Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Eğitimcilere Seslenmek İstiyorum  (Okunma sayısı 871 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aysu

• Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Eğitimcilere Seslenmek İstiyorum
« : 12 Ağustos 2008, 11:33:56 »

OKUDUM OKUMASINA AMA ZORLUKLARLA İLK OKULA 9 YAŞINDA BAŞLADIM ANNEM İLK OKULA YAZDIRACAKKEN BABAM ÇOK KÜÇÜK OKULDA EZİLİR SENEYE VERELİM DEMİŞ O SENEDE BABAM VEFAT ETTİ DİĞER SENE ANNEM YAZDIRMAK İSTEDİĞİNDE OKUL MÜDÜRÜ ALMAMIŞ OKULA VE BENİM BİR YILIMI YEMİŞ...ANNEM BU SEFER NE YAPACAĞINI ŞAŞIRIP MİLLİ EĞİTİME GİTMİŞ ZEKA TESTİ İSTEMİŞ OKUL O TESTİDE YAPTIRVERMIŞ NEYMİŞ BEN ENGELLİMİŞİM DİĞER ÖĞRENCİLERİN PSİKOLOJİSİNİ BOZARMIŞIM...ANNEM BİR ŞEKİLDE BİNBİR ŞİKAYET İLE BENİ İLK OKULA ALDIRMIŞ O ZAMAN 8 YILLIK EĞİTİM YOKTU ÇEVREMDEKİLER OKUMA YAZMAYI ÖĞRENDİ YA GERİSİNE BOŞVERİN DEMİŞ AMA BENİM ANNEM BENİM ÇOCUĞUM OKUYACAK ÇOCUK DEMİŞ...ORTA OKULA GELDİĞİNDE YİNE SORUN BU SEFERDE ANNEM BELEDİYE BAŞKANI SAMİ GÖKDENİZE ÇIKMIŞ O ZAMANIN BELEDİYE BAŞKANIYMIŞ BENİM ÇOCUĞUM ENGELLİ BEN OKULA YAZDIRAMIYORUM SİZDEN DİLEĞİM YARDIMCI OLLMANIZ SADECE OKULA YAZDIRMANIZ MADDİ DEĞİL MANEVİ DESTEK İSTİYORUM DEMİŞ VE BENİDE SAYIN BELEDİYE BAŞKANI O ZAMAN OKULA YAZDIRMIŞ... LİSEYE GELDİK BU SEFERDE MESLEK LİSESİ İSTEDİM BEN NEYMİŞ MAKİNALARA OTURAMAZMIŞIM ANNEMDE BU SEFER MÜDÜRE SERT ÇIKMIŞ YETER İLK OKUL ORTA OKUL BIKTIM MAKİNAYA OTUTTURMADAN SÖZLÜ SINAVLA YAPTIRIN GEREKLİ DERSLERİNİ DEYİNCE BENİ OKUL MÜDÜRÜ ALMAK ZORUNDA KALMIŞ ÇEVREDE ÖNCE EĞİTİMCİLERE ÖRNEK OLMALIYIZ BENİ OKULDA DIŞLAYAN SAYIN ÖĞRETMENLERİMİN ŞİMDİ BEN İŞİNİ GÖRÜYORUM ETME BULMA DÜNYASI ÇÜNKÜ ARTIK BENDE ÇALIUŞAN MASA BAŞINDA GÖREV YAPAN BİRİYİM ÇNKÜ BENDE ONLAR GİBİ İNSANIM

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
Ynt: Eğitimcilere Seslenmek İstiyorum
« Yanıtla #1 : 12 Ağustos 2008, 12:57:36 »

ENGELLİMİŞİM DİĞER ÖĞRENCİLERİN PSİKOLOJİSİNİ BOZARMIŞIM...

bizim psikolojimiz yokmuş gibi davranılmasına sinir oluyorum. insanlar neden bu kadar duyarsız oldu. bende okudum ilk orta lise hiç bir ön yargıyla karşılaşmadım. eskiden insanlar dahamı egitimliydi bu konularda. tabi ki hayır. ama insan olmanın geregini biliyorlardı. ne müdürler alamayız dedi nede ögretmenlerim ugraşamam diye bir söz sarf ettiğini duydum. ama şimdi daha çok ön yargıyla karşı karşıya kaldıgımı düşünüyorum. eskiden insanlar daha duyarlıydı. şimdi öyle degil malesef
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

Nurşen

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
    • Engelsizdostlar
« Yanıtla #2 : 12 Ağustos 2008, 13:15:40 »

Okula beni de geç aldılar sanki boyum uzamadı ya aklımda uzamamış gibi. Hiç unutmuyorum kayda gittigimiz günü gelecek yıl gelin kaydedelim diyen adamı da...be adam gelecek yıl selvi gibi mi olcam:) yoo aynı hadi olsun 1-2 cm uzamış oluyum yani neyse ilkokula başladım tüm ögretmenler filan beni çok sevdiler. İlkokulda tek içimde kalan 23 Nisanlarda geçit törenlerine beni almazlardı çünkü okulun o günler için olan kıyafetleri bana olmazdı. İlkokul bitti ortaokul başladı tek bir hocam vardı çok dalga geçerdi benle güya şaka yapıyordu ama beni kırdıgını düşünemiyordu. Ama ortaokul bitiminde ona bi laf söyledim hayatta bir daha biriyle dalga geçecek hali kalmadı, bundan eminim. Lisede de karşılaştım bazı kendini bilmez kişilerle ama ne yalan üniversitede hiç karşılaşmadım daha. Yaşadıklarım bana şunu ögretti bu konuda. Egitimciyiz biz herşeyi çok daha iyi biliriz diyenler aslında hiçbirşey bilmiyolar. Onlar başta kendilerini kandıran bireyler o kadar. Bence onlar ilk kendilerini eğitsinler...
Geçmiş olan dünden hiç yad etme!! Yarın da gelmemişken feryad etme!! Düşünme geleceği de geçmişi de!! Şimdi şen ol da yaşamı berbad etme!!...

ERKAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2008, 13:46:57 »

Eğitim camiasının içinden gördüklerim şöle:

Okul müdür ve yardımcıları haftasonu okulda kurstan kaç para gelir, okulda sınavda gözetmenlik yaparsak ne verirler, vede okulda kavga olmasın da ne olursa olsun, okulun adı çıkmasın gibi saçma sapan işlerle meşguller. Eğitimin kalitesi yada çocuklarla alakaları yok. İyi niyetli  bazı hoca ve insanlar da  bişeler yapmaya çalışsalar bile herşey müdürde bittiği için çok zorlanıyorlar. Kötü niyetli insanlar her yerde varlar.

Zaten eğitim bitmiş halde. Öğretmenler geçim derdinde, aileler ise  çocuklarına terbiye  vermektense, aman benim çocuğum ezilmesin , bunu şunu yapsın içinde kalmasın  derdindeler.

Okullarda  sadece engelliler haftasında biraz bahsediliyor bukonulardan. Bir de FEn Bilgisi dersinde (6.sınıf) biyoloji konusunda biraz kitap bahsetmiş engellilere nasıl  davranılması gerektiğinden...

Denizkızı

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2008, 07:51:08 »

Öğretmenlerin hepsi kaliteli düzgün öğrencileri olsun istiyorlar. Engelli bir öğrenci ile uğraşmak istemiyorlar. Ben çok iyi hatırlıyorum, bundan bir kaç yıl önce tekerlekli sandalyeli bir öğrenci için öğretmen ve müdür mahkemelik oldular. Tekerlekli sandalyeli öğrencinin üst katta eğitim görmemesi için sınıfı alt kata taşıdılar. Öğretmen buna itiraz etti ve diğer öğrencilerin velilerini de toplantılar yaparak şikayet etmeleri konusunda uyardı. Bütün öğrencilerin velileri şikayet ettiler alt katta eğitim gördükleri için neymiş sınıf küçükmüş, çocuklar sıkışıyormuş, o sınıf ferah değilmiş. Aslında ben bile gördüm sınıf bodrum kat değil, birinci katta, o kadar da küçük değil aslında rahat bir sınıf ama öğretmen o küçük kızı sınıfta asla istemedi. Bir tane engelli öğrenciyi koca okul içlerinde barındıramadılar. Çok olaylar oldu. Gazetelere manşet oldular. Şimdi düşünün o küçük kızın psikolojisini, istenilmeyen bir öğrenci olduğunu çok iyi belli ettiler kendisine. Sonuç olarak iki yıl sürdü bu olaylar. Sonunda öğretmen görevden alındı başka bir okula verildi ve bütün problemler çözüldü. Ama ya o küçük kızın yaşadıkları, döktüğü göz yaşları. Bütün bunlar olmasaydı o küçük kız bunları keşke yaşamasaydı.... Malesef toplumumuz engellileri kolay kolay kabul etmiyor. Bütün bunlarda eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bizim eğitim neferi dediğimiz öğretmenler bile hepsi için konuşmuyorum bazen herkesten daha kara cahil oluyorlar. Bizde geleceğimiz olan çocuklarımızı bu insanlara teslim ediyoruz iyi yetişsinler diye....

seyguya

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 25 Ağustos 2009, 03:01:09 »

slm.öncelikli olarak annen eli öpülesi annelerden ve anneme çok benziyor kişiliği...

evet maalesef türk toplumunda engellinin kendi engelini aşması için yardım etmeleri gerekirken hep engel çıkartıyorlar...eğer bizlere imkanlar sunulsa sapa sağlam birçok insanı birçok konuda geçebiliriz ama nerde türkiye de yaşıyoruz...ha bu arada eğitim cahilliği alır sadece insan olmak ne eğitimle ne de çevre ve aileden gelir insan olmak kişinin kendini geliştirmesiyle alakalıdır bence...

denizzz

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • sevgiden caydığım yerde,darıl bana...
« Yanıtla #6 : 25 Ağustos 2009, 09:29:37 »

sanırım daha öncede bu fikrimi bi yerlerde açıklamıştım. ama gene bahsedeyim. önceleri çoğunlukla köy enstitüsü mezunları öğretmenleri çoğunluktaydı ve orda eğitim alan kişiler çoğunlukla  kendilerini  eğitime adamış saygın öğretmenlerdi. onlar tarımdan tutunda her türlü eğitimi alıyorlardı şimdi ise erkan arkadaşın dediği gibi nasıl geçiniriz derdine düştükleri için çoğu nerden, nasıl, saati kaçtan para kazanırız diyorlar. tabi bu genelleme. çevremde tanıdığım "öğretmen " sıfatını hakeden
kişilerde var. Ve bu öğretmen sıfatını hakeden kişiler zengin-fakir, engelli-engelsiz,tembel-çalışkan ayrımı yapmadan veriyorlar derslerini. saygıyla selamlıyorum onları :)
Ne alnımızda bir ayıp
Ne koltuk altında saklı haçımız
Biz bu halkı sevdik
Ve bu ülkeyi.
İşte bağışlanmaz korkunç suçumuz...

Ahmet ARİF

cigtanesi

• Daim Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 25 Ağustos 2009, 11:27:43 »

Yazıyı okuyunca bir tuhaf oldum. Fatoş arkadaşımızında dediği gibi engelli insanın sanki psikolojisi yok. Bir eğitimcinin halimizden anlaması gerekirken bu denli zorluklar çıkarması gerçek bir eğitimci olmadığının bir göstergesidir. Annenize ve size helal olsun diyorum tüm zorluklarını azimle aşmışsınız. İşlerinizde başarılar.
HERKESİN ACISI SEVGİSİ KADAR...

GoogleTagged - Etiketler