Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Toki Gönderdiğimiz Yazı  (Okunma sayısı 3093 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ABALI

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Toki Gönderdiğimiz Yazı
« : 29 Ocak 2008, 14:19:58 »

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına

Engelli kişilerin bu tokinin yaptığı konutlardan nasıl ve ne şekilde faydalana bilir. Aranan şartlar nelerdir. Bir öncelik söz konusumu kredilerde her hangi bir kolaylık gösteriliyormu Eğer almak istersek baş vuruğu nereye ne şekilde yaparız baş vuru sahibi gelemiyorsa onun adına kişiler baş vurabilirmi bu konuda gerekli bilgileri vermenizi rica ederim Saygılarımla

OSMAN ABALI

Cevap gelince burada sizlerle paylaşacagız
ABALI

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
Ynt: Toki Gönderdiğimiz Yazı
« Yanıtla #1 : 29 Ocak 2008, 19:43:32 »

GELEN CEVAP
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ SAYIN OSMAN ABALT İDAREMİZ TARAFINDAN YAPTIRILAN PROJELERİN BİR BÖLÜMÜNDE, BELLİ MİKTARDA KONUT ÖZÜRLÜ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YAPILMAKTADIR.BU TÜR UYGULAMALARIN BAŞVURU DUYURULARINDA,ÖZÜRLÜ VATANDAŞLAR İÇİN AYRILAN KONUT MİKTARI BELİRLENMEKTEDİR. BU KONUTLARIN KULLANIMI ÖZÜRLÜ VATANDAŞLARIMIZIN KULLANIMINA UYGUN OLMAKLA BERABER, FİYATLARI DİĞER KONUTLARIN FİYATLARIYLA AYNIDIR. ÖZÜRLÜ VATANDAŞLARIMIZA YAPILAN KONUTLAR GENEL KURA DIŞI BIRAKILMAKTA,ÖZÜRLÜLERE AYRILAN KONUT SAYISINDAN FAZLA BAŞVURU OLDUĞU TAKDİRDE ÖZÜRLÜLER ARASINDA KURA ÇEKİLEREK HAK SAHİPLERİ BELİRLENMEKTEDİR. KONUT SATIŞLARI VE SATIŞ KOŞULLARI İÇİN WEB SİTEMİZİN SATIŞLAR BÖLÜMÜNÜ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ. BİLGİLERİNİZE SUNULUR.

--------------------------------------------------------------------------------
Sizin de ev sahibi olmanız dileğiyle...
T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ahmetermis

• Ziyaretçi
Ynt: Toki Gördediğimiz Yazı
« Yanıtla #2 : 29 Ocak 2008, 22:43:51 »

TEŞEKKÜRLER ABALI VE NADIR. BU KONUYU BIZDE NEVSEHIRDE DILE GETIRDIK İNŞALLAH ÖZÜRLÜLER VE DAR GELİRLİLER İÇİN SOSYAL KONUTLAR ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA YAPILACAK  BIRAZ UFAK OLACAK AMA OLSUN HİÇ YOKTAN IYIDIR BENIM OLSUN KUÇUK OLSUN DERLERYA ALLAH HERKESE NASİP ETSİN DİYELİM BU NEVSEHIRE YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN SOSYAL KONUTUN HABERİNİ BU PAZAR BIR TOPLANTIDA ÖĞRENDİM DAHA PROJE AŞAMASINDA BAKALIM  YA NASIP

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 30 Ocak 2008, 21:36:49 »

Ahmet zaten site yönetimi olarak engelli insanların sorunlarına çözüm bulmaya vede var olan haklarına sahip çıkma adına tüm kamu kurum ve kuruluşları gerekli yazkşmaları yapmaktayız vede bununlada yetinmeyip gerekli açıklamalarıda siz değerli arkadaşlarımızla paylaşmaktayız.En azından engelli arkadaşlarımız ve yakınları mevcut olan yasal hakları gasp edildiğinde nasıl bir yaptırım uygulandığı konusunda gerekli temiz bilğiye ulaşmarı konusunda elimizden gelen özveriyi göstermeye çalışmaktayız.Daha da ilerileri için elimizden gelenide en iyi şekilde çalışma arkadaşlarımızla yapacağımızın şimdiden sözünü veririm.Burada üye olupta bir arkadaşımızda diyemez arkadaş benim bir sorunum vardı.Benim sorunumuzla ilğilenmediniz diye... üye olan arkadaşlarımızda bildikleri önemli konuları bizlerle paylaşmakta.Daha nice paylaşımlara....
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

FATOŞ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 30 Ocak 2008, 21:46:37 »

bende faydalanmak istiyorum bu konutlardan. cevabı kısa zamanda alırız umarım

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2008, 14:21:31 »

Hep kendi evim olsun istemişimdir. Ama olmadı şimdi çalışıyorum umarım olur. Bende başvurmayı düşünüyorum. Teşekkrler nadir abi
HERKESİN ACISI SEVGİSİ KADAR...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2008, 21:36:36 »

Hep kendi evim olsun istemişimdir. Ama olmadı şimdi çalışıyorum umarım olur. Bende başvurmayı düşünüyorum. Teşekkrler nadir abi
Aslında Toki konutlarında engelli insanlara ayrılan bölümlerin diğerlerinden fiyat konusunda biraz daha ucuz olması gerek diye düşünüyorum. Çünkü bir çok engelli arkadaşımızın işi yok. Oldugunu var sayalım engelli insanların normal insanlara göre harçama kalemleri daha fazla ben bir arkadaşımdan biliyorum. Çalışmasına karşın servis hizmetinden faydanamıyor ve özel araçla işine gitmek zorunda kalıyor. Buda arkadaşıma büyük bir yük getirmekte. Bu konutlarda kâr amacı güdülmediğine göre kesinlikle engelli vatandaşlara daha ucuz yada ödeme kolaylığı kesinlikle sağlanmalıdır.

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 05 Kasım 2008, 10:53:26 »

Ben şimdi toki konutlarında oturuyorum.Konut müracatı sırasında özürlüler için böyle bir Proje olduğunda haberim yoktu normal  ve eşim adına yaptık müracatı.Sartlar bana uymadığı için yani çalışan biri olmadığım için,adıma kayıtlı herhangi bir fatura olmadığı için,şu anda hatırlıyamadığım başka sartlardan dolayı kendi adıma müracat yapamadım.Fakat taşınmadan 6 ay önce eşimin vefatından dolayı evi ben ve çocuklarım adına kendi üstüme aldım dava açarak.Aslında ödeme gücü olanlar için çok rahat bir konut sahibi olma projesi.Fakat eşimden kalma emekli maaşıyla ödeme sartları oldukça zor geliyor.Bence tokinin bu konudada bir şeyler yapması gerekiyor.Yanlız konut çok güzel ve çok rahat.Konut brüt 95 Mt kare.3 oda ve mutfaktan oluşuyor.Asansör ve giriş özürlüler için rampalı ,doğalgazlı,petekler döşenmiş yani anahtar teslimi şeklinde.Borç 15 yılda bitecek.Borç bitimi sonrası tapu alınabiliyor.Ödeme gücü olupda toplu ödeme yapabilenlere indirimde sağlanılıyor.Şu anda her ay aidatla birlikte 335  ytl.Yılda iki defa enflasyona göre zam yapılıyor.Deprem sigortası,emlak vergisi,yeniden değerlendirme ve ayrıca banka faizleride ödüyorum.(adıma olsaydı ev emlak vergisinden muaf olacaktım ama ben  bundan faydalanamıyorum.Bu konuda bilgisi olanlar varsa benimle paylaşmasını rica ediyorum) Bu yazıyı konut sahibi olmak isteyipde bilgisi olmayan arkadaşlar için paylaştım.Her kesin en kısa zamanda ev sahibi olmasını dilerim.
İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

IRMAK

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #8 : 05 Kasım 2008, 12:30:28 »

bende şuanda tokiyi takip ediyorum bende katılmayı düşünüyorum ben kendi üzerime yapıcam işlemleri şu sıralar tepebaşında yani sitatın yanında yapılanma olucakmış bende orayı bekliyorum inşallah yazılcam belki kurasız belki kuralı şansımı denicem ongünde bir burayı arıyorum bana öyle söylediler sizlerde arayıp bilgi alabilirsiniz artık beni tanıyorlarda :) 0212 693 70 69-693 72 57 bu iki hattı araya bilirsiniz ben hem siteden hemde buradan takip ediyorum bir bilgi olursa sizlerle paylaşırım duyan duymayana duyursun yapalım :)
Bu Hayatı Seninle Paylaşmak Çok Güzel AŞKIM SENİ SEVİYORUM

nejla

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 05 Kasım 2008, 12:34:34 »

BEN DE TOKİ DEN ENGELLİ KONTENJANINDAN YARARLANDIM BEN DEN HERHANGİ BİR GELİR BELGESİ İSTEMEDİLER EVİME DE TAŞINDIM ÇOK GÜZEL VE KULLANIŞLI  DİLERİM HERKESE NASİP OLUR

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 05 Kasım 2008, 12:40:54 »

indirimde sağlanılıyor.Şu anda her ay aidatla birlikte 335  ytl.Yılda iki defa enflasyona göre zam yapılıyor..Her kesin en kısa zamanda ev sahibi olmasını dilerim.

Bende baş vurmak istiyorum. Ama 335 benim için o kadar fazla. İşin içinden cıkamam. İlçede çalıştığım kira veriyorum. Aldığım bin ytl maaşla altından kalkamam. Benim ev alma hayelleri sanırım şimdilik rafa kaldırıldı :(

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 05 Kasım 2008, 12:56:24 »

indirimde sağlanılıyor.Şu anda her ay aidatla birlikte 335  ytl.Yılda iki defa enflasyona göre zam yapılıyor..Her kesin en kısa zamanda ev sahibi olmasını dilerim.

Bende baş vurmak istiyorum. Ama 335 benim için o kadar fazla. İşin içinden cıkamam. İlçede çalıştığım kira veriyorum. Aldığım bin ytl maaşla altından kalkamam. Benim ev alma hayelleri sanırım şimdilik rafa kaldırıldı :(

Pardon yazmayı unutmuşum.Taksitler konut tesliminden sonra ödenmeye başlanılıyor yani oturduğun evin kirasını öderken aynı zamanda tokiye ödeme yapmıyorsun,ama müracat sırasında müracat adı altında peşinat veriyorsun.Konut çıktıktan sonra bunun iki katı kadarda sözleşme bedeli ödeniliyor.Bunlar mevcut borçtan düşülüyor sonradan.

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #12 : 05 Kasım 2008, 13:02:08 »

Ah ah merkezde baş vursam bile ordan ev çıkacak ben ilçede olduğum için görev itibari ile yine kira ödemeye devam edeceğim. En büyük hayalimdir ev sahibi olmak. Yoruldum artık kiralardan. Görünen o ki sanırım merkeze gecene kadar tokiyede başvuramayacağım. Teşekkürler @asi_yürek arkadaşım. En azından şimdilik bilgi ediniyorum. İlerde nasıl hareket etmem gerektiğini biliyorum.

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #13 : 05 Kasım 2008, 13:07:11 »

Ah ah merkezde baş vursam bile ordan ev çıkacak ben ilçede olduğum için görev itibari ile yine kira ödemeye devam edeceğim. En büyük hayalimdir ev sahibi olmak. Yoruldum artık kiralardan. Görünen o ki sanırım merkeze gecene kadar tokiyede başvuramayacağım. Teşekkürler @asi_yürek arkadaşım. En azından şimdilik bilgi ediniyorum. İlerde nasıl hareket etmem gerektiğini biliyorum.

Son karar senin olsun ama başvurur baş vurmaz hemen çıkmıyorki sansa bağlı bir şey bu.Sonra konut nerden bakarsan 2 yılda bitiyor 2 yılda neler olur neler.Her şey gönlünce olsun cigtanesi...

afatsum

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yokluğun Cehennemin Diğer Adıdır.
« Yanıtla #14 : 23 Aralık 2009, 17:23:07 »

Sayın Nadir Bey;Ben şanlıurfa 'da hiç özürlülere konut verilecek diye bir şey duymadım.acaba bunlar başkalarınamı veriliyor.Ben de konut sahibi olmak istiyorum.4 çocuğumla bir oda da yatıyorum.Acaba bu kontenjan şanlıurfa da yapılan TOKİ lere verilmedimi.
SAYGILARIMLA
HER SEVİLEN SEVENİ MESUT ETSEYDİ,NEDEN DUDAKLAR TEBESSÜME HASRET KALIRDI.
mustafacoban63@hotmail.com

GoogleTagged - Etiketler