Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Kızımı 5 Bin Liraya Sattım!  (Okunma sayısı 204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BARIŞ

• Moderator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • www.engelsizdostlar.com
Kızımı 5 Bin Liraya Sattım!
« : 01 Şubat 2012, 12:59:32 »

12 yaşındaki kızını sözleşme yaparak 5 bin liraya sattı!..

Antalya'da 6 yıl önce 12 yaşında olan E.Y. adlı kızı babası Osman Y.'den 5 bin liraya aldıktan sonra satış sözleşmesi imzalatan inşaat malzemesi ticareti yapan 54 yaşındaki Yusuf A., tutuklandı.

Bugün 18 yaşında olan E.Y., iddiaya göre 2006 yılında, henüz 12 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, oğlunun çalıştığı inşaat malzemeleri dükkanının sahibi Yusuf A.'ya 5 bin lira karşılığında satıldı. Küçük kızın babası ile işadamı arasında yapılan satış, sözleşmeyle de imza altına alındı. E.Y.'nin vesikalık fotoğrafının da yapıştırıldığı sözleşmeye, "Kızımı 5 milyon '5 bin TL' liraya sattım. 12 Şubat 2006 tarihi itibariyle kızım E.Y.'yi Yusuf A.'ya teslim ediyorum. Parayı peşin aldım. Yukarıdaki tarihten itibaren Yusuf A.'nın kontrolünde olacaktır. Baba olarak rıza gösteriyorum' dedi. İmzalandı" diye yazıldı. Sözleşmenin en altına ;küçük kızın ismi açılarak "E.Y.'ye soruldu. 'Babamın rızasını ben de kabul ediyorum' dedi. İmzaladı" diye ;yazılarak, küçük kızın imzası alındı.

ÖĞRETMEN ORTAYA ÇIKARDI

Eşinden ayrıldığı belirtilen ;4 çocuk babası Yusuf A., küçük kızı ilk olarak Kemer'de bir otele götürdü ve burada tecavüz etti. İşadamının evinde tutulan ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi E.Y.'nin, durumu okuldaki öğretmene anlatmasıyla satış ve tecavüz ortaya çıktı. Rehberlik öğretmeninin sınıfa, "Canınızı sıkan ;bir olayı yazarak anlatın" ;sorusu üzerine ağlayarak sınıftan kaçan E.Y., tuvalete saklandı. Ardından giden öğretmen, E.Y. ile konuştu. E.Y., ağabeyinin patronuna babası tarafından satıldığını söyleyip, Yusuf A'nın kendisine tecavüz ettiğini anlattı.

SAVCILIK İFADELERİ

Öğretmenlerin tutanak hazırlayarak olayı polise aktarmasının ardından soruşturma açıldı. İfadesine başvurulan baba Osman Y., şöyle dedi:

"Oğlum İsmail Y., bu adamın yanında çalışıyordu. İtibarlı bir işadamıdır. Yaz aylarında kızım da, onun hırdavat ve inşaat malzemeleri satan dükkanında çalışmaya başladı. Bir gün bana 'Ben derin devlet için çalışıyorum. Senin bu kızında iş var. Onu okutmak ve eğitmek istiyoruz' dedi. Kızımı benden zaman zaman alacaklarını ve eğiteceklerini söyledi. Hatta bana derin devlet adına bazı kağıtlar da imzalattı. Ben kızımı satmadım. Onu zaman zaman çağırıp, götürüyordu."

Yusuf A. ;savcılıkta, "Osman Y., yeni ev almıştı. Bir gün benim yanıma geldi ve kızını satması gerektiğini söyledi. Ben de kızı kurtarmak için 5 bin lira verdim. Yarın başım belaya girer diye de satış sözleşmesi yaptım ve babasına imzalattım. Kızı da imzaladı. Ben yardımcı olmaya çalıştım" diyerek ifade verdi.

MAHKEMELER ARASINDA DOLAŞTI

Açılan dava dosyası, 2006 yılından bu yana ;mahkemeler arasında dolaştı durdu. Olay yeri Kemer ilçesi olduğu için Antalya Cumhuriyet Savcılığı, dosyayı Kemer Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Savcılığın hazırladığı soruşturma evrakı ile önce Kemer Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ancak, bu mahkemenin 'yetkisizlik' kararı vermesiyle dosya Antalya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne geldi. Bu mahkemenin de 'görevsizlik' kararıyla dava Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

"BABASI SATMAK İSTEDİ"

Dava başladıktan sonra taraflar bulunamadı. Osman Y.'nin olaydan sonra eşini ve çocuklarını alarak memleketi Sivas'a göç ettiği belirtildi. ;Genç kızın babası, talimatla alınan ifadesinde, Yusuf A.'dan şikayetçi oldu. Mahkeme bu arada tutuksuz yargılanan Yusuf A.'yı bulmaya çalıştı. Aradan 6 yıl geçtikten sonra işadamı Yusuf A. dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Yusuf A., mahkemede Osman Y.'nin kızını satmaya çalıştığını yineleyerek, şöyle devam etti:
"E.Y. yaz aylarında ağabeyi ile birlikte benim işyerimde çalışıyordu. Birgün babası geldi ve ev aldığını paraya sıkışık olduğu belirterek kızını satacağını söyledi. Ben de 'Olur mu öyle şey' dedim. Hemen oradan ;bıçak aldı ve kızın boğazına dayadı. 'Ya satacağım, ya keseceğim' dedi. Ben de kızı kurtarabilmek için atladım ve bıçağı alıp, 'Tamam ben alırım bu kızı' dedim. Ama başım da belaya girmesin diye satış sözleşmesi yaptım." ;

MAHKEMEDE YALANLADI

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Nihat Altuğ'un, "Niye polise haber vermedin? Bak ifadelerinin bazı yerlerinde bu çocuğa karşı yaptıklarını itiraf ettiğin bölümler var" sorusuna Yusuf A., "Polis bana baskı yaptı. Ben baskı altında ifade verdim" iddiasında bulundu. ;Yusuf A. "Ben kıza bir şey yapmadım. Otele götürmedim. İspatlasınlar götürdüğümü" diyen Yusuf A.'ya hakim Altuğ daha önce tanık olarak dinlenen otelin resepsiyon görevlisi Hakan Can ile sorumlusu Mustafa Önemli'nin ifadelerini okudu. Can ve Önemli'nin, küçük kız ile otele gelen Yusuf A. ile ilgili olarak, "Bu kişi otelimize yanındaki küçük kız çocuğu ile geldi. Biz kimlik sorduğumuzda bu kişi, çocuğun kendi kızı olduğunu söyledi, ;nüfus cüzdanını ; yanında getirmediğini söyledi. Küçük kız da yanında suskun durunca biz de gerçekten kızı zannederek odayı kendisine kiraladık. Bununla ilgili defter kaydımız mevcuttur" ifadesi için ne diyeceği sorulan Yusuf A., "Tamam otele gittim ve orada kaldım ama yanımda kız yoktu. Kızın yanımda olduğunu ispatlasınlar" dedi.

Genç kızın nerede olduğu bilinmezken, Yusuf A. mahkemece tutuklandı, duruşma mart ayına ertelendi.
canım sıkkın ßu araLar ..kendi dünyamın çaresizLiği içerisinde...daLıp gidiyorum..

muhsine

• Super Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ynt: Kızımı 5 Bin Liraya Sattım!
« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2012, 13:05:51 »

tövbe bir baba nasıl kızını satar anlam veremiyorum alanda satanda ...... ağzımı bozmak istemiyorum ALLAH KAHRETSİN
bunları Kızgın
Rüzgara yağmura güneşe aya ve bana yaşadığımı hatırlatan her şeye şükürler olsun

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2012, 15:27:22 »

Bu nedir ya?
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC
« Yanıtla #3 : 01 Şubat 2012, 15:57:34 »

dava sonucunu beklemek lazım gerçekleri görmek lazım...

bir baba evladını  para karşılığı vermiş ise o kızın başına gelecekleride  kabul etmiş sayılır... nasıl verir kızını başkasının eline..

önce babayı cezalandırmak gerek
...... BURGUNDY BERET.......

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yakışıklılık herkese mahsus değildir.
« Yanıtla #4 : 02 Şubat 2012, 09:13:13 »

Sonuna kadar okuyamadım bile.Ne kadar iğrenç yaaaaaaa!! Nasıl bir zihniyettir bu?Böylelerini direk olarak asmak lazım.Allah bildiği gibi yapsın!Diyecek söz bulamıyorum.
ÖYLE DOST OL Kİ! DOSTUN OLMAYANLAR UTANSIN....

BARIŞ

• Moderator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • www.engelsizdostlar.com
« Yanıtla #5 : 02 Şubat 2012, 13:54:34 »

Türkiye'yi şoka sokan rezalet böyle ortaya çıktı
12 yaşındaki kız çocuğu derste öğretmenin verdiği 'canınızı sıkan bir olayı yazın' ödevinin ardından ağlayarak sınıvtan kaçınca korkunç gerçek ortaya çıktı.

ANTALYA’da 6 yıl önce 12 yaşında olan E.Y. adlı kızı babası Osman Y.’den 5 bin liraya aldıktan sonra satış sözleşmesi imzalatan inşaat malzemesi ticareti yapan 54 yaşındaki Yusuf A., tutuklandı.

Bugün 18 yaşında olan E.Y., iddiaya göre 2006 yılında, henüz 12 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, oğlunun çalıştığı inşaat malzemeleri dükkanının sahibi Yusuf A.’ya 5 bin lira karşılığında satıldı. Küçük kızın babası ile işadamı arasında yapılan satış, sözleşmeyle de imza altına alındı. E.Y.’nin vesikalık fotoğrafının da yapıştırıldığı sözleşmeye, "Kızımı 5 milyon ’5 bin TL’ liraya sattım. 12 Şubat 2006 tarihi itibariyle kızım E.Y.’yi Yusuf A.’ya teslim ediyorum. Parayı peşin aldım. Yukarıdaki tarihten itibaren Yusuf A.’nın kontrolünde olacaktır. Baba olarak rıza gösteriyorum’ dedi. İmzalandı" diye yazıldı. Sözleşmenin en altına küçük kızın ismi açılarak "E.Y.’ye soruldu. ’Babamın rızasını ben de kabul ediyorum’ dedi. İmzaladı" diye yazılarak, küçük kızın imzası alındı.
ÖĞRETMEN ORTAYA ÇIKARDI

Eşinden ayrıldığı belirtilen 4 çocuk babası Yusuf A., küçük kızı ilk olarak Kemer’de bir otele götürdü ve burada tecavüz etti. İşadamının evinde tutulan ilköğretim 6’ncı sınıf öğrencisi E.Y.’nin, durumu okuldaki öğretmene anlatmasıyla satış ve tecavüz ortaya çıktı. Rehberlik öğretmeninin sınıfa, "Canınızı sıkan bir olayı yazarak anlatın" sorusu üzerine ağlayarak sınıftan kaçan E.Y., tuvalete saklandı. Ardından giden öğretmen, E.Y. ile konuştu. E.Y., ağabeyinin patronuna babası tarafından satıldığını söyleyip, Yusuf A’nın kendisine tecavüz ettiğini anlattı.

SAVCILIK İFADELERİ

Öğretmenlerin tutanak hazırlayarak olayı polise aktarmasının ardından soruşturma açıldı. İfadesine başvurulan baba Osman Y., şöyle dedi:

"Oğlum İsmail Y., bu adamın yanında çalışıyordu. İtibarlı bir işadamıdır. Yaz aylarında kızım da, onun hırdavat ve inşaat malzemeleri satan dükkanında çalışmaya başladı. Bir gün bana ’Ben derin devlet için çalışıyorum. Senin bu kızında iş var. Onu okutmak ve eğitmek istiyoruz’ dedi. Kızımı benden zaman zaman alacaklarını ve eğiteceklerini söyledi. Hatta bana derin devlet adına bazı kağıtlar da imzalattı. Ben kızımı satmadım. Onu zaman zaman çağırıp, götürüyordu."

Yusuf A. savcılıkta, "Osman Y., yeni ev almıştı. Bir gün benim yanıma geldi ve kızını satması gerektiğini söyledi. Ben de kızı kurtarmak için 5 bin lira verdim. Yarın başım belaya girer diye de satış sözleşmesi yaptım ve babasına imzalattım. Kızı da imzaladı. Ben yardımcı olmaya çalıştım" diyerek ifade verdi.

MAHKEMELER ARASINDA DOLAŞTI

Açılan dava dosyası, 2006 yılından bu yana mahkemeler arasında dolaştı durdu. Olay yeri Kemer ilçesi olduğu için Antalya Cumhuriyet Savcılığı, dosyayı Kemer Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi. Savcılığın hazırladığı soruşturma evrakı ile önce Kemer Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Ancak, bu mahkemenin ’yetkisizlik’ kararı vermesiyle dosya Antalya 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne geldi. Bu mahkemenin de ’görevsizlik’ kararıyla dava Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

"BABASI SATMAK İSTEDİ"

Dava başladıktan sonra taraflar bulunamadı. Osman Y.’nin olaydan sonra eşini ve çocuklarını alarak memleketi Sivas’a göç ettiği belirtildi. Genç kızın babası, talimatla alınan ifadesinde, Yusuf A.’dan şikayetçi oldu. Mahkeme bu arada tutuksuz yargılanan Yusuf A.’yı bulmaya çalıştı. Aradan 6 yıl geçtikten sonra işadamı Yusuf A. dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Yusuf A., mahkemede Osman Y.’nin kızını satmaya çalıştığını yineleyerek, şöyle devam etti:

"E.Y. yaz aylarında ağabeyi ile birlikte benim işyerimde çalışıyordu. Birgün babası geldi ve ev aldığını paraya sıkışık olduğu belirterek kızını satacağını söyledi. Ben de ’Olur mu öyle şey’ dedim. Hemen oradan bıçak aldı ve kızın boğazına dayadı. ’Ya satacağım, ya keseceğim’ dedi. Ben de kızı kurtarabilmek için atladım ve bıçağı alıp, ’Tamam ben alırım bu kızı’ dedim. Ama başım da belaya girmesin diye satış sözleşmesi yaptım."
canım sıkkın ßu araLar ..kendi dünyamın çaresizLiği içerisinde...daLıp gidiyorum..

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2012, 00:27:04 »

İnanılır gibi değil.Haberlerde izledim,dehşete düştüm.Bu nasıl bir şey ya.?

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2012, 15:39:54 »

İbret olsun diye salacaksın bunları halkın arasına,zaten linç edilirken cezalarını çekmiş olurlardı.

iğrendim...
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

ocean

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2012, 15:58:05 »

Tövbe tövbe .bu nasıl bir baba Kızgın

şükran

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 03 Şubat 2012, 17:29:32 »

bu baba olamazz

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 04 Şubat 2012, 13:46:00 »

Böylelerine hayvan demek, hayvanlara hakaret olur !
İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Y.A. Özel Hücreye Alındı
« Yanıtla #11 : 05 Şubat 2012, 00:01:41 »

Antalya’da 6 yıl önce 13 yaşındaki E.Y.’yi babası Osman Y.’den sözleşmeyle 5 bin lira karşılığında satın aldığı ve otel odasında tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan kişi özel hücreye alındı.

Antalya'da 6 yıl önce 13 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, inşaat malzemesi ticareti yapan 54 yaşındaki Yusuf A.'ya sözleşmeyle 5 bin lira karşılığında satılan ve bu kişinin tecavüzüne uğradığı belirtilen 19 yaşındaki E.Y. psikilojik destek almak için bu sabah Sivas'tan uçakla İstanbul'a gitti.

6 yıl önce meydana gelen olaydan sonra Sivas'a göç eden ailesinin yanında olduğu DHA ekibi tarafından ortaya çıkarılan ve bugün 19 yaşında olan E.Y., konunun gündeme gelmesinin ardından ailesiyle birlikte oturduğu evden ayrılarak bilinmeyen bir adrese gitti.

E.Y.'nin annesi Gülay Y. ve babası Osman Y.'nin özel bir televizyon kanalında dün canlı yayına katılmasından sonra, programın konuklarından Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli'nin psikolojik destek vermek için yapılan teklif üzerine E.Y. bugün uçakla İstanbul'a gitti.

Mağdur genç kızın son ana kadar bilet bilgileri gizlendi. Havaalanına 3 kişiyle birlikte gelen E.Y., DHA muhabirlerinin sorularını cevaplandırmadı. Bilet işlemlerini yaptırdıktan sonra bir süre bekleyen E.Y. daha sonra güvenlik kontrolünden geçerek tek başına uçağa bindi.

E.Y.'nin İstanbul'da yakınları tarafından karşılanacağı öğrenildi. E.Y.'nin üzgün ve moralinin bozuk olduğu görüldü. E.Y.'nin iki gün psikolojik destek göreceği öğrenildi.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ÖZEL HÜCREDE

Antalya’da 6 yıl önce 13 yaşındaki E.Y.’yi babası Osman Y.’den sözleşmeyle 5 bin lira karşılığında satın aldığı ve otel odasında tecavüz ettiği iddiasıyla geçen pazartesi günü yapılan duruşmada tutuklanan 54 yaşındaki Yusuf A. Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde ’can güvenliği’ gerekçesiyle bulunduğu koğuştan özel hücreye alındı.

Tutuklamanın ardından, mahkum ve tutukluların ’Damatlar koğuşu’ olarak adlandırdıkları ve tecavüz tutuklularının bulunduğu koğuşa konulan Yusuf A.’nın, olayın basında yer almasının ardından avukatı Hacı Ömer Çelebi’nin, "Müvekkilimin can güvenliği yoktur. Cezaevi yönetiminin gerekli tedbirleri almasını taleb ediyorum" başvurusu üzerine tek kişilik özel hücreye alındığı belirtildi.

Çıkan haberlerin ardından başka mahkum ve tutukluların saldırma ihtimaline karşı özel hücreye alınan Yusuf A.’nın intihar edebileceği ihtimaline karşı da ayakkabı bağcıkları ve kemeri alındı, yemekler ve çay da plastikten tabak, kaşık, çatal ve bardakla veriliyor.

Mynet

yurekliumut

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #12 : 06 Şubat 2012, 00:29:54 »

İŞTE BÖLELERİ İÇİN İDAM CEZASI KALKMAMALIYDI...

İDAM EDECEKSİN BABASINIDA, KIZI PARAYLA SATIN ALDIM DİYEN İNSANDIŞI VARLIĞIDA SALLANDIRACAKSIN BAK BAKALIM BİRDAHA BÖLE Bİ HALT YİYEN VARMI...

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yakışıklılık herkese mahsus değildir.
« Yanıtla #13 : 06 Şubat 2012, 09:38:32 »

Adam bu haltı yemiş buna rağmen neredeyse peşine eskort takacaklar.Nasıl bir sistem bu!!!!
ÖYLE DOST OL Kİ! DOSTUN OLMAYANLAR UTANSIN....

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
O Aile Sivas'ı Terketti
« Yanıtla #14 : 04 Mart 2012, 01:18:37 »

Antalya'da 6 yıl önce 13 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, inşaat malzemesi ticareti yapan 54 yaşındaki Yusuf A.'ya sözleşmeyle 5 bin TL karşılığında satılan ve bu kişinin tecavüzüne uğradığı belirtilen 19 yaşındaki E.Y. ile ailesi, olayın ortaya çıkmasından sonra Sivas'ı terk etti.

Antalya'da inşaat işçisi babası Osman Y. tarafından 6 yıl önce inşaat malzemesi satışı yapan Yusuf A.'ya sözleşme karşılığı satıldığı ve bu kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen E.Y.'nin olayı büyük yankı uyandırdı. Antalya ve Kemer'deki Asliye Ceza Mahkemeleri arasında 6 yıl boyunca görevsizlik ve yetkisizlik kararlarıyla gidip geldikten sonra Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ocak ayında görülmeye başlanan davada E.Y.'yi 5 bin TL karşılığı sözleşmeyle alan ve tecavüzle suçlanan Yusuf A., 'Cinsel istismar' suçundan tutuklandı.

Olayın ortaya çıkmasından sonra Sivas'ta yaşadıkları öğrenilen E.Y. ve ailesi daha sonra bir televizyon kanalına çıkarak suçlamaları reddetti, olayda para almadıklarını, kandırıldıklarını anlattı.

Bir süre sonra E.Y., Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli'den psikolojik destek almak üzere İstanbul'a gitti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatıyla izlerinin kaybedileceği açıklanan E.Y. ve ailesi televizyon yayını için gittikleri İstanbul'dan tekrar Sivas'a dönmedi. Ailenin Sivas'ta 250 TL kira bedeli karşılığında oturduğu Dedebalı Mahallesi'ndeki evi boşaltıldı.

Mahalle sakinleri, olay sonrasında ailenin tekrar Sivas'a dönmediğini, kısa süre önce birilerinin gelip evdeki eşyaları alarak götürdüğünü söyledi. Yapılan araştırma ve bazı akrabalarından alınan bilgiler doğrultusunda ailenin İstanbul'a yerleştikleri ve bir işadamının desteği ile baba Osman Y.'ye iş verildiği iddia edildi.

Ailenin oturduğu eve 'kiralık' yazısı asıldı. E.Y.'nin eğitimini sürdürdüğü Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden de tasdikname aldırdığı belirlendi.

Haber365