi geziyorlar ortalıkta :)

muhsine

• Super Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 05 Temmuz 2011, 18:09:15 »

bence süper olmuş istanbul'a çok yakışmış bu renk otobüsler.
Rüzgara yağmura güneşe aya ve bana yaşadığımı hatırlatan her şeye şükürler olsun

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #11 : 05 Temmuz 2011, 21:40:39 »

Son düzenlemelerin ardından artık İstanbul için taksi seçimleri de bitti. Ve kısa zaman da sanırım yeni tasarım araçlar da trafikte İstanbul da yaşayanların hizmetin de olacaklar.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
İstanbul'un Yeni Taksileri
« Yanıtla #12 : 07 Temmuz 2011, 11:02:02 »

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #13 : 07 Temmuz 2011, 11:05:48 »

Taksiler güzelmiş,engelliler de rahatlıkla kullanabilecek bu daha da güzel.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

adminbozkurt

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #14 : 07 Temmuz 2011, 11:47:19 »

ÇOK GÜZEL ARAÇLAR ÖZELLİKLE BİZ ENGELLİLERİNDE GÖZ ÖNÜNE ALINARAK DİZAYN EDİLMESİ BU ÜLKEDE BİZLER İÇİNDE BİŞEYER YAPILACAĞI UMUDUNU VERİYOR BANA...
♥...Mezarlıklar vazgeçilmez İnsanlarla doludur.Benim için hiç kimse vazgeçilmez değildir,Benim Tek vazgeçemeyeceğim,VATANIMDIR..!! ♥

0546 232 77 77

GoogleTagged - Etiketler