Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Özel Tüketim Vergisi Tam Anlamı İle Uygulansın...  (Okunma sayısı 2925 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Hepimizin bildiği gibi engelli vatandaşlardan Özle Tüketim Vergisi alınmaktadır. Yâda istisna uygulanmaktadır. Bunlara örnek vermemiz gerekirse yurt içinden alınan 1600cc silindir hacmini geçmeyen motorlu araç alımları, yurt dışından alınan araçlar ve Türkiye de alınan ikinci el araçlarda vergin alınmaktadır. Bununla birlikte kanuna ters düştüğünü söylemek istediğim bir konu var. Buda engelli insanların kullanmış oldukları cep telefon faturalarından alınan ÖTV dir.

Ülkemizde faaliyet gösteren GMS operatörleri engelli vatandaşlarımızın daha ucuza görüşmeleri için kendi bünyelerinde özel abonelikler sunmaktadır. Bu abone paketlerinden faydalanmak için hepside %40 engelli olunduğuna dair rapor istenmektedir. Doğal olarak. Ama buna karşın engelli insanların ÖTV den muaf veya istisnai olmalarına karşın engelli insanların kullanmış oldukları faturalı hatlardan devlet tarafından Özel İletişim Vergisi adı altında %25 bir uygulama yapılamaktadır. Yani konuşma ücretinizin üstüne %25 lik bir Özel İletişim Vergisi bindirilmektedir. Bunun yanı sırada %15 KDV vergisi binmektedir. Bu alınan Özel İletişim Vergisi engelli vatandaşlara uygulanan ÖTV muafiyeti ile çelişkiye düşmektedir.

Engelli insanların istediği ise bu %25 lik Özel İletişim Vergiden muaf olmaktır.

Engelsiz Dostlar Site Kurucusu

0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

zekireis

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ynt: Özel Tüketim Vergisi Tam Anlamı İle Uygulansın...
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2008, 21:15:13 »

Nadir abicim valla haklısın özürlülerden vergi almıyoruz diyolar ama diğer insanlardan daha fazla fatura geliyor bunların ettiği insanlığa değil hayvanlığa bile sıhmaz

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2008, 16:49:06 »

Engelli insanlara uygulanan bir ÖTV indirimi söz konusu ben GMS operatörlerinden bir kaçi ile görüştüm.Durumu anlattım engelli insanların ÖTV verğisinden muaf oldukları hakkında biliği verdim.Onlardan aldım cevap ise zaten bizler engelli vatandaşları düşündüğümüzden dolayı en uygun tarifeleri uygulamaktayız ama alınan ÖTV verğisi devlete gitmektedir.Bizimle alakalı değil yani devler derse ki biz almıyoruz engelli insanların kullanmış oldukarı hatlardan o zaman bizlerde uygalamayız sadece KDV kalır dediler.Ama işte benim en sinir oldugum noktada burada çıkan bir yasa ve istisna söz konusu ya arkadaş bir allahın kuluda çıkıpda demiyor.Biz ötv den muafız neden bizim faturalarımızdan hala ötv alınmakta diye bu kadar olur bazen isyan edesim geliyor inanın.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

girdap

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 24 Nisan 2008, 04:21:38 »

Evet gerçekten güzel bir konuya değinmişsiniz.Engelli insnalara ötv den muafsın denmesine rağmen en özle ihtiyaçları sayılacak haber alma ve verme hakından övt al.Hemde bu hatlar engelli insanlara rapor karşılığında verilmesine rağmen.Bencede bu yanlışdan dönülmeli.Çünkü yanlış.ÖTV den muafsa engelli o zaman almayacaksın.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #4 : 15 Şubat 2009, 14:39:54 »

Burada bir çok önemli konuya değinmemize rağmen sanırım arkadaşlarımızın bir çoğu ÖTV den muaf olmamıza karşın ötv vergisini ödemekten çok mutlu. Evet ötv muafiyeti bizim hakkımız sadece araç alımında değil bir çok üründe uygulanan ötv den muaf olmamız gerek. Ama artık insanlarımızdaki vurdum duymazlık almış başını gitmiş durumda.Sonra da diyorlar ki bu ülkede çok vergi alınmakta.. alınır tabi sen hakkını aramazsan daha çokkkk vergi ödersin.

afatsum

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yokluğun Cehennemin Diğer Adıdır.
« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2009, 17:37:36 »

Ben bir faturalı hat aldım.Raporumu verdim.senin ki %40 indirimli olacak dediler.Bakıyorum konuşmanın dışında başka vergilerde alıyorlar.vergiler de konuşma kadar tutuyor.yani bir yerden verirken diğer yerden alıyor.Bende sabit hata geçtim.şimdi dilediğim gibi rahat konuşuyorum.bu vergileri kaldırsalar çok güzel olacak.
HER SEVİLEN SEVENİ MESUT ETSEYDİ,NEDEN DUDAKLAR TEBESSÜME HASRET KALIRDI.
mustafacoban63@hotmail.com

Cabbar

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yaşamak Özgürlükse Özgürüz İkimizde
« Yanıtla #6 : 18 Şubat 2010, 16:30:53 »

Devletin açıklarını kapaması gerek. Evet kanuna bakıldığında engelli vatandaşlar bence de ÖTV den muaf olması gerek. Ama tabi bunu gündeme getirecek kişilerinde olması önemli. Millet özellikle engelli insanlar uyumaya devam ettikçe bize kolay kolay bir şey vermezler. Ama burada site kurucusu arkadaşımızın hakkını yemek istemiyorum. Gerçekten şurada okuduğum yazılarda gördük tek şey var oda insanların pc başında neler yapacağının bir kanıtı olarak çalışmaları gerçekten hoşuma gidiyor.Ayrıca başarılarınızın devamını dilerim. Burada yapılacak olan toplu bir hareketin her zaman içinde olacağımı beyan etmek isterim.

Cabbar...
Çirkin Kral
Yaşamak Özgürlükse Özgürüz İkimizde

Jungle

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Özel Tüketim Vergisi Tam Anlamı İle Uygulansın...
« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2010, 00:14:59 »

Salında yasa var.. Ama kanunun işletiminde aksaklık var. Bente operatörlerle görüştüm nadir beyin aldığı cevabı aldım. Bununla ilgili Telekominaksyon yazı göndermesi gerekiyormuş operatörlere.. bunu ne şekilde halledebiliriz..?

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #8 : 01 Mayıs 2010, 00:17:18 »

Burada işin özü yine devlette bitmekte. ÖTV yasası belli sadece engelli raporu ile abone olan kişilerden vergi alınmayacağına dair şirketlere gereken açıklama yapılması durumunda sorun zaten ortadan kalkacak ama işte dediğim gibi birlik içinde olmasını bir türlü beceremedik. Eksiklik birazda bizden kaynaklanmakta.

Jungle

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 01 Mayıs 2010, 00:21:38 »

üstad napmak gerek ? maille hallaolacak bişeymi hangi operatörde hangi pakette olursa olsun ÖİV alınmasın ..!

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #10 : 01 Mayıs 2010, 00:25:27 »

Vergi konusunda gelirler genel müdürlüğü ilgilenmekte ve maliye bakanlığı bu iki kurum arasında gereken yazışmaları yapıp bir açılamada bulunmaları durumunda sorun ortadan direk kalkacak. Ama dediğim gibi bizlerin burada yapması gereken yetkili kurumlara gereken mailler açık bir dille yollamak ve uygulamanın sağlıklı bir şeyinde çalışmasını sağlamak hepsi bu kadar. Yasa değişikliğine dahi gerek yok. Zaten yasa ortada. Sadece açıklık getirilmesi durumu çözmekte.

Jungle

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 01 Mayıs 2010, 00:31:49 »

Sen adresi verirmisin ustad?

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #12 : 01 Mayıs 2010, 00:35:08 »

Sen adresi verirmisin ustad?

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=27

İşte bu kurum son sözü söyleyecek kurumdur.

Jungle

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #13 : 01 Mayıs 2010, 00:38:55 »

Abi kurum buda maili hangi adrese atalım burda adresi yazman sakıncalımı?

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #14 : 01 Mayıs 2010, 20:00:54 »

Abi kurum buda maili hangi adrese atalım burda adresi yazman sakıncalımı?

Hiç bir sakıncası yok.

GoogleTagged - Etiketler