Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi
06 Eylül 2010, 22:09:05 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yakınlarını Kaybeden Ailere Yardım Adına  (Okunma Sayısı 690 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nadir

Administrator

Emektar Dost

*

Üye No : 2

Konu  : 1036

DOST PUANI: 3960
Site
« : 20 Şubat 2010, 20:58:55 »

Değerli engelsiz dostlar üyeleri ve değerli çalışma arkadaşlarım. Sitemiz belli bir çizgisi olan ve saygın duruşundan asla ödün vermeden yolunda ilerlemek adına siz değerli üyelerimizin de katlıları ile bir çalışma içine girmeyi düşünmekteyiz.

Bu çalışmamızda malumunuz aile bireylerini kaybeden yani (Kaybolan ) ailelere bir yardım eli de biz uzatmak istiyoruz. Sitemiz içinde bir bölüm oluşturup kayıp yakınlarının resimlerinin olduğu bir bölüm olacak burası. Sitemizde üye ve ziyaretçi kişilerin dışarıdan rahat bir şekilde görecekleri başlıklar olacak.

Bu başlığımızda açılan başlıklar içinde katıp kişinin resmi ve gereken bilgiler olacak. Bir iki bilemediniz on yıl sonra da bir kişi bu başlık sayesinde bir yakınına kavuşmuş dahi olsa bu bizim mutluluğumuz olacak diye düşünmekteyim.

Burada bir eksiğimiz var ki oda bu kayıp ailelere başlığımız hakkında bilgilerin ulaşması.Bu konuda siz değerli arkadaşlarımız ne gibi bir çalışma yapmalıyız ki bu ailelere ulaşa bilelim. Tüm arkadaşlarımızın fikir ve düşüncelerini ve bu ailelere nasıl ulaşacağımız hakkında paylaşımlarını bekliyoruz.

Engelsiz Dostlar Site Kurucusu

ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN TERTİBAT VE RAMPA SİSTEMLERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ 0 542 334 24 62
^Türkan^

Yönetim Kurulu

Emektar Dost

*

Üye No : 2715

Konu  : 1777

DOST PUANI: 3115
www.engelsizdostlar
Site
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2010, 21:21:38 »

Güzel düşünmüşsünüz Nadir bey.Bu sayede kayıpları olanlar kayıplarını bulma şansı yakalayabilirler.

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği ile irtibata geçebiliriz.Dernekle ilgili wikipediada ayrıntılı bilgi bulunmaktadır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Yak%C4%B1nlar%C4%B1n%C4%B1_Kaybetmi%C5%9F_Aileler_Derne%C4%9Fi

Yüreğimi eğitmesini öğreniyorum...Talep etmemeyi,nefesi derinden alıp-dışa vermemeyi,yürümesini öğreniyorum düşe kalka...canım acısa da belli etmemeyi...
*Gülşen*

kalbi Kırık Olanın Kalbine ALLAH Dokunur

Emektar Dost

*

Üye No : 851

Konu  : 474

DOST PUANI: 327
Site
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2010, 21:33:02 »

Öncelikle çok değerli bir hizmet olduğunu belirterek bu güzel düşünceden dolayı teşekkür ediyorum...

Ben istanbula yeni geldiğim yıllarda fatih zeyrekte kayıp aileler diye bir otobüs görüyordum...O zaman köyden yeni geldiğimde o otobüsün ne için olduğunu ne amaçla orda olduğunu bilmiyordum tabi..Bildiğim kadarıyla kayıp yakınları ve aileleri derneği var..Bu dernekle irtibata geçilip bilgi alınabilinir,sitemizde böyle bir başlık olduğunu haber verebiliriz..İsterseniz bu dernek sitesinin linkini burada verebilirsiniz veya bizim sitenin linki o dernekta verilebilir...

Bireysel olarakda zaman zaman çevremizde kaybolan kişilerin resimlerini çekip,numaralarını alıp burada yayınlayabiliriz...

Keşke bende duygusuz yaşamayı becerebilseydim
Aç çocukların gözlerine bakıp utanmasaydım
Yanmasaydım bu kadar dünyanın acısına
İhanetlere incitmeseydim yüreğimi bu kadar.
^Türkan^

Yönetim Kurulu

Emektar Dost

*

www.engelsizdostlar
Site
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2010, 21:34:46 »

Yukarda verdiğim linkte dernekle ilgili ayrıntılı bilgi verilmiştir.

Yüreğimi eğitmesini öğreniyorum...Talep etmemeyi,nefesi derinden alıp-dışa vermemeyi,yürümesini öğreniyorum düşe kalka...canım acısa da belli etmemeyi...
Nadir

Administrator

Emektar Dost

*

Site
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2010, 21:35:56 »

Öncelikle çok değerli bir hizmet olduğunu belirterek bu güzel düşünceden dolayı teşekkür ediyorum...

Ben istanbula yeni geldiğim yıllarda fatih zeyrekte kayıp aileler diye bir otobüs görüyordum...O zaman köyden yeni geldiğimde o otobüsün ne için olduğunu ne amaçla orda olduğunu bilmiyordum tabi..Bildiğim kadarıyla kayıp yakınları ve aileleri derneği var..Bu dernekle irtibata geçilip bilgi alınabilinir,sitemizde böyle bir başlık olduğunu haber verebiliriz..İsterseniz bu dernek sitesinin linkini burada verebilirsiniz veya bizim sitenin linki o dernekta verilebilir...

Bireysel olarakda zaman zaman çevremizde kaybolan kişilerin resimlerini çekip,numaralarını alıp burada yayınlayabiliriz...

Sayın Gülsen hanım o zaman bu derneğe bir bilgi mail yollamanızı sizden rica ediyorum. Sitemizin böyle bir çalışması olduğu hususunda. Eğer ki dernek yöneticileri benimle irtibata geçmeleri durumunda gereken çalışma içine gireriz.

ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN TERTİBAT VE RAMPA SİSTEMLERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ 0 542 334 24 62
Nadir

Administrator

Emektar Dost

*

Site
« Yanıtla #5 : 20 Şubat 2010, 21:36:47 »

Güzel düşünmüşsünüz Nadir bey.Bu sayede kayıpları olanlar kayıplarını bulma şansı yakalayabilirler.

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği ile irtibata geçebiliriz.Dernekle ilgili wikipediada ayrıntılı bilgi bulunmaktadır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Yak%C4%B1nlar%C4%B1n%C4%B1_Kaybetmi%C5%9F_Aileler_Derne%C4%9Fi

Bura ile de gereken  irtibata geçmemiz gerek.

*Gülşen*

Emektar Dost

*

Site
« Yanıtla #6 : 20 Şubat 2010, 21:40:25 »

Sayın Gülsen hanım o zaman bu derneğe bir bilgi mail yollamanızı sizden rica ediyorum. Sitemizin böyle bir çalışması olduğu hususunda. Eğer ki dernek yöneticileri benimle irtibata geçmeleri durumunda gereken çalışma içine gireriz.

En kısa zamanda gereken bilgiyi burada paylaşcağım İNŞALLAH...

^Türkan^

Yönetim Kurulu

Emektar Dost

*

www.engelsizdostlar
Site
« Yanıtla #7 : 20 Şubat 2010, 21:40:36 »

Bura ile de gereken  irtibata geçmemiz gerek.

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği; (kısaca YAKAD), İstanbul'da bulunan bir sivil toplum kuruluşudur.

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği, adından da anlaşılabileceği gibi, yakınları kaybolan ailelerin biraraya gelerek, kayıplarını bulma yönündeki çabaların, örgütlü bir hale getirilmesiyle ortaya çıkan kurumsallaşmış bir şeklidir. YAKAD; İsmail Özbilici'nin zeka geriliği olan oğlu Abdülhamit'in 6 Eylül 1992'de evinin önünden kaybolması üzerine, oğlunu arayışında kendisi gibi birçok aileyle karşılaşması üzerine, bu konuda var olan boşluğu farketmesi üzerine yapılan girişimlerle kurulmuştur.

Baba İsmet Özbilici, kaybolan oğlunu bulmak için yüzbinlerce el ilanı bastırıp, Türkiye'yi köy köy, kapı kapı dolaşmasına rağmen oğlunu bulamaz. Olaydan bir yıl sonra Abdülhamit'in küçük kardeşi Özgür de ağabeyinin yanındaki yatakta ölü bulunur. Bu olay üzerine İsmail Bilici kendini kayıplara adar ve yakınlarını kaybetmiş aileleri birleştirerek YAKAD'ı kurar. Kurucu Özbilici'nin vefatından sonra yönetimi oğlu Zafer Özbilici devralmıştır

Amacı
Sosyal amaçlı bir dernek olan YAKAD; din, dil, ırk ayrımı yapmadan, sağlıklı bir toplum yapısı oluşturmak için, birlik ve beraberliğin çok kolay sağlanabileceğini, insanların hem kendilerine, hem de birbirlerine saygılarının var olduğunu kanıtlama temelinde, ailelerle yakınlarını birbirlerine kavuşturmayı hedeflemektedir.

Polaris Dizayn ve Avşar Film tarafından desteklenmekte olan dernek; üyelerinin ortak kaderi olan yakınlarının kaybolmasının sonucu, kayıpların bulunması amacının dışında, kaybolmaları önlemek amacını da gütmektedir. Dernek, kaybolma olayının "bir gün herkesin başına gelebileceğinin" unutulmaması gerektiğini de belirtmektedir.

Etkinlikleri
YAKAD, web sitesinde kaybolanların isim ve fotoğrafları yayınlanmaktadır. Bkz.
Üzerinde kaybolanların fotoğraflarının yer aldığı "Umut Otobüsü", Türkiye'yi dolaşarak insanları bilinçlendirmekte, üyelerinin kayıplarının ortaya çıkarılması yolunda çalışmalar göstermektedir.
Medya yoluyla bu konularda kamuoyu oluşturulmaktadır.
Telefon yoluyla yakınları kaybolanlara destek verilmektedir.
Web sitesinde, kişi kayıplarının hangi nedenlerle gerçekleştiğini, bu durumlarda neler yapılması gerektiği, bulunan kişilerin bazılarının isimleri yayınlanmaktadır.
 Kaybolma nedenleri
 Sağlık sorunları

Zeka özürlüler veya akıl hastaları
Yaşlı ve düşkünler
Çaresiz hastalıklara yakalananlar ve terk edilenler
Kazalar

(Kimlik bulunmaması halinde)
Trafik kazalarında yaşamını yitirenler
Doğal afetlerde kaybolanlar
İstem dışı kaçırılma

Fuhuş amacıyla
Evlat edinmek için
Cinayet veya organ ticareti için
Dilendirmek amacıyla veya uyuşturucu kuryeliği için
Düşüncelerinden ötürü
Kendi isteğiyle kaçma

Ailedeki geçimsizlik ve maddi sorunlar
Alacaklılardan ve düşmanlarından kaçanlar
Askerlikten kaçanlar
Evlenme ümidiyle veya sevdiğine kavuşmak için kaçanlar
Şöhret olmak için kaçanlar
 Türkiye'de kayıp kayıtları ve YAKAD
Türkiye'de kayıp çocuk riski % 30 olarak saptanmıştır."Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı"’nın raporuna göre, 2007 yılı içinde 7183 kayıp çocuk ihbarı yapılmıştır ve bunların 833’ü halen bulunamamıştır. Kaybolan çocukları bekleyen tehlikeler şöyle sıralanabilir; hastalıklar, uyuşturucu, şiddet, cinsel istismar vb.

YAKAD, üyelerinin çabasıyla oluşturduğu "Umut Otobüsü" sayesinde, bugüne kadar kaybolan 900 kişinin bulunmasını sağlamıştır.

^Türkan^

Yönetim Kurulu

Emektar Dost

*

www.engelsizdostlar
Site
« Yanıtla #8 : 20 Şubat 2010, 21:45:08 »

Zaten Gülşen hanımın gördüğü otobüste büyük ihtimalle YAKAD derneğine aittir.Üzerinde kaybolanların fotoğraflarının yer aldığı "Umut Otobüsü", Türkiye'yi dolaşarak insanları bilinçlendirmekte, üyelerinin kayıplarının ortaya çıkarılması yolunda çalışmalar göstermektedir.

Almirena

Moderator

Daim Dost

*

Üye No : 3487

Konu  : 483

DOST PUANI: 2082
Küçük Mutluluk :)
« Yanıtla #9 : 20 Şubat 2010, 21:45:39 »

Bu düşünceniz beni çok duygulandır  Nadir bey  kayıp yakınlarının acılarını hafifletip yardımcı olmak bence çok kutsal bir davranışş

...Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ...ღღღ...Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ...���ƒαℓℓєη αηgєℓ...Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ...ღღღ...Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ...
Cabbar

Super Dost

*

Üye No : 4347

Konu  : 14

DOST PUANI: 747
« Yanıtla #10 : 20 Şubat 2010, 21:46:26 »

İşte bu yüzden bu siteyi çok seviyorum. Tüm sanal ortamda olan siteler bu sitede yüreklerini ortaya koyan arkadaşlar kadar yürekli olsa her site kendi içinde böyle bölümler oluştursa ve belki de bir çok ailenin acısı sona erecek. Helal olsun gerçekten canı gönülde sizleri kutluyorum. Bu başlık site içinde olsa da olmasa da sizleri bu duyarlı davranışlarınızdan dolayı her zaman bir çizginiz bir ilkeniz olduğu ispatlamış durumdasınız.
^Türkan^

Yönetim Kurulu

Emektar Dost

*

www.engelsizdostlar
Site
« Yanıtla #11 : 20 Şubat 2010, 21:47:49 »

Kayıp yakınlarını kaybetmiş aileler derneğinin web sitesinin adresi.

http://www.kayiplardernegi.com/index.php?page=neden

Nadir

Administrator

Emektar Dost

*

Site
« Yanıtla #12 : 20 Şubat 2010, 21:49:45 »

Türkan hanım sizde bura ile bir irtibata geçme çalışması içinde olursanız sevinirim. En azından elimizde belli başlı bilgiler olsun ki ona göre çalışmamıza hız verelim.

*Gülşen*

Emektar Dost

*

Site
« Yanıtla #13 : 20 Şubat 2010, 21:51:06 »

Zaten Gülşen hanımın gördüğü otobüste büyük ihtimalle YAKAD derneğine aittir.Üzerinde kaybolanların fotoğraflarının yer aldığı "Umut Otobüsü", Türkiye'yi dolaşarak insanları bilinçlendirmekte, üyelerinin kayıplarının ortaya çıkarılması yolunda çalışmalar göstermektedir.

Evet gördüğüm dernek umut otobüsü,merkezleri fatih/zeyrekte..Netteki sitelerine mail gönderdim..Karşıya geçtiğimde bizzat derneğe gidip görüşeceğim İNŞALLAH..

^Türkan^

Yönetim Kurulu

Emektar Dost

*

www.engelsizdostlar
Site
« Yanıtla #14 : 20 Şubat 2010, 21:52:14 »

Türkan hanım sizde bura ile bir irtibata geçme çalışması içinde olursanız sevinirim. En azından elimizde belli başlı bilgiler olsun ki ona göre çalışmamıza hız verelim.

Umut Otobüsü ve diğer çalışmalar sonucu 900 kişi bulundu. Türkiye'yi tam üç kez dolaşan Umut Otobüsü bugüne kadar tam 900 kişiyi buldu.

Bu dernek ile gereken irtibatı kuracağım Nadir bey.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Engelsizdostlar.Com Etiketler
Yakınlarını Kaybeden Ailere Yardım Adına

GoogleTagged

Gitmek istediğiniz yer:  

Engelsiz Dostlar Site Üyeleri Tarafından Açılan Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Dikkat!.. Ümidini Kaybeden Her Şeyini Kaybeder Yeni
Kişisel Gelişim Yazıları
FATOŞ 4 163 Son Mesaj 28 Eylül 2008, 21:30:52
Gönderen: Prenses
Sakatlar Adına Dolandırdılar Yeni
Engelliler İle İlgili Haberler
Prenses 2 103 Son Mesaj 27 Nisan 2009, 15:02:45
Gönderen: ^Türkan^
Yakınını Kaybeden İnsanlara Nasıl Davranmalı Yeni
Kişisel Gelişim Yazıları
*Gülşen* 1 175 Son Mesaj 19 Aralık 2009, 18:06:08
Gönderen: Nurşen
Emekçiler Sizlerin Yanınızdayım Şahsım Adına Yeni
Olay/Tutumlar/Övgüler/Yegiler...
Cabbar 9 470 Son Mesaj 03 Mart 2010, 21:40:37
Gönderen: Cabbar
2 Gözünü Kaybeden Korucu ve Ailesinin Dramı Yeni
Engelliler İle İlgili Haberler
^Türkan^ 0 51 Son Mesaj 11 Şubat 2010, 17:08:02
Gönderen: ^Türkan^
|Son Konular|sitemaps|Site Haritası|urllist.php|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!