Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: 350 Kiloluk Muhammed Merdiven Altında Yaşam Mücadelesi Veriyor  (Okunma sayısı 1953 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar

Küçükken karma aşısı yaptırdığı oğlunun 1,5 yaşındayken havale geçirdiğini ve zihinsel engelli olduğunu anlatan anne Hediye Yavaşca, ondan sonra kilo almaya başladığını söyledi.

Şu anda 25 yaşında ve 350 kilo olan oğlunun yaz kış evin önündeki sahanlıkta bulunan merdiven altında oturduğunu ve içeriye girmek istemediğini, kışın battaniyelerle örterek başında beklediklerini söyledi. 68 yaşındaki anne Yavaşca ve 78 yaşındaki baba Hüseyin Yavaşca, artık güçlerinin bu ağır bakım şartlarına yetmediğini belirterek yetkililere seslendi: "Bakacak halimiz kalmadı. Devletten para istemiyoruz, sadece çocuğumuzu bakım için bir kuruma yatırsınlar, tedavisini yaparak zayıflatsınlar yeterli." Dertle anne baba, çocuklarının sanılanın aksine günde sadece bir öğün yediğini, fazla iştahı olmadığını belirtti.

Annesinin kalp hastası ve guatr olduğunu, babasının ise astım ve prostat rahatsızlığı bulunduğunu belirten Muhammed'in ablası Melahat Çabuk ise, "Aslında televizyonlarda gördükleri, çocukların dövüldüğü haberleri yüzünden yatılı kurumlara vermek istemiyorlardı ancak bizim de aile düzenimiz bozuldu. Yaşlanınca, bakmakta zorlanmaya başladılar. Yaptığımız müracaatlarda, evraklarımızı hazırlayıp teslim ettik. Şimdilik beklememizi söylediler ama zihinsel engelli olduğu için bağırıp komşulara da rahatsızlık veriyor. O nedenle bir an önce devletin sahip çıkmasını istiyoruz." dedi. Tartma konusunda sıkıntı yaşadıklarını ancak 300-350 kg. olduğunu tahmin ettikleri kardeşinin 10 adım kadar yürüyebildiğini, sonra yorulup oturduğunu dile getiren Çabuk, aşırı soğuk günlerde, mahalleden güçlü kuvvetli 15-20 kişinin toplanıp zorla içeriye soktuklarını anlattı.

Hastanede zihinsel özürlü (ağır retar, mental gerilik) teşhisi konulan Muhammed Yavaşca'nın raporlarında, sözlü iletişim kuramadığı belirtiliyor. Şeker ve kolesterolü çıkmayan Muhammed, canı bir şey istediğinde devamlı onu tekrarlayarak bağırıyor. Hep tempolu bir şekilde başını öne arkaya sallayan oğullarının başından bir an olsun ayrılmayan anne ve babası, ondan ayrılmanın çok zor olacağını belirtiyor.

(CİHAN)

ZAMAN

tekbir

• Yönetim Kurulu ve Modlar Bölümü
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
350 Kiloluk Muhammed Merdiven Altında Yaşam Mücadelesi Veriyor
« Yanıtla #1 : 29 Temmuz 2010, 09:51:31 »

Rabbim anneye babaya yardım etsın çocuklarınada iki iyilikten birini versin.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2010, 10:32:47 »

ALLAH kimseye şifasız dert vermesin. Aileye sabırlar diliyorum
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Bir Aşı İle Zihin ve Beden Sağlığı Gitti
« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2010, 15:38:35 »

İzmir'in Konak ilçesinde evinin bahçesinde yaşayan 350 kilo ağırlığındaki zihinsel engelli Muhammed Yavaşça'ya (25) valilik sahip çıktı.

Yavaşça, tedavi için Ankara Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı Saray Bakım Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderilecek.

25 yaşındaki oğulları Muhammed Yavaşça'nın 1,5 yaşında karma aşı vurulduktan sonra havale geçirdiğini belirten babası Hüseyin Yavaşça ve annesi Hediye Yavaşça, aynı zamanda zihinsel engelli olan oğullarının sürekli kilo aldığını söyledi. 350 kilo ağırlığındaki Muhammed'in evin bahçesinde yaşadığını söyleyen Yavaşça çifti, çocuklarının kıyafet giyemediği için çıplak dolaştığını soğuk havalarda komşularının yardımıyla evin içine alındığı belirtti.

25 yıldır evladına baktığını ancak kendi sağlık problemlerinden ötürü çocuklarına bakamadıklarını vurgulayan anne Hediye Yavaşça, "Muhammed 1,5 yaşından beri bu halde. Hep şişmanlıyor. Bahçede yatırıyoruz. Ancak geceleri bağırıyor. Komşular duyuyor. İhtiyaçlarını bahçede gideriyoruz. Ancak artık bakacak halimiz kalmadı" dedi.

Hastalığından beri Muhammed'e baktığını ifade eden Muhammed'in ablası Melahat Çabuk ise, "1,5 yaşında olduğu aşıdan sonra havale geçirdi. Sonra psikolojik tedavi gördü. Ancak kilo almaya devam etti. Şimdi 350 kilo ağırlığında. Daha önceleri yürümekte zorlanmazdı. Ancak şimdi günlük ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor. Annem ve babam bakmakta zorluk çekiyorlar. Biz geliyoruz yardım ediyoruz. Bahçede yaşıyor. Ancak kışın havalar soğudu mu komşulardan 20-25 kişi toplanıp battaniyelerle içeriye taşıyoruz. Allah razı olsun devletimiz sahip çıktı. Önümüzdeki hafta tedavi için Ankara'ya gidecek. Annem ve babam çok zorlandıkları için biraz da olsa rahat bir nefes alacaklar. Aynı zamanda zihinsel engelli. O yüzden ne dediğimizi anlamıyor. Ezbere konuşuyoruz. 'Kalk' dediğimiz zaman kalkmaz. O canı ne zaman isterse o zaman kalkar" şeklinde konuştu.

Komşu Nurten Şahin de, "Yıllardır burada yaşam savaşı veriyor. Geceleri sabahlara kadar bağırıyor. Yazın havalar sıcak olduğu için pencerelerde açık oluyor. Muhammed'in sesi gece 2 mahalle öteden duyulabiliyor. Bazen polisler geliyor. Sesten dolayı şikayet edildiğini söylüyorlar. Ama Muhammed'in durumunu görünce ellerinden bir şey gelmiyor. Bizde bir şey yapamıyoruz. Zihinsel engeli de var" dedi.

Muhammed Yavaşça, 6 Eylül Pazartesi günü İzmir Valiliği tarafından Ankara Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı Saray Bakım Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderilerek tedavi altına alınacak.

Mynet

mihriban

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
« Yanıtla #4 : 04 Eylül 2010, 16:27:14 »

Acil şifalar diliyorum
Karakter bir ağaç gibidir ve şöhret de onun gölgesidir.Gölge, olduğunu düşündüğümüzdür:Ağaç ise gerçeğin kendisidir...

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2010, 17:07:30 »

Allah böyle dert vermesin kimseye,gani gani şifalar versin.
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
350 Kiloluk Muhammet Şifa İçin Ankara’ya Getirilecek
« Yanıtla #6 : 06 Eylül 2010, 11:05:57 »

350 kilo ağırlığındaki Muhammet Yavaşçı’nın tedavi için bugün Ankara’ya getirileceği bildirildi. Baba Hüseyin Yavaşçı, oğlunun doktundan 1.5 ay sonra geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sağlığını kaybettiğini söyledi.

İZMİR’de yaşayan 350 kilo ağırlığındaki Muhammet Yavaşça’nın tedavi için bugün Ankara’ya götürüleceği bildirildi.

Muhammet’in 80 yaşındaki babası Hüseyin Yavaşça, oğlunun doğduktan 1.5 ay sonra geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle zihin ve beden sağlığını kaybettiğini anlattı.

Yavaşça, 7 çocuğu bulunduğunu, 25 yaşındaki en küçük oğlu Muhammet’in yaşadığı sıkıntıya çözüm bulunması için İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın çaba harcadığını belirtti.

Vali Kıraç’ın, bir süre önce Boğaziçi semtindeki evlerine geldiğini, Muhammet’in yaşadıklarına şahit olduğunu, İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne gereğinin yapılması için talimat verdiğini anlatan Hüseyin Yavaşça, şöyle dedi:

“Eşim Hediye ile konuşamayan, kendini anlatamayan Muhammet’e bakamaz duruma geldik. Hastalığından dolayı sürekli kilo aldığından yerinden kaldıramıyoruz. Yaz kış balkonda yatıp kalkıyor. Çok soğuk günlerde 8-10 komşumun yardımıyla içeriye alabiliyoruz. Uyanık olduğu zaman zihinsel engelinden dolayı agresif hareketler yapıyor. Vali Bey’e ‘devletimiz bu çocuğa sahip çıksın’ dedik. Sağ olsun Valimiz, bize yardımcı oldu. Uzmanlar geldi, Muhammet ile ilgilendiler. Ben 28 yıl İzmir Belediyesinde çalıştım. Kardeşleri de onun bakımında zorlanıyorlar. Pazartesi günü Ankara’daki Saray Bakımevi’ne gönderilmesi kararına çok sevindik.”

Hürriyet

GoogleTagged - Etiketler