Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Afyon Grand Özgül Termal Tatil Köyü  (Okunma sayısı 6698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
Afyon Grand Özgül Termal Tatil Köyü
« : 10 Nisan 2010, 22:28:59 »

Bu gün Afyon Grand Özgül Termal Tatil Köyüne gezmeye gittik okul arkadaşlarımla birlikde.
Öncelikle bu tesislerin nelere faydası olduğunu bir alıntı yazıyla anlatayım sizlere:

ŞİFALI TERMAL SULAR

Solunum Sistemi Hastalıkları

Astma, bronşit, alerjik üst solunum yolu hastalıkları, pnömokonyoz

Cilt Hastalıkları

Egzema, akne, psöriasis, nörodermit, kronik rezidüel ürtiker

Kalp-Dolaşım Sistemi Hastalıkları

Kompanse kalp yetmezliği, dolaşım bozukluğu, Esansiyel hipertansiyon, varisler, periferik arter hastalıkları, esansiyel hipontansiyon (özellikle ortostatik)

Mide-Bağırsak- Metabolizma Hastalıkları

Mide hastalıkları, şeker hastalığı, obezite, gut, karaciğer-safra kesesi yetmezlikleri
Kas- İskelet Sistemi Hastalıkları Kireçlenmeler, Yumuşak doku romatizmaları, bazı inflamatuar romatizmal hastalıklar (örneğin Ankilozan Spondilit, Romatoid Artrit), ortopedik girişimler ve travmalar

Böbrek ve İdrar Yoları Hastalıkları

Kronik piyelonefrit, kronik sistit, kronik prostatit, böbrek taşları, fonksiyonel yetmezlik

Kadın-Doğum Hastalıkları

Genital organların müzmin hastalıkları, vejetatif over yetmezliği, fonksiyonel sterilite (kısırlık), ameliyatlar sonrası adhezyon (yapışma) profilaksisi, dismenore, fluor

Nörolojik Hastalıklar

Merkezi ve periferik kronik inflamatuar hastalıklar, omurga hastalıkları, travmatik lezyonlar, spastik paraliziler, nöromyopatiler, vasküler nörolojik hastalıklar, inme rehabilitasyonu, nörovejetatif distoni

Yukarıda belirtilen hastalıklara ilaveten, günümüz hastalığı olarak ortaya çıkan stres'i atma merkezleri olmuştur.

alıntı

Tanıtım videolarında tesislerin engellilere uygun olduğu anlatılıyordu. Evet tesis genelde uygun. Fakat banyo ve balkon kapıları çok dar. Yetkili kişilere bunu dile getirdim. Sağ olsunlar çok ilgilendiler. Uyarılarımdan dolayı teşekkür edip bu sorunları düzelteceğini belirttiler. Hem tedavinizi yapılıyor Hemde tatilinizi yapabiliyorsunuz. Ayrıca tesisde sevk gerektirmeyen birde hastane olacakmış. Biliyorsunuz kaplıcılara gidebilmek için sağlık kurulu raporu almanız gerekir. Ama burada böyle bir sorun yok
2011 yılında tesisler hizmete girecekmiş. İsterseniz uygun fiyatlarla burada daire sahibide olabiliyorsunuz. Detaylı bilgileri aşağıdaki adresten alabilirsiniz.

http://www.ozgultermal.com/

maketlerden kendi çektiğim resimler

En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2010, 22:31:52 »

Çok değerli bir paylaşım oldu. Engelli arkadaşlarımız gittikleri yerleri bu şekilde tanıtımlarını yaptıklarında en azından bu mekanlarda zaman geçirmek isteyen engelli kişiler o mekan hakkında bilgi sahibi olmuş olurlar.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 10 Nisan 2010, 22:42:08 »

Gittiğim yerlerde bu tür mimari sorunları dile getirmeye çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda tekrar gideceğim bu tesislere bakalım ne kadar dikkate alınmış söylediklerim.
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 10 Nisan 2010, 22:43:35 »

Afyon'a görev için gidiyorum.
Yakınlarda yine gideceğim.
Fırsat bulduğum ilk zamanda bu termal köyü de ziyaret edeceğim.
Bilgilendirme için teşekkürler Fatoş.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

Destek

• Administrator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #4 : 10 Nisan 2010, 22:45:13 »

Gittiğim yerlerde bu tür mimari sorunları dile getirmeye çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda tekrar gideceğim bu tesislere bakalım ne kadar dikkate alınmış söylediklerim.

Sorumlu bir işletme sahibi ise engelli vatandaşlar için gereken düzenlemeleri yaptılar ise ufak detaylardan kaçmazlar diye düşünüyorum. Umarım Fatoş hanım sizin fikirlerinize düşüncelerinize gereken önemi verip ikinci gittiğinizde bu eksikliklerin aradan kalktığı haberini yine sizden alacağımızı umut ediyorum.
0542 334 24 62 ENGELLİ ARAÇLARI İÇİN ELDEN GAZ FREN DEBRİYAJ TERTİBATLARI PROJE VE TSE UYGUNLUK BELGELERİ İÇİN ARAYA BİLİRSİNİZ.SİTEYE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

roadstar

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 10 Nisan 2010, 22:50:12 »

AFYON TERMAL SULARI İLE ÜNLÜ İLİMİZ ENGELLİLER İÇİN UYGUN TESİSLER BİZLER İÇİN KOLAYLIK İNŞL  GEREKENLER YAPILIR.
 PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER FATOŞ...

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #6 : 10 Nisan 2010, 23:12:27 »

Sorumlu bir işletme sahibi ise engelli vatandaşlar için gereken düzenlemeleri yaptılar ise ufak detaylardan kaçmazlar diye düşünüyorum. Umarım Fatoş hanım sizin fikirlerinize düşüncelerinize gereken önemi verip ikinci gittiğinizde bu eksikliklerin aradan kalktığı haberini yine sizden alacağımızı umut ediyorum.

bu sorunları dile getirmiş olmama memnun oldular. ben bilmiyorum ama küçük engelleri aşabilen tekerlekli sandalyeler varmış. Gerekirse onlardan tehmin edip engelli arkadaşlarımıza bu sandalyeleri orada kullanmak üzere üçretsiz olarak verebileceklerini söylediler

^Türkan^

• Moderator
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2010, 00:27:16 »

Burası Sakarya Akyazı'daki kuzuluk kaplıcalarına benziyor.Afyon'a hiç gitmedim.Belki bir gün buraları görmek nasip olur.Bilgilendirdiğin için teşekkürler FATOŞ.

Kaptan14

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Hayat her şeye rağmen yaşamaya değer..
« Yanıtla #8 : 12 Nisan 2010, 01:07:23 »

Tesis engellilere uygun deniliyor ama nedense tekerlekli sandalye kullananlar kapılardan geçemiyor..Bir tekerlekli sandalye en az 60 cm den geçiyor 65 cm kapı oldumu sorun kalmıyor.Gittiğim otellerde kapı söktürüyorum.Wc ve banyo hizmeti alamıyorum..Duşa kabin kapıları , sağlam insanların bile zor geçeceği türden biraz geniş yapılsa çok mu maliyet tutarki..?Yöneticileri hep uyarıyorum..
Bu tesislerden faydalanmak isterim..
Emeğinize sağlık..Uyarınız için ayrıca teşekkürler..

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #9 : 12 Nisan 2010, 20:44:27 »

Tesis engellilere uygun deniliyor ama nedense tekerlekli sandalye kullananlar kapılardan geçemiyor..Bir tekerlekli sandalye en az 60 cm den geçiyor 65 cm kapı oldumu sorun kalmıyor.Gittiğim otellerde kapı söktürüyorum.Wc ve banyo hizmeti alamıyorum..Duşa kabin kapıları , sağlam insanların bile zor geçeceği türden biraz geniş yapılsa çok mu maliyet tutarki..?Yöneticileri hep uyarıyorum..
Bu tesislerden faydalanmak isterim..
Emeğinize sağlık..Uyarınız için ayrıca teşekkürler..

Bu tesisin tanıtımını yapan benim okul arkadaşım. Zaten benide engellilere uygun olmayan bölümler varmı diye görüşlerimi almak için götürdüler. Kendisine bu sorununuzu bizzat ileteceğim sayın Kaptan14

Denizkızı

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 27 Nisan 2010, 12:53:50 »

Arkadaşlar bu yapılan özgül termalde benimde bir dairem var ve 2011  yılında teslim alacagım. Bu tatil köyündeki binaların zemin katları engelliler için yapılmış ve gömme banyoya sahip. Engellliler havuza özel liftler ile giriyor. Benim aldığım 5. katta ve asansörü var. Küveti gömme değil ama ben özellikle rica ettiğim için bana iki basamak yapacaklar küvete rahat çıkabilmem için. Bende aslında engelliler için yapılan dairelerden istedim ama fiyatı diğerine göre pahalıydı ve bunları satmayı da çok düşünmüyorlar çünkü dışarıdan gelen hastalara kiraya vermek ve onlarında faydalanmasını sağlamak istiyorlardı.
Ben çok yakın zamanda gidip görmedim kağıt üzerinde görerek aldım o yüzden fatoş'un anlattığı gibi dar olan kapıları görmedim.
Ama zemin katların engelliler düşünülerek yapılması çok güzel olay.

öztürk

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 03 Mayıs 2010, 23:42:36 »

Selam. Ben bu fiyatlardan pek birşey anlamadım. Tek kişi olarak en ucuz daire fiyatına neler dahil. Devre mülk mü. yeme içme durumları nasıl olacak. Velhasıl tanıtım pek iyi yapılmamış. veya bana öyle geldi. Bir yol gösteren olsa.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #12 : 04 Mayıs 2010, 11:42:06 »

Selam. Ben bu fiyatlardan pek birşey anlamadım. Tek kişi olarak en ucuz daire fiyatına neler dahil. Devre mülk mü. yeme içme durumları nasıl olacak. Velhasıl tanıtım pek iyi yapılmamış. veya bana öyle geldi. Bir yol gösteren olsa.

Bu daireleri devre mülk olarak alabiliyorsunuz sayın öztürk. Daireler eşyalarıyla birlikde dayalı döşeli. Salon, yatak odası, mutfak eşyaları hepsi mevcut. Daireyi döşemek için ayrı bir harcama yapmıyorsunuz. Dairenizi istediğiniz taktirde 10 günlüğüne kirayada verebiliyorsunuz. 10 günün sonunda 10 günlüğüne tekrar kiraya verme şansınız var.

fiyat listesi

http://www.ozgultermal.com/ linkindende bilgi edine bilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi içinde size arkadaşımın numarasını verebilirim istediğiniz taktirde

GoogleTagged - Etiketler