Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Telefonla Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 4118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Telefonla Dolandırıcılık
« : 07 Mart 2011, 11:04:13 »

Kendilerini polis olarak tanıtıp bir kişiyi dolandıran 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Prof. Dr. F.Ç'yi emniyet müdürlüğünden aradığını söyleyen Mustafa D, profesöre, kimlik bilgilerinin bir suç örgütü tarafından kullanılarak 3 telefon hattının satın alındığını ve hesabından para çekilmiş olabileceğini söyledi. Bu arada başka yeri aramaması için profesörün telefonu kapatmaması gerektiğini söyleyen zanlı, profesörün hesabındaki 30 bin lirayı da suç örgütünü çökertmek için verecekleri üç ayrı bankanın hesabına yatırmasını istedi.

Bunun üzerine hesabındaki 30 bin lirayı çeken profesör, daha sonra zanlının verdiği banka hesaplarından birine 11 bin lira yatırdı. Bunun üzerine profesörü arayan banka görevlisi paranın yatırıldığı hesabın güvenli olmadığını söyledi. Ancak profesör, kendisinin emniyet güçleriyle görüştüğünü ve parayı yatırmak istediğini söyleyerek parayı yatırdı. F.Ç, ayrıca iki farklı banka hesabına da 10 bin lira ve 9 bin lira daha yatırdı.

Zanlı, bu kez de bir telefon numarası vererek profesörün 150 liralık kontör yüklemesini istedi. F.Ç. de kontörü yükledi. Bu sırada telefonunun şarjı bittikten sonra durumdan şüphelenen profesör, telefonunu şarj ettikten sonra tanıdığı bir emniyet müdürünü arayarak durumu anlattı. Emniyet müdürü de F.Ç'nin dolandırıldığı şüphesiyle olayla ilgili inceleme başlattı.

Yapılan soruşturmanın ardından paranın yatırıldığı hesapların Şanlıurfa'da Mustafa D, Salih K. ve Adem Y'ye ait olduğu belirlendi. Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte çalışan Kocaeli Asayiş Müdürlüğü ekipleri zanlıları Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gözaltına aldı. Öte yandan, F.Ç'nin yatırdığı 11 bin liranın hesap numarasının şaibeli olması dolayısıyla banka tarafından bloke edildiği ve zanlılar tarafından çekilemediği öğrenildi. Bu arada Bursalı bir iş adamının da aynı yöntemle 77 bin lira dolandırılmak istendiği ancak banka tarafından durumun fark edilmesi sonucu dolandırıcılığın gerçekleşmediği bildirildi.

Zanlıların üzerinde yapılan aramada, 9 sim kart, 3 banka hesap kartı ve 2 bin lira para ele geçirildi.

Mynet

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yakışıklılık herkese mahsus değildir.
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2011, 11:10:43 »

Dolandırmak için ne yollar buluyorlar! İnsanın aklı uçukluyor gerçekten.Her yapılan kötülük cezasını buluyor.
ÖYLE DOST OL Kİ! DOSTUN OLMAYANLAR UTANSIN....

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Polis Cepten Uyarıyor, Vatandaş Hala Dolandırılıyor
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2011, 23:27:26 »

Son dönemde yaygınlaşan cep telefonu dolandırıcılığının önüne geçmek isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, cep telefonlarına mesaj göndererek vatandaşları uyarıyor. Buna rağmen, polisten uyarı mesajı aldığı gün dolandırılan insan sayısı şaşırtıyor.Emniyet Genel Müdürlüğü, zaman zaman cep telefonlarına mesaj göndererek, kendisini polis, asker, savcı gibi tanıtıp, kontör ya da para isteyenlere karşı vatandaşları uyarıyor. www.asayis.pol.tr adresinden cep telefonlarına dün gönderilen mesajda da benzer bir uyarı yapıldı.

SMS mesajında şu uyarı yer aldı: "Sizi arayarak veya mesaj göndererek çeşitli hediyeler kazandığınızı bildirenleri aramayınız, kredi kartı veya kişisel bilgilerinizi vermeyiniz."

Emniyetin bu çabasına rağmen, dolandırıcılar kandıracak insan bulmakta zorlanmıyor. Bu mesajın abonelere geçildiği dün, sadece Bursa'da 3 kişi dolandırıldı.

Merkez Osmangazi ilçesinde yaşayan Musa V.(59), kendisini arayıp polis olarak tanıtan şahsa 12 bin 410 TL parasını kaptırdı. Telefondaki şahsın, "Sizin bankadaki hesabınızda bulunan para, başka bir kişinin hesabına aktarılacak. Bu nedenle hemen hesaptaki paranızı çekin, yanımda bulunan ve savcı olan Gülay Sütçü'nün hesabına yatırın." demesi üzerine harekete geçti. Musa V., bankadaki 12 bin 410 TL parasını çekerek savcı denilen kişinin hesabına aktardı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Musa V., polise başvurdu.

Bursa'nın Kestel ilçesinde de Remzi U.(30) isimli şahıs, dolandırıcıların hedefi oldu. Remzi U.'yu arayıp, kendini polis olarak tanıtan kişinin, "Senin adına 100 adet cep telefonu hattı açılmış, bu hatların terör örgütü tarafından kullanılıyor. Bu hatların takip edilip kapatılması için her hat için 180 TL para yatırılması gerekiyor." dedi. Bunun üzerine PTT'ye giden Remzi U., şahsın verdiği değişik hesaplara toplam 10 bin 620 TL para yatırdı. Remzi U. bir süre dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.

Merkez Nilüfer ilçesinde yaşayan Şafak P.(42) cep telefonuyla kendisini arayıp polis olduğunu söyleyen kişi tarafından dolandırılmak istendi. Mesajı bir süre önce okuduğu için durumdan şüphelenen Şafak P., telefonunu kapatarak polise müracaat etti.

Vatandaşların, polisin cep telefonlarına gönderdiği bu tür uyarı mesajlarını okumadan sildiği için Türkiye'nin birçok ilinde buna benzer dolandırıcılıkların yaşandığı öğrenildi.

Memurlar

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2011, 23:55:02 »

Bizim bu milleti anlamak mümkün değil. Bu kadar olaylar yaşanmasına karşın polis bir yandan bilgilendirmesine karşın hala bu adamlara bu mesajlara inanarak soyuluyorsa soyanlar da değil birazda ben soyulanlar da haya ararım kimse kusura bakmasın.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

gök_han

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2011, 00:26:17 »

ya üc gün önce benide aradılar kimliğini ehliyetini kaybettin mi diyor yok kaybetmedim diyorum kredi kartı kullanıyormusun diyor kredi kartım yok diyorum başkasının üzerine ama senin kullandığın bi kart var mı diyor yok dedim direk yüzüme kapadı :D :D kapatır kapatmaz polisi arayıp telefon numarasını verdim

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2011, 00:39:18 »

ya üc gün önce benide aradılar kimliğini ehliyetini kaybettin mi diyor yok kaybetmedim diyorum kredi kartı kullanıyormusun diyor kredi kartım yok diyorum başkasının üzerine ama senin kullandığın bi kart var mı diyor yok dedim direk yüzüme kapadı :D :D kapatır kapatmaz polisi arayıp telefon numarasını verdim

Verseniz ne olacak? anında kapanıyor numara... nasıl yapıyorlar sa?
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2011, 09:47:55 »

Evet ya hemen izlerini kaybettiriyorlar.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2011, 14:57:08 »

Verseniz ne olacak? anında kapanıyor numara... nasıl yapıyorlar sa?

Telefonla dolandırıcılık yapan kişiler beni de aramışlardı.Hemen arkasından dolandırıcıların numarasını vermek için polisi aramıştım.Ama bana numarayı versem de bir işe yaramayacağını,anında kapattıklarını söylediler.Gerçekten de numarayı aradığımda kullanılmadığını öğrendim.Anında nasıl kapatıyorlar,doğrusu ben de merak ediyorum. huh

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Sahte Savcıya 49 Bin Lira Kaptırdı
« Yanıtla #8 : 06 Ekim 2011, 00:01:49 »

Konya'nın Emirgazi İlçe Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kocatürk, telefonda kendisini savcı olarak tanıtan kişi tarafından 49 bin lirasının dolandırıcılık yöntemiyle alındığını ileri sürdü.

Emirgazi Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kocatürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksaray'dan Emirgazi ilçesine giderken yolda kendisini cep telefonundan arayıp “savcı ve asayiş amiri” olarak tanıtan kişilerin, verdiği banka hesap numarasına Emirgazi Ziraat Odası'na ait 49 bin lirayı bir banka şubesi kanalıyla havale ettiğini iddia etti.

Telefondaki kişinin, “Bir dolandırıcıyı yakalamak üzereyiz. Sen de bize yardımcı ol. Senin de kimlik numaran alınmış, nereden alındığını araştıracağız. Bize para göndermen gerekiyor” dediğini anlatan Kocatürk, bunun üzerine söz konusu parayı bir bankaya yatırdığını kaydetti.

Dolandırıldığını anlayınca hemen bankaya ve polise gittiğini, yatırılan paranın 16 bin lirasının çekildiğini, geriye kalanın ise açılan hesaba yatırıldıktan birsüre sonra başka bankadan çekildiğini öğrenince ne yapacağını bilemediğini ifade eden Kocatürk, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için ilgili yerlere başvurduğunu sözlerine ekledi.

Kocatürk, yakınlarından borç para alarak odanın parasını yatırmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Mynet

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #9 : 06 Ekim 2011, 00:09:36 »

Bunca haberlere karşın hala millet dolandırılmaktan geri kalmıyorsa diyecek bir şey yok.

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #10 : 06 Ekim 2011, 08:23:45 »

Millet yolunu bulmuş başkan maşkan demeden kimden ne kopartabilirse kopartıyor.Tabii aradıkları kişiyi de az-çok tanıyorlardır bence.Adminin dediği gibi: Bu kadar uyarılara rağmen hala soyulanlar varsa biraz da suçu kendimizde aramalıyız.

adminbozkurt

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #11 : 06 Ekim 2011, 09:57:20 »

Ya arkadaşlar bu ülkede BAŞBAKAN'ı dolandırdılar PARSADAN olayını ne çabuk unuttunuz? Adamlar başbakanı dolandırmaya cesaret ediyorsa af edersiniz ama bizim ayağımızdan çorabımızı alırlar
♥...Mezarlıklar vazgeçilmez İnsanlarla doludur.Benim için hiç kimse vazgeçilmez değildir,Benim Tek vazgeçemeyeceğim,VATANIMDIR..!! ♥

0546 232 77 77

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #12 : 06 Ekim 2011, 13:25:43 »

Ya arkadaşlar bu ülkede BAŞBAKAN'ı dolandırdılar PARSADAN olayını ne çabuk unuttunuz? Adamlar başbakanı dolandırmaya cesaret ediyorsa af edersiniz ama bizim ayağımızdan çorabımızı alırlar

Haklısın dostum.Onlara da birer Kolombiya kravatı takmak lazım.

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #13 : 06 Ekim 2011, 14:29:33 »

bizim arkadaşlar ve biraderlerle  akşam oturduk sohbet ediyoruz... masada telsiz var  ötüp duruyo bu arada...

beni bi numara aradı alo dedim  bekledi bi süre ... sonra  pat diye yüzüme kapattı....  aradan  yarım dakka bile geçmedi  kim bi diye   o kadar  aradım ama ulaşamadım...
muhtemelen   telsiz sesleri duyunca kapattı...

aradığınız numara servis dışıdır  diyor... tekrar arıyorum  kapalı diyor... sonra arıyorum gene ... xxx e kayıtlı böyle bi numara yoktur diyor...

ee beni nasııl aradı bu?

görüşme biter bitmez  sanırım  bloke ediliyor...
...... BURGUNDY BERET.......

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Telefonla Dolandırıcılık
« Yanıtla #14 : 06 Ekim 2011, 14:56:48 »

Acaba tek kullanımlık kartlar falan mı kullanıyorlar?   huh

GoogleTagged - Etiketler