Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Sağlık Bakanlığına Göndermiş Olduğum Yazı...  (Okunma sayısı 4849 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Engelliler, gaziler, dul ve yetimlerden hastanelerden bilindiği üzere her şart altında olursa olsun ücret alınmamaktadır.Buna karşın engelli vatandaşlar kendilerinin kullanması gereken akülü sandalye, yurt dışından ve de yurt içinden özel donanım araç ve rampa sistemine sahip minibüsler de taşınacaklarına dair alacakları heyet raporlar için hastaneler döner sermaye katkı payı adı altında 104 ytl 115 ytl arasında ücret istenmekte.Bu ücretin alınıp alınamayacağı hakkında gerekli bilgi ve belgelerin  gönderilmesi hususunda gereğinin yapılmasının rica ederim.Saygılarımla
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

FATOŞ

• Ziyaretçi
Ynt: Sağlık Bakanlığına Göndermiş Oldğum Yazı...
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2008, 22:00:36 »

gelen cevaplarıda paylaşırsan sevinirim nadir

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2008, 22:21:58 »

Elbette paylaşacağım.En azından elimizde yasal bir belge olmuş olacak ve ben bu parayı alırım diyen veya başka nam ve ad altında bizlerden istenen paralara karşın bizimde yasal bir dayanağımız var alamazsınız diyerek hakımızı aramak lazım.Sanırım 15 gün içinde tarafıma gerekli cevap gelir geldiğinde bende sizlerle paylaşacağım...
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

..serkan..

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2008, 22:31:31 »

tsk nadir abi umarım olumlu bi cvp gelir

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2008, 22:33:28 »

tsk nadir abi umarım olumlu bi cvp gelir
Serkan aslında sen hastanede çalışmaktsın bu konuyu sende orada araştırp gerekli belğiyi bizimle paylaşa bilirsin ;)

..serkan..

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2008, 22:39:10 »

olur abi bi araştıram ben bildiririm gerekli bilgileri...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2008, 23:07:40 »

olur abi bi araştıram ben bildiririm gerekli bilgileri...
Senden konu ile ilğili bilgileri beklemekteyim serkan

ABALI

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2008, 23:28:17 »

Burada ücret alınıp alınmıyacagı http://www.engellioto.com/forum/index.php?topic=1566.0 bakarsanız yazıyor Sağlık bakanlığının verecegi cevap aynı bu yasayı hatırlatcak
ABALI

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #8 : 17 Ocak 2008, 23:37:34 »

Abalı o kısımda yer alan konuyu bende biliyorum ama sağlık bakanlığından gelecek yazı bu yasanın bir nevi percini olacak o yüzden sağlık bakanlığından ben bu yazıyı istedim ;)

FATOŞ

• Ziyaretçi
Ynt: Sağlık Bakanlığına Göndermiş Olduğum Yazı...
« Yanıtla #9 : 19 Ocak 2008, 12:40:53 »

kanunun açık ve net olmasına karşın her ilde her hastanede farklı uygulama oluyor. kanunları memurlar kafasına göre yorumluyor. gelecek olan cevap bunlara son verecek nitelikde olur umarım

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #10 : 19 Ocak 2008, 21:09:54 »

Burada bu konuyaverilen cevap elbetteki bazı konularda en açıklayı cevap olacak ve hastaneye giden bir arkadaşım budan gerekli çıktıyı alacak ve ben para alırım diyen kişinin önüne koyacak.Buyur yasa ortada sen neye dayanarak bunu almak isyiorsun diye bilecek.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #11 : 08 Şubat 2008, 19:37:22 »

BEKLEDİĞİMİZ CEVAP GELMİŞTİR

Sağlık bakanlığına yollamış olduğumuz ve engellilerin sağlık kurullarından alacakları rapor karşılığında hastane tarafından istenen ücretler konulu yazımıza cevap gelmiştir.

Özürlülerin özel kanunlarca kendilerine tanınan haklardan yararlanabilmeleri maksadıyla  almaları gereken sağlık kurulu raporlarından muayene tetkik ücretleri alınıp alınmayacağı konusunda uygulamada doğan tereddütlerin giderilmesi ve ilgili mevzuat çerçevesin de durumun açıklığa kavuşturulması için Bakanlığımızın 03.03.2004 tarih ve 2004/30 sayılı Genelgesi yayınlanmıştır.

Söz konusu Genelgenin (d) bendine göre özürlü sağlık kurulu raporu hizmet bedellerinin her hangi bir sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmayıp ödeme gücü bulunmayan özürlü vatandaşlarımızdan 28.01.2002/3654 sayılı Bakanla kurulu kararı ve 03.12.2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca muayene, tetkik, ve rapor ücreti alınmaması gerekmemektedir.Bu çerçevede ilgilinin ödeme gücü bulunmaması durumlarında, özürlü vatandaşlarımızın beyanı esas alınmaktadır

ABALI

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #12 : 08 Şubat 2008, 20:25:35 »

En azından bu gelen cevapla dahada netleşmiş oldu .Aradaki çelişkide ortadan kalktı.Bundan sonraki kısmı yasanın harfiyeten uyulması
ABALI

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #13 : 08 Şubat 2008, 20:55:25 »

Abalı ben daha öncede defalarda söyledim özürlü bir kişiden adı ne olursa olsun alacağı sağlık kurulu raporundan hiç bir şekilde para istenemez diye. AMa bir kaç uyanık sağlık sektörümüz malesef kanun tanımazlık yaparak bildiğim kadarı ile 104ytl ile 125 ytl arasında engellilerden bir ücret almakta idiler.Bu yasada açık bir şekilde belirtilmiş.Özürlü olan kişinin beyanı esas alınır diye.Yani özürlü kişi ben ücret ödeyemem demesi yeterli.Lütfen arkadaşlar hakkınız olana sonuna kadar sahip çıkın vede hakkınızı sonuna kadar kullanın ya değilse elinizden hakkınız gider vede sizde gidenin arkasından el sallamak zorunda kalırsınız saygılarımla...

BAYRAK

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #14 : 10 Şubat 2008, 03:00:14 »

Nadir bey bu genelge benım elimde var saglık bakanlıgından geldı,
Hatay ,  Antakya devlet hastanesinden Bir arkadaşım için rapor almak için müracaat ettik bizden rapor ücreti talep ettiler. Baştabiple görüşmeme rağmen ve genelgeyide göstermeme rağmen Heyet odasında ücretlidir diyen memur 50.000YTL araba alabiliyorsan bu parayı ödeyeceksın ve aynı ifadeyi Baştabib te ifade etti, Türkiyede yasa bütün hastaneler için farklımıdır dedim baştabibe aynı dedi ben bu raporu konya NUMUNE HASTENEsinden üçretsiz alırken siz neden bu engellilerden ücret talep edip mağdur ediyorsunuz demem Hiç birşeyi değiştirmedi.Hastanede Hasta hakları birimine şikayette bulunmak için gittik orda VATAN HAİNİ, devleti dolandıran ilan edildik. Bu konuyu Başbakanlığa, Sağlıkbakanlığına şikayet dilekcesi yazdım ve gönderdim.Hiç birşey değişmedi halen Antakya DEVLET Hastanesi Engellileri mağdur etmekte döner sermaye aldıkları için bütün bu engelliri çıkarmaktadırlar.Hakkımızı aramak bazen yetmıyor karşıda kendını birşey sanan yetkililerde vicdan olmadıktan sonra.........................

GoogleTagged - Etiketler