Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Seneye Okul Kıyafetleri Serbest  (Okunma sayısı 4531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Seneye Okul Kıyafetleri Serbest
« : 15 Mayıs 2010, 16:55:51 »

Seneye okul kıyafetleri serbest. İşte yeni öğretim yılında okullarda geçerli olacak kıyafet kuralları.

Habertürk'ün haberine göre, gelecek öğretim yılından itibaren  öğrenciler okula mavi önlük ya da okulların belirlediği formaları giymeden gidecek.

İşte  yeni  öğretim yılında okullarda geçerli olacak kıyafet:  

-Kışın pamuklu yazın keten pantolon giyilecek.

-Kota izin yok.

-Şort ve askılı giymek yasak.

-Kızlarda etek giyme. zorunluluğu yok. Etek boyu dizin hemen altında olacak.

-Erkek öğrenciler kışın renk şartı olmaksızın gömlek ve ceket giyecek yazın tişört serbest.

-Erkek öğrencilerde tek renk kravat zorunluluğu kaldırıldı.

-Kıyafetler dini, etnik, ideolojik sembol ve renkleri taşımayacak.

-Başörtüsü, türbana izin yok.

-Sandalet ve terlik gibi ayağı açıkta bırakan ayakkabılar giyilemeyecek.

Mynet

şükran

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2010, 17:01:19 »

bence forma güzel oluyordu
50+50 100 eder bana kayserili derler ... :)

tekbir

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2010, 18:17:22 »

Bana göre iyi olmadı çünkü önlük yada forma fakir aileler için daha ekonomikti.Özel okullarda pek sorun olmuyordu .Fakir aileler sıkıntıya düşeceklerini düşünüyorum.Çocuklar arkadaşım şunu giyiyor böyle giyiniyor diyerek anne babaları zor durumda bırakabilirler.

denizzz

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • sevgiden caydığım yerde,darıl bana...
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2010, 18:46:57 »

Bana göre iyi olmadı çünkü önlük yada forma fakir aileler için daha ekonomikti.Özel okullarda pek sorun olmuyordu .Fakir aileler sıkıntıya düşeceklerini düşünüyorum.Çocuklar arkadaşım şunu giyiyor böyle giyiniyor diyerek anne babaları zor durumda bırakabilirler.

aynen  size katılıyorum ben bu konuda.
okul önlükleri ayrıma sebep olmuyordu ama şimdi öyle olmayacak...
Ne alnımızda bir ayıp
Ne koltuk altında saklı haçımız
Biz bu halkı sevdik
Ve bu ülkeyi.
İşte bağışlanmaz korkunç suçumuz...

Ahmet ARİF

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2010, 18:49:48 »

Ben de serbest kıyafet olmasından yana değilim.Ancak öğrenciler okul forması giymek istemiyorlar,bu da bir gerçek.İşi öyle abartıyorlar ki ceketlerini haftasonu sınıfta bırakıp,sabahları giymeye çalışıyorlar.Okul formasından utanıyorlar.Normalde bol olması gereken pantalonlarının alt kısmını daraltıyorlar,garip bir şekilde dolaşıyorlar. ihh_1

HAYAT1907

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • BURDA 30 SORU SORDUM EVT DEMEZSEN KÜSERİM
« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2010, 20:55:17 »

çok yanış bir karar fakir zengin  yanış  ne yazıl bu durum da 5  10  sene önce de böyle bir durum oldu sanırım o zaman bir şekilde uygulanmadı dilerim vaz geçilir bu karardan ......
Okulda öğrenci tarlada çiftçiyim fabrikada işçiyim ya da sayenizde ben bir işsizim.Mr White House!

BEN bi insanı SEVME cesareti gösterdim ,sen ise bi insan olma cesaretini gösteremedin

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 15 Mayıs 2010, 22:27:14 »

Bence olmaması gereken bir uygulama.
Ülkemizde ailelerin ekonomileri uç sınırlarda.Bir aile çok zengin olabilirken diğer aile çok fakir olabiliyor.
Bu yüzden de kıyafet serbestliği olursa çocuklar arasında ekonomik farklılıklar ortaya çıkar ve bu da geleceğin büyüklerinin gelişimini bence çok ama çok kötü etkiler.

Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Okulda Serbest Kıyafet Kararına Eleştiri
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2010, 13:25:19 »

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda kılık kıyafet kararı, hayata geçmeden büyük tepki topladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk ve orta öğretimde okul kıyafetlerini serbest bırakmaya hazırlanması üreticileri tedirgin etti.

Uygulamanın hayata geçmesinin kendileri için 'yıkım' olacağını söyleyen üreticiler, karardan vazgeçilmesini istiyor.

Tasarının hayata geçirilmesi durumunda, hem işsizler ordusuna yeni milyonların katılacağını hem de sektöre milyon dolarlık yatırımlar yapan firmaların iflas bayrağını çekerek yok olacağını ifade eden üreteciler, "Bu olayın ekonomik boyutu. Bunun dışında olayın birde sosyal boyutu ile güvenlik boyutu var." dedi.

Okul kıyafetleri üretiminde Türkiye'nin önde gelen entegre tesislerinden Gaziantep'te kurulu Altınlar Giyim, serbest kıyafet uygulaması öngörüsünün yasallaşması halinde okullarda yaşanacak sıkıntıları, ulusal gazetelerde ilan olarak yayınlattı. "Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya Açık Mektup" adı altında yayınlanan ilanda, kıyafet serbest bırakılmasının kabul edilmesi halinde okullarda öğrencilerin ve eğitimcilerin yaşayacağı sıkıntıları dile getirildi.

İlanı hazırlatan Altınlar Giyim Genel Müdürü Adem Altan, kıyafetlerin okullarda serbest bırakılmasının sosyal ve ekonomik yönden vereceği zararların çok büyük olacağını iddia etti. Okul kıyafeti üretiminin Türkiye'de bir sektör olduğunu dile getiren Altan, "Kıyafet serbestliği kabul edildiği takdirde bu sektörde çalışan yaklaşık 3 milyon insan işsiz kalacak. Olayın bir boyutu bu, bir diğer boyutu ise milyonlarca dolarlık yatırım yaparak insanlara istihdam sağlayan, ülke ekonomisine katkı sunan yaklaşık 5 milyar dolarlık bir piyasa da iflas edecektir." dedi.

Okul kıyafeti üreticilerinin sadece yurt içi pazarında faaliyet göstermediğini ve birçok firmanın yurt dışına açıldığını söyleyen Altan, şöyle devam etti: "Yatırımcılar artık yurt dışına ihracat yapacak konuma geldiler. Hatta birçok firma yurt dışında kendine pazar oluşturmuş durumda. Şimdi siz bu firmaların önünü keseceksiniz, onları iflas ettirip, yurt ışı pazarlarını da ellerinden alacaksınız. Bu da ülke ekonomisine ciddi anlamda bir balta vuracaktır."

Okul kıyafeti uygulamasının son bulmasının ekonominin yanı sıra sosyal yapıya da zarar vereceğini vurgulayan Altan, "Okul kıyafetlerinin en önemli kısmı okullarda öğrencilerle sivilleri birbirlerinden ayırmasıdır. Kıyafet uygulaması serbest kalırsa, okul kapılarının önündeki tinerci, balici ve diğer satıcılar öğrencilerin arasına kolaylıkla sızabilecek. Bu olayın bir boyutu. Bir diğer boyutu ise sınıflarda kıyafetlerinden dolayı zengin, fakir öğrenci ayrışması yaşanacak. Maddi durumu daha iyi olan bir öğrenci her gün okula değişik bir kıyafetle gelirken, maddi durumu buna yeterli olmayan bir başka öğrenci ise her gün aynı kıyafetlerle okula gelecek. Haliyle o öğrenci diğer arkadaşlarına bakarak psikolojik olarak bir yıkıntı yaşayacak. Sadece kıyafetten dolayı disiplinsizlik hat safhaya ulaşabilecek. Daha da kötüsü sınıflar podyuma dönecek ve zamanla öğrenciler arasında haftanın şıkı rüküşü bile seçilecek." diye konuştu.

haberaktuel

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Pantolon Serbest, Etnik Sembol Yok
« Yanıtla #8 : 24 Mayıs 2010, 08:22:38 »

Milli Eğitim Bakanlığı, 'okullarda serbest kıyafet' hazırlıklarında sona geldi. Bu hafta açıklanması beklenen kriterlere göre, kız öğrenciler artık pantolon giyebilecek. Giysilerde, dini, ideolojik ve etnik sembol içeren unsurlar yer almayacak

Mİllİ Eğitim Bakanlığı, okullarda önlük ve formayı kaldırma çalışmalarında sona yaklaştı. Bakanlık, düzenlediği anketi de dikkate alarak 'serbest kıyafet' uygulamasında kriterlerini belirledi. Buna göre, 'Rahatlık ve işlevsellik' ön planda olacak. Kız öğrenciler okula giderken pantolon ya da pantolon etek tercih edebilecek.

SAĞLIK ÖNCELİKLİ KONU

Hem erkek hem de kız öğrencilerin giyeceği pantolanlar, 'kadife' ve 'kanvas' başta olmak üzere, sağlıklı ve ütüsü bozulmayan kumaşlardan seçilecek. Okullarda, kot pantolona ise izin verilmeyecek. Kıyafetlerde ayrıca 'toplumsal cinsiyet'e dayalı ayrımların da yapılmayacağı belirtildi. Öğrenciler, giysilerini ders içi ve dışı etkinliklerini rahatça yapabilmelerini sağlayacak şekilde seçecek. Kıyafetlerde, dini, ideolojik ve etnik sembol içeren unsurlar yer almayacak. Erkeklerin, saç kesimi yapılmış, kız öğrencilerin saçları temiz ve bakımlı olacak. Kız öğrencilerin saçları uzunsa arkadan toplanacak ya da örülecek.

Sektördeki üç milyon kişi işsiz kalacak

Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Birliği Platformu üyeleri ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve bazı Bakanlık bürokratlarıyla görüşerek serbest kıyafet uygulamasına ilişkin çekincelerini iletti. Bakan Çubukçu'nun randevu vermediği platform üyesi Abdullah Güngör, serbest kıyafet uygulamasına geçilmesi halinde '3 milyon kişinin işsiz kalacağını' savundu. Güngör, 'Zenginin çocuğu marka giyecek, fakirin çocuğu pazar kıyafetleriyle gelecek' diye de ekledi. Medya kuruluşlarına reklam vererek uygulamaya karşı çıkan platform üyelerinden Mustafa Erçin de, 'Dünya kadar stok var. 2 milyar dolar zarar çıkacak ortaya. 3 milyon kişinin ekmek yediği sektörde en az 1 milyon insan işsiz kalır' diye konuştu.

'Okullar podyuma dönecek'

Platform üyesi Güngör, yaptıkarı görüşmelerde yapılan değerlendirmeleri ise şöyle aktardı: 'Serbest kıyafet uygulamasına geçilirse çocuklar yan yana geldiklerinde zenginlik - fakirlik ayrımı ortaya çıkacak.

Çocuklar, ailelerine alınmayan kıyafetlerden dolayı tepki gösterecek. PKK ya da diğer siyasi partileri simgeleyen renk ve desen giyen öğrenci okula geldiğinde, yöneticiler, 'Sizi okula almam' dediğinde bunun sorumlusu kim olacak? Okullar podyuma dönecek, özellikle liseler böyle olacak

Memurlar

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
Önlük Tartışmasında Son Söz
« Yanıtla #9 : 25 Mayıs 2010, 20:41:37 »

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, gelecek eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin kıyafetlerini serbestçe seçecekleri bir yöntemi, şu anda tercih etmediklerini belirterek, ''Bu yöntemi benimseyecek olursak, önümüzdeki yılda bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürürüz. Zamanı geldiğinde bunu açıklarız'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, ilköğretim okullarında ve liselerde serbest kıyafet uygulamasına geçişe ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Uygulamanın, sosyal, ekonomik ve pedagojik etkileri olacağını belirten Özkan, ilgili sektörde 3 milyar TL'lik stok bulunduğunu, 1 milyon kişinin çalıştığına dikkati çekti.

Sosyal sınıflarda gelir farklılığının olduğu bir ortamda, serbest kıyafet uygulamasının okullarda zengin-fakir ayrımını iyice ortaya çıkaracağını vurgulayan Özkan, ayrıca disiplin ve eğitim kalitesinin de bozulacağını öne sürdü.

Özkan, ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan sorumlu olduğu Devlet Bakanlığı döneminde çocuklara ''Tek tip kıyafet'' giydirmeye çalıştığını iddia etti.

Çubukçu, Hükümet adına gündem dışı konuşmayı yanıtladı ve Bakanlığı tarafından okul üniformaları da dahil olmak üzere yeniden yapılanma çerçevesinde birçok alanda çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

İlköğretim okullarında, okul yönetimlerinin seçtiği ve belirlediği tipte kıyafet uygulaması yapıldığını anımsatan Çubukçu, ''Fiili durum bu mu? Bu. 16 milyon öğrenciyi kapsayacak bir değişikliğin 1 günde ani bir kararla alınıp uygulanması mümkün olmayacağı gibi bu konuda çalışma yürütürken de tüm kurum ve kuruluşların, ilgili akademisyenlerin araştırma ekiplerinin, ilk kez öğrenci velilerinin ve öğrencilerin de taleplerini aldık'' diye konuştu.

-KIYAFET İÇİN ANKET YAPILDI-

Eğitimle ilgili alacakları her kararda eğitimin paydaşı kabul ettikleri kesimlerin taleplerini de dikkate almak istediklerini ifade eden Çubukçu, şöyle konuştu:

''Konuya ilişkin 1 ay süreyle yapılan ankete 2 milyona yakın öğrenci ve öğretmen katıldı. Bunları değerlendirdi. Elbette değerlendirmeyi birlikte yapacağımız kesimlerden biri de tekstil sektörü olabilir ama kıyafet uygulaması bir öğrencinin ne giyeceği, nasıl giyeceği, ne şekilde belirleneceği konusu sadece tekstil firmalarını ilgilendiren bir konu asla değildir. Türkiye'de şu an yürürlükte kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olmayan bir durum vardır. Tekstil firmaları da uygun olmayan o fiili durumu sürdürmektedir. Biz, Bakanlık olarak fiili durumu mevzuata uygun hale getirme çalışmalarını yürütüyoruz. Ben, bu konuda herhangi bir açıklama yapmadım. Bakın öncelikle bunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bir değerlendirme yapmadım. Bu konudaki nihai değerlendirmemi ve sonuçlarını kamuoyuyla çok yakında yapacağım bir basın toplantısıyla paylaşacağım. Şunu söylemek isterim ki; önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında tamamen öğrencilerin kıyafetlerini serbestçe seçecekleri bir yöntemi tercih etmiyoruz. Bu yöntemi benimseyecek olursak önümüzdeki yıl da bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürürüz. Zamanı geldiğinde bunu açıklarız.''

Özkan'ın, çocuk bakımevlerine yönelik iddiasını da değinen Çubukçu, ''Doğrusu açık bir iftira. Bırakın tek tip kıyafet uygulamasını, çocukların bireysel, psikolojik gelişmelerine büyük önem verdim. Bu çocukların artık yüzde 62'si üniversiteye yerleşiyor. Onlar, başarılı ve kendine güvenen bireyler olarak yetiştiriliyorlar. Buradaki çelişkiye dikkat çekmek istiyorum. Hem okullarda kıyafeti serbest bırakacağım hem de tek tip kıyafet uygulaması yapacağım. Bunun ispatlanması gerekiyor'' diye konuştu.

MHP Giresun Milletvekili Özkan ise ''Bu kadar özgürlükçü bir yaklaşım içerisinde böyle bir uygulama yapılmış ise bu daha vahim bir durumdur. Çıkalım gezelim. İhale usulüyle alınan tek tip kıyafetler çocuklara zorla giydirilmiştir'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu da Özkan'ın iddialarının, ''iftira'' olduğunu yineleyerek, ''Buradan size bir şans verildi konuyu ispatlamanız için ama siz bilgi ve belge sunamadınız. Biz tek tip kıyafeti bırakın, çocukların bireysel gelişimi için ikiz çocuklarına bile aynı kıyafetin giydirilmesini istemedik'' diye konuştu.

-EFES PİLSEN DÜNYA MARKASI...-

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu da gündemdışı konuşmasında, spor kulüplerine şans oyunlarından elde edilen gelirden düşük miktarda pay ayrılmasını eleştirdi.

Tütün ve alkol piyasasında öngörülen düzenleme konusunda Aslanoğlu, Efes Pilsen Basketbol Takımının kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu anımsattı.

Efes Pilsen'in, ülkenin dünya çapında bir markası olduğunu vurgulayan Aslanoğlu, ''Bu takım, yıllarca çocuklara basketbol oynamayı öğretti. Şimdi buraya devam eden çocuklar ayyaş mı oldu? Hani sınırsız özgürlükten yanaydık'' sorusunu yöneltti.

Bursa AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Tutan ise Bursaspor atkısıyla çıktığı kürsüde, Süper Lig tarihinde bir devrim yaşandığını söyledi. Tutan, ''Bursaspor şampiyon oldu. Fenerbahçeli ise son dakikadaki anons talihsizliğini yaşadı. Futbol böyle bir şey. Aynı anda hem sevinip hem de üzülebiliyorsunuz. Sanırım geçen bu bir haftada Fenerbahçelilerin üzüntüleri de hafiflemiştir'' diye konuştu.

Tutan, konuşmasının ardından Bursaspor atkısını, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener'e hediye etti.

ZAMAN
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC
« Yanıtla #10 : 25 Mayıs 2010, 20:46:31 »

TİNERCİSİ BALİCİSİ  HIRSIZI SAPIKLARI  TACİZCİLERİ ÇOCUK TACİRLERİNİ  ORGAN MAFYASINI  BÖYLECE OKULUN BAHÇESİNE TOPLAMIŞ OLACAKLAR... NEDE OLSA  HERKES SİVİL GİYİNİYOR...  DIŞARDAKİ SİVİLLER OKULDAKİ SİVİL KIYAFETLİLERİN İÇİNE KARIŞACAK... ORTALIK  KARIŞACAK... BİLMEM KİM UYGULUYOR KİM ORTAYA ATIYOR BU KONULARI AMA  TAMAMEN Bİ  DÜŞÜNCESİZ  HAREKET....
...... BURGUNDY BERET.......

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci kıyafetlerini serbest bırakma hedefini erteledi. 2010-2011 öğretim yılı için öğrenci kıyafetlerinde bir değişiklik yapılmayacak.

Sonraki yıllar için ise karar yeni araştırmalar ve pilot çalışmalar sonrasında verilecek. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu öğrencilerin okulda giyecekleri kılık kıyafetlerle ilgili çalışmalarının devam ettiğini, ancak bu çalışmaların yeni eğitim öğretim yılını etkilemeyeceğini söyledi.

Önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda konunun gündeme geldiği ve serbest kıyafete geçilmesinin erken olduğu kanaatine varıldığı ileri sürüldü. Milli Eğitim Bakanlığı, yazılı bir açıklamayla konuya son noktayı koydu. Bakanlık "Fiili uygulama ile yönetmelikteki tezatlığı gidermek üzere yürüttüğümüz çalışma, yeni eğitim-öğretim yılında başlayacak bir uygulamayı kapsamamaktadır.'' dedi. Okul üniformalarıyla ilgili çalışmanın bakanlıktaki yeniden yapılandırma çerçevesinde bir zaruret olduğu belirtilirken şu ifadeler kullanıldı: "Öğrencilerimizin kendilerini içinde daha rahat hissedecekleri kıyafetleri belirlemek üzere, bir yıla yaydığımız planlama ile çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmiş, yaptığımız bilimsel araştırma, çalıştay ve anketle veli, öğrenci ve öğretmenlerimizin görüşlerine demokratik bir tutum izlenerek başvurulmuştur."

ZAMAN
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #12 : 26 Mayıs 2010, 12:09:50 »

Serbest kıyafetin uygulanamayacağı belliydi.Bu kararın ülkemiz için erken olduğunu düşünüyorum.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #13 : 26 Mayıs 2010, 20:47:59 »

İşte ben buna her zaman kızıyorum.Bir uygulama yapacaklar ama artı ve eskisi ne olur diye düşünmeden ortaya atıyorlar sonrada işin içinden çıkamayınca erteledik deyip sıyrılma yoluna bakıyorlar. Bu yanlış. Bir konu hakkında değerlendirme yapılacaksa artı ve eksileri iyi hesaplanması gerek. Sadece gündemi meşgul etmekten başkada bir şey değil. Ülkede eğitim sektör haline gelmiş durumda daha öncelikli konular var. Onların da bir değerlendirme yapılması gerek.

Kişisel fikrimde insanların artık kılığını kıyafetini bir kenara bırakmak gerek. Neden? Artık insanların saçlarına sakallarına, giydiklerine karışmak yerine. İnsanların verimliliklerine bakmak gerek. Örnek vermem gerekirse devlet dairelerinde memurların giyim kuşamları yaz aylarına girildiği dönemlerde erkek memurlar için kravat kalkar. E şimdi insan sormadan edemiyor kış aylarında kravat ile hizmet veren memur yaz ayalarında çıkardığı kravatı yüzünden verim düşüyor mu? Hayır alakası bile yok... Dediğim gibi bırakacağız artık kimin ne giydiğine bu ülke için çalışacağız. Bu ülke için zeki vatandaşın elinden tutacağız yetiştireceğiz. Önemli olan kafadır bilgidir. Gerisi sadece boş şeyler.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GoogleTagged - Etiketler