Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Kediyi Tekmeyelerek Öldürdüler  (Okunma sayısı 1208 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

şükran

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Kediyi Tekmeyelerek Öldürdüler
« Yanıtla #15 : 12 Ekim 2010, 17:43:31 »

dün gördüm kediyi öldürmek çok günah bunlar insan olmaz..

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Kediyi Başını Ezerek Öldüren Üniversiteliye 687 TL Ceza
« Yanıtla #16 : 12 Ekim 2010, 20:38:47 »

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde geçen perşembe gecesi büfeci Arda Damar tarafından beslenen yavru kediyi, başını ezerek öldüren üniversite öğrencisi U.G.'ye 687 TL para cezası kesildi. U.G.'nin eğitim gördüğü Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı da olayla ilgili yasal işlem başlattıklarını duyurdu.

Görenlerin kanını donduran görüntüler, Bornova'da bir büfenin güvenlik kamerasınca kaydedildi. 8 Ekim sabahı büfesini açmaya gelen Arda Damar, bir kutunun içinde beslediği kedinin yerinde kan izleri gördü. Güvenlik kamerasını inceleyen Damar, gece büfenin önüne ellerinde pitbull köpekle gelen bir grup gencin önce köpeklerini kedinin üzerine saldırtmak istediklerini, başaramayınca da birisinin kediyi feci şekilde tekmeleyip, başını de ezerek öldürdüğünü gördü. Büfeci görüntüleri polise verdi.

Kediyi, 3 arkadaşıyla birlikte tekmeleyip, başını ezerek öldüren Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 1. sınıf öğrencisi U.G. ile bir arakadaşı dün gözaltına alındıktan sonra savcıya ifade verdi. Kamera görüntülerinde 4 kişinin görünmesine rağmen olayı U.G.'nin gerçekleştirdiği, diğerlerinin karışmadığı anlaşıldı. Olayla ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin yayınlanması, hayvanseverlerin suç duyurusunda bulunması ve Emniyet'in işlem yapmasının ardından harekete geçen İzmir Çevre ve Orman İl Müdürlüğü de, U.G.'ye Hayvanları Koruma Kanunu'nun 6. Maddesi uyarınca 687 TL para cezası kesti. Müdürlük ayrıca olayda kullanılmak istenilen Pitbull cinsi köpeğin alınması için Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne yazı yazdı.

İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Kaynak imzasıyla yapılan açıklamada Hayvanları Koruma Kanunu'nun 6. maddesinde sahipsiz ya da güçten düşmüş hayvanların 3285 sayılı Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu'nda belirtilen durumlar dışında öldürülmelerinin yasak olduğu, bunun aksine hareket edenlere 687 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Bornova Belediye Başkanı CHP'li Kamil Okyay Sındır da olayı konuda, “Buna neden olanların yasalar önünde en kısa zamanda hesap vermesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. Başkan Sındır, ilçe sınırları içindeki Küçükpark'ta gece yarısı savunmasız bir kedinin acımasızca öldürülmesini şiddetle kınadığını açıkladı, “Bornova, insan ve hayvan haklarını her yerde savunan uygar insanların kentidir. Küçükpark'ta yaşanan olayda Pitbull cinsi köpeğin bile dokunmadığı, kendisini savunamayan felçli bir kedinin insanlar tarafından vahşice öldürülmesi hem düşündürücü, hem de üzücüdür. Böylesi canice davranışların uygar ve aydın Bornova halkımız tarafından da lanetlendiğini kamuoyuna saygıyla duyuruyorum” dedi.

DİSİPLİNE DE VERİLECEK

Bu arada U.G.'nin öğrenim gördüğü Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bir kediyi tekmeleyerek öldüren genç hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca yasal işlemlere başlandığı ifade edildi. Açıklamada, “EÜ Su Ürünleri Fakültesi'ne bu yıl kayıt olan U.G.'ın yapmış olduğu insanlık dışı davranışı tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz olarak kınıyoruz. Farklı toplumsal olaylarda olduğu gibi, bu insanlık dışı davranışın neticesinde akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizden gelen yoğun tepkiler üniversitemizin etik ve bilimsel değerleri her zaman öncelikle savunmakta olduğunu göstermektedir. İnsan ve hayvan haklarına saygı, üniversitemiz öğrencileri ile paylaşılan temel değerlerdendir. Bu kapsamda öğrenci hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.

Memurlar

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yakışıklılık herkese mahsus değildir.
« Yanıtla #17 : 13 Ekim 2010, 08:31:54 »

Bu öğrenci okuldan atılmalı.
ÖYLE DOST OL Kİ! DOSTUN OLMAYANLAR UTANSIN....

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Üniversiteli Kedi Katiline Büyük Tepki
« Yanıtla #18 : 16 Ekim 2010, 20:23:25 »

İZMİR´de binlerce hayvansever Bornova´da bir kedinin üniversite öğrencisi tarafından ayağıyla ezilip öldürülmesini ve hayvanlara yapılan işkenceyi yürüyüşle proteste etti.

Konak Meydanı´nda toplanan hayvanseverlere İzmir Barosu da destek verdi. Ellerinde ``Kedi Katili Cezasız Kalmasın´´, ``Hayvanları Öldürenler Yargılansın'', ``'İzmirli Uyuma Hayvanına Sahip Çık'', ``Bugün Hayvana Yarın İnsana'', ``Aramızda Katil İstemiyoruz'', ``5199 Sayılı Yasa TCK Kapsamına Girmeli'' yazan dövizleri taşıyan hayvanseverlerin yürüyüşüne Ege Üniversitesi´nden bazı öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı. Konak Meydanı´ndan basın açıklaması yapacakları Gündoğdu Meydanı´na kadar yürüyen hayvanseverlere İzmirler de alkışlarla destek verdi.

Yürüyüşe katılan İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, kediyi öldüren gencin fotoğrafının, adının, okuduğu üniversitenin bulunduğu broşürün dağıtılacak hedef gösterilmesinin doğru olmadığını söyleyerek, ``Bu genci bir katil olarak göstermeyin'' dedi. Hayvanseverler ``O genç bir insan değil, bir katil'' diyerek Sökmen´in sözlerine tepki gösterdi. Sökmen, ``Burada bu olaya tepki gösteren bir çok anne baba var. Burada ailelere büyük iş düşüyor. Çocuklara mutlaka küçük yaşlarda hayvan sevgisini aşılamalılar. Hayvan sevmeyen insan da sevemez'' dedi.

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Aydın Özcan da ``Hayvanlar aktif bir şekilde istismar ve yok edilmekte. Çok kötü muamelere maruz bırakılmaktadırlar. Bunun en büyük nedeni ne yazık ki yasal düzenlemelerimizin eksikliği, uygulamaların yetersizliğidir. Hal böyle iken Bornova semtinde bir büfenin önünde, kutunun için de, büfe sahibi tarafından bakılan bir kedi, ülkenin geleceğini temsil etmesi bir yana, kendilerdine bile faydaları olmadığını düşündüğümüz bir grup gencin, gerek müdaheleleri gerekse müdahalesizlikleri sebebiyle, vahşice katledilmektedir. Ancak hayvan hakları için çaba gösteren, bu konuda isyan bayrağını çoktan çekmiş olan hukukçular açısından daha vahim bir durum var ki, o da, olayın ardından, bu konuda yasal düzenleme bulunmaması sebebiyle kasten cana kıymış olan sorumluların salıverilmeledir'' dedi.

Kediyi besleyen büfeci Arda Baran da, ``Kedim öldü, ama bundan sonra inşallah binlerce kedinin hayatı kurtulur'' dedi.

Memurlar

Aynurrr

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #19 : 17 Ekim 2010, 21:47:24 »

şerfesiz herif o yavrudan  ne istedi tekme atan ayagı varya kökünden kosun inş elime gecse onu ipe cekerim
Hani fani bu hayat ümit bağlayamam, olmadı diye oturup ağlayamam; gönlü geniş olan sükutu öğrensin!

Sinem

• Rebel Angel
  • Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SehitLer Ölmez Vatan ßölünmez
« Yanıtla #20 : 17 Ekim 2010, 21:54:01 »

izmirin yüz karası ne istemiş küçükcük masumdan bence ağır bir cezaya carptırılmalı
”Acıya kahkaha atabilmek bir sanatsa eğer; ben çok pahalı bir tabloyum..”

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #21 : 17 Ekim 2010, 22:10:49 »

Bu öğrenci okuldan atılmalı.687 TL ceza ile mi bu olay kapatılacak Kızgın

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Üniversite Öğrencisinden İlginç Savunma
« Yanıtla #22 : 01 Şubat 2012, 00:25:27 »

Felçli kediyi tekmeleyerek öldüren üniversite öğrencisinden ilginç bir savunma geldi.

İzmir’in Bornova İlçesi’nde 2010 ekim ayında, bir büfe önüdeki kutuda yatan ’Yamuk’ adlı felçli ve hasta kediyi tekmeleyerek öldürmekle suçlanan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 1’ci sınıf öğrencisi U.G.’nin yargılanmasına devam edildi. Sanık U.G. Ankara’da talimatla verdiği ifadesinde, "Kedi, iki gün önce benim köpeğime saldırıp yaraladı. Olay günü de çok sarhoştum, kutuya tekme attım. Kedinin öldüğünü, sabah arkadaşım söyledi" dedi. Duruşma karar için mart ayına ertelenirken, hayavanseverler adliye önünde yaptıkları açıklamada sanığın cezalandırılmasını istedi.

İzmir 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya, öldürülen kedinin sahibi Ahmet Hüsnü Arda Baran, avukatı Gizem Günel, İzmir Barosu Hayvan Hakları Kurulu üyesi avukat Halil Dönmez, Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu adına avukat Ayça Sümeyra Oruç, sanık 22 yaşındaki U.G.’nin avukatı Murat Yılmaz ile hayvanseverler katıldı. Savcılık aşamasında yavru kediyi öldürüp, başına iki kez bastığını söyleyen U.G.’nin, geçen 23 Ocak’ta Ankara 22’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde talimatla verdiği ve henüz dava dosyasına gelmeyen ifadesinde, "Kedi aslında sokak kedisidir. Bu kedi, iki gün önce benim sahibi olduğum köpeğe saldırıp yaraladı. Ben olay günü çok sarhoştum. Bunun etkisiyle kedinin bulunduğu kutuya tekme attım. Ertesi gün öldüğünü arkadaşımdan öğrendim. Karakola gidip olayı anlattım. Bana para cezası kestiler. Pişmanım" dediği belirtildi.

’PİŞMANLIĞI YOKTUR’

Kedinin sahibi büfe işletmecisi Ahmet Hüsnü Arda Baran’ın avukatı Gizem Günel şikayetçi olduklarını yineleyerek, "Sanığın pişmanlığı yoktur. Mahkemenin huzuruna gelip pişmanlığını dile getirmemiştir" dedi. Avukat Halil Dönmez de, sanığın ifadesini kabul etmediklerini belirtti. Dönmez, sanığın ifadesinin UYAP’tan (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) alınmış olmasından dolayı bununla yetinilmesini ve evrakın gelmesinin beklenmemesini talep etti. Avukat Dönmez, "Sanık kediye vurduğunu kabul etmektedir. Sanığın gerçekte bu kişi olup olmadığı konusunda tereddüt yoktur. Bu nedenle dosya tamamlanmışıtır. Taleplerimiz gibi karar verilmesini istiyoruz" diye konuştu. Avukat Ayça Sümeyra Oruç da sanığa üst sınırdan ceza verilmesini istedi.

SANIK AVUKATI: KARAR VERİLSİN

U.G.’nin avukatı Murat Yılmaz ise, Ankara’ya aslında sanığın fotoğraflarının temini için talimat yazıldığını, daha öncesinde müvekkilinin savunmasının alındığını söyledi. Yılmaz, "Çekilen fotoğraflar da dosyaya sunulmuştur. Sanığın kimliğinde tereddüt yoktur. Müvekkil sanık suçu kabul etmektedir. Bu aşamada dosyaya eklenecek delil yoktur. Dosya tekamül etmiştir. Mahkemeye sunacak başka delil de yoktur. Dosyayla ilgili karar verilsin" dedi.

Hakim Faruk Çalışkan, sanığın Ankara’dan gelecek ifade evrakının beklenmesini kararlaştırıp, karar verilmek üzere duruşmayı 12 Mart tarihine erteledi.

Hayvanseverler, duruşma sonrası İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yapıp, sanığın cezalandırılmasını istedi. Hayvanseverler ayrıca, yetersiz kaldığını öne sürdükleri 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na tepkilerini ’5199 kez hayır’ yazılı pankart açarak gösterdi.

DHA

Mynet

GoogleTagged - Etiketler