Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Ayvalık Sarımsaklı Kampı  (Okunma sayısı 5789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ayvalık Sarımsaklı Kampı
« : 28 Nisan 2009, 13:53:53 »

arkadaşlar aranıza giden varmı ayvalık sarımsaklı kampına merak ediyorum bu yaz  gitmeyi düşünüyorum ne zaman nereye muraacat etmem gerekiyor bilenler paylaşırsa sevinirim yaz geliyor  plan yapmak gerek..

..serkan..

• Ziyaretçi
Ynt: Ayvalık Sarımsaklı Kampı
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2009, 09:08:15 »

ben 3defa felan gittim  sakatlar konferadesyonu dernekler bazı belediyeler aracılıgıyla gidiliyo bulundun yerdeki dernekle konus veya fedarasyonla...insalah gidersin git ama benim gibi bogulma ;D

meral

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2009, 09:23:52 »

Keşke zamanım olsada bende gidebilsem öyle ihtiyarcım var ki, güzel bi tatile....

gonuldostum72@hotmail.com

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2009, 10:32:52 »

ben sarımsaklıya ble gitmedim kanka yakın ya herhalde ondan ama buyaz belki sarımsaklı olabilir.sana iyi eğlenceler kampta.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2009, 10:41:09 »

kan kaa kayıt için birileri ilgilenecek inşl olur..küçük oğlanı alıp gideyim ...

gonuldostum72@hotmail.com

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2009, 10:43:06 »

illaki bir  blen vardır haklısın

..serkan..

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 29 Nisan 2009, 12:38:08 »

bana yasak orası inşalah gidersiniz iyi eğlenceler size

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 29 Nisan 2009, 12:42:10 »

serkan biraz anlat bakalım nasıl bir yer orası ben tekerlekli sandalye deyim rahat olurmuyum ..

..serkan..

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 29 Nisan 2009, 12:45:40 »

okonuda rahat abii cok guzel eglencelii biara resimleri yayınlıyabilirim.. bakımda

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 29 Nisan 2009, 12:54:55 »

çok iyi olur  gitmeden resimleriyle görelim

Denizkızı

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 29 Nisan 2009, 19:11:07 »

Ayvalık Sarımsaklı daki engelliler kampına bende 4-5 defa gittim. En son 2007 yılında gittim. Ama arkadaşlarım geçen yılda gittiler ben gitmek istemedim. İlk yıllarda çok daha güzel ve çok daha eğlenceliydi. Ama artık eski tadı kalmadı. Eskiden engellilerin çoğu aynı yerde kalıyorlar ve akşamları hep birlikte eğlenceler düzenliyorlardı. Valiliğin sosyal tesisleri, Maliye'nin sosyal tesisleri, şimdi adını hatırlayamadığım pek çok sosyal tesis yan yanaydı ve aynı yerde kalınıyordu. Şimdi artık o sosyal tesislerde kalınmıyor otellere yerleştiriyorlar engellileri öyle olunca da akşamları pek tadı tuzu olmuyor. Herkes bir tarafa çekiliyor çok eglenceli geçmiyor. Roadstar ordaki kampa katılabilmen şu durumda biraz zor gözüküyor. Çünkü oraya katılabilmen için bir engelli derneğine üye olman gerekiyor. O derneğinde konfederasyona bağlı olması gerekiyor. Ayrıca Konfederasyon kendisine bağlı türkiye'nin her yerindeki derneklerine belli sayılarda kontenjan veriyor. Mesela İstanbul'daki Bedensel Engelliler Derneğine 20 kişilik bir kontenjan gibi. Mesela O bedensel Engelliler Derneğinin 500 kayıtlı üyesi var ise, o 500 üyeden sadece 20 tanesi o kampa katılabilir. O yirminin içinde kesin 5 tanesi yöneticidir. Kalır geriye 15 üye. Yani Ayvalık'taki kampa katılabilmek gerçekten zordur. Mesela ben bile 2004 ve 2007 yıllarında gittiğimde dernek kontenjanından gitmedim. Kendi imkanlarımla gittim. Kampın hangi tarihlerde yapılacağını biliyordum. O tarihlerde bende gittim kendi imkanlarımla otelde kaldım. Yalnızda gitmemiştim yine 4-5 kişi olarak gittik. Akşamları da diğer arkadaşların eğlencelerine katıldık. Böyle yapan diğer illerden de pek çok arkadaşımız var.
Şimdi de engelillere uygunluğu konusuna gelelim. İlk başlarda sosyal tesislerde kalınıyordu ve bu sosyal tesisler çok da engelillere uygun yerler değildi. Bütün kış kapalı olduğundan ilk olarak bu tesisler engellilere açılıyor. Bütün pisliği ile bu odayı alıyorsunuz ve kendi imkanlarınız ile temizliyorsunuz. Sonra tuvaleti ve duş yerleri eğer çok ağır engelliyseniz kesinlikle size uygun değil. Ama yine de tatil ortamı ve yeni yeni arkadaşlarla tanıştığınız, çok güzel vakit geçirdiğiniz için bu zorluklara katlanıyorsunuz. Yani çok da şikayetçi olmuyorsunuz. Ama şu anda otellerde kalındığından bu sıkıntılar çok kalmadı. Yani ter temiz odalarda kalıyorsunuz.

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 29 Nisan 2009, 22:35:38 »

Denizkızı verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim yaa nasip şimdiden araştırıyorum.avşa için de önümüzdeki ay kayıtlar başlayacak diye duydum sen daha garanti haber alırsın bilgilendirirsen sevinirim. ;)

yokolmaz

• Kıdemli Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #12 : 20 Mayıs 2009, 10:55:46 »

Sana iyi tatiller .
Mutlu Üzümcü

senay

• senay
  • Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #13 : 26 Şubat 2010, 23:56:42 »

ben izmir aliağadaki alternatif kampa gittim
çok güzel bir ortam gönüllü arkadaşlar çalışıyr bizlere yardımcı oluyorlar ben çok memnun ayrıldım tavsiye ederim
adım şenay aöf iktisat mevzunuyum iş aıruyom spastik engelliyim

GoogleTagged - Etiketler