Ne demek almirena,senin sorunun bizim sorunumuzdur.İnan senin adına çok sevindim.
Öncelikle değerli arkadaşımız Hakan beyden alıntı ile konuya girmeyi uygun gördüm. 'Senin Sorunun Hepimizin Sorunu' işte bu kelime çok anlamlı. Evet engelli bir arkadaşımızın sorunu hepimizin sorunudur. Öyle yada böyle zaman içinde arkadaşımızın yaşadığı bu sorun bizlerinde başına gelmeyecek diye bir şey söz konusu değil. Netice de bizlerde engelli insanlarız.
Arkadaşımız haklı olduğu bir dava da sonuna kadar hakkını aramaktan geri kalmadı. Tebrik ediyorum arkadaşımı ve ailesini. Asıl bu olayın öncesine bir bakmak gerek. Almirena arkadaşımızın ailesi kızlarının daha uygun bir ortamda yaşaması için yıllardır oturdukları evlerini sattılar. (Yanılmıyorsam) ondan sonra habere konu olan evlerini aldı. Ve sadece amaçları kızlarının rahat etmesi idi. Ve bunun içinde bir rampa gerekli idi ve tüm sorunları çözülmüş olacaktı. Ama her zaman dediğimiz gibi duyarsız toplumun duyarsız insanları arkadaşımızın rampasını dünya malı olan evlerinde fazlalık olarak gördü ve rampa konmaması için ellerinden geleni yapmaya başladı. Arkadaşımız ve ailesi manevi acıdan zor günler yaşadı. Ama buna karşın yılmadılar ve mücadelerine devam ettiler. Ve aslında bu kadar olaya gerek kalmadan yapılması gereken bir hak kazanma olarak arkadaşımıza döndü. Her zaman dediğimiz gibi hak alınmaz kazanılır. Gönül isterdi ki arkadaşımız bu kadar sıkıntı çekmesin ve orada yaşayan insanların duyarlı olması ve bu kadar sorun olması.
Arkadaşımızın olayında bir çok sonuç çıkara biliriz. Bunların başında toplumun ne kadar duyarsız ve vurdum duymaz olduğu işte Türk toplumuna yakışmayan da bu vurdum duymazlık...
Arkadaşımızın olayının medya ya yansımasının ardından ise medya gücünün ne kadar etkili bir unsur olduğunu da bu olayda gördük. Bizler belki binlerce yazışma yapsa idik bile bu olayı bu kadar gündemde tutmamız mümkün değildi.
Şimdi bu olayda beni en çok üzen kısıma geldim. Bu arkadaşımız içimizden biri ve bugün günden güne üye sayısı yükselen insanların googlede bir konu aradın da direk olarak sitemizin adını bulduğu bir form sitesi bir aile olduk. Ve bu kadar üye arkadaşımız var. Ama bu kadar üye arkadaşımız olmasına karşın arkadaşımızın konusuna bir kaç kelime dahi yazmayan okumayan arkadaşlarımız var. Her zaman dediğimiz toplum duyarsız evet doğru toplum duyarsız ama biz engelli insanlar kendi sorunlarımıza duyarsız olduktan sonra bu toplumdan daha fazla bir şey beklemekte sanırım saçmalığın önünde giden olurdu.
Hiç bir kimse çıkıp da zaman bulamadım yazamadım gibi saçma sapan bahaneler bulmaması gerek. Zaman bulamadım bahanesini üreten kişilerin bulamadıkları bu zaman içinde sosyal sitelerde fink attıklarını zaten biliyorum.
Arkadaşlar sosyal siteler sizlere bir şey kazandırmaz. Sadece beyninizi yıkar ve bu bulamadığım zaman dediğin zamanınızın hırsızlığından başkada bir şey yapmaz. Hakkını hukukunu bilemeyenler birlik ve dayanışma içinde olmasını öğrenemeyenler zaman içinde kayıp olamaya mahkumdur.
Toplumdan duyarlı olmalarını bekleyen bizler önce kendimiz duyarlı bireyler olmasını öğrenmemiz gerek...