Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Telefonla Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 4118 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #15 : 08 Ekim 2011, 00:07:32 »

Cep telefonlarına sürekli uyarı mesajı gönderiliyor,milletin akıllandığı yok.Polis niye arasın,niye para istesin ? Ne zamandır emniyet işlerini telefonla halllediyor.Akıl var,mantık var.

Beni de aradılar geçen sene.İnanmadığımı anlayınca da ağır bir küfür edip kapadılar telefonu.Arkadan numarayı aradığımda çoktan bloke edilmişti. Bu nasıl oluyor,ben de anlamıyorum  ihh_1

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Telefon Dolandırıcıları Bu kez Terörü Kullanıyor
« Yanıtla #16 : 02 Kasım 2011, 00:53:28 »

Dolandırıcılar bu sefer de terör hassasiyetini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışıyor.

Dolandırıcılar bu sefer de terör hassasiyetini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışıyor. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan ve vatandaşları korku ve paniğe sevk ederek, kişisel bilgilere ulaşıp vatandaşları dolandırmaya çalışıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin uyarı yapıldığı belirtilirken vatandaşların inanmamaları gerektiğini ve böyle bir konu olduğu zaman emniyete haber verilmesi gereltiği belirtildi. Yapılan açıklamada, ''Kendisini Savcı veya Polis olarak tanıtıp özellikle terör suçları kapsamında uyarladıkları senaryoları ifade ederek kişisel bilgilerinizi isteyen sözde yapmış oldukları suç soruşturması kapsamında hesap bilgilerinizi alarak para transferi yapılması için yönlendiren kişilerin sizleri dolandırmak isteyen art niyetli kişiler olduğu bilinmelidir. Bunun yanında sorgulayıcı olmanız durumunda, inandırıcı olması için telefon görüşmesi yapıldığı esnada arka planda telsiz konuşmaları yayınlayan ve daha etkin olması için aradığını beyan ettiği ilde sabit bir telefon vererek güven telkin etmeye çalışan art niyetli kişilere itibar etmemeleri hususunda tekrar tüm kamuoyunu bilgilendirmek hasıl olmuştur. Tüm vatandaşlarımızın kendilerini devletin üst düzey yöneticilerinden birisi yada emniyet görevlisi olarak tanıtıp telefon ile irtibat kuran kişilere itibar etmemeleri, kişisel ve banka bilgilerini vermemelerini, kendilerine aktarılan konu her ne olursa olsun banka ve bankamatiklerden para havalesi yapmamalarını ve bu tür hadiselerle karşılaşan vatandaşlarımızın en yakın kolluk birimi ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

Haber365

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
532'li Hat Kullananlar Aman Dikkat!
« Yanıtla #17 : 03 Şubat 2012, 01:28:38 »

Cep telefonu üzerinden muhataplarını, kurdukları tuzaklara düşüren şebekenin en çok 532'li hat sahiplerine yönelik çalıştıkları ortaya çıktı.

Adana’da telefonla aradığı diş hekimine kendisini başkomiser olarak tanıtan dolandırcı, “PKK’ya kimlik bilgileriniz kullanılarak para aktarılıyor. Bunun önlenmesi için bize para yatırmanız gerekiyor” diyerek diş hekiminin 243 bin TL’sini çarptı. İddiaya göre diş hekimi M.Ö. dolandırıcalara kanıp, verilen hesap numarasına önce 103 bin lira gönderdi. Geri kalan meblağ için diş hekimi Andana’dan yola çıkıp Gaziantep’te verilen adrese gitti. İçinde 140 bin lira olan çantayı adresteki elektrik direğinin dibine bıraktı. Diş hekimi, bir süre sonra kendisini arayan telefonu aradı ancak cevap alamayınca dolandırıldığını anladı. Polis, şimdi diş hekimini dolandıran kişinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Polis olduklarını söyleyerek vatandaşları telefonda dolandıran kontör tokatçılarının asıl mağduru, polis teşkilatı oldu. Vatandaşlarda oluşan önyargı, tebligat için arayan gerçek polise olan inandırıcılığı azalttı. Vatandaşı yasal bir konu için arayan polisler, terslenip, hatta küfremaruz kalmaya başladı. Bu nedenlerden dolayı polisler tebligatları artık elden yapmaya başladı.

Emniyetten bir yetkili şunları söyledi: “Dolandırıcıların kullandıkları en yaygın bahane ‘Terör örgütü telefonunuzu kullanmış. Adınızı aklamak için verilen hesaba para yatırın’ oluyor. Polis para ya da kontör istemez. Vatandaş, polise inanmayınca elden tebligat yapıyoruz. Vatandaşı evden almak zorunda kalıyoruz. Bu da zaman ve para kaybı” dedi.

2 yılda 450 kişi 2 milyon lirasını kaptırdı

Polisin verdiği bilgiye göre kontör dolandırıcıları, 2 yılda aralarında emniyet müdürü, doktor, sanatçı, öğretmen ve savcıların da bulunduğu 450 kişiyi, yaklaşık 2 milyon lira dolandırdı.

532’Li HATLARA DiKKAT!

Emniyet yetkilileri vatandaşa şu uyarılarda bulundu: “Genellikle maddi durumu iyi, yüksek statüdeki kişilerin kullandığı 532’li hatları hedef seçiliyor. Dolandırıcılar, bu hatları kullanan kişilerin hayatı boyunca karakol yüzü görmediğini düşünüyor. Bu nedenle benzer dolandırıcılık olaylarının hemen hepsi 532’li hatlar üzerinden gerçekleştiriliyor.”

Haberaktuel

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yakışıklılık herkese mahsus değildir.
Ynt: Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #18 : 03 Şubat 2012, 09:29:57 »

Millet sahte ile gerçeği ayıramaz hale geldi.
ÖYLE DOST OL Kİ! DOSTUN OLMAYANLAR UTANSIN....

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Malatya'da SMS'li Dolandırıcılığa Tutuklama
« Yanıtla #19 : 05 Nisan 2012, 23:25:26 »

Malatya'da, cep telefonlarına SMS gönderip daha sonrasında dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla bir zanlı tutuklandı.

MALATYA (İHA) - Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği görevlilerince, cep telefonlarına çeşitli miktarlarda hediyeler kazandınız şeklinde SMS gönderip daha sonrasında ise hediye kazanılan paranın alınabilmesi için bir miktar paranın ATM aracılığı ile gönderilmesini isteyen şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalarda, B.A. isimli şüpheli Kışla Caddesi üzerinde yakalandı.

B.A, çıkarıldığı adli mercilerce "Bilişim Sistemlerinin Banka ve Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.

Mynet

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #20 : 05 Nisan 2012, 23:27:43 »

Millette buna hala inanıyorsa kusura bakmasınlar ama dolandırılmayı hak ediyorlar sanırım. O kadar haber var yani hala da dolandırılan kişileri anlamadım gitti.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yakışıklılık herkese mahsus değildir.
« Yanıtla #21 : 06 Nisan 2012, 08:40:42 »

Böyle bir olay benim başıma da geldi.Geçen gün telefon çaldı; Bir baktım yabancı numara. Açıp "efendim" deyince karşı taraf; - Ben Emniyet müdürü Hasan ...... dedi. Kimi aradınız deyince telefonun sahibini dedi. Bende "kimmiş o" diye sorunca telefonu kapattı.Sonra arasam da nafile, numara iptal ettirilmişti bile.Bu herhalde acemi bir dolandırıcıydı ama çok şükür ki ucuz atlattım.Hem bir kere koca emniyet müdürü beni neden arasın ki! Çok dikkat etmek gerekiyor.
ÖYLE DOST OL Kİ! DOSTUN OLMAYANLAR UTANSIN....

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
SGK Müdürünü 45 Bin TL Dolandırdılar
« Yanıtla #22 : 23 Nisan 2012, 00:02:19 »

Bandırma Sosyal Güvenlik Müdürü Irmak'ı, telefonla kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK tarafından ele geçirildiğini söyleyerek, 45 bin TL dolandırdılar.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi Sosyal Güvenlik Müdürü Yücel Irmak, telefonda kendisini İlçe Cumhuriyet Savcısı Selim Korkut olarak tanıtan kişilerce 45 bin TL'sinin dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu.

Yapılan soruşturma sonucu, Bandırma'dan yatırılan parayı Adana'nın Ceyhan İlçesi'nden çeken bir kişi gözaltına alındı.

Kendisini Bandırma Cumhuriyet Savcısı Selim Korkut olarak tanıtan bir kişi, Bandırma Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Yücel Irmak'ı arayarak kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Sorunu çözmesi için hesabına 45 bin TL para yatırılmasını isteyen bu kişi hesap numarasını verip acilen parayı beklediğini söyledikten sonra telefonu kapattı. Bunun üzerine Yücel Irmak bir bankadan 40, başka bir bankadan da 5 bin TL çekerek verilen hesaba yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Bandırma Sosyal Güvenlik Müdürü Yücel Irmak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak yardım istedi.

BİR POLİS HAKKINDA DA İNCELEME

Olayla ilgili araştırma başlatan Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü, bankaya yatıralan paranın Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde Ali Beyaz tarafından çekildiğini tespit etti. Ali Beyaz, Ceyhan Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken, şüpheliye yardım ettiği öne sürülen Bandırma Adliyesi'nde görevli polis E.E. hakkında da inceleme başlatıldı.

Haber365

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
'Polisim' Diyerek Vatandaşın 7 Bin 500 Lirasını Dolandırdı
« Yanıtla #23 : 28 Nisan 2012, 23:54:40 »

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün SMS yoluyla tüm uyarılarına rağmen kontör dolandırıcıları vatandaşları mağdur ediyor. Bursa'da, cep telefonundan aradığı vatandaşa kendisini 'polis' olarak tanıtan bir kişi, 7 bin 500 lirayı alarak kalıplara karıştı.Osmangazi ilçesi Nalbantoğlu Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana gelen olayda Naciye G. (45) isimli kadını cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Naciye G.'na, hesabını terör olaylarına karışan bazı kişilerin karıştırdıklarını söyleyen şüpheli, bunun için verilen hesaplara para yatırmasını, paranın işlemlerin ardından yeniden alabileceğini söyledi.

Bunun üzerine Naciye G., verilen hesaba 5 kez üst üste bin 500 TL, toplamda 7 bin 500 TL para yatırdı. Naciye G.'nun müracaatını değerlendiren polis, şüphelinin kimliğini F.Ö. olarak belirledi. Dolandırıcının yakalanması için soruşturma başlatıldı.

Memurlar

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #24 : 28 Nisan 2012, 23:56:32 »

Hala bunca uyarılara bunca haberlere karşın birileri dolandırılıyor ise artık sözün bittiği yer dedikleri nokta demektir.  sırıt
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GoogleTagged - Etiketler