Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Bulunduğunuz Yerdeki Yerel Yönetimler Sizlere Ne Gibi Kolaylıklar Sağlıyor....  (Okunma sayısı 4614 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Asi abla g.o.p oturuyosun demek bande orda oturuyorum büyük ihtimalle bize yakınsındır bende 500evlerde oturuyorum umarım senle tanışmak nasip olur. G.o.p güzel biryer fakat engelliler için pek uygun olduğunu söyleyemem zira yollar çok berbat özellikle 500 evler umarın en kısa zamanda bunda çare bulurlar...

belgincan ben 1,5 yıl öncesine kadar g.o.paşada oturuyordum.Şimdi anadolu yakasında oturuyorum.Evet g.o.paşada ki yollar engelliler için hiçde uygun değil malesef...Umarım bir gün seninle tanışırız.Her ne kadar taşınmış olsamda arada uğrarırım eski dostlarıma.Belkide seninle tanıştıkta bilmiyoruzdur....  :)G.o.paşa özürlüler merkezine kayıtlı kurslara 2005-2006 dönemindeki katıldınsa kesin tanışmısızdır seninle... :)
İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

afatsum

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yokluğun Cehennemin Diğer Adıdır.

KARDEŞLERİMBEN ŞANLIURFA'DA YAŞIYORUM.BEDENSEL ENGELLİYİM.BİZİM SOKAKLARIN TAŞLARINI DÜŞEDİKLERİZAMAN ARADAKİSU İÇİN BIRAKILAN OLUKLAR ADETA BİR ARABA TEKERLEĞİ GİRECEK KADAR GENİŞBIRAKTILAR.BİR ÖZÜRLÜ MOTORLU BİSİKLETİM VAR.ARTIKTAMİRCİYE GİDE GİDE BİR HALOLDU.MAAŞIMI ADETA TAMİRCİYLE BÖLÜŞÜYORUM.DEFALARCA BELEDİYEYİ ARADIĞIM HALDE BANA HİKAYELER OKUDULAR.PLANA GÖRE YAPMIŞIZ DEDİLER.HALBUKİ BAŞKA BİR MAHALLEDE ŞANLIURFA'NIN İLERİ GELEN BİR AİLESİ OTURUYORDU DİYE O SOKAĞIN OLUKLARINI ADETA YERLE BİR ETTİLER.YANİ TAM O AİLENİN İSTEDİĞİ GİBİ YAPTILAR.BUNLAR İSLAMİYETİN İSMİNİN ARDINA SAKLANIP MİLLETİ KANDIRDILAR OYLARI ALIP İKTİDAR OLDULAR.ONDAN SONRA BİLDİKLERİNİ OKUMAYA BAŞLADILAR.NE ÖZÜRLÜ AKILLARINA GELİYOR NEDE VATANDAŞ.
HER SEVİLEN SEVENİ MESUT ETSEYDİ,NEDEN DUDAKLAR TEBESSÜME HASRET KALIRDI.
mustafacoban63@hotmail.com

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Yerel Yönetimlerin en büyük becerilerinden biride bol, bol konuşmak. İcraata gelince durum ortada. Ama bazı yerel yönetimleri bunun dışında tutuyorum. Gerçekten işini layığı ile yapan belediyelere sözüm yok.  Artık bir vatandaş bir engelli olarak işini yapmayan belediyelerden sıkıldım, yalan söyleyen halkın gözünü boyamaya çalışan başkanlardan sıkıldım. Ben hizmet istiyorum… yapılan yolların tekrar kazılarak bazı çevrelerinde olan kişilere para kazandıran değil, ben gerçek hizmet istiyorum.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MURAT66

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

ben ankarada oturuyorum sayın başkan 2008 senesinde encumen kararı alarak biz engelli arkadaşlara su  üçretlerini cok düşürdü aynı indirimi biz engelliler olarak dogalgazdada sayın başkandan bekleriz.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

İşte bazı sorunlar ortada. Önümüzde bir seçim var. Engelli insanların sorunlarına eğilecek adayları mevcut belediye başkanlarının bir daha kazandıklarında neler yapacağı hususunda açıklamalar olsada bizde sitemizde yayınlasak.Ama neredeeeeeeee
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

hayatagul

• Ziyaretçi

ank buyuk sehır beledıyesının %40 engellılere ucretsız paso  vermesı gerekır bence  amamaalesef sadece %75 ve yukarısına verıyorr bunundeğişmesıni isterdimm

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Nadir çankırı yı biliyon hizmet sıfır sayılır kaldırımlar bakımından
O zaman sizde gereken tepkiyi vermeniz gerek. Malum sizin ne gibi faaliyetler içinde oldugunu bilen biriyim. Birlik içinde olan yerel yönetime gereken baskıyı yapın sadece dernek vs değil çalışmalarınızlada gündeme gelmeniz gerek. Yarın bir gün engelli arkadaşlarımızın karşısına çıktığınızda bizde Çankırı derneği olarak arkadaşlar bunları yaptık diyebileceğiniz çalışmalar yapmanız gerek. Bu konu birazda kusura bakma ama sizin duyarsız davranışlarınızdan kaynaklanmakta.

ank buyuk sehır beledıyesının %40 engellılere ucretsız paso  vermesı gerekır bence  amamaalesef sadece %75 ve yukarısına verıyorr bunundeğişmesıni isterdimm

Gelelim Ankara Büyük Şehir Belediyesine A yada B partisinin başkanı olması önemli değil. Sormak lazım sayın başkana ne kadar engelli araçları kullanıyor diye? Sayın başkan engelli insanların yaşayacağı bir başkent veremedi engelli arkadaşlarımıza Aygül arkadaşımızın başına gelen olayda belediyenin ne kadar konuya duyarsız oldugunun bir işaretidir. Buna karşın Emniyet Genel Müdürlüğüne yazdığımız yazımızda Emniyet Genel Müdürlüğü ve sayın bakanımız konuya duyarsız kalmayıp gerekli düzenlemeleri yapmıştır.Durum ve imkanların el verdiği doğrultuda ama bu duyarlı davranışı gösteren Emniyet Müdürlüğümüze karşın Ankara Büyük Şehir belediyesi konuya mutabık dahi olamadı. Bize yollanan cevap bile vatandaşa gösterilen saygı ve değeri ortaya koymaktadır.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğümüzün engelli vatandaşlara duyarlı olduguna dair yazımız ve Emniyet Genel Müdürlüğünün Yapmış oldugu düzenlemeleri okumak için http://www.engelsizdostlar.com/forum/index.php?topic=10760.0 adresimize bakınız.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Ayrıca Ankara Büyük Şehir Belediyesi ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığına sayın Aygül arkadaşımızın başından geçen olaya duyarsızlığınıda okumak için http://www.engelsizdostlar.com/forum/index.php?topic=2980.0 adresimize bakmanız yeterlidir.

afatsum

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yokluğun Cehennemin Diğer Adıdır.

Bizim şanlıurfa da özürlü için hiç bir şey yapmamış gördüğüm kadarıyla yerel yönetimler.
HER SEVİLEN SEVENİ MESUT ETSEYDİ,NEDEN DUDAKLAR TEBESSÜME HASRET KALIRDI.
mustafacoban63@hotmail.com

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Bizim şanlıurfa da özürlü için hiç bir şey yapmamış gördüğüm kadarıyla yerel yönetimler.

Vallahi şahsen ben Ankara'da Türkiye'nin başkenti olan bir şehirde yaşamama karşın yıllardır Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı değişmedi. Ama bir tek sandalyede olan engelli arkadaşım gelsin Ankara'nın en gözde yeri olan Kızılay da buyursun bakalım gezebilecek mi? İşte Türkiye'nin başkenti bu şekilde ise artık diğer illerimizi düşünemiyorum bile.

Cabbar

• Süper Aktif Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Yaşamak Özgürlükse Özgürüz İkimizde

İşin özünde bulundum olduğum il göz önüne alındığında engelli vatandaşlara çok fazla bir katkısı yok. Buna karşın her zaman olduğu gibi seçim zamanın da seçmeninin kapısından ayrılmayan politikacılar seçimlerinin bitmesinin ardından bir daha vatandaşı tanımamazlıktan gelmekte. Bu durumlar göz önüne alındığın da aslında siyasinin değil bilinçli seçmenin olmamasıdan bu gibi siyasiler yalanlarla bir yerlere gelmekteler.

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri bilinç sahibi olmayan seçmenlerin oyları ile bir yere gelen siyasiler. Öncelikle insanların bilinç sahibi olması gerek.

Eskidendi sağcılık yada solculuk ama artık o dönemler kapanalı çok oldu. Artık insanlar rahat ve huzuru için oylarını mantıklı bir şekilde kullanması gerek.
Çirkin Kral
Yaşamak Özgürlükse Özgürüz İkimizde

baysiir

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • SAD(H)ECE ŞİİRwww.muammerbaydere.azbuz.com

İstanbul'da son zamanlarda gördüğüm en güzel hizmet, tüm caddelerin ve sahillerin değnekçilerden kurtarılıp resmi bir park alanına çevrilmesi ki bizi ilgilendiren kısmı İSPARK ismi altındaki bu park alanlarının bizlere ücretsiz olması.Tabii ki otogarı da unutmamak gerekir özel araçlar 10 dakikayı aşınca ücrete tabii oluyor ama gene bize ücretsiz.Üstelik sanırım sınırsız da...
 Belediyenin bu hizmetinden elbet memnunken aklıma karayolları geldi.Bir kaç saat işgal edebileceğimiz cadde, sahil ve otogardan ücretsiz faydalanıyorken, deyim yerindeyse "vınnn" diye geçtiğimiz köprülerden, özellikle otobanlardan, neden faydalanamıyoruz acaba? Belediyeler devletten daha mı zengin veya sorumludurlar, aslında onlar da devlettir tabii de devlet devlet değilmi yani? Hani bunun mantığı yoksa mevcut muafiyetlerin neden var, ne dersiniz arkadaşlar, özellikle Nadir kardeş?:))
"OLGUN BAŞAKLARIN BOYNU BÜKÜK OLUR"
Tebessümünüz Kahkahamdır

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

İstanbul'da son zamanlarda gördüğüm en güzel hizmet, tüm caddelerin ve sahillerin değnekçilerden kurtarılıp resmi bir park alanına çevrilmesi ki bizi ilgilendiren kısmı İSPARK ismi altındaki bu park alanlarının bizlere ücretsiz olması.Tabii ki otogarı da unutmamak gerekir özel araçlar 10 dakikayı aşınca ücrete tabii oluyor ama gene bize ücretsiz.Üstelik sanırım sınırsız da...
 Belediyenin bu hizmetinden elbet memnunken aklıma karayolları geldi.Bir kaç saat işgal edebileceğimiz cadde, sahil ve otogardan ücretsiz faydalanıyorken, deyim yerindeyse "vınnn" diye geçtiğimiz köprülerden, özellikle otobanlardan, neden faydalanamıyoruz acaba? Belediyeler devletten daha mı zengin veya sorumludurlar, aslında onlar da devlettir tabii de devlet devlet değilmi yani? Hani bunun mantığı yoksa mevcut muafiyetlerin neden var, ne dersiniz arkadaşlar, özellikle Nadir kardeş?:))

İşin özünde çok güzel bir konu hakkında yorum yazmışsın. Tebrik ederim. Zaten sistem her zaman vatandaştan fedakarlık ister durur. Ama iş kendine geldiğinde hayır efendim olmaz. Neden? Olmaz. Sayın Başbakanın son zamanlarda muhalefet partileri için söylediği bir söz geldi hemen aklıma İSTEMİYORUK işte bu konuda tam kullanılması gereken bir söz. Hadi engelli vatandaşlara otoyolları köprüleri bedava yap. YAPAMIYORUK ... neyi yapacaklarsa artık bizlerde DİLMİYORUK ... açınacak halimize her zaman yaptığımız gibi gülüp geçmekteyiz. Koskoca otobanlarda kaç engelli aracı geçiyor diye sorsan belkide bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Ama demek ki bu kişilerden alınmayan paralar devleti batırırsa Maazallah ne olur halimiz?

GoogleTagged - Etiketler