Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünden Engelli Vatandaşa Yeni Düzenleme [Bilgi]  (Okunma sayısı 6363 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Nadir Bey;acaba bu alınan kararları diğer illerdeki emniyet müdürlüğüne bildiremezmisiniz?Emniyetin merdivenlerinden inip çıkmak bizim gibi özürlüler için adete işkencedir.Ben şanlıurfa'da emniyete gittiğimde eziyet çekiyorum.
SAYGILAR.

Konuya duyarsız kalamadım malum birazda yasaları bilince durumu değerlendirme kararı aldım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımız varsa yazımızın ilk başlığında kurumla yaptım yazışmalar var. Gerekli yerleri düzenlenmesi durumunda arkadaşlarımız bilgili kurumun bilgi edinme biriminden işleme başlaya bilirler.

http://www.engelsizdostlar.com/forum/engelsizdostlar-yonetiminin-yazdigi-yazilar-100/ankara-emniyet-genel-mudurlugunden-engelli-vatandasa-yeni-duzenleme-(bilgi)/
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

cinseng

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı

nadir bey emekleinizi ve bizler için vermiş olduğunuz mücadelenizi mümkün olduğu kadar takip ediyorum.her başarınız için sizi yürekten alkışlıyorum.yolunuz açık olsun,yüce rabbim yar ve yardımcın olsun!!!

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

nadir bey emekleinizi ve bizler için vermiş olduğunuz mücadelenizi mümkün olduğu kadar takip ediyorum.her başarınız için sizi yürekten alkışlıyorum.yolunuz açık olsun,yüce rabbim yar ve yardımcın olsun!!!

Elimizden geldiği kadarı ile resmi kurum ve kuruluşların dikkatini çekmeye ve kanunlara çıkan yasalara dayanarak hakkımız olanı almak adına elimizden geleni sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Amacımız ortada hakkımız sa sonuna kadar takipçisi olmak.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar imzasıyla, engelli vatandaşlarımızın Emniyet Teşkilatı hizmet binalarına eşit erişim hakları gözetilerek, rahat ulaşmalarının sağlanmasına yönelik düzenlemeleri içeren genelge yayınlandı.

2012 yılının, İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin imzasıyla yayınlanan genelgeyle, “Emniyet Teşkilatı Hizmet Binalarını İyileştirme ve Geliştirme Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından, engelli vatandaşlarımız için hizmet binalarımıza kolay ulaşılabilirliğin sağlanması yolunda gerekli düzenlemelerin yapılması için Emniyet Teşkilatı çalışmalara başladı. Bu kapsamda, 81 İl Valiliğine ve Merkez Teşkilatına genelge gönderildi.

Genelgede, engelli vatandaşlarımızın Türk Polis Teşkilatımızın sunduğu güvenlik hizmetlerinde ayrıcalıklı bir yere sahip oldukları, bu vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerde de binalarımızın kolay ulaşılabilir hale getirilmesinin önemi vurgulandı. 5378 Sayılı Kanun’da ve Yüksek Planlama Kurulu’nun “Özürlüler Ulaşılabilirlik Stratejisi ve Eylem Planı”nda yer alan ve engelli vatandaşlarımıza yönelik kamu kurum ve kuruluşlarında yapılacak düzenlemelere ilişkin hususlara yer verildi.

Genel Müdür Mehmet Kılıçlar imzasıyla yayınlanan genelgede, hizmet sunulan bina, tesis ve mekânlara engelli vatandaşlarımızın rahat ulaşmalarının sağlanmasına yönelik olarak asansör, rampa, engelli tuvaleti, yönlendirici kabartma zemin döşemeleri, yönlendirici yazı levhalar gibi düzenlemelerin yapılması için gerekli fizibilite çalışmaları ile birlikte, projelendirme ve tadilat çalışmalarının yapılması istendi. Ayrıca, İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmaların 2012 yılı sonu itibariyle bir rapor haline getirilmesi ve imkânların azami düzeyde kullanılmasına yönelik talimat yer aldı.

Memurlar.net

ecemmtuc

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Engelsizdostlar.Com

öncelikle azminizden , kararlılığınızdan ve bilinçli ve duyarlı davranarak kendi çektiğiniz zorluğu başkaları çekmesin diye düşünmenizden dolayı sizi takdir ve tebrik ediyorum....bunu paylaşmanızda umuyorum ki pek çok kişiye örnek olacaktır...
çalışmalarınızın ve mücadelenizin devamlılığında da başarılar diliyorum...umarım ANKARA EMN. GN. MÜD. nün duyarlılığını diğer kurumlardan da alırsınız...klasik kendinizin yazdığı bir dilekçe mi kullandınız bu mücadelenizde yoksa BİLGİ EDİNME FORMU mu kullandınız?...Bunu sordum çünkü ben BİLGİ EDİNME FORM ları ile pek çok kurumda işlerimi çözümledim...SİZ de bu form dan kullandınız ise bu formu ( tc kimlik no , iletişim gibi kişisel bilgilerinizi saklayarak ) burada paylaşmanız da ayrı bir örnek olacaktır diye düşünüyorum...Herkesin aynı sorumluluğunu göstermesi dileklerimle..

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

öncelikle azminizden , kararlılığınızdan ve bilinçli ve duyarlı davranarak kendi çektiğiniz zorluğu başkaları çekmesin diye düşünmenizden dolayı sizi takdir ve tebrik ediyorum....bunu paylaşmanızda umuyorum ki pek çok kişiye örnek olacaktır...
çalışmalarınızın ve mücadelenizin devamlılığında da başarılar diliyorum...umarım ANKARA EMN. GN. MÜD. nün duyarlılığını diğer kurumlardan da alırsınız...klasik kendinizin yazdığı bir dilekçe mi kullandınız bu mücadelenizde yoksa BİLGİ EDİNME FORMU mu kullandınız?...Bunu sordum çünkü ben BİLGİ EDİNME FORM ları ile pek çok kurumda işlerimi çözümledim...SİZ de bu form dan kullandınız ise bu formu ( tc kimlik no , iletişim gibi kişisel bilgilerinizi saklayarak ) burada paylaşmanız da ayrı bir örnek olacaktır diye düşünüyorum...Herkesin aynı sorumluluğunu göstermesi dileklerimle..

Öncelikle teşekkür ederim. Yıllardır amacım hakkım varsa alırım mantı ile yola çıktım. Benim canımı en çok sıkan noktaların başında sadece reklam olsun diye işte biz sizi anlıyoruz sorunlarınızı biliyoruz vs vs diye reklam yapanlardır.

Genelde yazışmalarım da bilgi edinme birimini kullanırım. Oradan aldığım bilgileri E devlet üzerinden ilgili bakana yazarak durum hakkında çalışmalar hakkında bilgi isterim. Çünkü elimde bir belge olması gerek ki ilgili kurum hayır öyle değil böyle dememeleri için...

Malum bu ülkenin en büyük sorunlarının başında hayır biz demedik... hayır biz yapmadık demeleridir. :)

Evrak ve bilgi istemlerini ve ilgili kurumlar hakkında ilgili bakana şikayetleri bu şekilde yapıyorum.

ecemmtuc

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Engelsizdostlar.Com

rica ederim...ben de sizin gibi hakkım olanı almak için gerekirse en üst merci ye kadar ulaşıp bilgi edinme formları ile işlerimi hallederim...
sizin de dediğiniz gibi "biz öyle demedik , ya da biz size gereken bilgiyi iletiriz vs vs " derler ve atlatırlar ..bu nedenle gönderdiğim bilgi edinme formlarında mutlaka 10-15 gün sonra sorgulamasını yapar peşine düşerim....
Ancak şu da var ki sizin gibi , benim gibi hakkını bilinçli şekilde arayacak kişilerin çoğalması gerekli ki birşeyler düzelsin ve değişime uğrasın....maalesef bazı  insanlarımız halen herşey önlerine hazır konsun istiyorlar...haklarını aramadan haklarının gerçekleşmesini istiyorlar..

BİLGİ EDİNME FORM ları ve bilgi edinme yasası hakkında burada ne kadar çok bilgi paylaşırsak  o kadar iyi olacaktır....

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar

Zaten bizler bir çok bilgiyi bilgi edinme birimini kullanarak ulaşmaktayız. Birde bilgi edinme birimini kullanacak arkadaşların bilmesi gereken bir konu var. Sizler gerçek anlam da bilgi edinme birimini kullandı iseniz her zaman takipçisi olun size 15 gün içinde cevap vermek zorundalar eğer ki bu süre içinde cevap alamaz iseniz adli merciler de dava açma hakkınız vardır.

ecemmtuc

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Engelsizdostlar.Com

kesinlikle çok doğru ...15 gün içinde e-posta ile veya yazılı olarak evinize bir bilgi gelmedi ise mutlaka takipçisi olunuz...Aksi halde adli merciler de dava açma hakkınız mevcuttur...

ve ilaveten şunu da paylaşmak isterim ki bazı kurumların bilgi danışma için kurdukları ücretsiz telefon hatları çok iyi servis vermeye başladı ve bu servislerde de tüm konuşmalar kayıt altına alındığı için bu tarz bir bilgi edinme sistemini kullananlar daha sonrasında farklı bir bilgi ile zor durumda kalmış iseler , avukatlarına bunu mutlaka bildirip kayıt altına alınan konuşmaların davaya dahil edilmesini talep etsinler...mahkeme kararı ile bu bilgilere ulaşılabiliyor....ve ayrıca telefon sistemi ile bilgi almak bazen daha iyi oluyor...kuruma gidip de kapıdaki görevlinin sen bu hakdan faydalanamazsın vs gibi cümlelerle geri dönmek durumunda kalmazsınız....

GoogleTagged - Etiketler