Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Ağlamak Faydalı mıdır? Yoksa Zararlı mıdır?  (Okunma sayısı 748 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
Ağlamak Faydalı mıdır? Yoksa Zararlı mıdır?
« : 16 Ağustos 2011, 00:23:29 »

AĞLAMAK FAYDALI MI?

Uzmanlar ağlamanın birçok durumda yararı olduğunu ve duygularımızı bu şekilde daha çok dışa vurabildiğimizi belirtiyorlar.

South Florida Üniversitesi psikoloji bölümünden Doç. Dr. Jonathan Rottenberg, insanların mutlu, üzgün, yalnız ya da başkalarıyla birlikte olduklarında ağladıklarını belirterek, "Ağlamanın bu kadar çok olması beni her zaman şaşırtır. Önceki yüzyıllarda ağlama hakkında birçok anekdotla ilgili kanıtlar var, fakat ağlama hepimizin bildiği bir şey ve en evrensel insan ifadeleri arasında yer alıyor. İnsan olmanın bir parçası olan ağlama yaşam seyrimizi ortaya çıkarıyor; evlilik, doğum ve ölüm gibi önemli duygusal olaylarda bebekler gibi ağlıyoruz." diye konuştu.

Rottenberg son çalışmasında, Tilburg Üniversitesi'nden Hollandalı meslektaşları Lauren M. Bylsma ve Ad J.J.M. Vingerhoets ile birlikte ağlamanın faydalı olup olmadığı konusuna odaklandı. "Current Directions in Psychological Science" dergisinde yayınlanan çalışmada, araştırmacılar ağlamanın birçok durumda faydalı olduğunu, iyi bir ağlamanın tedavi edici bir ödül olduğunu açıkladılar, ancak kimi zaman beyhude yere olduğunu da sözlerine eklediler.

Birkaç yıl önce çok sayıda araştırmacı tarafından 30 ülkede 3 binden fazla kişi üzerinde yapılan araştırmada, katılımcıların yüzde 60-70'i ağlamanın yararı olduğunu söylerken sadece 10'da biri ağladıktan sonra kendisini kötü hissettiğini belirtti. Burada ağlamanın niçin bazıları için iyiyken diğerleri için kötü olduğuna dair önemli ipuçları olduğunu söyleyen Rottenberg, "Eğer sorunlar çözülüyorsa, ağlama yardım ediyor. Âşıkların tartışmaları birkaç hıçkırık ve öpücükle biter, yara kapanır. Mevcut sosyal alanımızdaki güçlü bir etki gibi ağlamak sürükleyici bir davranış. Kimin ağladığına dikkat ederiz, niçin ağladığını araştırırız ve bunun önemli olduğunu düşünürüz." diye konuştu.

Araştırmaya göre, ağlamak her zaman yardımcı olmuyor. Depresyonda olan ya da "alexithymia" (kişinin içinde bulunduğu duyguları, heyecanı, duygusal modu fark edip, anlatamama durumu) ruh yapısında olan insanlar, ağlamanın kendilerini daha kötü yaptığını söylüyorlar

haber10
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

muhsine

• Super Dost
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
« Yanıtla #1 : 16 Ağustos 2011, 09:24:48 »

ben ağlayınca rahatlıyorum birde başım ağrımasa sonunda :)
Rüzgara yağmura güneşe aya ve bana yaşadığımı hatırlatan her şeye şükürler olsun

Acun

• Super Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 16 Ağustos 2011, 10:57:46 »

Faydalıdır bence  :)

şükran

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #3 : 16 Ağustos 2011, 17:12:58 »

cok sıkılınci aglarım

adminbozkurt

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 16 Ağustos 2011, 19:45:46 »

Bende bazen sahile inerim kimse görmeden sessizce ağlarım
♥...Mezarlıklar vazgeçilmez İnsanlarla doludur.Benim için hiç kimse vazgeçilmez değildir,Benim Tek vazgeçemeyeceğim,VATANIMDIR..!! ♥

0546 232 77 77

Aynurrr

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 16 Ağustos 2011, 21:55:10 »

Bana Sulu Göz Derler Herşeye Bazen Aglarım Faydal Faydasız Fark Etmiyor
Hani fani bu hayat ümit bağlayamam, olmadı diye oturup ağlayamam; gönlü geniş olan sükutu öğrensin!

surgungibi

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : 17 Ağustos 2011, 19:29:39 »

Araştırmaya Gerek Yok Ben Yıllardır Diyorum Bunu Test Ettim Onayladım Aglamak insan Vucuduna Faydalıdır Hislerine Gözlerine Gönlüne Piskolojisine Saglıga içinize Atacagınıza Aglayin ..

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
'Ağla Açılırsın' Sözü Kanıtlandı
« Yanıtla #7 : 05 Şubat 2012, 00:27:06 »

Sıklıkla duyduğumuz 'Ağla açılırsın' sözünün doğruluğu bilimsel olarak da kanıtlandı.

ABD'de yapılan araştırmalar ağlamanın hem fiziksel hem psikolojik olarak faydalarını gösterdi. Hürriyet'in haberine göre ağlamanın 3 faydası var:

Son yapılan araştırmalar gözyaşının vücuttaki bazı zararlı kimyasalları attığını ve fiziksel anlamda rahatlattığı iddiasını ortaya koyuyor. Vücuttaki toksik maddeleri atmanın yanı sıra ağlamanın psikolojik bir faydası da elbette var. Ağlamak duygu durumumuzu iyileştiriyor ve acı verici durumlarda rahatlama sağlıyor.

Stres kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, tip 2 diyabet ve obezitenin en büyük sorumlularından biri olarak gösteriliyor. Ağlamanın ise stresi azalttığı uzmanlar tarafından söyleniyor. Ağlamanın rahatlatmasının bir sebebi de yine strese neden olan kimyasalları vücuttan atması.

Ağlamak diğer insanlarla aramızdaki duvarları kaldırıyor. Ağlarken utanma, acı gibi duygular hissedilse dahi sonunda kişi rahatlıyor ve yanında ağladığı kişiyle arasında bir bağ oluşuyor.

Haber365

sakaryalı

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ynt: Ağlamak Faydalı mıdır? Yoksa Zararlı mıdır?
« Yanıtla #8 : 05 Şubat 2012, 14:26:10 »

faydalı olup olmadığını bilmiyorum ama insanı çok rahatladığını biliyorum

GoogleTagged - Etiketler