Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına Yazdığımız Yazımız  (Okunma sayısı 3839 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mihriban

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına Yazdığımız Yazımız
« Yanıtla #30 : 11 Ekim 2010, 12:35:11 »

Bu demek oluuyor ki bu memlekette kaanunloarı sandık başkanlarının insiyatifi düzenliyor bizim sandık başkanı öyle bişey yok diyebiliyor
Karakter bir ağaç gibidir ve şöhret de onun gölgesidir.Gölge, olduğunu düşündüğümüzdür:Ağaç ise gerçeğin kendisidir...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #31 : 11 Ekim 2010, 12:56:57 »

Kimsenin seçme ve seçilme hakkı elinden alınmaması gerek. Yasal olarak zaten bu mümkün değil. Ama Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarında ve buna benzer düzenlemelerde mangalda kül bırakmıyor. Yüksek Seçim Kurulu yasakları diye Tv kanalların yayın dahi yapamazken yine bu yüksek seçim kurulu engelli vatandaşın oyunu kullanması konusunda kılını dahi kıpırdatmıyor. Ve bunada hiç bir kimsenin sesi çıkmıyor. Son zamanlar da moda haline gelen daha fazla özlürlükkkkkkkkkkk diyenlere sormak gerek özgürlük engelli olmamızdan dolayı oyumuzu kullanamak ki?
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

hakanvehayat

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #32 : 11 Ekim 2010, 13:04:01 »

Bu sorun ne yazık ki her seçimde olduğu gibi,referandumda da tekrarlanmıştır.Çok zor bir iş değil engelliler için giriş katada bir sandık konulması.
Merhemi kavuşmak olan,onulmaz bir yaradır hasretin yüreğimde

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #33 : 11 Ekim 2010, 13:06:01 »

tamamen sandık başkanının iyi niyetine bağlıyız  benim oy vereceğim binada üç sandık vardı diğer iki sandık başkanları iyi niyetli olarak engellilere yardımcı oldu benim sandık başkanı illa sandığın başına gelsin veya açıkça oy vermesin dedi bende oy vermemeyi tercih ettim...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #34 : 11 Ekim 2010, 13:09:10 »

Sandık dahi konulamayacak ise en azından ilgili sandık başında görevli engelli kişinin yanına gelerek oyunu kullanmasına yardımcı olması mümkün ve çokta zor bir şey değil. Bu ülkeyi anlamak o kadar zor ki bakarsın oylar çöplerden çıkar. Bakarsın engelli bir oy kullanayım diye debelenir. Bu ülke de sadece engelli olmayanlar seçilir, bu ülkede sadece engelli olmayanlar oylarını kullanır böyle saçma sapan işler. Ve asıl benim canımı sıkan kısım ise daha fazla özgürlük denmesine karşın bu ülkede ben özgür bir şekilde oyumu kullanamıyorsam daha fazla özgürlük demenin kime ? Ne ? Faydası var?
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #35 : 11 Ekim 2010, 13:25:03 »

Sandık dahi konulamayacak ise en azından ilgili sandık başında görevli engelli kişinin yanına gelerek oyunu kullanmasına yardımcı olması mümkün ve çokta zor bir şey değil. Bu ülkeyi anlamak o kadar zor ki bakarsın oylar çöplerden çıkar. Bakarsın engelli bir oy kullanayım diye debelenir. Bu ülke de sadece engelli olmayanlar seçilir, bu ülkede sadece engelli olmayanlar oylarını kullanır böyle saçma sapan işler. Ve asıl benim canımı sıkan kısım ise daha fazla özgürlük denmesine karşın bu ülkede ben özgür bir şekilde oyumu kullanamıyorsam daha fazla özgürlük demenin kime ? Ne ? Faydası var?

aynen katılıyorum bizler hür irademizle rahat bir şekilde oy kullanamıcaksak bizlere uyugun ortamlar yaratılmıcaksa her seçimde aynı sorunları konuşacaksak bu ülkede engellilere yönelik iyileşmeden söz edemeyiz ...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #36 : 11 Ekim 2010, 13:27:53 »

Ve ve bu refarandum içinde bir madde de engelli için konulmuş ve medya ballandıra ballandıra yeni anayasa paketi içinde engelliler unutulmadı diye haberler ekledi.Sormazlar mı? adama engelli daha oyunu kullanamıyor senin paketinin içindeki engelli ile koydun maddeyi ben neyleyim.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #37 : 11 Ekim 2010, 13:39:08 »

burada engellilerin yapacağı tek şey seçimden önce engelli raporuyla ysk ya başvurup seçmen kartına (Ö) ibaresi koydurmak sandık 10. kattaysa bile tıpış tıpış engellinin yanına  nasıl gelecekler...yani engelli olduğunu seçim kayıtlarına da işletmek... bunun adı da pozitif mi negatif mi ayrımcılık siz karar verin...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #38 : 11 Ekim 2010, 15:33:18 »

burada engellilerin yapacağı tek şey seçimden önce engelli raporuyla ysk ya başvurup seçmen kartına (Ö) ibaresi koydurmak sandık 10. kattaysa bile tıpış tıpış engellinin yanına  nasıl gelecekler...yani engelli olduğunu seçim kayıtlarına da işletmek... bunun adı da pozitif mi negatif mi ayrımcılık siz karar verin...

İsmail bey buna ek olarak bir konuya değinmek gerek. geçtiğimiz zaman içinde adrese dayalı nüfus sayımı yapıldı ve bu sayımda bir madde vardı. Engellimisiniz? Buna rağmen hale bu gibi işlerle uyraşmamız bu adrese dayalı nufüs sayımının ne kadar saçma olduğunun bir göstergesidir.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #39 : 11 Ekim 2010, 15:39:39 »

İsmail bey buna ek olarak bir konuya değinmek gerek. geçtiğimiz zaman içinde adrese dayalı nüfus sayımı yapıldı ve bu sayımda bir madde vardı. Engellimisiniz? Buna rağmen hale bu gibi işlerle uyraşmamız bu adrese dayalı nufüs sayımının ne kadar saçma olduğunun bir göstergesidir.

evet Nadir bey bende bunun farkındayım ben sayımda engelli olarak yazılmıştım demekki adrese dayalı sayım gayri ciddi olmuş zaten sayım sonuçları da çok çelişkili çıkmıştı engelli sayısını daha sonradan aşağıya çektiler yanılmıyorsam...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #40 : 11 Ekim 2010, 16:47:24 »

Bu ülkede bir şeyler yapmak aslında çok kolay sadece dediğim şekilde engelli kişi oy kullanmaya sandığına gittiğinde sandık başında görevli olan kişi sadece engelli kişiye gelip yanında oyunu kullanmasına yardımcı olması sorunların tamamını çözecek. Birde düşünmeleri gerek kaç sandıkta ne kadar engelli oyunu kullanıyor sanmam ki her sandık içinde engelli oyu çıksın. Dediğim şekilde kimse rahatını bozmamak için kılını kıpırdatmıyor. Ama lafa geldiklerinde mangalda ne toz ne duman kalıyor.

okatur

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #41 : 07 Kasım 2010, 02:57:59 »

nerden nereye bu konu vasilik yüzünden engellilerin oy kullanmaması üzerineydi, yok yahu bunun çaresi yokmudurki acep, ben sengelliyim ama aklım her şeye eriyor ve oy hakkımı geri istiyorum, bunun için ne yapmalı veya nerelere kafa vurmalı hemde acıtacak cinsten...
***NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE***

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #42 : 06 Mart 2011, 20:51:39 »

Yazık çizdik yolladık. Yüksek seçim kurulundan açıklama yapıldı. Bakalım neler olacak? Bu arada her zaman engelli vatandaşların duyarsız davranışları ile daha önce söylediğim gibi yarım metre yol alınmaz bu ülkede sadece hayatın face olduğunu sanan bir zihniyet ile sadece face de video ve resim paylaşılır başkada bir numara olmaz.

afatsum

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yokluğun Cehennemin Diğer Adıdır.
« Yanıtla #43 : 06 Mayıs 2011, 14:50:12 »

Arkadaşlar ysk ne kadar önlem alırsa alsın.Sadık başına anlayışlı sandık başkanı ve yardımcıları koymazsa,engelli vatandaşlar sürekli oy kullanmakta zorlanacaklardır.Ben gidiyorum sandık başkanına özürlü olduğumu söylüyorum.Beni görüyor.şurada otur bekle sıra sana geldimi oy kullanacaksın diyor.Belki bir saate kadar bekledim.O zaman benim sana özürlü olarak müracaat etmem nerede kaldı.Allah yardımcımız olsun.Ve selam.
HER SEVİLEN SEVENİ MESUT ETSEYDİ,NEDEN DUDAKLAR TEBESSÜME HASRET KALIRDI.
mustafacoban63@hotmail.com

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #44 : 06 Mayıs 2011, 16:38:25 »

Bunca zaman ülke içinde engelli vatanadaşlar için çıkarılan ne kadar madde kanun varsa sadece saçmalıktan başka bir şey olmadı. YSK işleri başından sıkı tutması gerek. Bu birincisi ikinci bir konu ise duyarlı bir toplum olması gerek ki bizim toplumdan duyarlı bir davranış beklemek sanırım çölde serap görmek gibi bir şey... yasalar konması yada çıkarılması konusunda aslında eksikliğin bir başka bölümü de çıkarılan yasaların ne kadar uygulandığının kontrol edilmesi yasa çıkar sonra da hiç bir işe yaramaz raflarda tozlanmaya devam eder. Örnek engelli yasası bunda zaman engelli için çok önemli denilen yasa çıktı ama engelli için ne artısı oldu tartışılır. Sadece dedim gibi yasa adı var mı? evet var...peki işlevi oda ortada yok....

GoogleTagged - Etiketler