Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Dikkat Facebook'ta Küfür Var  (Okunma sayısı 3972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Dikkat Facebook'ta Küfür Var
« : 29 Haziran 2010, 09:42:40 »

Dünyanın en büyük sosyal ağ sitelerinden facebook bugün kullanıcılarını mağdur etti. Arkadaşlarının paylaşımlarına yorum yapan üyeler, duvarlarında küfürlü cümlelerle karşılaştı.

Facebook kullanıcılarından Abdullah Alperen Kaya, arkadaşlarının paylaşımlarına yorum yaptığını, kendi duvarında “Abdullah Alperen Kaya, xx'in fotoğrafına yorum yaptı” yazması gerekirken, “Abdullah Alperen Kaya, xx'in incisi s..ip attı” yazdığını anlattı. Kaya, sadece anlık paylaşımlarında değil, önceki paylaşımlarının da aynı soruna maruz kaldığını belirtti.

Facebook'taki bu problem kullanıcılarının yüzünü kızartırken, sorunun bir İnci Sözlük ismindeki bir sitenin üyelerinden kaynaklandığı zannediliyor. Sözlük yazarları daha önce de Twitter ve Okan Bayülgen'i zor durumda bırakmıştı.

Haberaktuel

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2010, 10:27:00 »

Dün doğum gününe tebrik yazdığım bir arkadaş bana cevap yazdı ve bu küfürlü cümlelerle ben de karşılaştım.Aynı anda sildim ama gerçekten çok utanç verici idi. ihh_1

BARIŞ

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • www.engelsizdostlar.com
« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2010, 13:35:39 »

fena çok fena ..... huh
canım sıkkın ßu araLar ..kendi dünyamın çaresizLiği içerisinde...daLıp gidiyorum..

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2010, 16:23:27 »

Facebook hesabım kapalı açmayıda düşünmüyorum.
HERKESİN ACISI SEVGİSİ KADAR...

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Rezaletin Arkasında ''İncisözlük'' mü Var?
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2010, 11:26:18 »

Facebook'taki güvenlik açığından dolayı, dün profillerine bakan kullanıcılar büyük şok yaşadı.

kullanıcılar, kendi profillerindeki aktivite geçmişinde küfürlerle karşılaşıyor.

Küfürlü mesajların başına "inci" eklenmiş olması, geçtiğimiz günlerde Okan Bayülgen'in programına saldırıda bulunan incisözlükçüleri akla getiriyor.

İnci Sözlük üyelerinin Ekşi Sözlük, Twitter ve Okan Bayülgen'den sonra hedef olarak Facebook'u seçtiği söyleniyor.

Şu an Facebook'taki küfürlü içeriğin Facebook Translate sayfasındaki bir açık yüzünden meydana geldiği tahmin ediliyor.

İnci Sözlük üyelerinin var olan gerçek çevirileri kendi hazırladıkları küfürlü içeriklerle değiştirdiği ve bu içeriğin de onaylanması ile aktive edildiği belirtiliyor.

VATAN

Haberaktuel

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2010, 17:54:43 »

Facebook'ta sorun devam ediyor.Az önce kendi profil fotoğraflarım altında "inci" adını gördüm.Üstelik ahlaksız yazılar da çıkmaya başladı.Ben de hesabımı dondurdum hemen.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2010, 18:53:40 »

Çok şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar facebookda
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Facebook Küfür Yağdırıyor
« Yanıtla #7 : 28 Temmuz 2010, 19:35:46 »

Facebook'u Türkçe dilinde kullanan kullanıcılar, Facebook sayfalarının "küfürle" dolduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Facebook'un Translate sayfasını kullanarak İngilizce veya başka bir dildeki kelimeyi Türkçe'ye "diledikleri şekilde" çeviren İnci Sözlük yazarları, Facebook sayfasını "küfür" içeren kelimelerle doldurdu.

Saldırının ardından Translate sayfasını kapatan Facebook yönetimi, şimdilik yeni bir tercüme kabul etmezken, Facebook bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Aynı olay bir ay kadar önce de yaşanmış, Facebook saldırının ardından Türkçe dilindeki kelimeleri tekrar gözden geçirmişti.

FACEBOOK TRANSLATE'İ KÖTÜYE KULLANDILAR

Facebook'un Translate sayfası, farklı dillerdeki kelimelerin herhangi bir dile çevrilebilmesine olanak veriyor. Önce bir kelime öneriliyor ardından oylamaya tabi tutulan kelime yeterli sayıda oyu aldığında yayına veriliyor. Facebook'un bu sayfasına saldıranlar da bu sistemi kullanarak kelimeleri diledikleri gibi çevirebiliyor. Yani Facebook bir hacker saldırısına uğramış değil; sadece sosyal ağ sitesinin çeviri sayfasındaki bir zafiyet bu olaya neden olmuş durumda...

Hürriyet

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #8 : 28 Temmuz 2010, 20:11:15 »

Bu kadar yaşanan olayın ardından hala millet inatla Facebook da ben bunu bir türlü anlamış değilim.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Aynurrr

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 28 Temmuz 2010, 20:48:24 »

karşılaşmadım ben vay  utanmazlar
Hani fani bu hayat ümit bağlayamam, olmadı diye oturup ağlayamam; gönlü geniş olan sükutu öğrensin!

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 29 Temmuz 2010, 13:39:39 »

Donduruyorum facesimi.Arkadaşlar face face diyorlar. Bende bu facesde birşey varda acaba ben mi göremiyorum diye tekrar açıyorum bakıyorum bakıyorum bir şey bulamıyorum. Keşke tamamen silme şansım olsa.
HERKESİN ACISI SEVGİSİ KADAR...

enveryeter

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Dünyada yaşayan herkes dostumdur
« Yanıtla #11 : 29 Temmuz 2010, 13:43:56 »

Bizlerde biraz suç o facebooka girip sohbet edieceğimize girin mynetde de arkadaşlarınız bulunur ve küfürlü yazılar görmezsiniz ben mynet sosyal paylaşım dayım

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #12 : 29 Temmuz 2010, 14:23:03 »

Facebook gibi sitelerde geçirilen zamana yazık.Evet ben de üyeyim bu sosyal paylaşım sitesine.Ama orada sohbet etmek için değil.Üye olduğumla kaldım.

İnsanlar artık birbirinin ne yaptığını,ettiğini faceden izliyor.Boy boy resimler,ne zaman tatile gidecekler,ne zaman evlenecekler.Evlenecek olanlar artık facebooka davetiye ekliyor ve katılıp katılmayacağını soruyorlar.Hırsızlar bile artık facebooku takip eder olmuş.İnsanlar ben tatile gidiyorum diye orada ilan ederlerse,hırsızlara da gün doğar.

Küfür olayına gelince,Türkçe facebook kullanıcalarının başına iki kez geldi.Bu da bir çeviri hatasından kaynaklanıyor ama gercekten çok rezil bir durum.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Facebook'a İkinci İNCİ Saldırısı
« Yanıtla #13 : 30 Temmuz 2010, 09:47:31 »

Arkadaşlarının profiline bakan kullanıcılar, profil resmi altında küfürlerle karşılaştı.

İsimlerini Okan Bayülgen'in canlı yayınında ettiği küfürle duyuran, internet dünyasının korkulu rüyası haline gelen "İnci sözlük" yazarları, dünya çapında 500 milyon kullanıcısı olan sosyal ağ "Facebook"a ikinci kez saldırdı.

Geçtiğimiz ay Facebook Translate'teki bir açıktan yararlanarak kullanıcıların duvarlarındaki yazılarda küfürle karşılaşmasının ardından, İnci sözlükçüler bu kez de Facebook'ta profil resimlerinin altındaki alanı hackledi.

Arkadaşlarının profiline bakan kullanıcılar, profil resmi altında küfürlerle karşılaştı.

Haberaktuel

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #14 : 30 Temmuz 2010, 09:50:37 »

Donduruyorum facesimi.Arkadaşlar face face diyorlar. Bende bu facesde birşey varda acaba ben mi göremiyorum diye tekrar açıyorum bakıyorum bakıyorum bir şey bulamıyorum. Keşke tamamen silme şansım olsa.

Hakanhayat arkadaşımız facebook hesabının tamamen nasıl kaldırılacağını güzel bir şekilde anlatmış.Bunu deneyebilirsin sevgili çiğtanesi.

http://www.engelsizdostlar.com/forum/resimli-program-anlatimlari-182/facebook-hesap-silme-resimli-anlatim/

GoogleTagged - Etiketler