Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Bulunduğunuz Yerdeki Yerel Yönetimler Sizlere Ne Gibi Kolaylıklar Sağlıyor....  (Okunma sayısı 4614 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Değişik il ve ilçelerden sitemizde üye olan engelli ve engelsiz arkadaşlarımız var. Sizden site yönetimi olarak bulunmuş olduğunuz il ya da ilçe yerel yönetimleri engelli vatandaşlara ne gibi hizmetler vermekte bunları bizimle paylaşırsanız. Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığına site yönetimi olarak çok kapsamlı bir yazı hazırlamayı düşünmekteyiz. Örnek ben İstanbul da yaşayan bir engelli olarak Yerel yönetimimiz biz engelli vatandaşlardan halk otobüslerinden para alıyor vs gibi şimdiden ilginize yönetim olarak çok teşekkür ederiz.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

memet978

• Formkolik Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

İstanbulda yaşıyorum gerçekten Büyük şehir belediyesi bütün imkanları engellilerin hizmetine sunmuş durumda bununla beraber ilçe belediyelerde boş durmamaktadır.

FATOŞ

• Ziyaretçi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREGİN Engellilere vermiş oldukları hizmetlerini anlatan bir açıklaması:

“Üniversite öğrencilerinden özürleri yüzde 40'ın üzerinde olanlara eğitim yardımı yaptık. Şehrimizin ana arterlerindeki kavşaklarda sesli uyarı sinyalizasyonlarını kurarak özürlü vatandaşlarımızın kavşaklardan geçişlerini daha güvenli hale getirdik. Yeni yapılan alt ve üst geçitlerimizi de özürlü vatandaşlarımızı düşünerek projelendirdik. Son 3 yaya üst geçidimize özürlüler için asansör ilave ettik ve hizmete sunduk. 2007 yılı içerisinde 20 akülü ve 17 mekanik sandalyeyi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Kurumumuza müracaat eden özürlü vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. Özellikle şehir merkezindeki düzenleme çalışmalarımızı özürlü vatandaşlarımızı dikkate alarak AB standartlarında geliştirdik ve bütün yol ve kaldırımları özürlülere yönelik yeniden düzenledik. Ayrıca, yatalak ve maddi durumu yerinde olmayan hastalara da evde bakım hizmeti vermeye başladık. Spor dalında faeliyet gösteren Sakatlar derneği Basketbol takımına da 10 özel tekerlekli sandalle aldık. İşitme engelli sporculara da eşofman takımı ve ayakkabı dağıttık. Özürlülerin istihdamına yönelik çalışmalar yaptık. Engelli vatandaşlarımızın ulaşımdan da ücretsiz olarak yararlanmasını sağladık. Özürlülere yönelik sağlık taraması yaptık.”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, özürlülerin teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanmaları ve kendilerini bu konuda geliştirmeleri için çok kısa bir süre sonra özürlülere yönelik bilgisayar kursu açacaklarını da sözlerine ekledi.

eğitim yardımı yapılmasına devam ediliyor.

hayrat

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

ankarada yaşıyorum bir arkadaşım var sosyal aktivitelere katılmak istiyor b.şehir belediyesi bu yonde yapılmış engellilere yonelik sosyal tesisleri var ama yeterince araç tahsisi yok sanırım o yuzden katılamamakta bu tür etkinlilere en büyuk sorun ulaşım sanırım.
ya görunduğun gibi ol ya oldugun gibi görun.

Yay gibi olursan elde taşırlar seni,Ok gibi olursan ırağa atarlar seni.

manta

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

VALLA SAKARYADA BÖYLE Bİ KOLAYLIK YOK HATTA İŞ BİLE YOK... BURDAKİLERİN DURUMU ORTADA ZATEN AK PARTİLİ AMCALARIMIZ HORTUM YAPMAKTAN  BAŞKA BİŞEY BILMIYOR  KİM WARSA AKP Lİ HEPSİ ZENGİN OLDU   MESELA ŞEKER FAb. YİYİYE BİTİRDİLER BELEDİYE BAŞKANINDAN TUT YARDIMCISINA KADAR HEPSİ YEDİİ... NEYSE BİRİLERİ UYANDIDA EN SONUNDA BU OLAYA EL ATTI. ŞİMDİ BU İNSANLAR TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKINI YERKEN  SEN ÖZÜRLÜ OLMUŞSUN DA ÇOKMU UMURLARINDA  SANA BANA KOLAYLIK SAĞLICAK  BIRAKIN ALLAH AŞKINAA KİMSENİN BİŞEY GÖRDÜĞÜ YOK KİMSEDENDE BİŞEY BEKLEMİYORUM ZATEN BU SATEN SONRA A.E.O

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Arkadaşlar burada paylaşılan konulardan genel bir yazı oluşturulup gerekli yerel yönetimlere yollanacaktır. A yerel yönetimi bunları yapmakta ama sizin yönetiminizdeki olan il veya ilçe bunları yapmadığından dolayı engelli insanlar çok büyük zorluklar yaşamaktadır diye şimdiden ilğinize çok tşk ederim tüm arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum. Lütden bu konuda hassas olalım arkadaşlar.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

princess

• Ziyaretçi

BEN İSTANBUL'DA YAŞIYORUM. iSTANBUL'DA  BELEDİYE OTOBÜSLERİ, HALK OTOBÜSLERİ,METRO, TÜNEL, TRAMVAY VE VAPUR GİBİ TÜM TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ENGELLİLERE ÜCRETSİZ HİZMET VERMEKTEDİR. BEN KADIKÖY BELEDİYESİ ENGELSİZ İŞ VE İSTİHDAM PROJESİNDE ÇALIŞIYORUM. KADIKÖY BELEDİYESİ ENGELLİLER İÇİN BİRÇOK HİZMET SUNMAKTADIR. BİZİM PROJEMİZİN AMACI ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZA İSTİHDAM KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLMEKTİR. BUNUN DIŞINDA YİNE KADIKÖY BELEDİYESİ ENGELLİLER DANIŞMA VE DAYANIŞMA MERKEZİ BÜNYESİNDE ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZIN RAPOR ALIMI KONUSUNDA HİZMET VERMEKTEDİR,  ENGELLİ OLAN KİŞİLERE VE ENGELLİ AİLELERİNE PSİKOLOJİK, HUKUK DANIŞMANLIK HİZMETİ DE SUNMAKTADIR.KADIKÖY BELEDİYESİNİN ENGELLİLER İÇİN BİR ADET ENGELLİ TAKSİSİ VE BİR ADET ENGELLİ MİNİBÜSÜ  BULUNMAKTADIR. AMAÇ YÜRÜMEKTE ZORLUK ÇEKEN VE DIŞARI ÇIKMAK İSTEYEN, KENDİ İŞLERİNİ KENDİSİNİN HALLETMESİNİ İSTEYEN, SOSYAL FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRMEK İSTEYEN ENGELLİLERE BU KONUDA YARDIMCI OLABİLMEKTİR. YAPACAKLARI ŞEY, TELEFON AÇIP GİDECEĞİ YERİ, GÜNÜNÜ, SAATİNİ BİLDİRİP RANDEVU ALMALARI. AYRICA ENGELLİ AİLELERİNİ BİLİNÇLENDİRME, BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI VE ENGELLİLER İÇİN ŞENLİKLER DE DÜZENLENMEKTEDİR. KADIKÖY BELEDİYESİ ENGELLİLER KONUSUNDA ÇOK HASSAS DAVRANMAKTA VE ENGELLİLERİN ENGELLERİNİ YÜREKTEN AŞABİLMELERİ İÇİN DE HER ZAMAN ENGELLİLERİN YANINDA OLMAKTADIR.

zone

• Yasaklı Üye
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • KENDİ SİTEM

ablacım seni görmedim ama dayım sayesinde tanıdım. en gelliler için  gerçekten çok özverili çalışmalarda bulunduğunu biliyorum

yüzünün  güzelliği yüreğine yansımış  öncelikle ilk önce kadıköy belediyesini ve çalışanı olarak  seni tebrik ediyorum. bedenen engelli olsan da yüreğin sağlam bu da yeter zaten

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Evet Kadıköy Belediyesi Engelli Vatandaşlarına Hizmet Verme Konusunda gerçekten taktire şayan bir belediyedir. Burada yazılan ve paylaşılan bilğiler ışığında diger il ve ilçe belediyelerine engelli vatandaşlar için belediyelerin verdikleri hizmetler konusunda bir yazı yollayacağım.A belediyesi engelli vatandaşlar için bu şekilde hizmet vermekte ya sizin belediye ne hizmet vermekte diye B belediyesine yazı yollayacağım bunu yapabilmem içinde tüm engelli arkadaşların burada paylaşımda bulunması gerekmekte.Saygılarımla.

E®KAN

• Ziyaretçi

İstanbul'da  yaşıyorun sağolsun "princess"   herşeyi anlatmış.
ben sadece paso kullanıyorum...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Ben Ankara da yaşayan bir engelliyim Sayın başkan o kadar çok şey söylüyor şunu yapıyoruz bunu yaptık ama ben bir şey göremiyorum. Sanırım bu kadar engelli için yapılan şeyler karşısında kör oldum. Bir engelli olarak Ankara hakkında bir kaç şey yazmak isterim. Ulaşım Ankara da engelli insanların ulaşımı çok zor demeyeceğim zor. Yollarda yürümekten bıkmış otobüsler miyadı dolmuş araçlarla toplu taşıma yapılmakta yeni alanın araçlar desen şöferler sağolsun hayatda otobüs duraklarına yaklaşmazlar bine bilene helal olsun. Minübüsler yerden 40cm yüksek ne binmek mümkün nede inmek. Yeni çıkan bir sürü minübüs var ama hiç bir tanesi engelli insanlar düşünülerek yapılmamış. Ne işime yarar? Metro var engelli insanların kullanımına uygun ama oda ne kadar engelli kullanıyorsa para ver bin mantığı var. Belediyenin himayesinde olan bir çok piknik alanları var ve bunlara engelli araçları ile girmeye çalıştığında ver 4ytl sağlam adam ne yapıyor aracını dışarı park ediyor alıyor eline çantasını elini kolunu sallayarak giriyor. Kesinlikle engelli insanlardan park alanları içinde olan otoparklardan üçret alınmamalı zaten kaç engelli piknik yapıyor ki? Gelelim şehir içinde çalışan banliyo trenlerine peronlar o kadar saçmaki bir yerde tren perona yaklaştığında sadece 10cm olan yükseklik bir başka peronda 30 cm ya arasına inerken normal insanlar düşmekte bırak artık engelli oda engelliye ücretli kaç engelli kullanıyor sa? Gençlik parkı içinde Büyük Şehir Belediyesinin Engelli insalara yardım eden bir bölümü var ama bunca zaman ne işe yaradığını çözmedim bir şey soruyorsun bilgisi yok ki o sana sende ona doya doya bakışıyorsun. Bundan da ileri zaten gidemiyorsun. Engelli için otoparklar var kızılay da ulusta, rüzgarlıda ama nedense ben bir engelli olarak oralara park etmek bir nasip olmadı gitti. Hele de rüzgarlı sokakta ki ve saman parazında ki park yerlerine. Hatta kardeşim bura engelli için diye arayıp polis gelmesini beklersen sen trafiği aksatıyorsun diye ceza kesmeye çalışan yudum polisleri dahi oldu. Gülermisin ağlarmısın? Daha saymakla bitmez işte Ankara da engelli olmak ve yaşamak bu kadar kolay. Varmı daha ötesi? Sayın başkan çıksın desin yok kardeşim yalan bunlar diye. Bende buradan ondan ve yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ve tebrik edeyim.

Gülsen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Ben ist pendikte yaşıyorum.İbb engelliler için çok şey yapıyor.Örneğin isöm engelliler için çok faydalı hizmetler veriyor.Ulaşım bedava.kkm muhtaç aileler için çalışıyor.İbb muhtaçlara burs veriyor.sosyal güvencesi olmayanlara ücretsiz sağlık hizmeti veriliyor.Pendik ilçe belediyesi Kişgem diye bir proje başlattı

- Bir iş fikri olup, kendi işini kurmak isteyen kadın girişimciler,
-  İşletmesini yeni kurmuş olan kadın girişimciler,
-  Son üç yıldan beri faaliyette olan kurulu işletmelerdir.

Ben bu projeden faydalanmak istiyorum.Araştırıp baş vuracağım en kısa zamanda.

Pendik belediyesi muhtaçlara burs veriyor.hem ibb hemde ilçe belediyeleri özürlüler merkezi özürlülere ismek vasıtasıyla ücretsiz eğitim veriyor.Bunlar benim bildiklerim birde bilmediklerim vardır.kısacası İbb ve pendik belediyesinden memnunuz şimdilk.
İntihar Köprüsü Gibiyim Bu Aralar, Gözümden Ve Gönlümden Düşen Düşene...

ayse

• Ziyaretçi

ben ist oturuyorum ist büyükşehir belediyesinden çok memnunum bizlere sundukları hizmet ve kolaylıklardan dolayı çok teşekkür ediyorum yalnız kartal belediyesinden memnun değilim çünkü kaldırım rampalarını yapmadıklarından dolayı şikayetçiyim ben soğanlıkta oturuyorum kaldırımları genişlettiler ama bizleri düşünmediler kaldırıma çıkarken zorlanıyorum ben dışarı çıkarken kimseye bağlı olarak çıkmak istemiyorum her şeyimizi kendimiz yapmak istiyoruz şikayetim budur

karizmatik16

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

Ben Bursa dan yeni üye Yunus. Bursa bu konuda biraz bizden yana diyebilirim. yıllık 20 ytl ye otobüs, metro ücretsiz ve aynı zamanda metro duraklarında asansör var. kaldırımlar özürlüler için alçak yapılıyor tabiki bazı semtlerde. özellikle daha modern yerleşim yerlerinde.

ayse

• Ziyaretçi

ben ist oturuyorum ist büyükşehir belediyesinden çok memnunum bizlere sundukları hizmet ve kolaylıklardan dolayı çok teşekkür ediyorum yalnız kartal belediyesinden memnun değilim çünkü kaldırım rampalarını yapmadıklarından dolayı şikayetçiyim ben soğanlıkta oturuyorum kaldırımları genişlettiler ama bizleri düşünmediler kaldırıma çıkarken zorlanıyorum ben dışarı çıkarken kimseye bağlı olarak çıkmak istemiyorum her şeyimizi kendimiz yapmak istiyoruz şikayetim budur

GoogleTagged - Etiketler