Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Engelliler İçin Ayrılan Park Alanlarını İşgal Eden Kişiler Ne Yapabiliriz?  (Okunma sayısı 1842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Değerli arkadaşlar bir çok engelli arkadaşımızın sorunlarının başında olan engelli araçları için ayrılan park alanlarının engelli olmayan kişiler tarafından gasp edilmesi hepimizin canını fazlası ile sıkan konuların başında gelmekte. Site yönetimi olarak her zaman hakkımız olana sahip çıkmak tek amacımız oldu olmaya devam edecektir. Bu vesileden yola çıkarak. Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile gereken yazışma tarafımdan yapıldı. Gelecek cevap bizler için çok ama çok önemli işte istediğimiz bilgi hakkında yazımız.

Bizler Türkiye'de 9 milyon sayıya ulaşmış engelli insanlarız ve engelli insanlar için engelli insanların ulaşımlarını sağlaması ve uygun yerlere yapılan oto park alanları var. Ve bu park alanlarına engelli insanlardan daha çok vurdum duymaz vatandaşların araçlarını park etmesinden artık engelli insanlar olarak bıktık. Engelli insanlar olarak bizler hem kendi park alanlarımıza sahip çıkmak hemde polislerimize yardımcı olmak adına engelli için ayrılan park alanlarını kullanan araçları resimleri çekilmesi durumunda emniyet genel müdürlüğüne bildirilmesi durumunda bu araçlara engelli araçları için park alanlarını işgal eden araçlara kanuni açıdan cezai işlem yapıla bilir mi? Eğer ki yapıla bilirse hangi birime yapmamız gerek? Şimdiden vereceğiz cevaplar için teşekkür ederim. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar

Nadir Bey;
Benim arabam yok ama ben bu yazıyı müsadenizle Manisa ve Bursa Emniyet Müdürlüklerine yollamak istiyorum.
Uygun mudur?
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Nadir Bey;
Benim arabam yok ama ben bu yazıyı müsadenizle Manisa ve Bursa Emniyet Müdürlüklerine yollamak istiyorum.
Uygun mudur?

Bu yazı bilgi edinme birimine yolladı. Oradan gelecek cevabı beklememiz daha uygun olacak. Bakalım yasal olarak böyle bir hakkımız var mı?
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar

Tamamdır.
O zaman gelecek cevaba göre hareket ederiz.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Bu gelecek cevap bizler için aslında çok önemli. Bir çok kendini bilmez araçları polis yok diyerek zaten kendisine saygısı olmadın dan engelli insanlara saygı duyması asla beklenemez. Bakalım gelecek cevap ne olacak? Eğer ki olumlu bir cevap olması durumunda sanırım benim çok sayıda resim yollayacağım bir gerçek.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar

Konuyu Konya İl Emniyet Müdürlüğünün bilgi edinme birimine yolladım. Gelen cevabı buradan paylaşacağım
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Şimdi burada yanlış anlaşılma olmasın. Hiç bir zaman güvenlik güçlerimizin işine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Ama bizlere saygı duymayan insanlarında bedelini bir şekilde ödemesi gerek. Olaya ben şu şekilde bakıyorum. Diyelim A aracı dört kez engelli araçları için ayrılan park alanlarına park etmesinden dolayı cezai işlem yapılması durumunda sanırım gidip de beşinci kez engelli için ayrılan park alanına park etmez.

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Eğer yazıya olumlu cevap gelirse bu konudada gerekli hassasiyeti gösterdiğimizde yine karlı çıkan biz olacağız diye düşünüyorum.
HERKESİN ACISI SEVGİSİ KADAR...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Eğer yazıya olumlu cevap gelirse bu konudada gerekli hassasiyeti gösterdiğimizde yine karlı çıkan biz olacağız diye düşünüyorum.

Tabi ki bizler karlı çıkacağız. Umarım gelen cevap olumlu olur. Neticede ortada olan bir suç var. Ve bu suç bir şekilde görsel olarak ispat edilmekte. Çıkıp ta araç sahibi hayır ben o saat o tarihte orada değildim deme lükssü olmayacak. İnkar olayı ortadan kalkmış olacak. ;) umarım olumlu bir cevap belir. Gerçekten bu olay şahsen benim canımı fazlası ile sıkmakta bu toplum biraz bilinçli hale gelsin dedikçe toplum her zaman olduğu gibi vurdum duymaz olmanın yanı sıra yüzsüzlüğü ele almış baş aşağı gidiyor.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Değerli arkadaşlar bir çok engelli arkadaşımızın sorunlarının başında olan engelli araçları için ayrılan park alanlarının engelli olmayan kişiler tarafından gasp edilmesi hepimizin canını fazlası ile sıkan konuların başında gelmekte. Site yönetimi olarak her zaman hakkımız olana sahip çıkmak tek amacımız oldu olmaya devam edecektir. Bu vesileden yola çıkarak. Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile gereken yazışma tarafımdan yapıldı. Gelecek cevap bizler için çok ama çok önemli işte istediğimiz bilgi hakkında yazımız.

Bizler Türkiye'de 9 milyon sayıya ulaşmış engelli insanlarız ve engelli insanlar için engelli insanların ulaşımlarını sağlaması ve uygun yerlere yapılan oto park alanları var. Ve bu park alanlarına engelli insanlardan daha çok vurdum duymaz vatandaşların araçlarını park etmesinden artık engelli insanlar olarak bıktık. Engelli insanlar olarak bizler hem kendi park alanlarımıza sahip çıkmak hemde polislerimize yardımcı olmak adına engelli için ayrılan park alanlarını kullanan araçları resimleri çekilmesi durumunda emniyet genel müdürlüğüne bildirilmesi durumunda bu araçlara engelli araçları için park alanlarını işgal eden araçlara kanuni açıdan cezai işlem yapıla bilir mi? Eğer ki yapıla bilirse hangi birime yapmamız gerek? Şimdiden vereceğiz cevaplar için teşekkür ederim. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim

güzel bir soruna dikkat çekmişsiniz ayrıca kaldırım çıkış ve ini,şlerindeki rampa önlerine de yapılan parklar yüzünden kaldırıma çıkamıyor veya çıksakda diğer baştan inemeyoruz tekerlekli sandalye ile  bu da göz önüne alınsın...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Şimdi bu yazımıza gelecek cevap eğer ki olumlu olması durumunda sayın roadstar sizin değinmiş olduğunuz konu ile de alakadar olacak. Yani sizde sözü edilen konu ile ilgili şikayette buluna bileceksiniz. Ama burada en önemli olan konu yazımızı yolladığımız kurumdan tarafımıza verilecek bilgi çok önem taşımakta. Bakalım sonuç ne şekilde olacak.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar

Mailme Konya Emniyet Müdürlüğü'nden cevap geldi:

Sayın: Fatma KARAKAYA

Başvurunuzda belirtmiş olduğunuz konu incelenmiştir. Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerine park eden araçlar tarafınızdan görüldüğünde, Trafik Ekipler Amirliğinin 0 332 233 59 90 nolu telefonuna bildirdiğiniz takdirde ihbarınız en kısa sürede değerlendirilecektir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 61/O maddesince (Özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerine park etmek yasaktır.) yasaklara aykırı park edilmiş araçlar trafik zabıtasınca kaldırılabilir. Denilmektedir. Bu nedenle, kanun ve yönetmelikte belirtilen durma, duraklama ve parketme kurallarına uymayan araçlara, Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce ceza işlem uygulanmaktadır.

Sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyoruz.
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

hakanvehayat

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Hemen hemen bir çok konuda engellilerin hakları gasp edilmekte ne yazık ki,bu tamemen insanların duyarlılığıyla ilgili bir konu,ama ne yazık ki insanlar gereken duyarlılığı göstermiyorlar.Ben sürekli metroyu kullanan birisi olarak engelli insanlar için yapılan asansörleri engellilerden çok engelsizlerin kullandığına şahit oluyorum ve bu kişiler öyle pişkin cevaplar veriyorlar ki duyunca insanın dudakları uçukluyor.
Merhemi kavuşmak olan,onulmaz bir yaradır hasretin yüreğimde

afatsum

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yokluğun Cehennemin Diğer Adıdır.

NADİR BEY;siz engelliler için ayrılan oto parklara sağlamların part ettiğini görüp kızdınız.Çok haklısınız.Ben Şanlıurfa 19.bölge köy hizmetlerinde mevsimlik işçi olarak işe girdim.Malumunuz bizim buralarda aşiretçilik çok yaygın.Bu arada ben hiç bir aşiretten değilim.ben şehir çocuğuyum.Siyasetçilerimiz (buradakiler)hangi adamı boşta ise işe koydular.Haliyle servislerde yer bulmak imkansız.millet ayakta işe gidiyor.tabi bende bazen yer buluyorum bazende ayakta ona buna tutunarak gidip geliyorum işe.Ne ise 2 yıl sonra birilerinin aklına gelmiş ön taraftaki koltuğu özürlülere verelim diye.Birde yazı yazmışlar "ÖZÜRLÜLERE AİTTİR"Hoşumuza gitti.Diğer gün bindim otobüse gittim özürlü koltuğuna oturacağım.Baktım iki kişi oturmuş.Yanlarında durdum.Selam verdim belki anlarlarda kalkıp bana yer verirler.Adamlar oralı olmadı.Bir arkadaşımız yerimizde oturan adamlara;KALKSANIZA ORADAN GÖRMÜYORMUSUNUZ ÖZÜRLÜ KOLTUĞUDUR.Adamlar aval aval arkadaşımız yüzüne  baktılar ne dediler biliyormusunuz?yA KAÇ YILDIR BİZ BU DAİREDE ÇALIŞIYORUZ.BZİDE ÖZÜRLÜ SAYILIRIZ.KAFANI YORMA BİZ KALKMAYIZ.Adeta dondum kaldım.sapasağlam insan bizde özürlü sayılırız deyip yerimizde oturdular.Ben arkadaşa sen boş ver.Onların kafası özürlü.Ben ayakta beklerim dedim.O yüzden bu türlü özürlülerin bir hakkına saygı göstermeyenleri gördüğüm zaman kendi kendime Allah'ım senin her şeye gücün yeter.Bizim çektiğimiz sıkıntıları onlarada yaşatasın derim içimden.
SAYGILARIMLA 
HER SEVİLEN SEVENİ MESUT ETSEYDİ,NEDEN DUDAKLAR TEBESSÜME HASRET KALIRDI.
mustafacoban63@hotmail.com

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC

konu güncelliğini kaybetmiş ama  gündemde  durması gereken bir konu bu... özelliklede  afatsum arkadaşımızın  an ve an bunu yaşaması otopark meselesinden de  kötü sayılır... bizde özürlü sayılırız deyip engelliye  ayrılmış o koltuklardan kalkmaması gerçekten de  kafadan özürlü olduklarını kanıtlıyor...
...... BURGUNDY BERET.......

GoogleTagged - Etiketler