Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Engelsiz Yarınlara  (Okunma sayısı 1891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
Engelsiz Yarınlara
« : 04 Mayıs 2008, 23:44:54 »

Ülkemizde resmi istatistiklere göre özürlü sayısı 8,5 milyondur. Bir ülkenin gelişmiş olması demek; ister sağlam olsun, ister engelli olsun,  ayrım gözetilmeksizin vatandaşlar arasındaki dayanışmaya bağlıdır. Temel etken birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olabilmektir. Ama toplumun biz engelliler için bakış açısı maalesef çok dar. Bunu hepimiz bilmekteyiz. Bu durum anlatılmaz yaşanır.
Sitemizin kuruluş amacı; toplumun bakış açısından dolayı kendini dört duvar arasına kapatan, sosyal çevresi olmayan ya da sosyal çevresi gelişmiş olan tüm engelli arkadaşlarımızı bir çatı altında toplayabilmektir. Çünkü burada önemli olan engelli arkadaşlarımızın birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik, dostluk gibi tüm değerleri yüreklerinde toplayabilmelerini, onları iç dünyalarından çıkarıp umut ve mutluluk dünyasında yer almalarını sağlayabilmektir. Bu da ancak duyguların düşüncelerin paylaşılması ile olur. Tabi ki her insanın yüreğinde umut vardır. Umutsuz yaşanmaz. Herkesin yaşadığı olay farklıdır ve kimse kimsenin şimdiye kadar yaşadığı acıyı, derdi, umudu, mutluluğu bilemez. Unutulmamalıdır ki acılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar, sevinçler, umutlar paylaşıldıkça çoğalır. Tüm bu ilkelerden yola çıkarak kurduğumuz bu sitede herkes paylaşımda bulunmalı, yüreğinden geçenleri çekinmeden açıklayabilmeli, haklarımızı, engelliler için yapılan tüm faaliyetleri, engelli dünyasındaki tüm gelişmeleri, anılarını, mutluluklarını, hoşuna giden gitmeyen her olayı gözler önüne sermelidir.
İşte o zaman her şeye rağmen engelleri aşabilmek için mücadele ettiğimizi azimli olduğumuzu ve hiç bir şeyin bizi kolay, kolay yıkamayacağını, bedenlerimiz engelli olsa bile yüreğimizin sağlam olduğunu herkese kanıtlayabiliriz ve toplumun bakış açısını değiştirebilmek için bir adım atabiliriz.  Sitemize üye olan ve üye olacak olan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum. Engelsiz yarınlar için hepimiz el ele verelim ve mutlaka paylaşımda bulunalım.
Her ne olursa olsun BİZLER ÖZÜRLÜYÜZ AZİMLİ VE GÜÇLÜYÜZ.

NadirDİPİ
                                                                                                                           Yönetim
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
Ynt: ENGELSİZ YARINLARA
« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2008, 17:48:31 »

Sitemiz bu yolda emin adımlarla ilerlemekte çok şükür. Elimizden geldigi kadarı ilede ilerlemeyede devam edecek bundan hiç bir zaman şüpem duymadım.Duymayacağım o kadar çok engelli sitesi olmasına rağmen kısa zamanda bir çok engelli ve engelsiz arkadaşımız sitemizde paylaşımda bulunmaktadır. Bizimde hatalarımız olmakta hatasız zaten kul olmaz önemli olan hatalarımızdan ders alıp en iyi yi verebilmektir. Bunuda siz değerli arkadaşlarımızın paylaşımları ile gidecereceğiz.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

eren

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 05 Mayıs 2008, 17:59:46 »

bilmiyorum engelli olma oyle zor kı herşeyede ama her şeyde onume cıkıyor sevgilerde işte yaşamda cok yoruldum artik ne eskı gucu neden eskı ınadi gorebiliyorum kendimde hanı bazen diyorum kı cekıl bi köşey kapa kendini herşeye uzak dur yaşamdan kendinden cekde gıt oysa cok şey degıl ıstedıgım sadece bir parca umut yaşama dair ah dostlar cok seviyorum hemden cok ama bilmiyorum sevemk yetmiyor ikide ayak istiyor yaşam yaşamak ıçın ıstedigi ayaklari sevgimede istiyorr

Denizkızı

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #3 : 05 Mayıs 2008, 19:14:53 »

Evet site gerçekten hızla büyüyor ama daha da çok büyüyebilmesi ve daha çok üyenin paylaşımda bulunabilmesi için çevremizdeki engelli arkadaşlarımıza bu sitenin reklamını yapmamız gerekiyor. Hepimizin hataları olabilir, yönetimin hatası olabilir, sitedeki üyelerinde hataları olabilir ama bu hatalar küserek siteden çekip gitmekle çözümlenmez. Hatalarımızı karşılıklı konuşarak çözebilir ve tatlıya bağlayabiliriz.

tedirgin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 05 Mayıs 2008, 19:38:52 »

Gerçekten özveri içinde ve ekip ruhuna sahip arkadaşlar var sitede ve elerinden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışmaktalar. Herkesi mutlu etmek o kadar kolay olmuyor elbetde ama bura engelli arkadaşların bir araya geldiği gerçekten sıcak bir ortam olarak görmekteyim.Şahsen ben bu sitede yazılan bütün yazıları yakınen takip etmekteyim.Asılsız uyduruk şeyler yazılmıyor. Küsmek konusunda bir tek kelime söylemek isterim. Site hepimizin ve insan kendine asla küsmemeli....

..serkan..

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2008, 12:53:54 »

bu düşünce bozulmadığı sürece ben yerine biz denildikkçe dahada buyucene inanıyorum
HAYAT PAYLAŞILDIKCA GÜZELDİR

girdap

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 09 Mayıs 2008, 13:33:26 »

Site kurulduğu zamandan bu yana gerçekten başarılar içinde bunların başında yönetimde olan arkadaşlar bir aile ortamı olması her engelli arkadaşımıza ellerinden geldiği kadar yardım etmeye çalışmakta. Sitenin adının engellioto olmasına karşın sitemizde her türlü konu çok güzel bir şekilde iştenmekte. Buda sitede görev alan arkadaşlarımızın özverilerinden ileri gelmekte. Her ne kadar aramızda dostluk ve arkadaşlık kavramını bilmeyenlerde çıkmıştır. Yönetimde bu konuda gereken her şeyi en güzel şekilde yapmaktadır. Eğer ki bir engelli paylaşım ve dostluk istiyorsa bu catıdan daha iyisini dulacağını sanmam. Site içinde yönetimde ve sitenin başarılarını canı gönülden temen ni etmekteyim.

YasarYILDIRIM

• Ziyaretçi
Ynt: Engelsiz Yarınlara
« Yanıtla #7 : 20 Ağustos 2008, 11:49:42 »

Engelli bir insanın kendini çalışarak,kazanarak Dünya'da bir hacmi olduğunu Dünya'ya kanıtlaması için savaşması sağlıklı insanlarınkinden daha zordur ..
Düşünsenize maça 1-0 malup başlamıssınız moraller bozuk hiç değilse beraberliği yakalamınz şart moralinizi düzeltmek için ...

BU YENİLGİYİ GÖREN HERKESİN KÖSTEK YERİNE DESTEK OLMASI İNSANLIK ADINA BİR GURUR KAYNAĞI HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ...

Öncelikle
Devletimizin bizi kayıt altına alması gerekir diye düşünüyorum...
Özel bankalar bile milyonlarca müşterisini sistemlerde saklayıp ulaşabilirken Söz konusu bu durum çok uzak gözükmüyor...

Nadir Abi'den tek Ricam Devlet sistemsel olarak özürlü vatandaşlarını kişisel,özürlülük durumu,gelir durumu,eğitim durumu vs yararlı olabilecek tüm bilgilerini kayıt altına alarak yapabilecekleri nelerdir gibi bi konu başlığı açarsa ben ve bu durum hakkında kafa yoran tüm arkadaşlarım görüşlerimizi olabilecekleri tahmin ederek belkide böyle bir çalışmanın temellerini atarız

Kim bilir belkide bunu yapabilecek birisi okur bunları....

Saygılarımla

Yaşar YILDIRIM

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #8 : 20 Ağustos 2008, 12:01:19 »

Değerli arkadaşlar ilk başlarda sitemiz fazlaca tanınmıyordu. İşin aslı buydu. Ama şimdi sitemiz tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından takip edilmekte. Ve burada paylaşılan yorumların tamamı gerekli kurum kuruluşlar tarafından çıktısı alınarak şahsım aranmakta ve gerekli bilgi istenmekte.Bir makamdan arandım ve biz bu konuyu böyle bilmiyorduk. İşin özü bumuydu diye şaşırmış bir şekilde bana sordular. Evet arkadaşlar var oldugumuz sürece engelli insanların sorunları gerekli yerlere iletmeye devam edeceğiz.Benim sadece bir artım var. Oda Ankara da olmam ve degerli arkadaşların destekleri. Bazı konularda tek başıma yetersiz kalmaktayız. Arkamda ne kadar kitle olursa bende o kadar engelli insanların sorunlarını gündeme taşımaya devam ederim.

aysu

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 20 Ağustos 2008, 14:18:20 »

Her ne olursa olsun BİZLER ÖZÜRLÜYÜZ AZİMLİ VE GÜÇLÜYÜZ
TEŞEKÜRLER NADİR BEY EVET BİZ BUYUZ

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 20 Ağustos 2008, 14:36:07 »

Ben bu sitenin güzel ve büyük şeyler yaptığına inanıyorum. Çünkü yaklaşım şekli ve özürlülere verilen gayretler çalışmalar taktire sayandır. Ben hiç bir site sahibinin engelliler için bu kadar mücadele ettiğini görmedim. Açıksası site göstermelik değil. Çoğu siteler göstemelik olarak sanki canı sıkılan özürlüler uğrasın sohbet etsin, gırgır samata yapsın diye kurulmuş gibi görünüyor yada faaliyetler o yönde. Hiç bir sitede nadir beyin verdiği yurt dışı araç alımı satımı gibi gayreti de görmedim dersem abartmış olmuyorum.Bu düşünce aynen devam ettiği sürece daha çok başarılara imza atılacaktır.
İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

barbi_sebnem

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 30 Kasım 2009, 15:21:55 »

benimde tedavisi olmayan cilt rahatsızlıgım var engelli olmak her yönden zor bakım olarak insanların bakış acısı olarak ben saglıklı insanlardan cok darbe yedim cok dalga gecildi benle kırıcı agır sözler işittim artık insanlardan nefret eder olmuştum engelliyim diye benden faydalanmaya kalkanlar senin gibi sakatla kimse arkadas sevgili dost olmaz deyip agırr konuşanlar bende eve kapalıyım ellerimden ve cildimin hassasiyetinden vesaitlere binip inemiyorum o yüzden genelde evdeyim pek arkadasımda yok bu yüzden kendimi yanlız hissediyorum hayat gercekten zor...
BENLE UGRAŞMA GİT ŞEKERİNİ YEE:)

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #12 : 30 Kasım 2009, 15:37:18 »

benimde tedavisi olmayan cilt rahatsızlıgım var engelli olmak her yönden zor bakım olarak insanların bakış acısı olarak ben saglıklı insanlardan cok darbe yedim cok dalga gecildi benle kırıcı agır sözler işittim artık insanlardan nefret eder olmuştum engelliyim diye benden faydalanmaya kalkanlar senin gibi sakatla kimse arkadas sevgili dost olmaz deyip agırr konuşanlar bende eve kapalıyım ellerimden ve cildimin hassasiyetinden vesaitlere binip inemiyorum o yüzden genelde evdeyim pek arkadasımda yok bu yüzden kendimi yanlız hissediyorum hayat gercekten zor...

Aramıza hoşgeldin Şebnem.Artık yalnız değilsin,burada bizlerlesin.Biz kocaman güzel bir aileyiz.Hayat zor ama yaşanmaya değer,her şeye rağmen.

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #13 : 01 Aralık 2009, 20:13:35 »

Sevgili Türkan Hocam'ın dediği gibi sen artık yalnız değilsin.
Kocaman bir ailenin üyesisin ve bu ailenin her ferdi senin de arkadaşın.
Engelsiz yarınlara diyerekten bizler aynı amaç için burdayız ki sen de bizlerden birisin UTANDIM.

Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

afatsum

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yokluğun Cehennemin Diğer Adıdır.
« Yanıtla #14 : 23 Aralık 2009, 17:52:55 »

aramıza hoş geldin.Seninle alay edenler utansın.onların da yarın senden beter olmayacakları ne malum.Kendini üzme
HER SEVİLEN SEVENİ MESUT ETSEYDİ,NEDEN DUDAKLAR TEBESSÜME HASRET KALIRDI.
mustafacoban63@hotmail.com

GoogleTagged - Etiketler