Vallaha bırakmaz Üye Ol

Yüreginde Engel Olmayanların Tek Adresi

LÜTFEN GİRİŞ TIKLA VEYA ÜYE OLMAK İSTİYORUM TIKLA.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Gönderen Konu: Hakkını Helal Et Anne  (Okunma sayısı 1294 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DEDEKORKUT

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Hakkını Helal Et Anne
« : 07 Ağustos 2010, 21:43:02 »

HAKKINI HELAL ET ANNE

27.03.1993 tarihinde saat 22.30 sularında yirmi gün süren acıların sonunda bir buçuk kilogram ağırlığında küçük ama yükü ölçülemeyecek kadar ağır ,bir ömür boyu sırtından indiremeyeceğin ağır yükü doğurdun anacığım doğan ben,doğuran sen ana,anamdın
Anam yüküm şimdilik çok hafif maddi,manevi ağırlık geride hazır ol anacığım tüm dertler,engeller madalya oldu,nişan oldu yüce mevladan takıldı bana,yol uzadıkça yükün ağırlaşacak tüm zahmetler sana anacığım
Engeli şimdiden öğrendim kırk günde aşabildim cam engelleri kokun,sıcaklığın ne güzelmiş be annem üç sene gece,gündüz demedin nöbet tuttun başımda gözünde yaş,dudaklarında yakarış.
Yaşardı,yaşamazdı diyenlere aldırış etmeden,ölmesi,yaşamasından iyidir diyenlere kulak vermeden,ümidini kesmedin yaratanından imtihan dünyası olduğunu biliyordun hep hikmet arıyor,hediye,mükafaat diyor yüce Mevlaya sığınıyordun anamdın çünkü.
Üç yaşıma girdim konuşamaz,yürüyemez,duymazdım bir anneciğim demem için canını verirdin bilirim anamdın çünkü imtihanın ağırdı yüce ALLAH verdi sabrını bazı çocuklar geç yürür,geç konuşur dediler umutla bekledin anamdın çünkü.

Dört yaşıma geldim bedensel,zihinsel tanı koydular ben o nişanları,madalyaları takalı dört sene oldu senin hazinen çoktan doldu anacığım saniyeler gün oldu,günler yıl çok ağır geçiyor zaman on iki yaşıma geldim aldığım narkoz yaşımı geçti her ayılışım ölümle,doğum arasında çizgi oldu,her seferinde yeniden doğdum ömründen ömür aldım yaratanından kesmedin ümidi bağrına bastın anamdın çünkü zorda olsa yürüyor,arada bir ana diyerek yüzünün güldürüyordum.

Sana kahkahada yakışır senin için koşacağım anamsın, anam artık okullu oldum anneler gününde öğretmenimin yardımıyla yaptığım çiçeği görünce sevincinden ağlayarak,dudaklarından dualar döküldü,yılların yorgunluğunu unuttun bu göz yaşları çok farklı be annem aradaki farkı bende seziyorum anamsın çünki.

Ağır,ağır yol alıyorum ama gelecekten umutluyum her geçen gün bir şeyler öğreniyor,öğretiliyordum artık çişimi de kontrol etmeye çalışıyordum.
Anacığım az kaldı kendi ayakkabılarımı giymeye,tuvalete kendim oturup,kalkmaya,az kaldı kendi banyomu kendim yapmaya,utanıyorum söylemeye ama gusül abdesttimi kendimin almasına.

Yaratanım beni böyle yaratmış seni bana ana yapmış gözün yaşlı,yüreğin burukta olsa dudaklarından dualar eksik olmadıkca senin gülen yüzünü görmek için senin için başaracağım anacığım.

Yaratan böyle yaratmış isyan etmedin,benim elimde değil ben mi istedim,her şey iradem dışında emanetler tertemiz bidem,beynim,kalbim ilk gün ki gibi bana hesap sorulurmuki anacığım.
Yaratılanı yaratandan dolayı kabüllendin,yıllarca hizmet ettin sanma ki emeklerin boşa ben senden razıyım ALLAH`da senden razı olsun sıratı müstakimde bineğin ben olayım,sırtımda sıratı geçireyim ayaklarının altındaki CENNET`te Kevser şurubunu taşıyan hizmetçin ben olayım hakkını helal et anneciğim.

NOT:Engelli oğlunun ağzından oğlu namına anneye olan minnet duyguları.Okuma,yazma bilse idi kimbilir kendisi neler yazacaktı.
MUSTAFA KÜRŞAT`IN BABASI
SATILMIŞ ÜRER

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2010, 21:58:15 »

Bir annenin fedekarlığı ancak bu kadar etkileyici anlatılabillinirdi.
Kardeşimize ve annesine sabır ve sağlık dolu bir yaşam dilerim.
Tüm engelli evladı olan fedekar annelerimizin ellerinden öpüyorum
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

tekbir

• Moderator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2010, 22:25:00 »

DEDEKORKUT  Bey ilk önce sitemize hoş geldin gelirgelmez böyle bir paylaşımda bulunmandan ötürü ayriyeten teşekkür ederim.İnşallah sitemizde uzun soluklu bir birtelikle güzel paylaşımlarını bekleriz.

DEDEKORKUT

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2010, 01:08:10 »

S.a hoş bulduk yılların verdiği  acı,tatlı günlerin yine çok hüzünlü bir günümde savrulup giden yapraktan,akan çağlayandan meded bekleyen çaresiz hisseddiğim günlerde yazdığım ama yinede çarenin kendimizde olduğunun farkına vardığım bu sabrın,bu dayanma gücünün gerçek sahibinin CENABI ALLAH olduğunun her şeyin onun verip ,aldığını yarın kimin ne olacağını sadece onun bildiğini bilmek her şeyin çaresi olduğunu anladım.Allah bütün seçilmiş yavrularımıza şifa anne ve babalara güç,kuvvet versin ALLAH bu yavrularımıza anne ,baba ölümü göstermesin.ALLAHA emanet olun.

BiLSeM

• DESSERT EAGLE OPERATİONS
  • Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • SYSTEM OPERATİONS FREKANS ELECTRONİC
Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #4 : 08 Ağustos 2010, 01:30:57 »

S.a hoş bulduk yılların verdiği  acı,tatlı günlerin yine çok hüzünlü bir günümde savrulup giden yapraktan,akan çağlayandan meded bekleyen çaresiz hisseddiğim günlerde yazdığım ama yinede çarenin kendimizde olduğunun farkına vardığım bu sabrın,bu dayanma gücünün gerçek sahibinin CENABI ALLAH olduğunun her şeyin onun verip ,aldığını yarın kimin ne olacağını sadece onun bildiğini bilmek her şeyin çaresi olduğunu anladım.Allah bütün seçilmiş yavrularımıza şifa anne ve babalara güç,kuvvet versin ALLAH bu yavrularımıza anne ,baba ölümü göstermesin.ALLAHA emanet olun.

sitemize hoşgeldiniz  siteye ilk yazılarınızla bizi  duygulandırıp analarımızın atalarımızın  bizdeki haklarını bizlere bir kez daha hatırlattığınız için allah sizden  razı olsun  ... kendi adıma  böyle güzel bir giriş yaptığınız için çok teşekkür ve tebrik ederim....

umarım sitemizde güzel paylaşımlarınızın devamı gelir ve  bu güzel aile ortamına sizde bir fert olursunuz... başarılı günler dilerim iyi forumlar...
...... BURGUNDY BERET.......

DEDEKORKUT

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #5 : 08 Ağustos 2010, 04:31:16 »

Teşekkür ederim ilginizden dolayı o yazıyı oğlum 12 yaşında iken yaşmıştım 2 sene kimseye gösteremedim eşime  dahi şimdi bile okuyamıyoruz okuyunca geriye dönük mazileri yaşıyoruz her satırı sanki asırları anlatıyor ama geçen yılları hatırlayıp da şimdiki olumlu ilerlememiz bizi mutlu ediyor yazmaya korkuyorum,çekiniyorum belki rahatsız ediyor biz engelli aileleri çok duygusal olduğumuzdan yanlış anlaşılmaktan korkuyorum bu  yazıyı yazalı beş sene oldu o yazıda bazı konulara değindim mesela ayakkabısını giyiyor,çişini % 80 kontrol ediyor bayağı bir yol katettik bu beş senelik arada ki olumlu farkları iyiye gidişi anlatan bir yazıyı  ve oğlumun askerlik yoklaması geldiği günü ve o yaşa geldiği zaman ki durumu ve 20 yaşındaki bir gencin ailesi olmanın  duygularını anlatmayı isyan ederek değil,pişmanlıkla değil memnuniyetle mutlu bir şekilde emanet edilen  cevherin değerini anlamış olmanın iyice farkına vararak o cevhere gerçek değerini verebilecek ve onu anlata bilecek bilgi  ve donanıma sahip olduğum zaman yazmaya başladığım  her geçen günün doğduğu günden itibaren tekrar yaşamayı,hatırlamayı göze aldığım,yazımın bittiği gün bazen acıdan,bazen mutluluktan ağlamayı  göze aldığım zaman,yazımın bittiği gün yırtmadan paylaşmaya emin olduğum  zaman yazacağım arkadaşım.ALLAHA emanet olunuz

tekbir

• Moderator
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #6 : 08 Ağustos 2010, 09:44:53 »

DEDEKORKUT
Allah bütün seçilmiş yavrularımıza şifa anne ve babalara güç,kuvvet versin ALLAH bu yavrularımıza anne ,baba ölümü göstermesin.ALLAHA emanet olun.

Bu temennilerine içtenlikle katılıyorum ve AMİN diyorum.

FATOŞ

• Emektar Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
    • Engelsizdostlar
Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #7 : 08 Ağustos 2010, 11:01:26 »

Sizin için çok özel olan bu satırları lk kez bizlerle paylaştıgınız için çok teşekkür ederiz sayın DEDEKORKUT bey. ALLAH'ın izniyle hayatınızda herşey daha güzel olacak inşallah. Çünkü O her zaman sabredenlerin mükafatını verenlerdendir.
En güzel CİNAYETLERİMİ, geçmişimi öldürürken İŞLEDİM...! Bazıları KATİL desede; RABBİM biliyor ki, benimkisi NEFS-İ MÜDAFA..!

^Türkan^

• Yönetim Kurulu
  • *
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • www.engelsizdostlar
    • Engelsizdostlar
Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #8 : 12 Ağustos 2010, 12:12:07 »

Annelerimizin hakkı ödenmez.Engelli çocuk annesi olmak ise daha zordur.Engelli çocuklar daha fazla özveri,daha fazla sevgi isterler,daha sabırla yetiştirilirler.İnanıyorum ki evladınız sizlerin ilgisi ve sevgisi ile daha iyi bir duruma gelecektir.Mücadelenizde başarılar diliyorum.Aramıza hoşgeldiniz.

DEDEKORKUT

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #9 : 15 Ağustos 2010, 11:02:10 »

Teşekkür ederim evet dediğiniz gibi engelli çocuk bakımı çok zor ama ALLAH sabrını veriyor onların sevgisi daha farklı onun için ekstra bir şey yapıyoruz sayılmaz çünki o bizim görevimiz zorda olsa ,ağırda olsa normal çocukdan farklıda olsa  yaptıklarımızı dile getirmenin bizim evimizde yeri yoktur ola ki çok zorda kalır iş o yöne gelmeden hemen evin bir ferdi devreye girerek o anki durumun atlatılmasına yardımcı olur.Bizim evimizde onun mutluluğu için yapılanlar konuşulur yada yapamadıklarımız çünki o her ne kadar 17 yaşında olsada o bizim evin 3 yaşındaki bebeğidir.Evet dediğniz gibi  her geçen gün de daha iyiye gidiyor.ve CENNET ANALARIN AYAĞININ altına konmasının değişik bir sebebide bu  CENABI ALLAH  o cennetini hak etmeyi nasip etsin ALLAHA EMANET OLUNUZ.

mihriban

• Vefalı Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • inadına Ma Miçkin :)
Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #10 : 15 Ağustos 2010, 11:33:46 »

Yazınız çok etkileyici okudukça  gözlerimden yaşlar süzüldü biz engelliler için ailenin ikikere önemi var ailelerimiz bizlere bukadar özenmese bizler hayata bukadar bağlanamayız öncelikle aramıza hoşgeldiniz paylaşımlarınızın devamını beklerim.
Karakter bir ağaç gibidir ve şöhret de onun gölgesidir.Gölge, olduğunu düşündüğümüzdür:Ağaç ise gerçeğin kendisidir...

DEDEKORKUT

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #11 : 15 Ağustos 2010, 12:27:35 »

Öncelikle sizi üzdüm ise özür dilerim.ALLAH (C.C) Biz engelsizleri  engelli kardeşlerimiz,oğlumuz,kızımız her kim olursa olsun engelli tüm kardeşlerimizin hizmeti için yaratmış yarın ne olur bilemeyiz belkide bizde bir engelli oluruz .Engellilerin mutluluğu bizim huzur kaynağımız olmalı.Engelli bir oğlum olmasa idi belkide bu kadar mutlu olamazdım,belki bu kadar duygusal,sulugözlü olamazdım bilmiyorum belkide hayattan bu kadar zevk alamazdım belkide hiç bir engellinin varlığından haberim olmazdı,bilemiyorum belkide insanlığımı unuturdum.Engelli olmak,engelli ailesi olmak bir ayrıcalıktır onlar seçilmiş insanlardır.Sabredip isyan etmemek şartıyla HER ŞEYİN EN GÜZELİ ONLARIN OLACAKTIR.

ecrinay

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ynt: Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #12 : 08 Ocak 2012, 16:42:50 »

HER EVDE BİR TENCERE KAYNAR.KİMSE DİĞER EVİN TENCERESİNDE NE KAYNAR BİLEMEZ.ANLATTIKLARINIZ VE ANLATAMADIKLARINIZ,SABRINIZ,SEVGİNİZ,EMEĞİNİZ BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI.UMUT SERPTİNİZ YÜREĞİME HAKKINIZI HELAL EDİN

DEDEKORKUT

• Yeni Dost
  • *
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
Ynt: Hakkını Helal Et Anne
« Yanıtla #13 : 23 Ocak 2012, 23:20:27 »

Teşekkür ederim sizi üzdümsede özür dilerim hakkınızı helal edin.

GoogleTagged - Etiketler