Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Anket

Kiskanclik Nedir .... Neden Kıskanırız?

Sahip olunanı koruma isteqinden kaynaklanan bir tutkudur
- 13 (32.5%)
Aşkı hem koruyabilen, hem de yıkabilen bir tutkudur
- 12 (30%)
Evrensel mantığın kör tutkusudur, doğamızda vardır
- 7 (17.5%)
Aşk kadar gerekli bir tutkudur. Aşkın koruyucusudur
- 1 (2.5%)
Acı veren bir durumdur. En az bilinen ve üzerinde az konuşulan bir sırdır
- 2 (5%)
Anormal ve yıkıcı bir saplantıdır. Tedavi edilmesi gerekir
- 5 (12.5%)

Toplam Oy Verenler: 29

Gönderen Konu: Kıskançlık Nedir .... Neden Kıskanırız?  (Okunma sayısı 2987 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BARIŞ

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • www.engelsizdostlar.com
Kıskançlık Nedir .... Neden Kıskanırız?
« Yanıtla #30 : 22 Temmuz 2010, 10:27:05 »

dünyada kıskanmayan tek canlı domuzmuş  Hehe
kıskanmaya engel olamazsın ki ...
canım sıkkın ßu araLar ..kendi dünyamın çaresizLiği içerisinde...daLıp gidiyorum..

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #31 : 20 Ağustos 2010, 13:20:51 »

Diğer taraftan hastalık derecesindeki kıskanma kendini yetersiz eksik gören insanların yaşadığı bir durumdur. Bu insanlar kendi durumlarının tersine herkesin kendilerini kıskandıklarını düşünürler. Her sözünüzü her hareketinizi buna yorarlar ve eksik yanlarını böylece kapatmaya çalışırlar. Çevresindeki insanlar bunun farkındadırlar ama kıskanan insan kıskandığını hiçbir zaman kabul etmediği için ona bu durumu açıklayamazlar. Oda sürekli yaptığı davranışların söylediği sözlerin doğruluğuna inanır. Bu kıskançlık en zararlı kıskaçlıktır. Hem kendilerini hem de çevresindekileri yer bitirir. İnsanları kendisinde soğutur.

Kendinde bir şeyleri eksik gören insanlar,herkesin kendilerini kıskandığını sanırlar.Yani kendilerinin kıskandığını kabul etmezler.Böyle insanları çok gördüm.Asıl kendilerine zarar verdiklerinin maalesef farkında olamıyorlar.Ve de kendilerini çok komik duruma düşürüyorlar. :)

hemşire

• Super Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #32 : 20 Ağustos 2010, 14:29:06 »

doğamızda vardır illa aşkını kıskanmaz ki insan herşeyi kıskanma gibi pis anlaşılmaz bi huydur ben anlam veremiyorum elinde olmadan gelişiyo
OLMAYACAK DUALARDA İHTİMALLER SANA ÖZEL.............

şükran

• *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #33 : 15 Eylül 2010, 12:33:42 »

bence aşkı hem koruyabilen ,hem de yıkaya bilen bir tutkudur
50+50 100 eder bana kayserili derler ... :)

hakanvehayat

• *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #34 : 11 Ekim 2010, 22:22:33 »

Bence insanın sevdiklerini koruma iç güdüsünün bir göstergesidir,tabi aşırıya kaçıp insanın hayatını zindan etmediği müddetçe.
Merhemi kavuşmak olan,onulmaz bir yaradır hasretin yüreğimde

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #35 : 31 Ocak 2011, 13:42:07 »

Evet bir çok arkadaşımız konu hakkında bir çok yorumda bulunmuşlar. Genelde yorumların büyük bölümü aşk üzerine olmasına karşın hiçbir arkadaşımız aşk yada kişiler arasında sevginin kıskançlık ile bir yere gelmeyeceğinin farkında olmadıkları ortada.

Buna karşın kişiler arasında ki aşk  karşılıklı insanların birbirlerine duydukları sevgi ve hoşgörü ile başlar ve saygı ile sulanmaya devam eder ve ileri ki zamanlarda mutlulukla devam eder.

Ama konumuz kıskançlık ise bu yıkarı da yazılanların bir numaralı düşmanlarının arasındadır kendiler. Bakın fazla bir şey düşünüp taşınmaya gerek yok sadece birkaç başlık zaten kıskançlığı ne kadar zararlı olduğuna sanırım bir ispat yada kanıt olacaktır.

1.Kıskanç koca karısını sokak ortasında kesti,kurşunladı, öldürdü, saymakla bitmez…

2. Okuldaki kız arkadaşını kıskandı kendini camdan attı, yada bir arkadaşını yaraladı, vs vs

Şimdi olay iki kişi arasında sanılmasına karşın kıskanç kişi aslında sadece sevdiğini sanırken aslında sadece tek yaptığı şey vardır oda hem kendini seven kişiye zarar vermek hem de arada ki sevginin saygının zarar görmesine neden olular. Bununla da kalmazlar ve kıskandıklarını sandıkları insanları artık kendileri için sadece bir vebalı olarak görmeye başlalar. Karşılarında ki insan ne kadar iyi bir şeyler yapsa da onun için o kadar önemi yoktur.

İşin özünde kıskaçlık yerinde zamanında ve tadını kaçırmadıkça insanlara zarar vermez hatta mutlu biler ederken ileri derece de kıskanç insanlar artık insanlara hayatı çekilme bir hal aldırmanın yanı sıra birde kangren olan bir uzuv gibidir. Ve kısa zaman içinde düzelmeye sağlanmasa tüm bedeni ele geçirip ve sonun da öldürür.

İşte bu beden insanlar arasındaki sevgi ve aşktır ve kangren olan kıskançlık artık amacına ulaşmış ve her şeyi yok etmiştir.

Bu yüzden nasıl ki yemeklerde fazla tuz atıldığında ama tuzu fazla olmuş biraz su koyalım diyorsak kıskançlığa da zamanında su koymasını bilmemiz gerek ki ileri de hayatın tadı tuzu kaçmasın.

0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Gülyüregim

• kalbi Kırık Olanın Kalbine ALLAH Dokunur
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Ne Olursan Ol Konuştuğun Dil Kadarsın
« Yanıtla #36 : 31 Ocak 2011, 14:19:39 »

Başkasının başarısını çekememekte kıskançlıktır...Bence en tehlikeli kıskançlık başkasının başarısını çekememezliktir...Kişi bir şeyden habersiz kendi halinde bir takım şeylerde başarılı ama çekemiyenler bir şekilde başarısına gölge düşürmek için var gücüyle çalışır..Bu yüzdendirki ülkemizdeki başarılı çok kişinin önü kesilmekte...
Düşmanımda olsa başarıylıysa onun başarısını inkar edemem gurur duyarım bunun için çaba göstermeyede gerek yok insanın kişiliğiyle yetişme tarzıyla alakalı bir durum bu tamamen...Kıskançlıkda elde olmayan sebeplerden kaynaklansada bu kötü huyu isteyen kendisinden uzaklaştırabilir...
Keşke bende duygusuz yaşamayı becerebilseydim
Aç çocukların gözlerine bakıp utanmasaydım
Yanmasaydım bu kadar dünyanın acısına
İhanetlere incitmeseydim yüreğimi bu kadar.

enveryeter

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Dünyada yaşayan herkes dostumdur
« Yanıtla #37 : 31 Ocak 2011, 14:48:20 »

Bence kıskançlık bir işyerinde başarısız olan kişi  devamlı başarılı olanı kişiyi kıskanır dünyanın her yerinde durum aynıdır

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #38 : 31 Ocak 2011, 15:04:05 »

Kıskançlık insanın doğasında vardır.Kıskançlığı sadece ikili ilişkilerle sınırlamamak gerek.Sadece işyerlerinde değil,okullarda öğrenciler arası kıskançlık çok fazla oluyor.Çalışkan öğrencilere "İnek"şeklinde yakıştırmalar yapılıyor.Hatta çalışkan öğrenciler diğerleri tarafından dışlanıyorlar.Geçtiğimiz yıllarda böyle bir öğrencimizin diğer öğrenciler tarafından tartaklanma olayı olmuştu.

Meyve veren ağaç her zaman taşlanır.Bunu unutmamak lazım.
  ;)

GoogleTagged - Etiketler