Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına Yazdığımız Yazımız  (Okunma sayısı 3839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Her seçimde olduğu gibi engelli vatandaşlar en doğal hakları olan seçme ve seçilme haklarını kullanamamıştır. Yüksek Seçim Kurulunun Engelli Vatandaşların Oylarını rahat bir şekilde kullanmaları için ne gibi düzenlemeleri vardır? Gerekli düzenlemeleri yoksa dayağı nedir?    
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

enveryeter

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Dünyada yaşayan herkes dostumdur
Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına Yazdığımız Yazımız
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2010, 14:27:26 »

Sayın arkadaşlar burada sizleri YSK  mağdur ettiğini öğrenmiş bulunmaktayım kendilerini şahsen esefele kınıyorum ,YSK biliyorsunuz bu referandumu engellemk için elinden ne geliyorsa yaptı bu yapılanlanlardan sizlerde mağdur oldunuz biliyorum bunu bugün bizim ilçedeki YSK dan yetkililerle görüştüm bana dedikleri kanunları uyguladık ama özürlü arkadaşlara aileri ve parti mensubları kucaklarında alıp oylarını kullandırırlardı diyorlar genede tepkimi gösterdim kendilerini .

tekbir

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2010, 14:51:16 »

YSK refarandumda olduğu gibi diğer seçimlerdede engelli vatandaşlarımızın olduğunu hiç düşünmeden okullarda sandıkları üst katlarda olduğunu gördüm.İster istemez oylarını kullanmadan geri gittiklerini veya hiç gelmediklerine şahit olduk.Aslında buradaki aksaklıkların yalnızca YSK değilde MEB da olduğunu düşünüyorum.Engellilerinde okullarda üst kattaki sınıflara nasıl çıkacağını düşünerek projelerini onlara göre ayarlamaları gerektiğini düşünüyorum.
  Tepkimizi dile getirirken YSK  ile MEB nada okullarda sandıkların özürlü vatandaşlarımızı göz önünde tutarak düzenlemelerde bulunması yönünde göstermemiz gerek.

Alıntı
Umarım YSK sizin yazınızdan sonra da durumu gözden geçirir ve muhtarlara göndereceği bir yazıda onlardan mahallelerindeki ENGELLİ VE ÇOK YAŞLI yurttaşların tespit edilmesini ve sonucu İl ve İlçe Seçim kurullarına bildirmesini akıl eder. Bu kurullar da her okula özel sandık koyarak meseleyi kökünden hallederler.

Bu da aslında çok güzel bir öneri.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2010, 21:49:08 »

Değerli arkadaşlar insanların oylarını kullanacakları renk bellidir. Bunun için bir engelliyi bir engelli babayı, bir engelli anneyi, bir engelli genci, bir engelli genç kızı kucaklamaya gerek yok. İnsanların gururları incilecek uygulamalar kadar saçmalık olmaz. Bu saçmalıkların uygulanmasına vesile olanda YSK dur. Ve bu ayıp yine bu kurumdan başkasının değildir. Burada yapılması gereken o kadar basit ki sadece yapmaları gereken sandıkların başında bir görevli fazladan bulundurmaları ve bu durumda olan kişilerin yanına giderek oylarını kullanmasına yardımcı olmak hepsi bu kadar.

Bakın işte size çözüm. Sandıkta görevli olan kişi engelli vatandaşın yanına gelip orada oyunu kullanıp kişi görevli kişinin o oyu sanda atması hepsi bu kadar. Türkiye Avrupa yolunda ilerlerken bir görevlinin engellinin yanına gelerek oyunu kullanmasına yardımcı olması durumunda incileri dökülmez...
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

hubavets

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yakışıklılık herkese mahsus değildir.
« Yanıtla #4 : 17 Eylül 2010, 08:09:08 »

Burada yapılması gereken o kadar basit ki sadece yapmaları gereken sandıkların başında bir görevli fazladan bulundurmaları ve bu durumda olan kişilerin yanına giderek oylarını kullanmasına yardımcı olmak hepsi bu kadar.

Sevgili Nadir abi bunu onlar da düşünmüştür ama işlerine gelmediği için uygulamıyorlar.Vatandaşın oy atması bir vatandaşlık görevi olduğunu söylüyorlar ama iş oy atmaya gelince gereken uygulamalar yapılmıyor.
ÖYLE DOST OL Kİ! DOSTUN OLMAYANLAR UTANSIN....

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 18 Eylül 2010, 14:46:09 »

Değerli arkadaşlar insanların oylarını kullanacakları renk bellidir. Bunun için bir engelliyi bir engelli babayı, bir engelli anneyi, bir engelli genci, bir engelli genç kızı kucaklamaya gerek yok. İnsanların gururları incilecek uygulamalar kadar saçmalık olmaz. Bu saçmalıkların uygulanmasına vesile olanda YSK dur. Ve bu ayıp yine bu kurumdan başkasının değildir. Burada yapılması gereken o kadar basit ki sadece yapmaları gereken sandıkların başında bir görevli fazladan bulundurmaları ve bu durumda olan kişilerin yanına giderek oylarını kullanmasına yardımcı olmak hepsi bu kadar.

Bakın işte size çözüm. Sandıkta görevli olan kişi engelli vatandaşın yanına gelip orada oyunu kullanıp kişi görevli kişinin o oyu sanda atması hepsi bu kadar. Türkiye Avrupa yolunda ilerlerken bir görevlinin engellinin yanına gelerek oyunu kullanmasına yardımcı olması durumunda incileri dökülmez...

NADİR HAKLISIN AMA BENİM CANIMI SIKAN ÇİFTE STANDART UYGULAMA BENİM BAĞLI OLDUĞUM BİNADA 3 SANDIK VARDI DİĞER 2 SANDIKTAKİ BAŞKANLAR ENGELLİNİN YANINA İNDİ BENİM OY VERECEĞİM SANDIK BAŞKANI İNMEDİ İNSİYATİF ALMAK İSTEMEDİ KANUNU HERKES KENDİNE GÖRE YORUMLUYOR SANDIK BAŞINDAN AYRILAMAM DEDİAÇIK BİR DİLLE YA KUCAKTA ÇIKMAMI YADA OY KULLANMAMAMI SÖYLEDİ BENDE OY KULLANMADIM...

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC
« Yanıtla #6 : 18 Eylül 2010, 14:57:11 »

ewet ismail beye katılıyorum... bazı yerlerde  iş  sandık görevlisinin insiyatifine kalıyor.....

ama  YSK   engellinin yaşlının yanına gidip  kullanıracaksın oyunu diye  bir YASA KURAL  koysa ortaya  sandık görevlileri bunu yapmaya mecbur kalacak... engellinin yaşlınında sorunu kalmayacak...
...... BURGUNDY BERET.......

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #7 : 18 Eylül 2010, 15:04:39 »

İşte arkadaşlar bizim amacımız da sandık görevlisi olan arkadaşlarımızın paşa keyiflerine bu işi bırakmamak. Gelecek engelli oyunu kullanacak ve bu durum açık bir dille belirtilecek. Ya değilse ülkemizde malumunuz birilerin kafasına odunla vurmayınca hafızası yerine gelmiyor. Yapılacak ufak bir uygulama engelli insanların sorun yaşadığı bir olayı ne kadar rahat bir şekilde düzeltecek kimse farkında değil.

BiLSeM

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #8 : 18 Eylül 2010, 15:17:39 »

aslında zor birşey değil... sadece koca  bir ihmal.... dediğimiz gibi gerekli düzenleme yapılsa  gerçekten  çok çok güzel olurdu...  ben de   referandumda oy kullanmadım...

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #9 : 18 Eylül 2010, 15:18:39 »

YSK ,gereken tedbirleri almakla yükümlendirilmeli.Ben oyumu hep üst katlarda kullanmak zorunda kaldım.Medivenleri yavaş yavaş çıkıyorum ama ya çıkamayanlar ne yapacak? Bu referandumda yaşlı bir amcanın nerdeyse sürünerek merdivenleri inip çıkmaya çalıştığını gördüm.Aşağı indiğimde ise genç bir engelli bayan akülü sandalyesi ile aşağıda bekliyordu. oy kullandığım okulu iyi biliyorum,asansörü var.O gün o asansör çalışmıyordu,engelli ve yaşlılar zorlandı.O binanın göevlisi mutlaka vardır.Her seçimde gereken tedbirleri almalılar.Asansör yoksa,sandık başkanı aşağıya engelli seçmenin yanına inmeli

Genç bir kızın ya da başka bir engellinin kucakta yukarıya çıkarılmaya çalışılması son derece üzücü bir durumdur.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #10 : 18 Eylül 2010, 16:37:46 »

Mahalle muhtarları mahallesinde ne kadar engelli olduğunu belirlemelli önce ve bu insanlara alt katta veya gerekirse okul bahçesinde ayrı bir sandık görevlendirilmeli. şu bir gerçek ki her okulu bir çırpıda engellilere uygun hale getirmek çok zor
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Sinem

• Rebel Angel
  • Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SehitLer Ölmez Vatan ßölünmez
« Yanıtla #11 : 18 Eylül 2010, 16:41:15 »

teknoloji bu kadar gelişmişken  oy kullananamak yada zorla kullanmak komik ve acı  görevli engelli kişiye basında durarak elektronik  oy kullandırabilir
”Acıya kahkaha atabilmek bir sanatsa eğer; ben çok pahalı bir tabloyum..”

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #12 : 18 Eylül 2010, 16:42:48 »

teknoloji bu kadar gelişmişken  oy kullananamak yada zorla kullanmak komik ve acı  görevli engelli kişiye basında durarak elektronik  oy kullandırabilir

Bakın buda aslında güzel bir fikir malum gelişen bir teknoloji var ve bizlerde bundan sonuna kadar yararlanmamız gerek. Olmayacak iş değil aslında.

BiLSeM

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #13 : 18 Eylül 2010, 22:31:04 »

Bakın buda aslında güzel bir fikir malum gelişen bir teknoloji var ve bizlerde bundan sonuna kadar yararlanmamız gerek. Olmayacak iş değil aslında.

teknoloji var ama teknoloji kurtlarıda  var  bunuda unutmayın...

ordaki sandık görevlilerinin % 90 ı bilgisayardan teknolojiden anlamaz... ya diğer  kurtlar ne yapar...

herhangi bir sistem yada   programla oyu  değişik yerlerde  kullandığını gösterebilir...

yani kötü niyetli  adam da çok bu siyasetin içinde yapmayacağı iş yok..

en basit örnek olarak... referandumda   hayır oyu verecek diye oy kullanmaya gidenlere suikast düzenledi... katliam  meydana geldi... bunu göze alıp yapanlar  o teknolojiyide  kötü niyete kullanabilirler..

gerekli  güvenliği  ve tedbiri almak şartıyla  belki olabilir... ama belkii..

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #14 : 22 Eylül 2010, 19:52:48 »

BEN OY KULLANMADIM AMA BİLMEDİKLERİMİ ÖĞRENDİM  MESELA BİZ ENGELLİLERİN BİR DİLEKÇE VE RAPORUYLA SEÇİM KURULUNA BAŞVURUP ENGELLİ SEÇMEN OLARAK  KAYITLARA İŞLENDİĞİNİ VE SEÇMEN KAĞIDINDA (Ö) YANİ ÖZÜRLÜ İBARESİ OLDUĞUNDA  MECBUR ENGELLİNİN YANINA GELECEĞİNİ ...

GoogleTagged - Etiketler