Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Saçlar Sağlıklı Nasıl Uzar?  (Okunma sayısı 194 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

^Türkan^

• Moderator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Saçlar Sağlıklı Nasıl Uzar?
« : 26 Ocak 2012, 18:05:21 »

Saçlar kolay kolay uzamaz. Kısa zamanda daha fazla uzaması için yapılacaklar bellidir. İşte saç uzatmanın yolları.

Uzun saçlar kadınların vazgeçilmezlerindendir. Fakat bazen değişiklik olsun diye kadınlar saçlarını kısacık kestirebilirler. Her ne kadar bunun pişmanlığını bazen yarasalarda artık geri dönüş yoktur.

Alternatif seçimlerden biri olan kaynak ya da çıt çıt uygulamasını sevmiyorsanız yapmanız gereken saçlarınızın uzamasını hızlandırmaktır. Fakat bazı kadınların saçları çabuk uzamaz. Bunun için ise yapılması gerekenler vardır. Gelin şimdi bunlardan bahsedelim.

1. Saç kırıkları saçların uzamasına engel olan en önemli etkendir. Saçların ucunda olan kırıklar saç uzamasını yavaşlatır. Bu yüzden en kısa zamanda kestirilmesi önerilir.
2. Sık sık saçlarınızı taramak saçlarını yıprattığı için uzamasını da engelleyecektir.
3. Saçların uzaması demek, onların sağlıklı olması demektir. Sağlıksız olan saçlar uzamaz. Bu yüzden saçlarınızın sağlıklı olmasına özen gösteriniz.
4. Saçlar C vitamini ile beslenir. Bu yüzden C vitamini olan sebze ve meyveleri tüketmeye özen gösterin. Özellikle portakal, limon, mandalina ve greyfurt bu yönden oldukça faydalıdır.
5. C vitamini dışında B vitamini de saçların uzamasına yardımcı olur. B vitamini içeren besinler ise et, balık, süt ve süt ürünleridir.

Haber7

Sinem

• Rebel Angel
  • Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SehitLer Ölmez Vatan ßölünmez
Ynt: Saçlar Sağlıklı Nasıl Uzar?
« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2012, 19:55:34 »

çocukluğumda saclarım hep kısaydı o yuzden şimdi hep uzun saclarımın kırıklarını aldırmayı dahi sevmiyorumm kırıkların uzamaya engel olduğunu bilmiyordumm kışın  grip olmamak için bol bol c vitamini alırımm  saclarım çok dolanık ve kabarık kıvırcık saclıyımm  o yuzden sacımı örgülü tutarım ve sadece duşta kremle tararım  evden cıkmadan önce örgülerimi açıp saclarımı elimle tarar ön tarafından azcık tokalarım  dogal dalgalarıyla kullanırım c vitaminin saçı uzattığını cidden bilmiyordumm öğrendiğim çok iyi oldu  süper bir paylaşım olmuş TÜRKAN eline emeğine sağlık
”Acıya kahkaha atabilmek bir sanatsa eğer; ben çok pahalı bir tabloyum..”

^Türkan^

• Moderator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2012, 17:23:33 »

çocukluğumda saclarım hep kısaydı o yuzden şimdi hep uzun saclarımın kırıklarını aldırmayı dahi sevmiyorumm kırıkların uzamaya engel olduğunu bilmiyordumm kışın  grip olmamak için bol bol c vitamini alırımm  saclarım çok kolanık ve kabarık kıvırcık saclıyımm  o yuzden sacımı örgülü tutarım ve sadece duşta kremle tararım  evden cıkmadan önce örgülerimi açıp saclarımı elimle tarar ön tarafından azcık tokalarım  dogal dalgalarıyla kullanırım c vitaminin saçı uzattığını cidden bilmiyordumm öğrendiğim çok iyi oldu  süper bir paylaşım olmuş TÜRKAN eline emeğine sağlık

Rica ederim Sinemciğim.Maşallah senin saçların çok gür ve güzel.Ben de bir kaç yıldır saçlarımı uzatıyordum.Ancak geçen sene düzenli beslenmediğim için kansızlık rahatsızlığı yaşadım.Bu yüzden de saçlarımda biraz dökülme oldu,kestirmek zorunda kaldım.Şimdi saçlarım eski haline döndü,tekrar uzatmak istiyorum :)

Ben de c vitaminin saçların uzamasına iyi geldiğini bilmiyordum.Bu haberi görünce öğrendim ve sitemize ekledim.Umarım bu bilgi çok kişinin işine yarar. ;)

şükran

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
« Yanıtla #3 : 28 Ocak 2012, 19:45:32 »

badem yağı iyi geliyor saçlara

^Türkan^

• Moderator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Güçlü ve Sağlıklı Saçlar İçin
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2012, 01:08:16 »

Güçlü, sağlıklı ve hacimli saçlar için bu besinleri mutlaka tüketmelisiniz.

Bezelye

İçerisinde bulunan yüksek oranda protein, biotin ve demir saçlarınız için en iyi besin kaynaklarından biridir.

Balık

Omega 3 yağlı asidi açısından zengin olan balık, saçlarınız için de önemli bir besin. Yağlı asitleri beslenmenizden çıkarmamanız gerektiği gibi, saçlarınızın parlak ve nemli görünmesini de sağlayacaktır.

Yumurta ve süt ürünleri

Protein sağlıklı bir beslenmede olmazsa olmazlardan. Aynı zamanda sağlıklı saçlara sahip olmanın da bir nedeni. Saçınızın güç, parlaklık, canlılık ve elastikiyet kazanması için yumurta ve süt ürünlerini hayatınızdan çıkarmayın!

Fındık

Bolca vitamin ve mineral içeren fındık, saçlarınızın ışıldamasını sağlar. Aynı zamanda içerdiği zinc ve selenyum, erken saç dökülmesini engeller.

Havuç

Saç derinizdeki dökülme veya yanma ya da kaşınma hissi kepeklerin habercisidir. Saç derinizde dengeyi korumak için bolca havuç tüketmeniz gerekir.

Koyu yeşil sebzeler

Koyu yeşil sebzeler A ve C vitamini deposudur. En faydalı koyu yeşiller arasında; ıspanak ve brokoli vardır. Kepeksiz bir saç derisi ve parlayan saçlar için mutlaka hayatınızda bu besinlere yer vermelisiniz.

İstiridye

En iyi afrodizyaklardan biri olarak bilinen istiridye, saç sağlığınız içinde çok önemlidir. İstiridye zinc açısından çok kuvvetli ve saçlarınızı daima güçlü tutacak çok kuvvetli bir antioksidandır.

Muz ve kuru üzüm

Muz yiyerek B6 ve kuru üzüm yiyerek yeterli derecede demir alın. B vitamini, saç köklerinizi sağlıklı tutacaktır ve demirde saç derinizden yeterli derecede oksijen alımına katkıda bulunarak saç dökülmesini engelleyecektir.

Haber7

GoogleTagged - Etiketler