Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Medyada Engelsiz Dostlar Sitesi  (Okunma sayısı 4669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
Medyada Engelsiz Dostlar Sitesi
« : 08 Haziran 2010, 22:47:11 »

Otomobil peşinde engelli koşu!

03/12/2008 0:42

Engellilerin sorunlarından biri, özel araç alırken yaşadıkları zorluklar: Ehliyet kurslarında engelli aracı yok. Sağ ayağın özürlüyse vergiden muafsın, sol ayağa muafiyet yok. Hadi aracı aldın, eşin bile kullanamaz

YONCA CİNGÖZ (Arşivi)

Bugün 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü... 8.5 milyon engellinin hatırlandığı tek gün...

İSTANBUL - İşinde ve sosyal hayatında zorlukları azaltabilmek için normal bir araca engele göre aparat taktırılarak oluşturulan ‘engelli aracı’ almak isteyenleri uzun bir süreç bekliyor. Engelliler böyle bir süreci zar zor aştıktan sonra araba sahibi olsalar da bu kez de sosyal hayattaki ‘engellere’ takılıyor. Engellilerin, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’ndeki isteklerinden biri de bu sistemin düzeltilmesi.
‘Engelli aracı’, standart motorlu araçlara kişinin engeline uygun tertibat eklenmesiyle oluşuyor. En yaygın tip elle kullanılan gaz-fren sistemi eklenmiş araçlar. Bir engellinin araç kullanması için ‘H tipi ehliyeti’ olması gerek. Ancak kursların çoğunda eğitim için engelli aracı yok. Engellilere, “Sen aracı getir, ben eğitim vereyim” deniliyor.
Bir başka sorunsa vergi muafiyeti. Tam teşekküllü hastaneden ‘engelli aracı kullanabileceğini’ belirten rapor alanlar için otomobil alırken vergi muafiyeti var. Ancak bu muafiyet engel durumuna göre değişiyor. Sağ ayağı sakat olanlar ‘elden gaz - fren’ düzenekli araba kullanmaları uygun görüldüğü için vergiden muaf olurken, sol ayağı sakat olanlar otomotik vitesli araç kullanabileceği için muafiyetten faydalanamıyor. Görme ya da zihinsel engelliler için de yakınlarının kullanması amacıyla yurtdışından getirdikleri araçlarda indirim yok. Oysa yurtdışında bu tür engellilerin yakınlarının kullanabilmesi için araç alma hakkı var.

İthal araçta da bürokrasi maratonu
Engelli kişi, aracını yurtdışından ucuza getirmek isterse mutlaka Ankara’ya gidip, Nakilhane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü’nde ayın bir günü toplanan kurula şahsen girmek zorunda. Ancak buradan eli boş dönmek de var. Yurtdışından gelen araçların özel tertibatlarının kontrolü de uzun. Önce gümrük memurları, ardından Türk Standartları Enstitüsü ve son olarak Araç Muayene İstasyonu’nun tescil etmesi gerekiyor.
Tüm bu işlemlerden sonra aracı almak sorunları bitirmiyor. Bu araçları, engellilerin birinci derece yakınları, hatta eşleri dahi kullanamıyor. Engelliler için ayrılan otoparklarda yer bulmak mümkün değil. Ücretsiz parktan ve acil durumda sokağa park gibi olanaklardan faydalanamadıklarını söylüyorlar. Dikkat nedeniyle yavaş sürdükleri için trafikte işittikleri azarlar da cabası.

‘Otoparklarda bize ayrılan yerler dolu’
Sevgi Seli Engelliler Derneği Başkanı Osman Abalı, “Engellilere ‘Sen yapamazsın’ diye yaklaşılıyor. Oysa biz birçok sürücüden daha iyi araç kullanıyoruz. Daha dikkatliyiz. Alışveriş merkezinde bir gün engelli yerine park etmiş bir müşteriyi uyardım. Benimle ‘Sen ayaktan engelliysen ben de kafadan engelliyim. Size veriyorlar böyle hakları, şımarıyorsunuz’ demişlerdi” diyor.
Şenol Dörtbölük de bir engelli sürücü olarak karşılaştığı güçlükleri şöyle anlatıyor:
“Elden gaz-fren aparatı kullanıyorum. Tornacılarda yaptırılanlarda sorun çıkıyor. Diğer ustalarsa pahalı. Arabamı ikinci elden 550 YTL’ye almış, aparata 450 YTL vermiştim. Otopark sorun. Kamu alanlarında hiç yer bulamıyorsunuz. Bize ayrılan yerler normal araçlarla dolu. Otomatik olarak fiş alınan otoparklarda da özürlü aracının ücretsiz geçişi için bir sistem yok. Zorunlu durumlarda park hakkım var ama bu kez de karşımıza polis çıkıyor.”
Engellioto.com sitesinin moderatörü engelli aracı sahibi Nadir Dipi, “Engellilere ayrılmış yerlere park etmeye polisler göz yumuyor” diyor. Eyüp Şapoğlu da engelli aracını kendisinden başka kimsenin kullanamamasından şikâyetçi: “Rahatsızlandım, acil ilaç lazım oldu. Şirketteki elemanı ilaç almaya gönderdim. Yolda kaza yapmış. Çalışanıma ceza kesildi. Sigorta şirketim zararımı karşılamadı.”

Kamuda engelli kadrolarının yüzde 82’si boş
2002’de yayımlanan DİE 1. Türkiye Özürlüler Araştırması’na göre, Türkiye’de engelli kişi sayısı, oranı ve sosyo-ekonomik nitelikleri hakkında yeterli bilgi yok. Araştırmada, engelliler ve süregen hastalığa sahip kişilerin, toplam nüfusun yüzde 12.29’unu oluşturduğu belirtiliyor. Buna göre Türkiye’deki engelli sayısı yaklaşık 8.5 milyon. Bu oran, Marmara Bölgesi’nde yüzde 22.7’ye çıkıyor.
Türk Sağlık-Sen’in araştırmasına göre, kamuda engelli kadrolarının yüzde 82’si boş.   Özel sektör gibi kamuda da yüzde 3 engelli çalıştırma kuralına uyulmuyor. Kamuda en çok yüzde 40- 60 arasında engeli bulunanlar ve ortopedik engelliler istihdam ediliyor. En çok, lise mezunu engelliler kamuda görev yapıyor.

Radikal
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2010, 23:32:50 »

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 150 kişilik engelli grubu, iki gün boyunca Tepebaşı Belediyesi’nin konuğu oldu. İnternet ortamında oluşturdukları “Engelsiz Dostlar” adlı sitede, birbirleriyle sanal ortamda buluşan engelsiz dostlar, bu sayede ilk kez gerçek hayatta bir araya geldiler. Tepebaşı Belediyesi’nin davetlisi olarak Eskişehir’e gelen engellilerden birçoğu ilk kez bu tür bir etkinliğin içerisinde yer aldıklarını belirttiler.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, gelen konuklarla tek tek ilgilendi. Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi olarak, Türkiye’nin birçok ilinden gelen engellilere ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bundan sonraki yıllarda da bu tür buluşmaları düzenlemekten büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Yaşamlarında ilk kez başka bir şehirde, engelsiz dostlarıyla bir araya gelen engelli grubu üyeleri, Eskişehir’e gelmekten büyük keyif aldıklarını söylediler. Engelsiz dostlar üyeleri bu tür bir projeyi hayata geçirdiği ve kendilerine iki gün boyunca doyumsuz Eskişehir günleri yaşattıkları için Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

eskisehirportal

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 150 kişilik engelli grubu, iki gün boyunca Tepebaşı Belediyesi’nin konuğu oldu. İnternet ortamında oluşturdukları “Engelsiz Dostlar” adlı sitede, birbirleriyle sanal ortamda buluşan engelsiz dostlar, bu sayede ilk kez gerçek hayatta bir araya geldiler. Tepebaşı Belediyesi’nin davetlisi olarak Eskişehir’e gelen engellilerden birçoğu ilk kez bu tür bir etkinliğin içerisinde yer aldıklarını belirttiler.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, gelen konuklarla tek tek ilgilendi. Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi olarak, Türkiye’nin birçok ilinden gelen engellilere ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bundan sonraki yıllarda da bu tür buluşmaları düzenlemekten büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.
Yaşamlarında ilk kez başka bir şehirde, engelsiz dostlarıyla bir araya gelen engelli grubu üyeleri, Eskişehir’e gelmekten büyük keyif aldıklarını söylediler. Engelsiz dostlar üyeleri bu tür bir projeyi hayata geçirdiği ve kendilerine iki gün boyunca doyumsuz Eskişehir günleri yaşattıkları için Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2010, 22:20:10 »

Değerli arkadaşlar engelli arkadaşlarımızın sorunlarını dile getirme adına basında yerimizi almaya başladık. Engelli insanların tüm sorunlarını bir engelli gazetesinde dile getirmek adına köşe yazılarına başlamış durumdayım.Engelli insanların ve ailelerinin sesi olma yolunda ilerleyen IŞILTI GAZETESİ nin ikinci sayısında çıkan yazımı siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istedim işte ilk yazımız ve bunun devamı gelecek.

0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BARIŞ

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • www.engelsizdostlar.com
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2010, 22:29:13 »

bi sesimiz var medya da ne güzel ulusal a geçmek dileği ile nadir bey umarım oda olur ...
canım sıkkın ßu araLar ..kendi dünyamın çaresizLiği içerisinde...daLıp gidiyorum..

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2010, 22:33:10 »

Arkadaşlar amacımız medya desteğini yanımıza almak bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor edecek. İlk desteği radikal gazetesinde aldık. Sonrası  da gelecek. Çalışmalarımız bu yönde boş işlerle zaman geçirmek gibi bir düşüncemiz yok. Elimizden geldiği kadarı ile medya desteği ile daha çok kitlelere ulaşmak. Bunun içinde site kurucusu olarak çalışmalarım devam ediyor.Seçimlerden sonra vekil desteklerimiz de olacak. Bize destek veren vekillerimizin de bu başlığımızda değerlendirmeye devam edeceğiz. Ve destek vermeyen vekillerimizi de bu başlık altında yerden yere vurmasını bileceğiz. Öyle engelli vatandaşların oylarını alıp sonra beş yıl boyunca engelli kişilerin ve ailelerini tanımayan vekillerle işimiz olmaz.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2010, 22:41:24 »

Öncelikle sizi tebrik ediyorum Nadir bey.Sitemizin adının medyada duyulması ile çok daha fazla engelli arkadaşımızın sitemizden faydalanacağına inanıyorum.Çok güzel bir gelişme.

Hayırlı olsun.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2010, 22:48:00 »

Öncelikle sizi tebrik ediyorum Nadir bey.Sitemizin adının medyada duyulması ile çok daha fazla engelli arkadaşımızın sitemizden faydalanacağına inanıyorum.Çok güzel bir gelişme.

Hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim Türkan hanım bu çalışmalar sadece benim değil siz değerli arkadaşların emekleri sayesinde olmakta ve olmaya da devam edecek. İleri de çok büyük projelerin içinde olmak adına çalışmalarımıza hız vermiş durumdayım. Bunca emek umarım kısa zaman içinde hak ettiği yeri bulacak artık haklarımızı aramak yerine söke söke almak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

tekbir

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2010, 22:59:28 »

Nadir bey tebrik ederim çabaların için...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2010, 23:01:06 »

Nadir bey tebrik ederim çabaların için...

Teşekkür ederim tekbir bey elimizden geldiği kadar limitlerimizi zorlamaya devam edeceğiz.

mihriban

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2010, 23:43:16 »

Tebrikler Nadir bey sesimizi duyurmaya başladık darısı diğer gazetelere
Karakter bir ağaç gibidir ve şöhret de onun gölgesidir.Gölge, olduğunu düşündüğümüzdür:Ağaç ise gerçeğin kendisidir...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2010, 23:46:06 »

Tebrikler Nadir bey sesimizi duyurmaya başladık darısı diğer gazetelere

Hayırlısı yazılı basında bir gramda olsa yerimizi almaya başladık ama kısa zaman içinde görsel basın içinde çalışmalarımız var. Bir kaç teklif geldi ama bunların içinde en uygun olanını seçmek istiyorum sesimizi daha iyi bir şekilde duyurmak adına.

Sinem

• Rebel Angel
  • Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SehitLer Ölmez Vatan ßölünmez
« Yanıtla #11 : 15 Aralık 2010, 00:35:13 »

tebrikler Nadir beyy medyanın desteği çok önemlii bunu kendi yasadıklarımdada bizzat tespit ettimm darısı diğer gazetelere daha büyük basarılarılara insallah
”Acıya kahkaha atabilmek bir sanatsa eğer; ben çok pahalı bir tabloyum..”

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #12 : 15 Aralık 2010, 00:37:02 »

tebrikler Nadir beyy medyanın desteği çok önemlii bunu kendi yasadıklarımdada bizzat tespit ettimm darısı diğer gazetelere daha büyük basarılarılara insallah

İnşallah hep birlikte en iyi noktaya gelene kadar devam edeceğiz...

gök_han

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #13 : 15 Aralık 2010, 00:56:06 »

öncelikle teprik ediyorum nadir bey sizin ve bircok arkadaşın bu sitede yaptıkları gercekten cok güzel şeyler ben yeni bir üye olmama ramen sitenizden bircok bilgi edindim

memet978

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #14 : 15 Aralık 2010, 01:12:15 »

Şimdi görebildim çok güzel tebrik ediyorum.

GoogleTagged - Etiketler