Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: PTT Şubelerinde Engelli Sıra Beklemeyecek.  (Okunma sayısı 3202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
PTT Şubelerinde Engelli Sıra Beklemeyecek.
« : 18 Kasım 2009, 21:05:01 »

Evet değerli arkadaşlar haklarımızı aramadığımız sürece bir şeyler veren olmaz. Eskişehir buluşmamızın ardından Ulaştırma Bakanlığı ile yazışmalarımız sürmüştür. Ve Bu konunun her zaman takipçisi olmaya devam ettik. Ve takiplerimiz sonucunda bir hakkımıza daha sahip çıktık. Evet Ulaştırma Bakanlığına göstermiş olduğumuz tepkili yazımızı okumak için. http://www.engelsizdostlar.com/forum/index.php?topic=32317.0 bu adresimizde ki yazımızda sadece trenleri dile getirmedik ve PTT hizmetlerinde neden engelli vatandaşlara öncelik tanınmıyor diye kurum ve kuruluşlar ile yazışmalarımız devam etti. Ve en sonunda engelli arkadaşlarımızın hakkı olanı almayı başardığımıza ve resmi kurumların engelli insanlar için yapması yasal zorunluluk olan önceliğimizi aldık. İşte çabalarımızın karşılığında resmi kurumun dikkatini çektiğimiz yazımızın cevabını siz dostlarımızla paylaşıyorum. Engelsizdostlar Site Kurucusu.

PTT Şubelerinde engelli vatandaşlarımıza yönelik bir hizmetin
bulunmadığı, söz konusu vatandaşlarımıza öncelik tanınmadığı ve konu
hakkında çalışmamız olup olmadığı hususlarındaki ilgi e-mailleriniz
incelenmiştir.
       PTT Merkezlerinde kurulu bulunan kargo bankolarından engelli
vatandaşlarımızın da faydalanabilmesini teminen İdaremizce gerekli
çalışmalar devam etmektedir.
       Bunun yanı sıra, PTT Merkez ve Şubelerimizde hizmetlerimizden faydalanmak
isteyen gazi, yaşlı, hamile ve engelli müşterilerimize her türlü
kolaylığın sağlanarak sıra beklememeleri için öncelik tanınması ve
gereken hassasiyetin gösterilmesi hususunda işyerlerimize gerekli talimat
verilmiştir.
       İdaremize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, bilginizi rica ederiz.

.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

sırdaş

• Ziyaretçi
Ynt: PTT Şubelerinde Engelli Sıra Beklemeyecek.
« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2009, 21:12:20 »

bunu duymak çok güzel nadir bey. herzaman söylüyorum hak verilmez alınır. bizler bize düşenin fazlasını en iyi şekilde yaptığımız sürece cevapsız kalmayacağına inanıyorum

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 18 Kasım 2009, 21:17:23 »

çok güzel bir sonuç.
umarım verilen talimata uyulur ve hakkımızı kazandığımıza dair daha da sevinç yaşarız.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2009, 21:18:52 »

Tebrik ediyorum Nadir bey.Oturduğumuz yerden haklarımızı kimse bize vermiyor,haklarımızın peşine düşmemiz lazım.Engelli vatandaşlarımız için hayırlı olsun.Sadece engelliler değil,yaşlı ve hamileler de bu yenilikten faydalanacaklar.Olması gereken buydu ama peşine düşmeyince umurlarında olmuyordu.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2009, 21:22:57 »

Burada bir konuya değinmeden geçemeyeceğim. Arkadaşlar site kurucusu olarak kurum ve kuruluşlardan at ile deve asla yapılmayacak bir şey istemedik. İstemiyoruz da istesek bile anında olacak diye bir şey söz konusu değil. Burada istediğimiz iki koltuk değneği ile ucu bucağı bulunmayacak bir sırada kaç engelli olacak? Belki bir kişi ama bu kişiyi de o kadar kuyruk bekletmenin bir mantığı olamaz. Zaten hastaneler ve buna benzer yerlerde engelli için öncelik hakkı var. Burada dikkat çekmek istediğimiz konuda zaten bu idi. Ve sanırım bu yazımızın cevabı olarak da dikkat çektiğimize inanmaktayım.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2009, 21:23:12 »

Bu hak arama girişiminden dolayı öncelikle teşekkür ederim...Hayırlı olsun hakkımızda..Ağlamayan çocuğa mama verilmez'in en güzel örneği...Tebrikler....
İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 18 Kasım 2009, 21:28:58 »

Ülkemizde 8.5 milyon engelli var.
Bunların aileleriyle beraber düşünürsek aslında kocaman bir grubuz.
Ancak haklarımızı biz aramadığımız sürece maalesef ki haklar bize gökten inmiyor ya da sessiz kalındığı için haklarımız da elimizden alınıyor.
Keşke herkes bu tür konulara karşı ilgili olsa,biraz parmağını oynatsa aslında ne kadar çok şeye imza atabiliriz.Ama maalesef ki armut piş ağzıma düş misali insanlarımız.

Bizlere bu konuda yardımcı olduğunuz için teşekkürler Nadir Bey;birilerinin bu tür konulara öncülük etmesi gerekiyor ve siz bunu çok iyi başarıyorsunuz.
Tebrikler...
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

mihriban

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 18 Kasım 2009, 21:31:08 »

Öncelikle hepimiz için güzel bir haber ve bu haberin peşinde olan nadir bey e de teşekkürlerimi sunuyorum
Karakter bir ağaç gibidir ve şöhret de onun gölgesidir.Gölge, olduğunu düşündüğümüzdür:Ağaç ise gerçeğin kendisidir...

kuzen6

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #8 : 18 Kasım 2009, 23:06:41 »

emegi gecen herkesin eline saglık guzel bir haber

yabangülü7234

• Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2009, 00:16:41 »

Bu çok sevindirici bir haber ama kendi adıma söylüyorum bişey değişmeyecek. Dış görünüşünde herhangi bir özür görünmediği zaman kimsenin yer ve sıra verdiği yok. Ben azıcık ayakta durayım ağrıdan duramıyorum. Ama malesef ne otobüste ne hastanede nede postanede yer veren oluyo. Çok zor durumda kaldığımda yer istesemde milletin yalancıymışım gibi bakışlarına maruz kalıyorum:(

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2009, 10:19:19 »

Bu çok sevindirici bir haber ama kendi adıma söylüyorum bişey değişmeyecek. Dış görünüşünde herhangi bir özür görünmediği zaman kimsenin yer ve sıra verdiği yok. Ben azıcık ayakta durayım ağrıdan duramıyorum. Ama malesef ne otobüste ne hastanede nede postanede yer veren oluyo. Çok zor durumda kaldığımda yer istesemde milletin yalancıymışım gibi bakışlarına maruz kalıyorum:(

Bu durum aslında engelli yada engelsiz olayından ziyade toplumumuzun çok duyarsız bir hale gelmesinden kaynaklanmakta. Artık bana ne olayına dönüşmüş durumda. Üzücü bir durum ama elden bir şey gelmez.  ihh_1

KURTUMM

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • EZAN SUZMAZ, BAYRAK İNMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ
« Yanıtla #11 : 19 Kasım 2009, 10:33:51 »

Valla sevindim bu olaya da, bana kimse yer vermiyo.))) Bende kuyrukta bekliyorumm
KURTLARIN NEDEN BOYNU KALINDIR? KENDİ İŞİNİ KENDİ GÖRDÜĞÜ İÇİN KURTUMM

Anderin Mastisi

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • www.ziçkosder.org.tr
« Yanıtla #12 : 25 Kasım 2009, 12:29:10 »

güzel bir haber ve güzel bir hak aramak fakat benim bulunduğum yerde şöyle bir sorun var PTT şubesinin tam 14 adet merdiveni var ve ben her gittiğimde güzenlik aramak zorunda kalıyorum buda bir dip not teşekkürler
Bir sevdadır Trabzon bir destandır Trabzonspor...

barbi_sebnem

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #13 : 30 Kasım 2009, 15:11:04 »

vav mrblar bende aranıza yeni katıldım ama gelir gelmez güzel haber duydum bende sevindim bu habere
BENLE UGRAŞMA GİT ŞEKERİNİ YEE:)

Cabbar

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yaşamak Özgürlükse Özgürüz İkimizde
« Yanıtla #14 : 01 Aralık 2009, 15:46:55 »

Burada aslında her engelli kişinin yapması gereken biraz zaman ayırmak. Evet zamanımızın büyük bölümü bilgisayar başında geçen insanlarız. Burada site yönetiminde olan arkadaşlarımız zamanlarından ayırıp gerekli kurum ve kuruluşlara bir şekilde dikkat çekecek yazılar yazması. Aslında bu yazıları bizde rahat bir şekilde yaparız ama işte nedense hep hazır gelmesini bekler olduk. Buda haklarımızı aramamızda bizleri geri plana atmakta. Yönetimde zamanları ayırarak kurum ve kuruluşların dikkati çektikleri için şahsım adına teşekkür ederim. Emeklerinize sağlık.
Çirkin Kral
Yaşamak Özgürlükse Özgürüz İkimizde

GoogleTagged - Etiketler