Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Xenon far'a TÜV Ayarı Bundan Sonra Ayarsız X Enon Farlara Geçit Yok  (Okunma sayısı 168 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BMW

• Moderator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmayan ''xenon far''lara sahip araçların ''ağır kusurlu'' kabul edileceği ve muayeneden geçemeyeceği bildirildi.

TÜVTURK İş Geliştirme ve İletişim Direktörü Koray Özcan, yaptığı açıklamada, xenon (gaz deşarjlı) farların daha iyi görebilmek için gün ışığına yakın bir ışık veren aydınlatma sistemi olduğunu söyledi.

Bazı araçların, fabrika çıkışından itibaren bu tür farlara sahip olduğunu anlatan Özcan, bu araçlarda far yükseklik ayarlayıcısı olduğu için muayenede herhangi bir sorunla karşılaşılmayacağını ifade etti.

Fabrika çıkışlı xenon farlara sahip araçlarda, hareket halindeki sallantıya ya da yüke göre karşı yönden gelen sürücülerin rahatsız olmaması için otomatik çalışan far yükseklik ayarlayıcısının bulunduğunu anlatan Özcan, şöyle konuştu:

''Yükseklik ayarlayıcısı sayesinde araç aşağı yukarı salındıkça ya da yük nedeniyle arka aksının aşağı, ön aksının yukarı doğru yönlenmesi durumunda ışığın devamlı aşağıda tutulması sağlanır. Ancak orijinal olmayan ve daha sonra yedek parça şeklinde alınarak monte edilen xenon farkların takıldığı araçlarda otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmamaktadır. Bu durum, karşı yönden gelen sürücülerin görüşünü engellediği için tehlike oluşturuyor.

Araçların niteliklerinin tespit ve kontrol edilerek trafikte kullanımının uygun olup olmadığına bakılan TÜVTURK Araç Muayene İstasyonlarında bu durum, 15 Ocak tarihine kadar hafif kusur olarak muayene raporuna yansımaktaydı. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından trafik güvenliği açısında tehlike yaratması nedeniyle gerekli değişiklik yapıldı. Otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmayan xenon farlara sahip araçlar ağır kusurlu olarak değerlendirilerek artık muayeneden geçemeyecektir.''

Özcan, araçlarında otomatik far yükseklik ayarlayıcısı olmayan sürücülerin sıkıntı yaşamamak için muayene istasyonlarına gelmeden önce gerekli önlemleri almasını istediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar

Hele şükür.... en ağır ceza dahi kesilmesi gerek. Uzun yollarda bu uygun olmayan farlar yüzünden bir çok trafik kazası olmakta. Vicdansız ve tabiri caiz ise dangalak çok fazla. Kendi önünü görmek için bu saçma farları çaka ürünleri takıyorlar sonra birde uzuna geçiyor o önünü görmesine görüyor ama önünde giden kişinin hayatı kararıyor. Söksünler sadece sökmek ile de kalınmasın ışık denetimleri yapılsın uygun olmayan araçlara ağır şekilde ceza kesilsin. Bu uygunsuz farlardan trafik temizlensin... bu nedir ya?
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC

Hele şükür.... en ağır ceza dahi kesilmesi gerek. Uzun yollarda bu uygun olmayan farlar yüzünden bir çok trafik kazası olmakta. Vicdansız ve tabiri caiz ise dangalak çok fazla. Kendi önünü görmek için bu saçma farları çaka ürünleri takıyorlar sonra birde uzuna geçiyor o önünü görmesine görüyor ama önünde giden kişinin hayatı kararıyor. Söksünler sadece sökmek ile de kalınmasın ışık denetimleri yapılsın uygun olmayan araçlara ağır şekilde ceza kesilsin. Bu uygunsuz farlardan trafik temizlensin... bu nedir ya?

xenon değil de  beyaz ampul kullanıyorum  arabanın farları beyaz..

ama inan  sandığın gibi yolu iyi göstermiyor...orjinalin yerini hiç birşey tutmuyo... ben  görüntü olsun diye taktırdım ama pişman oldum geri  orjinal ampulunu takarkende  kırıldı mecbur  beyaz  kullanıyorum...

ama far yükseklik ayarından farları aşağı indirdim  muayeneden de  geçen hafta geçtim... problem olmadı..
...... BURGUNDY BERET.......

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar

Bundan sonra denetimler daha da sıkı olacak dediğim gibi söktürsünler. Birde benim anlamadığım bir nokta var oda. Kocaman firma bizden iyi biliyor sanırım? Adamlar o araca en uygun olacak far, eksoz, amortisör, fren sistemi buna benzer şeyleri en ince detayına kadar hesaplayıp yapıyorlar ama bizim ülkemizde adamların yaptığını beğenmeyip kafamıza göre değişikler yapmaya bayılıyoruz...

Emin olun dünya ülkelerinde araç üzerinde Türkler kadar oynayan bir başka ülke vatandaşı yoktur.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BiLSeM

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

japonlar :)))

unutmayalım ki dış iç modifiye ve motor modifiye  japonyanın tokyo sundan bulaştı dünyaya :)

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar

BİLSEM sende bilirsin uzun zamanlar yurt dışından araç getirdik. Bu getirdiğimiz araçların tamamı orijinal araçlar idi. Hatta bu araçların yedek lastikleri dahi asla ama asla kullanılmamış olur. Ama ülkemizde olsa yedek lastik kesin kabak :) işte arada ki fark bu.

BiLSeM

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

ee orasına  sözüm yok...

stepne lastiği kabak olmasa bile muhakkak patlak olur :)

şu eksoz meselesine gelince...   benim arabada  400 tl değerinde   YED marka  performans eksozu var...

muayeneden geçmedi diye  270 tl ye   orjinal eksoz aldım... ama  öbür eksozun performansını vermedi ...  söktüm  gene  YED  taktım... orjinal ve sıfır eksozu   ambarda yatıyor...

GoogleTagged - Etiketler