Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Sürücü Kursları İle İlgili Göndermiş Olduğumuz Yazı  (Okunma sayısı 4048 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Ülkemizde faaliyet gösteren ve izinle açılmış sürücü kursların engellilere( H ) ehliyet vermeye yetkisi bulunan sürücü kurslarının özel tertibatlı araç bulundurmak zorunda mı? Eğer aracı bulunmuyorsa bunu nasıl sağlıyorlar kursiyerin eğitimini? Kurs yönetmeliğine göre ehliyet vermeye yetkili araç bulundurma gibi zorunluluğu var mı ?
 H sınıfı ehliyet verme yetkili sürücü kursları özel tertibatlı araçları yoksa ehliyeti nasıl verecekler? Aracı kim nasıl ne şekilde sağlayacak? Sürücü kurslarının yasal çerçevede özel donanımlı araç bulundurma zorunluluğu var mı?
Arkadaşlarımızda gelen sürücü  kurslarında ehliyeti veririz ama aracımız yok gibi şikayetler üzerine sorma gereğini duydum.
Bu şikayetimizi nereye? ve nasıl şikayet ettiğimizde sürücü kurslarına nasıl bir yaptırım,ceza veya uyarı veriliyor bu konuda gerekli bilgileri ve açıklamaları göndermenizi rica ederim

ABALI
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

yürekli

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Mercedes
Ynt: Sürücü Kursları İle İlgili Göndermiş Olduğumuz Yazı
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2008, 14:57:46 »

valla abi ben 2004 te aldım kendim parayla araba kiraladım hatta kendileri diyor şu kişi ler de araç var parasıyla öğren diyi. kimseyi de tanımadığımız için öyle olmuştu.
Hakkım Varsa Haram Olsun dünya sana Zindan Olsun sende benim Çektiğimi çek.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2008, 16:50:24 »

Bu yazımısın cevabı geldiğinde bu kriterlere uygun olmayan sürücü kursları hakkında gerekli mercilere şikayette buluna bileceğiz ve ayrıca ya yasal olan düzenlemeyi yapmak zorunda kalacaklar yada kurslarını kapayacaklar bu işi yapıyorlarsa yasal düzen neyse ona uygun şekilde yapmak zorundalar.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 15 Şubat 2009, 14:44:49 »

Arkadaşlar bir çoğunuz H sınıfı ehliyet almak için başvuruda bulunduğunuzda aracınız varsa verelim sözleri ile karşılaşmaktasınız. Araç bulmak sizin işiniz değil sürücü kurslarının işidir. Ama gördüm kadarı ile engelli arkadaşlarımız bu konuda da çok ama çok duyarsız o zaman bende kimse alınmasın ama biz bunun fazla ve fazlasını hak ediyoruz. Bize mustah. Bir çok il ve ilçede engelli dernekleri vs var bir çok üyeleride desen keza ama buna karşın ya birinizden birinizde çıkında yanınıza bir kaç engelli arkadaşıda alarak bir kamuoyu oluşturun ya yok olur mu hazır beklemek varken. Sonrada başka illerde otur başka ilelerde ehliyet almak için sürün... ondan sonrada vs vs de oldu canım birazda hataları kendimizde arayalım. Bakın bir Allah'ın kuluda bende bu ehliyet konusunda şuraya buraya şikayetde bulundum diye bir kelime yazmamış. Daha biz çok sürünürüz hemde çokkkkk bu kafa bizden olduktan sonra....

ERKAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 15 Şubat 2009, 15:16:15 »

Ben de kursa ilk gittiğimde engelliler  öyle  canı istediklerinde alamazlar denilmişti. Önce araçlarını alacaklarmış, sonra da  kursa gidip o araçlarıyla uygulama felan ehliyet sahibi olacaklarmış. Kurs ne işimize yarayacak peki, evrakları hazırlayıp o kadar paraya mı konacaklar. adı üstünde kurs ...
Allahtan  otomatik vites araçları vardı da o şekilde aldık...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #5 : 15 Şubat 2009, 15:23:03 »

Ben de kursa ilk gittiğimde engelliler  öyle  canı istediklerinde alamazlar denilmişti. Önce araçlarını alacaklarmış, sonra da  kursa gidip o araçlarıyla uygulama felan ehliyet sahibi olacaklarmış. Kurs ne işimize yarayacak peki, evrakları hazırlayıp o kadar paraya mı konacaklar. adı üstünde kurs ...
Allahtan  otomatik vites araçları vardı da o şekilde aldık...
İşte bir çok arkadaşımız bu durumala karşılaşmasında karşın sesini çıkarmıyor Erkan sonrada kendi bulunduğu ilin dışındaki illerden ehliyet almak için resmen sürünmekte. Sonrada veryansız etmekteler. Ya kardeşim bir araştır bir sor bakalım bu sürücü kurslarının sorumlulukları nelerdir? Ögren sonra git sürücü kursuna müracat et yasa içinde engelli kişinin kullanımına uygun araç bulundurma sorumluluğu varsa ve sana eger git aracını getir diyorsa sen araç yerine yanında bir görevli ile gel kapısına vurdur kilidi. Adam gibi işini yapacak kişiler olsun piyasada öyle merdiven altı üretim yapanlar gibi aracını getir vs yap bilmem ne vs vs böyle bir şey var mı? Evet yasa da böyle bir sorumluluğu yoksa sürücü kursunun bizde bilelim. Yalan mı?

ERKAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 15 Şubat 2009, 15:27:21 »

Çok önemli konuya parmak basmışsın Nadir Abi, kursa gidenlerin mevzuat mıdır, genelge midir kural şart mıdır, her neyse işte ondan haberi olamyınca, haklarını bilmeyince  oradakilerin söylediklerine inanıp üzgün bir şekilde geri dönüyorlar. Buradan haklarımızı öğrenmemiz ve bilincinde olmamız çok güzel birşey. Gerekeni yapmak lazım. Bilgilendirdiğin için teşekkürler....

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #7 : 15 Şubat 2009, 15:47:12 »

Bu konuda gerekli yerler ile yazışmalara devam edeceğim. En azından milli eğitim bakanlığının sürücü kursları üzrindeki etkisi ne? Hangi denetimleri yapıyor? Bununlada kalmayacağım. Bir kişi sürücü kursu açmak için hangi şartları yerine getirmesi gerek? Bunlarında takipcisi olacağım ki bir kişi bir sürücü kursunu açacağı zaman hangi sorumluluları var. Bunun yapmamdaki sebep ise sürücü kursunun her sınıfa uygun araç bulundurma zorumluluğu varmı? İşte işin püf noktası burası bunu öğrendiğimiz zaman elinde her gruna hitap etmesi zorunlu oldugu halde H sınıfı sürücü belgesi için elinde araç olmayan sürücü kurslarına ne gibi yaptırımlar yapılmakta bunuda öğrenmiş olacağız. Diyelim her sınıfı uygun araç bulundumak zorunda ve elinde ilk sürücü kursunu açtığında H sınıfı sürücü adayları için araç oldugunu beyan etmiş ama engelli arkadaşımız gittiğinde hayır sen aracını kendin getireceksin diyorlarsa o zaman bizde yasadan haberdar olmuş olacağız ve bu tip sürücü kurslarına ilgili kurumların yaptırımlarının takipcisi olacağız. Ha yok ben H sınıfı sürücü belgesi için yasa ne derse desin elimde araç bulundurmayacağım diyenlere kanunun verdi tüm cezaların uygulanması için bizlerde boş durmayacağız. İşi erbabına bırakacaklar. Öyle ben dedim oldu mantı olmayacak. Bunu ben değil bir çok arkadaşımızda rahat bir şekilde yapar. En basit örnek milli eğitim bakanlığının sitesine girip bilgi edinme kanunundan faydalanarak milli eğitim bakanlığının sürücü kurslarındaki yetkleri nelerdir diye sormamız yeterli olacak sırasıyla milli eğitim, sanayi bakanlığı, vs bu kurumlardan gerekli bilgileri aldıktan sonra böyle bir zorunlulukları varmı yokmu bizde öğrenmiş olacağız. Hani engelli insanlara uygulanan %50 seyahat indirimini biz bakanlıktan yazı aldık sadece iki kişi ile sınırlı diyenlere yolladığımız cezalar gibi ;) hadi bakalım iki kişi desinler. Yasa açık ceza belli.

£rdaL

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #8 : 16 Şubat 2009, 01:21:50 »

Ben kazadan sonra B sınıfı olan Sürücü belgemi H sınıfı olarak değiştirdim. Aslına bakarsanız beni yeniden kursa tabi tutmaları lazımdı fakat öyle bir şey yapılmadı.
Kazadan sonra engelli duruma düştüm lakin sürücü olarak trafiğe çıkmama bir mani varmı yokmu kontrol edilmeden değiştirildi.

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 08 Eylül 2009, 11:21:21 »

Ben bayramdan sonra ehliyet alacam. Hangisini alacağımı bilmiyorum ama nadir abinin dediğine göre B verme olasılıkları %99 muş. Ya H ehliyet olursa bana da aracını getirmi diyecekler. Böyle dediklerinde hangi yasayı iyi öğrenmem gerekiyor.
HERKESİN ACISI SEVGİSİ KADAR...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #10 : 08 Eylül 2009, 11:46:58 »

Ben bayramdan sonra ehliyet alacam. Hangisini alacağımı bilmiyorum ama nadir abinin dediğine göre B verme olasılıkları %99 muş. Ya H ehliyet olursa bana da aracını getirmi diyecekler. Böyle dediklerinde hangi yasayı iyi öğrenmem gerekiyor.

Ellerinde araç yoksa aynen öyle diyecekler. Çünkü adamlar işi bitene kadar. Sürücü kursunu açtıktan sonra ne gelen var nede giden. Açılış esnasında her şeyi tam olarak görünen kurslar zaman içinde kimin ne yaptığı belli olmaz bir hal almaktalar. Sen sürücü kursu ol ve senden parası karşılığında ehliyet alacak birine sen aracını getir de. O zaman bende sana bedava mı vereceksin derim. İşte saçmalıklar yumağına bir sarman daha.

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 08 Eylül 2009, 11:53:56 »

Nadir abi anlamadığım hangi kanuna göre onlara gerekeni söyleyeceğiz. Kanunlarla konuşmak lazım ben aradım ama  bulamadım.
HERKESİN ACISI SEVGİSİ KADAR...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #12 : 08 Eylül 2009, 12:07:55 »

Nadir abi anlamadığım hangi kanuna göre onlara gerekeni söyleyeceğiz. Kanunlarla konuşmak lazım ben aradım ama  bulamadım.

Denetim mekanizmasını Milli Eğitim Bakanlığı Yapmakta ama işletme açılışını bende tam olarak bilmiyorum Sanayi Ticaret Bakanlığı olabilir. Başkada aklıma gelmiyor.

emel42

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #13 : 08 Eylül 2009, 12:10:52 »

2000 yılında bende H sınıfı ehliyet almak istediğimde sürücü kursunda otomatik vitesli araç olmadığını kendim bulursam ehliyet işi kolay denmişti, arkadaşlarla araştırdık birinde araç bulduk,benzin parasını verdikte ehliyetimi
alabildim
Sirat'tan İnCeDiR SEVDA köprüsü, beraber geçelim TUT eLLeRiMDEN

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #14 : 08 Eylül 2009, 12:15:03 »

2000 yılında bende H sınıfı ehliyet almak istediğimde sürücü kursunda otomatik vitesli araç olmadığını kendim bulursam ehliyet işi kolay denmişti, arkadaşlarla araştırdık birinde araç bulduk,benzin parasını verdikte ehliyetimi
alabildim

Böyle para kazanmaya can kurban. Düşünün o kadar saçma bir durum. Okula gidiyorsun müdür diyor öğretmenini getir burada oku mezun ol. Ya arkadaşım benim şahsi öğretmenim olsa neden senin okuluna geleyim. Sürücü kursları tam bir saçmalık. Aracını getir ben ehliyet vereyim. Her şeyi bulduktan sonra benim neden sana ihtiyacım olsun. Denetim yok. Bir kişi çıkıp kardeşim sen ne iş yaparsın diyen yok. Almış bir başı boşluk gitti yere kadar gider denmekte.

GoogleTagged - Etiketler