Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Seyahat İndirimi Hakkını Gasp Eden Firmalar Devletin Adını Kullanmakta.  (Okunma sayısı 7614 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Değerli arkadaşlar sitemizin amacı hakkımız olanı sonuna kadar korumak ve hakkımız olanı yasaların imkan verdiği şekilde yararlanmaktır.Engellilere uygulanması zorunlu olan seyahat indirimini bazı firmaların uygulamadığını tespit etmiş olup konuyla ilgili olarak gerekli olan kamu kurum ve kuruluşlara sizlerin adına haklarımızın sonuna kadar korumak ve bazı fırsatcı olan kişilere meydan vermemek için ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli şikayet site yönetimi tarafından yapılmıştır.

19/11/2006 Tarih ve 26351sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren;(ı) Maddesinde yer alan  6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunlu olup, 6-12 yaş arası çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın özürlüler için bilet ücreti % 50 indirimli düzenlenir.İfadesi yer almaktadır.Bazı otobüs firmalarının resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren engelliler uygulanması zorunlu olan bilet ücretlerini %50 uygulamamaktadır.Bir engelli olarak seyahat özgürlüğümüzün kısıtlanmasına neden olmaktadırlar.Bu mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli işlemlerin ve uyarıların yapılmasını sizlerden rica etmekteyim.    
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

FATOŞ

• Ziyaretçi
Ynt: (Engellilere Seyahat İndirimi Hakkında)
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2007, 17:31:09 »

haklarımızı bizim adımıza karşılık beklemeden savundugun için teşekkürler nadir. inşallah her zaman emeklerinin karşılığını alırsın.

Raman72

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2007, 17:49:09 »

Özürlü haklarına gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizi tebrik ederim.

nacy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2007, 17:51:29 »

AMA İNDİRİM YAPMADIKLARINDA O AN ŞİKAYET EDECEGİMİZ YAPTIRIMI OLAN BİR KURUM OLSA O ZAMAN SORUN OLMAZZZ

ŞU ANKİ HALİYLE ONLARIN İNSAFINA KALMIŞIZ GİBİ GÖRÜNÜYOO
hatta bir arkadaşıma kanun ne derse desin ben %25  fazzla yapamamm demiş bir firma arkadaşa git nereye şikayet edersen et demişş
birde ister al ister alma diye efelik bile yapıyolarr
şeytan diyo al nadirin bastonuyla vur kafasına
uyalım şu şeytana yaff  kötü demiyo sanki bu defaa

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2007, 18:09:49 »

Naci abim zaten bende bugün bir kaç şirketi aradım ve indirim yapıp yatmadıklarını sordum.Adamlar biz yapmıyoruz dediler ve yasayı söyledim aynen verdikleri cevap banane yasadan bende bugün zaman ayırıp kısada olsa bu yazıyı düzenledim ve gerekli yere yolladım.Bu memlekette kanun yasa koyucu bir yasa vede kanun koyduysa herkesin buna rivayet etmesi gerekmekte.Edilmeyecekse o zaman kanun vede yasa çıkarmanın bir anlamı kalmaz.Yasada para cezası var ve uygulanmakta ama adamlar takmıyor bile aslında bu aradım şirketlerin isimlerini burda bir bir açıklamak isterdim ama işte benimde elim ve kolumun bağlı olduğu yerler var.Gerekli merciler umarım bu yazımızı dikkate alır ve para cezası yerine bunların seferlerini durdurma gibi çok ağır bir yaptırım koyalar ve ikinci bir kez daha aynı olay olursa ticaret sicillerinin fesine kadar bu olay götülmeli bu tip insanların başına tokmak vurmadıkca bunlar kafasına göre efelenmeye devam ederler.Burası Türkiye Cumhuriyeti ve kanun ve yasaları var her Türk vatandaşıda bu kanun ve yasalara uymak zorunda saygılarımla
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ahmetermis

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2008, 20:22:34 »

Haksızlık karşısında susan dılsız şeytandır teşekkurler Nadir  susmadığın için

iştar

• iştar
  • Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : 09 Haziran 2008, 13:43:33 »

Bana yapmadılar
Dertlerinizle uğraşırken yaşamaya vakit kalmaz.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #7 : 09 Haziran 2008, 19:42:31 »

Bana yapmadılar
İştar eger sana böyle bir indirim yapılmadı ise gerekli yerlere gerekli şikayetde bulunman gerek sana yapılmayan  bir indirimin yapmayan firmaya cezası 540ytl almış oldugun bilet umarım yanındadır. Biletin sende olmasının yanı sıra üzerinde senin adın ve soyadın yazması gerekmekte. Bu şekilde sende bilet mevcut ise hemen gerekli yerlere gerekli şikayetde bulunalım hakkımıza biz sahip çıkmazsak kimse bizim hakkıma saygı duymaz.

FATOŞ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 09 Haziran 2008, 21:21:30 »

benim maddi durumum iyi nasıl olsa ben ödeye bilirim bu üçreti diye düşünmemek lazım. sizin böyle bir indirime ihtiyacınız olmayabilir ama şunu düşünmeliyiz ki bu ülkede herkes aynı şartlara sahip degil. devletin bizlere vermiş oldugu bu hak belkide bir çok engelli arkadaşın seyehat edip gezip görme hakkını biraz olsun kolaylaştırıyor. bu yüzden bananeci olmamak lazım ve bu kanunun uygulanması için yaptırım uglulamamamız lazım

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #9 : 10 Haziran 2008, 10:18:41 »

benim maddi durumum iyi nasıl olsa ben ödeye bilirim bu üçreti diye düşünmemek lazım. sizin böyle bir indirime ihtiyacınız olmayabilir ama şunu düşünmeliyiz ki bu ülkede herkes aynı şartlara sahip degil. devletin bizlere vermiş oldugu bu hak belkide bir çok engelli arkadaşın seyehat edip gezip görme hakkını biraz olsun kolaylaştırıyor. bu yüzden bananeci olmamak lazım ve bu kanunun uygulanması için yaptırım uglulamamamız lazım
Evet fatoş sana aynen katılmaktayım. Türkiye'de o kadar zenginler var. Vebu zenginlerin bir çoğu vergi kaçırmakta ;) ben zenginim vergimi ödeyim diyen yok. Demek ki engelli indiriminden faydalanmama gerek yok demeninde mantı yok. Devlet bu kanunu çıkardıysa sadece maddi durumu iyi olmayan engelli arkadaşlar için  degil tüm engelli vatandaşlar için çıkarmıştır. Kocaman bir otobüs firması engelliye %50 indirim uygulamamak içinden elinden geleni yapıyorsa bende bu hakkımı almak adına elimden geleni yapmam ve yapmamız gerekmekte. Hakkımızı sonuna kadar savunmazsak elimizde ucar gider bizde arkasında sadece bakmakla yetiniriz. Her hakkımızıda zaten aramadığımız için sahip çıkmadığımız için kaybettik vede kaybetmeye mahkumuz. Lütfen hakkımız olana sanuna kadar sahip çıkalım ve vermeyenlerinde yakasına yapışalım bu benim hakkımsa ben adamdan söke söke almasını bilirim demeliyiz.

feyzalofi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 10 Haziran 2008, 12:10:15 »

Nadir seninle birlikte xxx firmasından bana bilet alırken yaşadıklarımızı hatırlıyormusun? xxx firmasını da  şikayet edecektik. Ben sana bileti ve engelli kimlik kartı fotokopimi yollayım en kısa zamanda!Her suçlu hakettiği cezayı yesin ki akılları başına gelsin.2.5 ytl ben fazla verdim, bana dokunmadı ama kanun neyse uygulanması gerekiyor.Şimdi 2.5 ytl fazla aldılar ama 540 ytl ceza ödeyecekler!

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #11 : 10 Haziran 2008, 15:28:57 »

Bana yapmadılar
İştar arkadaşım egerki elinde adına kesilen bir otobüs bileti varsa bana gerekli evrakları ulaştırman durumunda adına bir dilekçe yazarak sana indirimde bulunmayan firma hakkında gerekli mercilere şikayetde buluna bilirsin.

girdap

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 15 Haziran 2008, 01:26:16 »

Arkadaşlar hakkımız olanı sonuna kadar savunmalıyız vede takipcisi olmalıyız. Sitemizin en büyük özelliklerinden biride hakkımız olana sahip çıkmak ve tek başınada olsa mücadelesinden vaz geçmemmesidir. ÇIkan bir yasa varsa, yasa neyi kapsıyorsa bir Türk Vatandaşınında buna uyması gerekmektedir. Çıkan bir yasayı herkes hiçe sayarsa o zaman kaos çıkar. Hakkımız olana sahip çıkalım, çıkmayanlarında cezai işlemlerinin takipcisi olalım.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Bilindiği üzere engelli vatandaşların daha ucuz bir şekilde seyahat etmesi için %40 engelli vatandaşlara %50 mevcut bilet üstünden indirim uygulanmakta. Birçok engelli insanda bu haktan faydalanarak yolculuklar yapmaktadır. Gelin görün ki birçok firma bu yasayı uygulamak yerine engelli vatandaşlara bir çok zorluklar çıkarmakta. Kontenjan uygulaması diye bir şey gündeme getirmekteler. Nasıl oluyor bu kontenjan diye sorduğunda engelli vatandaş biz bakanlıktan yazı aldık her bir sefer için sadece otobüsümüze üç engelli vatandaşa indirim uygulaya bilmekteyiz elimizde bakanlık yazısı var demekteler. Yazıyı istediğimizde kıvırmalar başlamaktadır.
Devlet Kurumunun adını kullanarak engelli insanlara zorluklar çıkarılmakta durumun farkında olmayan engelli vatandaşta devletin bu uygulasına bir anlam verememekte ve engelli vatandaşın gözünde devletin şahsi organları tutarsız bir kurum olarak imaj çizmektedir.

Şimdi buradan gerekli bakanlığı, engelli insanlar olarak göreve çağırmaktayız. Devletin Bir Bakanlığının adı kullanılarak engelli vatandaşların gözünde devlet kurumu tutarsız olarak gösterilmekte. Bu durumun bakanlık tarafından gerekli hassasiyetin gösterilerek incelenmesi ve bu şekilde davranan firmaların kesinlikle ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. NadirDİPİ

ahmetermis

• Ziyaretçi

yazıklar olsun sankı bır şeyleri eksilir fırmaların engellıler kendısıne tanınan yasal haklarını kullanıyorlar yuzde üç dıye bir şey yok bıldığım kadarıyla  yetkılıler derhal bunları görüp harekete geçmelilerdir nadır bey bu duyarlı davranışınızdan dolayı sızı tebrık ederım gerekırse mail yada fax çekelim olmazmı?

GoogleTagged - Etiketler