Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Çalışan Engelli Devlet Memurlarına Lojman Kolaylığı Sağlanmasını İstiyoruz  (Okunma sayısı 6775 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Bilindiği üzere birçok engelli insan kamu kurum ve kuruluşlarında memur kadrolarında çalışmaktadır. Çalışmış oldukları kurum ve kuruluşlarında kurumlarının sağlamış olduğu servis hizmetlerinden faydalanarak iş yerlerine gidip gelmektedirler.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kendi bünyelerinde lojmanları bulunmaktadır. Ama engelli insanlar lojman haklarından maalesef faydalanamıyor. Neden? Engelli insanlar on beş yılda emekli olmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarında ise lojman sıra sistemi mevcut ,bunun yanı sıra ise görev tahsisli oturan bir çok kişi olmasından dolayı lojmanlar boşalmayıp sürekli dolu kalmaktadır.

Kamu kurum kuruluşlarında çalışan tüm engelli insanlar bu lojman konusunda mağdur durumdalar. Zaten malulen emekli olan engelli vatandaş lojman haklarından faydalanamadan emekli olmaktadır. Bu konuda engelli vatandaşların mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması ve engelli vatandaşlara lojman hususunda öncelik tanınması gerektiğini düşünmekteyim.

İş yerlerine servis araçları ile ulaşımını sağlayan engelli insanlar zaten engelli vatandaşlar için   düşünülmeden yapılan servislerle yolculuk yapmak zorunda kalmaktadır. İnme ve binmeleri başlı başına bir sorundur.

Bu konuda, lojman kanununda  değişikliklerin yapılması ve engelli vatandaşlara gerekli kolaylığın sağlanması ile ilgili olarak   ilgi ve desteklerinizi bekliyor, saygılarımı sunuyorum.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Degerli arkadaşlar bu sitemizin bir kampanyasıdır. Sİzlerden ricam lüfen bu konuya duyarsız kalmayın. Elinizden geldigi kadar çok kurum vede kuruluşa ulaştırmaya çalışın. Ben yazıyı hazırladım sizin sadece yapmanız gereken gerekli yerlerin iletişim adreslerinden bu yazımızı yollamanız.Sİzlere faydası olacağını düşündüm ve şahsımın yolladı bir kaç adresi vermek istiyorum. Lütfen birlik olalım.

AKP http://www.akim.akparti.org.tr/akp.akim/faces/internetBasvuruGiris.jsp

KAMUSEN BİRCAN AKYILDIZ bircan_akyildiz@kamusen.org.tr

KESK http://www.kesk.org.tr/index.php?option=com_contact&Itemid=3

MHP http://www.mhp.org.tr/iletisim/webmesajform.php

CHP hukukbirimi@chp.org.tr

0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

feyzalofi

• Ziyaretçi

Her konuda olduğu gibi bu konuda da duyarlılığımızı göstereceğiz, merak etme Nadir...
Konuyu adreslere ilettim...
chp'nin iletişim adresine yazıyı göndermekte sorun yaşarsanız; yerelyonetimler@chp.org.tr adresinden deneyebilirsiniz...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Arkadaşlar yazımızı yolladığınız adresleri birimle paylaşırsanız çok sevniriz en azından engelli arkadaşlarımızın konuya duyarsız kalmadıklarını görmüş oluruz.

FATOŞ

• Ziyaretçi

ben kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan biri degilim ama birlik ve beraber olmak adına yukarıda nadir arkadaşımızın verdiği adresler dışında T.C Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlıgına da gönderilmesinde yarar olacagını düşündüm

bilgiedinme@ozida.gov.tr

terazim

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

nadir kardeşim bu konuda daha önce sizle telefonla konuşmuştuk hatırlarsanız burak istanbul EÜAŞ ben bu konuyu yıllardır eşeledim sonuç sıfır olduğu gibi kurumu şikayet etmiş görüntüsü ortaya çıktı.en son 3 ay önce sanırım öib Abdullah beyle konuşmaya çalıştım kendisi aynı zamanda hemşerimiz olur size dönecek dendiği halde dönüş olmamıştır.kısaca lojman yönetmenliğine engelli işçi memur için sıralamada pozitif ayrımcılık yapılr maddesi problemi kökünden halleder nasılmı ona da gelicem bizim burda 300 tane lojmanımız ver engelli kadrosunda ise 12 arkadaşımız var %3 lük bir kontenjan ayrılırsada sorun olmaz diye düşünüyorum. bu konuda bireysel uğraşılar sonuç vermiyor ancak birlik olursak bir netice alınacağı kanaatindeyim.emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

terazim  bende bu konuya yoğunlaşmak istedim. Ve sizlerden rica ediyorum. Birlik içinde olalım bakın üst tarafda gerekli yazıyı yazdım. Sİzlede buradan dediğim yada sizinde bildiğiniz adreslere yollarsanız en azından birilerinin dikkati çeker demek ki çalışan engelli vatandaşında böyle bir sorunu var bir çözüm bulalım diyen birileri illaki çıkar konuya duyarsız kalmayalım arkadaşlar. Verdiğim adreslere gerekli yazıyı göndermek sadece bir kaç dakika alır. Sadece bir kaç dakikanızı ayırın.

terazim

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

nadir bey gönderdim maille yazı orneğini biz alamadık bari bizden sonraki arkadaşlarımız alabilsin

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

nadir bey gönderdim maille yazı orneğini biz alamadık bari bizden sonraki arkadaşlarımız alabilsin
Kendim lojmanda oturmama karşın diger engelli arkadaşlarımda otursun istiyorum herkes  bilir kamuda çalışan ve kendisine görev tahsisli diye lojman verilen kişiler emekli olana kadar burada otururlar. Evet bizlerden sonra gelen arkadaşlarımızın bir yasal hakları daha olsa fenamı olur? Bu konuya umarım engelli arkadaşlarımız duyarsız kalmazlar. Netice bizler ve bizden sonra gelecek tüm engelli arkadaşlarımız için çok faydalı olacak bir kanun maddesinin değişmesi bile bizim artımız olacaktır.

memet978

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Engelli memur ve işçi dense daha ince bir düşünce olur kanımca :)

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Engelli memur ve işçi dense daha ince bir düşünce olur kanımca :)
Ama madde olarak kondugunda zaten tüm engelli arkadaşları kapsayacak bir yasa değişikliği olur. Önemli olan engelli arkadaşların bu konu başlığına gerekli ilği ve alakayı göstermesi

bilecikli

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • yıklımadım ayaktayım çocuklarımla başbaşayım
NE BİR TUTKU NE BİR HEVES
HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK ESES

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

benim de naçizane bulduğum adresler;
http://www.sabah.com.tr/bize_ulasin.html
editor@aksam.com.tr
webmaster@aksam.com.tr
http://proje.hurriyet.com.tr/bizeulasin/?sz=5320
Tüm arkadaşlar elinden geldigi kadar bu konuya duyarlı olursa eminim ses getirir.Diger engelli arkadaşlar nerede konuya duyarsız kalmayalım arkadaşlar....

Deryaaslanturk

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Ben Orta Doğu teknik Üniversitesinde memur olarak çalışıyorum. 
Bir kaç sene evvel Genel Sekreterimizle birebir randevu alıp bu konuyu konuştum ve sıkıntımızı anlattım.
Bizlere yani engelli personele lojman kontenjanı istediğimizi dile getirdim.
Bana bizlerina aslında şanslı olduğumuzu söyledi. Güya 15 senede emekli olduğumuz için şanlıymışız.
Diyecek bir şey bulamadım aslında o an biraz şaşırdım ve buyrun özürlü olmayı şans kabul ediyorsanız siz 15 senede emekli olun özürlü olun ben sağlam olup 40 sene çalışmaya razıyım diyebildim.

Bu konu ile ilgili epey uğraştım ama başaramadım.
umarım el birliği ile başarırız.
Bu bizim için hakikatten elzem çünkü.

Hayat üzüntüyle zaman kaybedemeyeceğim kadar kısa.

terazim

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

derya hanım ben lojman konusunda çok çektim psikolojim bozuldu artık işin ucunu bıraktım. boşverdim alsında başlarına çalsınlar

GoogleTagged - Etiketler