Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: İki Yaşındaki Tiryaki Sigarayı Nihayet Bıraktı  (Okunma sayısı 553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
İki Yaşındaki Tiryaki Sigarayı Nihayet Bıraktı
« : 03 Eylül 2010, 22:20:28 »

İki yaşında anne babasının gözleri önünde sigara tiryakisi olan Endonezyalı çocuk, sağlık görevlilerinin gözetiminde bu alışkanlığından kurtuldu.

Yaşıtlarının emzikle dolaştığı bir yaşta sigarasını yakmak için ateş isteyen Endonezyalı Ardi Rizal, çok genç yaşta edindiği bu kötü alışkanlıktan nihayet kurtuldu.

Ardi Rizal'ın altında beziyle dolaşırken baca gibi sigara içtiğini gösteren televizyon görüntüleri yakın zaman önce bütün dünyayı ayağa kaldırmıştı.

Günde iki paket sigaraya bana mısın demeyen iki yaşındaki çocuk, şimdi bir kez daha dikkatleri üzerine topladı.

Bu sefer 30 günlük bir rehabilitasyon programından geçerek sigarayı tamamen bıraktığı için takdir topluyor.

Ardi'nin bu kadar erken yaşta ağır bir tirkayi olduğu ortaya çıkınca, anne babası sigara verilmeyince ağlama krizlerine giren oğullarına hayır diyemediklerini söylemişlerdi.

Ardi'nin 26 yaşındaki annesi Diana, oğlunun sigaraya alışmasından duyduğu üzüntüyü ağlayarak anlatırken, daha rahat bir tavır takındığı gözlenen 30 yaşındaki baba Muhammed, ''Oğlum gayet sağlıklı, bence bir problem yok'' diyerek tepki vermişti.

Fakat ciddi bir problem olduğuna karar veren Endonezyalı sağlık yetkilileri, Ardi'yi özel bir sigara bırakma programına soktu.

Yapılan tahlillerde 25 kiloluk Ardi'nin daha şimdiden kalbinden rahatsız olduğu ortaya çıktı.

Doktorları bu sorunun doğrudan sigaradan kaynaklanabileceği gibi, Ardi'nin aşırı kilolarıyla da alakalı olabileceğini söylüyor.

Yaşadığı köyden başkent Cakarta'ya götürülen Ardi sigarayı bırakması için terapiye sokulurken, anne babası da ebeveyn olarak üzerlerine düşen sorumluluklar hakkında bilgilendirilerek yardım gördü.

Mynet

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2010, 10:00:04 »

İki yaşında bir çocuğun eline kim yakıp veriyor siğarayı  huh
Neyse ki bırakmış
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2010, 20:53:49 »

İki yaşında bir çocuğun eline kim yakıp veriyor siğarayı  huh
Neyse ki bırakmış

Emzik yerine sigara.Anne ve babanın kendini sorgulaması gerek.Bu çocuk niye bu hale gelmiş. ihh_1

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yakışıklılık herkese mahsus değildir.
« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2010, 07:12:32 »

Ne kadar kötü bir manzara.Bu nasıl olur ya.Çocuğumu böyle düşünemiyorum.Allah bizleri ve çocuklarımızı kötü alışkanllıklardan korusun.
ÖYLE DOST OL Kİ! DOSTUN OLMAYANLAR UTANSIN....

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC
« Yanıtla #4 : 08 Eylül 2010, 11:11:55 »

bu çocuğun sigara içerken videosunu izlemiştim...

yetişkin bir tiryakiden daha profosyonel kullanıyor sigarayı....

bıraktığına sevindim bak şimdiden   kalp hastalıkları oluşmuş.... suç babasında  bence...

çünkü 18 aylıkkken  babasının sigara paketleriyle oynarken  ağzına almaya başlamış... ve sonrasında   tiryakisi olmuş...
...... BURGUNDY BERET.......

mihriban

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
« Yanıtla #5 : 08 Eylül 2010, 11:43:54 »

Aynen suç ailede bende küçükken dedem içerken banada verirmiş ama annem araya girmiş
Karakter bir ağaç gibidir ve şöhret de onun gölgesidir.Gölge, olduğunu düşündüğümüzdür:Ağaç ise gerçeğin kendisidir...

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : 08 Eylül 2010, 11:49:30 »

Aynen suç ailede bende küçükken dedem içerken banada verirmiş ama annem araya girmiş

Annen sayesinde tiryaki olmaktan kurtulmuşsun.Ne güzel.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #7 : 08 Eylül 2010, 11:53:22 »

Erkek kardeşim 2 ya da 3 yaşlarındayken babam da eline sigara verirdi.Bir süre sonra kardeşim babamın paketinden kendiliğinden sigara almaya başlamıştı.Ben de kızkardeşimle bir olup bir gün çocuğun ağzına burnuna bir kaç sigara yerleştirdik,tiksinsin diye.Çocuk ağlamaya başladı ,bir daha da sigara filan istemedi.

Ailelerin bu konuda çok duyarlı olması lazım.Eğlence gibi başlayan bazı şeyler,bir süre sonra gerçeğe dönüşebilir.

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2010, 18:31:29 »

Ben de kızkardeşimle bir olup bir gün çocuğun ağzına burnuna bir kaç sigara yerleştirdik,tiksinsin diye.

Ailelerin bu konuda çok duyarlı olması lazım.Eğlence gibi başlayan bazı şeyler,bir süre sonra gerçeğe dönüşebilir.

Çok güzel düşünmüşsün Türkan Hocam.

GoogleTagged - Etiketler