Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Engelliler İçin Ayrılan Park Alanlarını İşgal Eden Kişiler Ne Yapabiliriz?  (Okunma sayısı 1842 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Konu hakkında çok yazışmalarımız oldu. Ama Emniyet Genel Müdürlüğünden konu hakkında gereken tutarlı bir cevap alamadık. Buna karşın Ankara'da engelli için ayrılan park alanları hala başkaları tarafından işgal edilmeye devam ediyor. Bununla da kalmıyor. Engelli kişilerin araçlarını trafiği aksatmayacak şekilde duraklama yapmalarına ilişkin genelge olmasına karşın bazı polisler engelli vatandaşlara zorluk çıkarmaya devam ediyor.

Trafiği aksatmayacak şekilde durakla yapıldığında polisler hemen ellerinde makbuz ağızlarında düdükleri ile devam et yoksa ceza keseceğim demekten geri kalmıyorlar. Hatta ceza kesenleri dahi duydum. Polis hatta bak sen park ediyorsun sonra başkaları da park ediyor diye birde tepki göstermelerine defalarca şahit oldum. Ama burada polisin yapması gereken beni uyarmak değil bana yardımcı olmaktır. Burada iş valilik makamına düşmektedir.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC

valilik çıkarıyor  uygulamayı böyle böyle olacak diyor... bizim memurlar  gene kendi bildiğini yapıyo...  bu yüzden  çok kez   çarşı içinde  polislerle yaka paça olmuşuzdur..
...... BURGUNDY BERET.......

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Burada engelli park alanlarının korunması biraz da toplum bilinci gerekli ama bizim toplumuz zaten vurdum duymaz ve açık konuşmam gerekirse yüzsüzlüğü ele almış durumda. Avrupa ülkelerinde bir kişi engelli için ayrılan park alanlarına park etmez ama etti diyelim hayatının hatasını yaptı demektir ve en ağır şekilde trafik cezasını yer ve suratının tam ortasında ceza makbuzunu bulur.

Ama ülkemizde adamlar da bilin yok. Vurdum duymaz ve engelli insanları hiçe saymaya devam ederler. Ama ülkemizde bazı işler nasıl yürüdüğüne baktığımızda başlarından odunu eksik etmeyeceksin. Bu nasıl olacak peki?

Engelli insanlar için ayrılan park alanlarını işgal eden kişilere 500-1000TL cezayı dayadın mı.. bak bakalım bir Allah'ın kulu park edebiliyor mu? Buda yasa koyucunun elinde. Ve zaten denetim desen sürünüyor. Kimsenin umurunda değil. Sonrada çıkıp Avrupa Birliğine gireceğiz demeleri yok mu... işte bu kafa yapısı ile bırak Avrupa Birliğini ülke sınırları dışına dahi çıkamazsın.

Avrupa da engelli ile ülkemizde ki engelli insanları bir kıyaslamamız gerek ki... ülkemizde engelli olmak demek yaşama demekten başla bir şey değil. Burada sadece yönetim suçlu değil. Engelli ve aileleri de bir o kadar suçludur. Seçim zamanlarında gelip oy isteyenlerin bugün yada geçmişte engelli için ne yaptın diye sormaz körü körüne siyasi görüşüne devam eder. İşte bize biz sahip çıkmazsak bize kimse sahip çıkmaz. Ve sonrada hakkımız hukukumuz der ağlamaya devam ederiz.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GoogleTagged - Etiketler