Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Sinem Nihayet Rampasına Kavuştu  (Okunma sayısı 1748 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakanvehayat

• Moderator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Sinem Nihayet Rampasına Kavuştu
« : 20 Ağustos 2010, 18:42:53 »

Engelli Sinem için ailesi tarafından apartman girişine yaptırılan rampa komşularının şikayeti sonucu kaldırılmıştı. İzmir İl İnsan Hakları Kurulu kararı değerlendirdi. Rampanın geri konulmasına karar verdi.

Sinem Moran için yaptırılan rampa komşularının şikayetleri üzerine Balçova belediyesinin kararıyla kaldırılınca, Sinem eve hapsolmuştu...

Aile kararın ardından Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu'na başvurdu.

Dosyayı inceleyen İzmir İl İnsan Hakları Komisyonu apartman girişine güvenlik önlemleri alınmış seyyar bir rampanın konulabileceğine karar verdi.

Sinem'in ev hapsi yeni rampanın yapılmasıyla sona erecek.
http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/08/20/engelli.sinemin.ev.hapsi.rampayla.bitti/587335.0/index.html
Merhemi kavuşmak olan,onulmaz bir yaradır hasretin yüreğimde

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2010, 18:54:53 »

Sevgili Almirena,uzun süren haklı mücadelesinde mutlu sona erdi.Tebrik ediyorum canım. Bravo.

Komşularının moraran yüzlerini görmek lazım.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2010, 22:02:15 »

Haklı davanı kazandın Sinem'cim. Senin bu hak arayışın diğer engelli arkadaşlarımızada örnek olur umarım.  Bravo.
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #3 : 20 Ağustos 2010, 22:43:34 »

İşte mücadele diye ben buna derim ve sonunda zafer senin oldu Almirena'm.Sevincini ve bu haklı kazanışını canı yürekten seninle paylaşıyorum.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

mihriban

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
« Yanıtla #4 : 21 Ağustos 2010, 02:52:23 »

Acaba o rampa komşuların neyine zarar verdi de kaldırttılar rampana seyyarda olsa kavuşmana sevindim...
Karakter bir ağaç gibidir ve şöhret de onun gölgesidir.Gölge, olduğunu düşündüğümüzdür:Ağaç ise gerçeğin kendisidir...

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Engelli Sinem'in ‘Seyyar Rampa’ Zaferi
« Yanıtla #5 : 21 Ağustos 2010, 17:22:22 »

İZMİR'de, Mehmet Rıfat Moran ile eşi Nermin Moran'ın engelli kızları 30 yaşındaki Sinem Moran'ın akülü aracıyla rahat hareket edebilmesi için bina girişine yaptırdıkları rampanın, apartman sakinlerinin imza toplamasıyla kaldırılmasının ardından, aile İzmir İl İnsan Hakları Kurulu'na başvurdu. Başvuruyu değerlendiren Kurul, güvenlik önlemleri alınmış seyyar bir rampanın apartmanın önünde konulabileceğine karar verdi.

İzmirli 69 yaşındaki Mehmet Rıfat Moran ile eşi 64 yaşındaki Nermin Moran spastik engelli kızları Sinem'i yıllarca sırtlarında taşıdı, okula, gezmeye, doktora götürdü. Sahip oldukları daire üçüncü katta olmasına karşın gençlikleri sayesinde Sinem'i kucaklarında yıllarca taşıyan Moran çifti, yaşlılıkla birlikte hastalıkların ortaya çıkmasıyla zorlanmaya başladı ve zemin katta bir ev sahibi olmaya karar verdi. Böyle bir evde Sinem'in sokağa akülü arabasıyla daha rahat çıkıp dolaşabileceğini, tedavisini sürdürüp ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabileceğini düşünen Moran çifti Balçova Hale Sokak'taki Umut Apartmanı'nın zemin katını satın aldı, 5 ay önce de yerleşti.

Moran çifti, 8 daireli apartmanın girişindeki 4 basamaklı merdivene, üzerine kaymayı engelleyen paspas da koydukları yaklaşık 3 metrelik bir rampa, yürüyenlerin tutunabileceği kolluk yaptırdı. Baba Moran, yasaların Sinem'in akülü arabasıyla sokağa çıkmasını sağlayacak rampayı yapma hakkı tanıdığını öne sürerken, merdiven bakamaklarının üzeri rampayla kapatılan apartman sakinleri engelli komşularının tasarrufuna tepki gösterdi. İmza toplayan apartman sakinleri rampayı kaldırttı.

Bunun üzerine baba Mehmet Rıfat Moran, konunun çözümü için İzmir İl İnsan Hakları Kurulu'na başvurdu. Şikayet üzerine İzmir Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'nun, ‘Yapılarda Özürlülerin Kullanımına Yönelik Proje Tadili Komisyonları Teşkili Çalışma Usül ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ gereği oluşturduğu komisyonun toplantısı, Balçova Belediyesi Encümen Salonu’nda yapıldı. Sinem Moran’ın yaşadığı Onur Mahallesi Hale Sokak’taki bina giriş holüne yerleştirilen ve daha sonra komşuların isteği üzerine kaldırılan rampayla ilgili dosyayı inceleyen komisyon, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’nin 66. maddesinde belirtildiği şekliyle engelli rampasına yeterli yerin bulunmadığına karar verdi.

Komisyon, bina girişinin önündeki tretuvar üzerinde saç malzemeden yapılan rampanın bir an önce belediye tarafından kaldırılmasını ve kaldırım düzenlemesinin özürlülerin kullanımına uygun hale getirilmesini de istedi. Raporda, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi, Hasta Hakları Sözleşmesi gereği engelli kişinin evde izolasyonunun önlenmesi açısından Kat Mülkiyeti Kanunu'na uygun olması koşuluyla, belediyenin teknik yardımı ile iki taraftan duvara sabitlenebilen 2 kanatlı açılır kapanır seyyar bir rampanın, kaydırmazlık ve güvenlik önlemleri dikkate alınarak bina girişine konulabileceği de belirtildi.

BELEDİYENİN YETKİSİ YOK

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, belediyenin apartmanın içine bir rampa yapılması konusunda uygulama yetkisinin bulunmadığını belirtti. Yasa ve yönetmeliklerin özel mülk ortak alanı olduğu için apartman merdivenlerinde yeni bir rampa yapılmasına kat maliklerinin oluruyla izin verdiğini vurgulayan Çalkaya, “Aksi taktirde belediye olarak özel mülkte yapılan her işlem suç olacaktır. Ancak bizim için önemli olan Sinem’in ihtiyaçlarının karşılanması ve onun evde hapsolmasına değil, sosyal hayatın içinde yer bulmasına olanak verilecek adımların atılması. Bu bizim için de bir sosyal sorumluluktur” diye konuştu.
Belediyenin ilgili birimlerinin, rampayı kaldırmak isteyen apartman sakinleri ve Sibel Moran’ın ailesi arasında arabuluculuk yaptığını da kaydeden Çalkaya, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için kendilerine düşen görevleri yerine getireceklerini dile getirdi.

Hürriyet

Sinem

• Rebel Angel
  • Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SehitLer Ölmez Vatan ßölünmez
« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2010, 17:15:35 »

desteğinizi ilginizi hissetmek cidden çok hoş arkadaslar  gazeteler sinem rampasına kavuştu deselerde rampam henüz yapım asamasındadır duvara monteli acılır kapanır cinsten özel uçak alüminyumundan hafif ama ağırlık tasıma kapasitesi yüksek  olduğu vakit ilk sizler engelsizdostlarımla paylasacağımm resimlerini cekip haberime eklerim gazetelerin hiç birine ropartaj vermedim bu bilgileri belediyeden edindiler gazetecilerin sürekli varlı vakitsiz kapımda belirmeleri hoş değil bu işide iyi ve kötü yapanlar var kötü yapanlardan ağzım yandı diycem sadece okadar gerisini varın siz anlayın belediye baskanızın acıklamasına gelince yasal haklara sahip birine yasa gereğince destek verilmesi gerekir elbet vermese komik olurdu değilmi söz komsulara gelince bir kısmı korkak tavırlar sergiliyor bazıları ile  iş  mahkeme aşamasında önceden rampamın kaldırılması için elinden gelen herseyi yapan yetkili yada yetkisiz herkes sayemde engelli imar kanunu birlesmiş milletler hasta haklarını öğrenmiş oldular mücadelemi kazandım bundan böyle bunun aksini söyleyen herkes hukuka hesap verir    hakanvehayat sevgili Türkan fatoşumm nusenim mihriban haberime emek verip acıma mücedeleme destek veren herkese çok tesekkürler  buradan tüm engellilere diyeceğim tek sey haklarınızı iyi bilin sahip çıkın mücadele edin
”Acıya kahkaha atabilmek bir sanatsa eğer; ben çok pahalı bir tabloyum..”

Sinem

• Rebel Angel
  • Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 23 Ağustos 2010, 18:13:14 »

Sevgili Almirena,uzun süren haklı mücadelesinde mutlu sona erdi.Tebrik ediyorum canım. Bravo.

Komşularının moraran yüzlerini görmek lazım.

Türkancım kapı girişindeki beton rampam  dökülürkenn suratlarını görmeliydin 10 yere telefon acıldı görevlililere hesap soruldu nerler neler şimdi içerideki rampam takılırken avukatlarım  evimizde misafir olacaklar ortamı gözlemek  olayların nasıl gelişeceğini görmek için

Sinem

• Rebel Angel
  • Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #8 : 26 Ağustos 2010, 21:29:13 »

Bugün rampam kuruldu ve özgürlüğün kapıları benim için acıldııı Yehu Yehu Yehu Yehu Yehu

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #9 : 26 Ağustos 2010, 21:48:42 »

Bugün rampam kuruldu ve özgürlüğün kapıları benim için acıldııı Yehu Yehu Yehu Yehu Yehu

gözünaydın Almirena çok sevindim senin adına
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Sinem

• Rebel Angel
  • Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : 26 Ağustos 2010, 21:54:49 »

TESEKKÜRLER FATOŞŞŞŞŞ

hakanvehayat

• Moderator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 26 Ağustos 2010, 21:57:12 »

Senin adına çok sevindim almirena,nihayet hak yerini buldu.

Sinem

• Rebel Angel
  • Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #12 : 26 Ağustos 2010, 22:00:36 »

hakanvehayat ÇOK  tesekkürlerr ayrıca bir tesekkürde medyada cıkan haberlerime kayıtsız kalmadığın içinn

hakanvehayat

• Moderator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #13 : 26 Ağustos 2010, 22:09:38 »

Ne demek almirena,senin sorunun bizim sorunumuzdur.İnan senin adına çok sevindim.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #14 : 26 Ağustos 2010, 23:42:53 »

Çok sevindim Almirena.Artık nihayet özgürsün.Uzun süren mücadelen zaferle sonuçlandı. Bravo.

GoogleTagged - Etiketler